בעיית ממליצים

• פותח הנושא dnot
  • פורסם בתאריך

choo

Active member
יש גבול לכמה אפשר "למתוח את המציאות"

&nbsp
לא כל המשימות נולדו שוות, ובהחלט יש משימות מאתגרות ומשימות מאוד לא מאתגרות. זה לא רק עניין של "פיצ'ר חדש מול תחזוקת קוד" - יש פיצ'רים שהרבה פחות מאתגרים מאשר חלק מהבאגים.
&nbsp
אבל אם עובד מבצע רק משימות של "נקיונות" (להבדיל מתיקוני באגים) - הנסיון שהוא יצבור מזה יהיה מוגבל יחסית.

ipv6

Member
אם בן אדם היה במקום מסוים תקופה

והגיע למצב שאין לו משהו סביר שהוא יכול לספר בראיון, אז יש לו אשמה תורמת למצב שלו. הקב"ה עוזר למי שעוזר לעצמו

בכל מקרה, המציאות היא לא חד מדדית, יש הרבה מקומות שבכלל לא מבקשים לספר משהו שעשית או נותנים לזה משקל נמוך כשאלת חימום \ הורדת מתח.

סימבה8881

New member
מה שמפתח יכול לעשות במצב כזה זה:

א. לבקש משימות יותר משמעותיות
ב. לחפש מקום עבודה אחר ולהגיד בראיונות ש"הגעתי למקום פח ואני לא מקבל בו משימות נורמליות". אבל, רגע, גם אז אתה אומר שהטיעון נשמע פישי. נו... מה אפשר לעשות איתך? העובד תמיד אשם זאת תפיסה קצת מעוותת. לא?
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member
אפשר לסחוב שנה ולעזוב

אף אחד לא נפלט מההיי טק בגלל תפקיד אחד קצר. גם זה מניסיון אמיתי, לא יריד תעסוקה סמסטר אביב \ 'יום זרקור' של חברת צורן.

לא טענתי שהעובד תמיד אשם, טענתי שתמיד יש מה לעשות וגם אם כלו כל הקיצין ונתקעת שנה או יותר במקום רע, אבל אתה בעל יכולת - אתה תצליח להגיע בסופו של דבר לרמה בתעשיה שאתה שייך אליה. בלי להיות מורה למחשבים 15 שנה.

גם במקומות הרקובים ביותר, יש אנשים שעובדים שרוצים לעשות משהו. אפשר להצמד אליהם, "לשתות" מהם משימות ולתת אותם כממליצים כשעוזבים את המקום הרע.
אני לא יכול לתת לך מתכון גנרי שיעבוד לכל חברה בעולם, אבל אם יש לך יכולת, יהיה מי שידע להשתמש בך ולתת לך את הקרדיט על זה.

אתה כמובן גם מתעלם ממצב שבו משימות פח מגיעות אליך (לא אתה אישית אלא עובד כלשהוא) כי ההנהלה לא מאמינה בך ואין משהו יותר טוב לתת לך, גם זה יכול להוביל למשימות פח, גם בחברה שאתה תחשיב איכותית. האחריות ללמוד ולהתקדם היא שלך, לא של המנהל שלך.

סימבה8881

New member
לסחוב שנה? באמת?

למה שמישהו יסחוב שנה? סוחבים חודש-חודשיים-שלושה.
שנה זה יותר מידי זמן בשביל לסחוב, במיוחד כשאתה לא מתפתח מקצועית. מצטער.
&nbsp
לגבי "ההנהלה לא מאמינה בך"- יש עוד טענה - ותק. בהרבה מקומות עבודה הותיקים יותר מקבלים את הנתח הטוב יותר של המשימות. זה בעיקר מכיוון שהם מכירים טוב את המערכת. גם כשמגיע עובד חדש צריך לחפוף אותו על איזורים מסוימים במערכת. להרבה מנהלים/חברי צוות אין ממש כוח לזה, ואז הכי פשוט זה לזרוק אליו את כל הבררה. הרבה פעמים יש עניין של קליקות וליקוקי תחת. אז, כן, ייתכן שמשימות פח מגיעות אליך ולא כי לא מאמינים בך, אלא סתם כי זה פשוט נוח.

ipv6

Member
מקבל את מה שאתה אומר

תעזוב אחרי חודשיים - שלוש, תעלים מהקו"ח.
פעם אחת.

ולא יקרה לך כלום. יהיה לך ניסיון איכותי ממקומות אחרים או שתתחיל מ-0 אם אתה בוגר טרי.
אם כל פעם אתה מגיע למצב שאתה צריך לעזוב כי שוב נפלת על מנהלים לא טובים, הבעיה כנראה לא במנהלים אלא ברכיב שבין הכסא למקלדת שלך..

אני לא מסכים עם הפסקה השניה שלך, אבל עייפתי מהדיון הזה.

