אתה כנראה ילד עם שנתיים ניסיון
שנפל רע וכועס על העולם[1]
אז תרגע ותקשיב למי שכן יודע, לפחות יותר ממך.
מעולם לא הייתי במצב שאני מקבל את ההחלטה אם לתת חוזה\לפטר [2] בזה אתה צודק, אבל כן הייתי במצב של לדעת מה קורה, להגיד את הדיעה שלי למי שמחליט גם במצב של קבלה וגם בסיטואציות פחות נעימות שהתייעצו איתי בין אם מגייסים ובין אם מנהלים בכירים. האמת שיצא לי להתעסק בנושא הזה של הגיוסים\מיונים הרבה יותר ממה שהייתי רוצה, אבל זה כבר לא לפורום אנונימי.
מנהל בודד לא הורס את הקריירה, בהנחה שיש לך קשרים טובים (שמתבססים על המוניטין המקצועי שלך) בחלק מהמקומות לא יבקשו ממך ממליצים, כי בן אדם שעובד שם יעיד לטובתך. זה לא עניין "אם תהייה טוב, יהיו טובים אליך" זה עניין שכל חברה\מנהל רוצים להעסיק אנשים טובים ואין להם אינטרס לחפור במקרה נקדותי רק כדי לפסול אותך, להיפך יש אינטרס לגייס (מנהלים לא אוהבים להתעסק עם ראיונות). אם אתה בן אדם חזק שנפל על מנהל חרא, אתה תדע לצאת מזה ולהתאושש. יהיו מסביבך עוד אנשים שיסכימו להמליץ עליך, עובד נוסף ירגיש שהחברה הנוכחית חרא וימליץ עליך בחברה החדשה שלו, אתה תעבור ראיונות בצורה משכנעת שיוותרו לך על ממיליצים בחברה אחרת (גם זה קורה) ובסוף החוסר מזל הנקודתי של המנהל ה'רע' יתנקה ממך. גם כשהתחלת עבודה חדשה, יש למקום עבודה אינטרס שתצליח כי הצלחה שלך שווה להם כסף (אתה מועסק כי אתה מרוויח למקום יותר ממה שאתה עולה).
הכיוון השני תופס גם כן. אם אתה גרוע ועושה דברים שרב האנשים מחשיבים לא אתיים ומסריחים - אתה תחטוף על זה בכל מקום שתלך אליו כי רב האנשים לא יאהבו את הקו מחשבה שאתה מייצג בפורום הזה ("שקר כפי יכולתך")
אם אתה רוצה דוגמא קיצונית, אז יש לי חברים שעשו עתודה. ששירתו 6 שנים בתפקידים לא מקצועיים בצבא (ניהול פרויקטים) והצליחו להתאושש מזה - להגיע לתפקידי פיתוח \ ניהול פיתוח איכותיים.אני מדבר על 6 שנים של לעסוק בבירוקרטיה ולא בהנדסה כשכולם בחוץ יודעים שזה מה שעשית. לא מנהל שהיית שנה וחצי תחתיו..
[1] או פשוט קיבל את מה שהוא שווה ולא מוכן להשלים עם זה.
[2] בחברות שאתה מהלל כל כך הנקודה הזאת לא ממש מוגדרת כי יש כמה ועדות חותמת גומי שבסוף משהו מאד מאד בכיר במטה של החברה חותם על כל חוזה, אפשר להגיד שהוא זה שמחליט ולא המנהלים בארץ שקוראים את הראיונות.