בעיית קרבורטור

במקרים שבהם קרה לי משהו דומה

המצב היה של קרבורטור שמציף.
כלומר המחט של המצופים לא אטמה כמו שצריך והקרבורטור היה מתמלא יותר מידי.
&nbsp
האם זה מה שקורה אצלך? לא ניתן לדעת מבלי לבדוק

yair12342000

New member
אני לא חושב

וגם אני חששתי שהמחט לא סוגרת, אז אפילו כיוונתי את המצוף כשהקרבורטור מחובר למיכל דלק, ווידאתי שהמחט סוגרת כשהמצוף נימצא בפוזיציה שלו לפי הספר.
מצד שני, עכשיו שאני חושב על זה, אם המחט לא אוטמת, או לפחות לא בזמן אז המצוף בכלל לא משנה.
אתה יודע איך אני יכול לבדוק גובה דלק בקרבורטור מבחוץ, עם צינורית? אתה יודע, דרך החור ניקוז.

לפעמים, באופנועים ישנים, הקפיץ של המחט

מתעייף ואז המצוף לא סוגר בזמן, אפילו שזה נראה סגור.
&nbsp
הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא אכן מבחוץ, עם צינורית, דרך החור ניקוז.

yair12342000

New member
איך אני עושה את זה?

מנוע כבוי?
איך אני יודע עד איזה גובה הדלק צריך להגיע?

בגדול

כן, מנוע כבוי.
אם הברז דלק שלך הוא עם וואקום אז הוא צריך להיות על מצב PRI(זרימה חופשית)
הדלק צריך להגיע עד גובה האטם של אגן הדלק בקרבורטור (לפחות ככה זה היה בקרבורטורים שאני התעסקתי איתם, את שלך אני לא מכיר)

yair12342000

New member
בדקתי גובה דלק

עם צינורית, ויצא שגובה הדלק הוא בערך סנטימטר מתחת לגובה האטם...
עד עכשיו האשמתי את הבק פיירים בשסתומים, עכשיו אני כבר חושב שאולי כל הבעיות שלי הן קרבורציה..
יש לך רעיון איך אני יכול לדעת מה צריך להיות גובה הדלק באגן, בלי קשר למצוף? אולי אני צריך לשאוף באמת לעלות את הגובה עד האטם?

אם אתה לא מבין בקרבורטורים למה אתה מנסה לתקן את זה לבד?

קרבורטור זה אחר מהחלקים הכי מסובכים שיש במונע ולא כדאי לנסות לפתור בעיות בו אם אתה לא מכיר את האופן שבו הקרבורטור עובד
אני מציע שאו שתיפנה למוסך שמבין בזה או שתעזר במישהו שמבין ותילמד מימנו בדרך אייך הכל עובד

מאז ומתמיד קרבורטורים היו נחלת המומחים בלבד למרות שקרבורטור תת לחץ קבוע הוא יחסית פשוט.

בכל מקרה אם אתה רוצה להבין אייך הוא עובד הנה הסבר טוב
http://www.venturers.org/Tech_Library/index.php?action=article&cat_id=003009&id=5

yair12342000

New member
איך אני אוהב אנשים כמוך

אני בוחר לתקן את האופנוע שלי בעצמי, בדרכים מסוימות וזה עניין שלי.
אני לא אלמד מלשלוח את האופנוע למוסך, ואין לי מישהו שמבין בקרבורטורים.
אם אתה חייב לדעת, אז אני מבין קצת במכונאות, בדיוק בגלל הגישה שלי, ואני מבין בקרבורטורים היום הרבה יותר ממה שהבנתי אתמול, בדיוק בגלל אנשים כמו תוכי והשאר שתרמו מהידע שלהם.
תודה על העזרה, אבל אל תשבית שמחות, כל הכיף זה לתקן לבד.

אתה ממש לא הבנת אותי

אין לי שום דבר נגד זה שתילמד ותדע לעשות את זה לבד אלא ההפך

רק קרבורטור זה רכיב מסובח מידי בכדי לילמוד עליו בחצי אוזן ככה בהתכתבות

אם אתה רוצה אני אזמין אותך לילמוד על הקרקורטורים בעוד חודש כשאני אשפץ את 4 הקרבורטורים שלי האופנוע שלי כשיגיע

אין לי בעיה לעזור לך לילמוד בעניין

אבל פשוט קרבורטורים יש בהם המון עניין של ניסיון נוסף לידע ולכן אין כל כך הרבה אנשים שמבינים בקרבוקרטורים.
וכן לי יש גם לילמוד עכשיו אייך לסנכרן בין 4 הקרבורטורים יחד שזה דבר שעדיין לא עשיתי בעבר (עד עכשיו עשיתי את זה רק עם 2 קרבורטורים)

באופן כללי כל קרבורטור טיפה שונה בתיפקוד שלו למרות שכולם עובדים על אותו העיקרון של חוק וונטיורי אבל באופנים טיפה שונים האחד מהשני.

אם אתה לא בטוח מה בדיוק התקלה שלך בקרבורטור אני מציע לך לפרקו לגמרי ולעשות לו שיפוץ מ"א" ועד "ת" וככה גם תילמד יותר עליו וגם בטוח תימצא את הבעיה על הדרך או שתיפתור אותה בלי לדעת כי תחסל את כל הבעיות שהיו לקרבורטור שלך

רק לפני שאתה מתחיל בטיפול הקרבורטור תיקנה קיט שיפוץ לקרבורטור שלך וחשוב גם לדעת מאיזו שנה האופנוע שלך כי הם שינו את הקרבורטורים בין השנים שבו האופנוע יוצר

ובכל מקרה בהצלחה לך

כל האופנוע עלה 1000 דולר

ולא זה לא יקר לשפץ את הקרבורטורים כי אני עושה את זה בעצמי
החלקים כבר בדרך

yair12342000

New member
תודה

זה עוד דבר, קיט השיפוץ.
באופן מאוד מוזר לא מצאתי באיביי עד עכשיו קיט שיפוץ לקרבורטור מעל שנת 93', כולל הקיט שצירפת את התמונה שלו, שאם אני זוכר נכון הוא מתאים לשנים 86-93. שלי 97'.
אני גם התנסתי בסנכרון 2 קרבורטורים על העז שלי, בזמנו בניתי מתקן פשוט מאוד מצינורות של אקווריום, עם עמודת מים. עשה עבודה יפה.

בגדול המצוף אמור לסגור את הדיזה כשהמצוף מפולס ללא קשר לאטמים

יש המון קרבורטורים שונים באוריאנטציות שונות בעיקר באופנועים ובדרך כלל התיכנון הוא שהמצוף הכי יעיל בסגירה כאשר הוא מאוזן וככה הם מתכננים אותו מראש.

גם בדרך כלל לא הגיוני שגובה הדלק יגיע לגובה האטם אלא מתחת לאטם בכדי למנוע בעית נזילות.

אבל יכול להיות מצב שביגלל חוסר במקום או בגלל שהקרבורטור מורכב בזווית אז הדלק יגיע לאטם.

אבל לפי התמונות של הקרבורטור המדובר של XR600R לא ניראה לי שיש סיבה שהדלק יגיע לגובה האטם בכלל כי תא המצוף שלו גדול וישר

למעלה