סימבה8881

New member
לא ברור לי מאיפה ההנחה שאני עוזב כל פעם כל מקום עבודה תוך

חודש, אבל אני מבין שהיגיון או הבנת הנקרא זה לא הצד החזק שלך.
&nbsp
עכשיו בוא נגיד שבוגר טרי עבד שנתיים במקום בינוני. הוא עבר מקום עבודה בתקווה שהוא ייפול הפעם על מקום טוב, והתברר שהמקום קטסטרופה. עכשיו הוא הולך לראיונות. בעצתך הוא מוריד את זה מקורות החיים, כלומר מה שמופיע לו בקורות החיים זה המקום הקודם (של השנתיים). עכשיו בראיון שואלים אותו: "אתה עדיין עובד ב____ [המקום של השנתיים]?". מה הוא אמור להגיד? להגיד את האמת או לשקר? אם אתה חושב שג'וניור שרוצה לעזוב מקום אחרי חודשיים יתקבל בברכה אתה טועה.
&nbsp
אז ברור שאם יש לך בן אדם שעבד 3 שנים בגוגל ועוד 3 שנים במיקרוסופט ואז היה לו גליץ' של חודשיים באיזה סטארטאפ לא מוצלח יסלחו לו על זה. רוב האנשים הם לא במצב הזה. יש לך איזה חוצפה להניח שלכולם יש קריירה ארוכת שנים במקומות איכותיים, וכל מי שהוא יחסית טרי ונפל אז שיסבול. אז זהו - שלא!
&nbsp

choo

Active member
יש לי תחושה שהמצב הזה ביניכם הדדי ;) שיח של חרשים

סימבה8881

New member
החברים העתודאים החמודים שלך

לא ישר קפצו למשרת פיתוח איכותית אחרי הצבא. לא גייסו אותם כסניורים לגוגל אחרי השירות הצבאי.
הם היו צריכים לעבוד במשרות פיתוח "לא להיט" ואז לאט-לאט לעלות שלב.
אז אל תבלבל לי במוח ש"אם אתה טוב, תצליח לצאת מהבוץ די בקלות". קל זה לא. מהר זה גם לא.
&nbsp
&nbsp

סימבה8881

New member
העצה "להשתפר טכנית" היא עצה די טיפשית

כמובן שכל מרואיין צריך להיות הכי חד/חזק טכנית שהוא יכול.
זאת שאיפה ולא בחירה או פתרון למצב כלשהו.
&nbsp

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת "אין ממליצים"?

לא מבקשים ממליצים? אני יודע בוודאות שמבקשים. לא ממליצים? גם זה אני יודע בוודאות שעושים.
&nbsp
אתה יכול לספר מפה עד מחרתיים מהי דעתך על השיטה, אבל זה לא מעניין אף אחד. מה שמעניין הוא שמבקשים ממליצים, לרוב (אם כי לא בהכרח) מבקשים מנהל בתור ממליץ. והרבה פעמים (ולפעמים בהפתעה גמורה למועמד) מסתבר שבחברה המיועדת יש מישהו שמכיר מישהו בחברה מהעבר.
&nbsp
ישראל זה כפר מאוד קטן וכולם מכירים בו את כולם. אתה באמת לא רוצה שזה יתפוצץ לך בפרצוף.

סימבה8881

New member
ישראל זה לא כפר קטן בכלל

לראיה, רוב מקומות העבודה שהתראיינתי אליהם לא שמעתי עליהם לפני ורובם גם לא שמעו או הכירו מישהו שעבד במקומות שבהם כבר עבדתי. אם מדובר במקום עבודה מאד גדול כמו אינטל/מיקרוסופט, כמובן שמכירים מישהו שעובד שם, אבל יש מצב שלא היה לו שום קשר עם אותו מועמד.

מישהו מכיר מישהו זה לא רלוונטי לכלום. צריך שהמנהל שלך בחברה המיועדת יכיר אישית את המנהל שלך בחברה שבה עבדת בשביל לעלות על המלצה מפוברקת, וזה כבר מאד קלוש.

vinney

Well-known member
זה מה שאתה חושב.

לא היה מקום אחד בארץ שעבדתי בו שמישהו שם לא הכיר מישהו במקום שממנו באתי. אף לא אחד.
&nbsp
עד עכשיו (ואני כבר כמעט עשור לא עובד בארץ) שואלים אותי מדי פעם על אנשים שאולי עבדתי איתם במשרות הקודמות שלי. לא צריך ״מנהל שיכיר אישית את המנהל״. מספיק שישאלו מישהו כמוני ואני אגיד ״זה? הוא פוטר, זה״.

user32

Well-known member
מנהל
האמת שבעשור האחרון זה די השתנה

קודם כל, התעשיה כנראה גדלה מאוד.
דבר שני, נוצרה גמישות מבורכת שקצת מפרקת את הקבוצות הקטנות שהיו בעבר.
לפני 10 שנים חיפשו מתכנת ג'אווה. היו X חברות שפיתחו בג'אווה ומערכת קשרים די צפופה בין אנשים. היתה תקופה שהייתי אומר לאנשים שאין מתכנת ג'אווה בארץ שאני לא יכול למצוא חוות דעת עליו ממכרים.
היום זה השתנה.

