בעיית מערכת חיסון

Glissando

New member
החלפת המזון

נניח שהחלפת כל התפריט שלי היתה פותרת את הבעיה... אני מניח שהייתי עושה זאת. סביר להניח שזה הימור כמו עוד הימורים שניסיתי - אכינצאה, אבץ, מעבר לשתיית מים מינרלים ועוד. (לא שרופאים קונבנציונאליים לא מהמרים...) זה עדיין לא מסביר מדוע לפני 3 שנים אכלתי גרוע, ולא היתה בעיה. מדוע משהו השתנה? כמו כן, לגבי אותם סימפטומים. לאור בדיקות הדם החיוביות, אני כבר בדקתי את החשד שהבעיה היא רק בראש שלי. רוצה לומר, עסקתי בספורט כאילו לא קיימת תחושת חולי. כפי שכבר ציינתי, על העניין הזה שילמתי בריבית דריבית בכך שתחושת החולי התפתחה למחלה של ממש. דרך אגב, עניין מעניין הוא, שמאז שאני סובל מהבעיה הזאת, כבר מזה 3 שנים, לא היתה לי מחלת חום אחת ! אני אמנם לעיתים חולה ומרגיש חולה, אך אובייקטיבית, לעולם אין לי חום. סטטיסטית, זה נראה לי מוזר שלאדם לא יהיה חום 3 שנים רצופות.

hal767

New member
אינני עוסק בהימורים, אני עוסק בבריאות

הגישה בה אני דוגל מבוססת על הרבה ידע מדעי וניסיון. אם לפני 3 שנים אכלת גרוע, אפשר שעכשיו אתה משלם את המחיר על כך, במיוחד בהיותך עוסק בספורט. הגוף תמיד משתדל להתמודד עם הטעויות שנעשות כלפיו. לא תמיד הבעיות באות לידי ביטוי מיידית. אינני יכול להשיב לך ספציפית למה שקורה איתך כי אינני מכיר אותך, אבל אני משתדל להעביר לך מידע כללי וחומר למחשבה בשבילך, כדי שתשנה את גישתך והבנתך בנושא, שהם אינם נכונים לדעתי. בדיקות דם לא אומרות הכל. הם מספרות לנו מה מצב הדם, וזהו. ומה קורה בתאי הגוף השונים? את זה לא תילמד מבדיקות אלה. כל גוף מגיב אחרת, והעובדה שלא היה לך חום מזה זמן רב אינה אומרת דבר. כדי להשיב לך ולייעץ לך כראוי, יש להכירך היטב, וזה לא ניתן במסגרת הפורום.

נעמי66

New member
בקשר לשאלה "מדוע, משהו השתנה?"

כן, בוודאי שמשהו השתנה. 3 שנים הינן תקופה ארוכה שבמהלכה, אם ניזונים באופן לא בריא, מצטברים בגוף עוד ועוד חומרי פסולת. ברגע מסויים הגוף נאלץ להגיב, בגלל הקושי להתמודד עם חומרי פסולת אלה. יש די הרבה מקרים בהם בדיקות-הדם מראות שהכל בסדר, אבל זה רק "כאילו" בסדר, לא באמת.

Glissando

New member
התכוונת 29 שנים

עד גיל 29 לא היתה בעיה, אז הצטברות הרעלים צריכה היתה להיות במשך 29 שנים. מגיל 29 ועד היום 32 הבעיה קיימת

נעמי66

New member
חומרי פסולת מצטברים במשך שנים...

בגלל אכילת מזונות יוצרי פסולת. כנראה שעד גיל 29 הצטברה כמות גדולה למדי, מה שגרם לך להרגיש לא טוב החל מגיל זה.

בעיה במערכת החיסון- תשובה

ערב טוב, יש לך חולשת שרירים קשה שנובעת מחוסר פעילות רגעי, המצב לא חמור כפי שנראה לך, אתה פשוט רגיש קצת יותר, מסיבות שונות לשינויי מזג האוויר ולא יותר. חשוב ביותר לשנות את אורחות חייך. לאכול אוכל בריא ואפילו אורגני, זה כבר יחזק אותך מאוד, לא לוותר לעצמך ולנסות כל יום או לפחות 3 פעמים בשבוע להתעמל, לא במכון כושר כי זה ישגע אותך אלא בהליכה מהירה, מנוחה טובה וכדומה. אתה חייב, ממש חייב לנוח יותר כמשמעו, לא רק לישון טוב אלא ממש לנוח: לצאת לטבע, לנסוע לבילויים, להנות יותר מהחיים. נראה שהמצב רוח שלך בס"כ טוב ולכן לא צריכה להיות סיבה אמיתית אחת לחולשה אלא מצבור של דברים שיחד "מחלישים" אותך לכן: 1. נסה להתאמן יותר אך בהליכה, לא בספורט אתגרי או משהו כזה, הליכה מהירה ,נסיעה קלה על אופניים ומנוחה. חשוב לנוח כמשמעו:לנשום אוויר טוב, לאכול אוכל בריא יותר, לקרוא ספרים ולהנות מהחיים. אין צורך מיוחד בתוספי מזון אלא להיפך, לנוח טוב וכדומה. תן לגוף שלך להתאושש לאט ובקרוב תראה תוצאות מדהימות. שלך באהבה ואור, אורן רפואה משלימה, תקשור, ביואנרגיה, הילינג

Glissando

New member
לא נראה לי שממש קראת מה רשמי כאן

אני ממש לא סובל מחולשת שרירים, אין לי שום בעיה לבצע פעולות קלילות כמו יציאה לטבע, וחוסר פעילות רגעי ממש לא שייך לכאן.

0 אור 0

New member
אין לך בעיה?

בגיל 32 מצבך היה חמור מאד אם היתה לך בעיה לטייל רבע שעה בטבע. השאלה היא לא אם אתה יכול, אלא אם אתה עושה. ההמלצה היא לשפר את בריאותך על ידי עיסוק באותן פעולות טבעיות ובריאות של תנועה, ואז בקלות תוכל לעלות בהדרגה בדרגת הכושר שלך. אם בריאות זה לא מה שאתה מחפש, אלא סמנים "חיצוניים", אז הפורום הנכון עוסק בחדרי כושר - אבל מבטיחה לך שגם שם כל איש מקצוע רציני ימליץ לך על התקדמות הדרגתית ואיטית.

yamit23

New member
כמה הערות

שלום לך, קראתי בעיון את כל השרשור עד כה. נאמרו הרבה דברים נכונים ומעניינים. וחשבתי להוסיף את מה שיש לי לדיון. 1. האם נבדקו באיזה שהוא שלב האפשרות שאתה סובל מתשישות כרונית (chronic fatigue sindrom, CFS) או פיברומיאלגיה (למידע נוסף תכניס את השמות האלה לגוגל, יש אי אילו תוצאות)? אולי על פניו השמות לא נראים לך מתארים את מה שיש לך, אבל הסמפטומים נמשעים לי דומים ומתאימים. בעיניך אתה אולי סובל מהרבה מחלות תכופות, ומפרש זאת כמע' חיסונית חלשה, אך יתכן שיש כאן מחלה אחת, שמתפרצת באיזה שהם גלים. אני מציעה לך לבדוק את הנושא. עוד אפשרות מתאימה היא אלרגיה, שהיא תגובת יתר של מע' החיסון. העדות שלך על החרפה במצב עקב מאמץ (ספורט) מכוונת אותי יותר לאפשרויות שהעליתי קודם. 2. בעניין התזונה בעבר, אני מסכימה עם נעמי וhal - הכנסת גורמים מזיקים לגוף יכולה להתבטא בתגובה מיידית וחריפה (כמו הרעלה), ויכולה להופיע בתגובה מאוחרת כתוצאה מצבירה. גם התקפי לב למשל, שכביכול מופיעים בפתאומיות, אינם באמת פתאומיים. קודם להם תהליך מקדים רב שנים של היווצרות רובד טרשתי וסתימת העורקים הכליליים, ורק ביום אחד מופיע התקף הלב, עקב סתימה מלאה של העורק. לאי שמירה על הגוף יש אלמנט של צבירה, והדברים יכולים להתפרץ בשלב מאוחר. 3. ומה בכל זאת השתנה... זאת שאלה נכונה ורלוונטית מאוד. הרבה פעמים לפני התפרצות של משהו יש איזה שהוא שינוי שגורם להתפרצות הזאת, והוא לאו דווקא סביבתי. יש משהו לא טוב לך בסביבת המגורים הנוכחית? משהו מפריע / מציק / מלחיץ? למה העלית דווקא את הנושא של סביבת המגורים? 4. צ'י קונג, יוגה, טאי צ'י ושאר פעילויות הספורט שאור הציעה לא מיועדות דווקא לאנשים אחרי מחלה, ניתוח או טראומה פיזית קשה אחרת. אלה פשוט סוגי ספורט אחרים מאלה שאתה רגיל אליהם. אפשר לקיים תרגול הדורש הרבה אנרגיה, ומאמץ הרבה שרירים גם בסוגים אלה. ההבדל הוא שהן נוצרו בתרבויות אחרות, ונבנו מתוך פילוסופיות אחרות, והתרגול בהן הרבה יותר בונה אנרגיה, כפי שאור הגדירה זאת, מהפעילות הספורטיבית שאתה רגיל אליה. חבל שתפסול אותן בלי בדיקה במה מדובר. אתה יכול להרוויח מאוד מתרגול שלהן. בנוסף או במקום כפיפות בטן, ריצה וכו'. יש הרבה אנשים בריאים שהכל בסדר אצלם, והם מתרגלים אחת מהשיטות האלה ולא רצים או עושים כפיפות בטן, פשוט כי הם יותר נהנים מזה ויותר מתחברים לזה. 5. אם כיווני הבדיקה שהצעתי נכונים, אתה צודק בכך שאינך עוסק בספורט כשאתה לא מרגיש טוב, אך חשוב מאוד למצוא דברים שכן תוכל לעשות גם בזמנים האלה (אולי הליכה קצרה ולא מאומצת), כדי שלא להפסיק ללגמרי את התרגול. יש כאן מעגל קסמים, שככל שמתרגלים פחות מרגישים פחות טוב, וככל שיותר מצליחים לתרגל יותר, גם ההרגשה משתפרת. אבל, אליה וקוץ בה, אם מתאמצים יותר ממה שיכולים, תהיה החמרה, אז צריך לפעול מאוד בזהירות.

Glissando

New member
העלת כאן המון אפשרויות

ראשית תודה על התגובה, היא מאוד מדברת אלי. את רואה את המכלול, הבנת מה מההצעות והניתוחים בשרשור הפריעו לי, ואת תוקפת את הבעיה שלי בצורה מאוד מדעית מנומקת וממוקדת. אני אלמד את הנושאים ואז אנסה לענות....

למעלה