כבר לא כל כך חשוב השפה ואפילו לא הדומיין. מפתחים עוברים ממקום למקום, משפה לשפה, מחליפים עולמות תוכן כאילו אין מחר. במקומות האחרונים שאני עובד בהם הגיעו עובדים ממקומות שבחיים לא שמעתי עליהם, החל ממכשור רפואי, דרך מתכנתי דוט נט בסייבר, ועד מתכנתי פיתון שעשו ML ועברו לפיתוח קלאסי.
בקיצור, זה הרבה פחות כפר קטן. כמובן עדיין יש סיכוי טוב להתקל במישהו מוכר אבל זה פחת משמעותית. זה לפחות מה שאני רואה. במקום שאני עכשיו אנחנו בתנופת גיוס ומתוך עשרות מועמדים היו אולי 3 שהגיעו ממקום שהיה לנו קשרים בו. כלומר במקום פה עובדים כ15 איש ואנחנו מקבלים 30-40 מועמדים ובהצלבות פה יש רק בודדים שמכירים, זה משקף את המצב.

vinney

Well-known member
זה נראה לי סיכוי די גדול...

בודדים שמכירים מסך כ30-40 מועמדים זה כמה, 10% סיכוי? ואתה זה חברה קטנה מאוד, 15 איש. מה הסיכוי שבגוגל ישראל יהיה מישהו שמכיר מישהו מהחברה ממנה הגיע המועמד? או לפחות אחת מהחברות בקו״ח שלו? גם אם יש 10% סיכוי - זה נראה לי סיכוי די גבוה כדי לא לנסות את הטריק הזה שסימבה מציע...

סימבה8881

New member
נגיד שמישהו בחברה אליה אני עובר מכיר מישהו בחברה

שאליה אני מתראיין.
&nbsp
1. האם כל עובדי החברה שבה אני מתראיין יודעים מי מגיע להתראיין ובאילו חברות הוא עבד?
2. במידה וכן, האם העובד שמכיר מישהו בחברה שבה אני עובר יטרח לשאול את המכר שלו אודותיי?
3. האם אותו מכר עבד איתי בצורה צמודה במקום העבודה הקודם שלי ויודע בצורה ברורה ומפורשת מה קרה איתי? גם כשמפטרים אדם, בד"כ לא מודיעים על זה בקול תרועה חגיגית.
4. הסיכוי שלא תקבל חוזה אחרי שאמרת "פוטרתי" או "אין לי ממליצים" הוא הרבההה יותר נמוך מהסיכוי שתדחה כי "עלו עליך". נגיד שעלו עליך, יש עוד ימבה חברות. לעומת זאת, אם תנקוט בגישת האמת, כל אותן "ימבה חברות" גם עלולות להפנות אליך את הגב.

vinney

Well-known member
תשובות

1. לא, אבל הHR עושים הצלבה של קו״ח ומוצאים מי עבד/למד במקום בעבר.
2. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, מה שבטוח - אולי.
3. אני יודע על מספר לא מועט של אנשים שפוטרו במקומות העבודה שעבדתי בהם. זה שלא מודיעים בקול תרועה חגיגית לא אומר שאף אחד לא יודע.
4. כמו שאמרתי, זה כפר מאוד קטן. יעלו עלייך, במוקדם או במאוחר, וזה יהיה מאוד לא נעים. אני אזכיר לך את הסיפור של מישהו מווינגייט ש״הצעיר״ את עצמו בקו״ח ב10 שנים בנסיון להמנע מאפליה גילאית. אני לא יודע למה אתה חושב שאם אין לך ממליצים אז יפנו לך את הגב, אחרי הכל אין לך ממש נסיון לטעון דברים כאלה, אבל בהחלט יפטרו אותך, ולא יחרישו במיוחד, אם יתגלה ששיקרת בדברים כאלה.

user32

Well-known member
מנהל
לא יודע אם גדול אבל הפאונטה היתה שהוא מאוד ירד

בעבר היתה לי תחושה שב20-30% מהמקרים מישהו מכיר אותך, עכשיו זה יותר כמו שאמרת: 10%. כמובן זו תחושה סובייקטיבית אבל כך זה נראה. אישית לא הייתי לוקח את הסיכון.

choo

Active member
זה גם משתנה בין דומיינים

&nbsp
בדומיין קטן יחסית, עובדים שהתמחו בדומיין ואוהבים אותו, נוטים לעבור בין החברות השונות בדומיין - זה מאפשר להם לשמר יכולות, למצוא עבודה בלי לחפש דרך חברות השמה, ולהמשיך לעבוד עם חברים שהם נהנים לעבוד איתם.
&nbsp
בתחום האיחסון יש בפועל כמה עשרות חברות, שמדי כמה שנים מתחלפות (הקטנות נרכשות על ידי הגדולות, ואחרות מוקמות במקומן) - ועובדים רבים עוברים בין החברות הללו (כמובן שכל הזמן נכנסים אנשים אחרים "מבחוץ", ואנשים אחרים עוזבים את הדומיין - אבל אחוז הנשארים בדומיין יחסית גבוה, למיטב ראייתי). שמעתי מאנשים שעובדים בדומיינים עוד יותר קטנים על מצב יותר קיצוני.

למעלה