בעיית ממוצעים

Tony Reyes

New member
בעיית ממוצעים

אסף אוסף בולים בעלי 4, 5 ו- 6 צלעות. אם מספר הצלעות הכולל בבולים של דני גדול פי - 5 ממספר הבולים, מה מן הבאים נכון בהכרח ? 1) מספר הבולים מכל סוג שווה. 2) מספר הבולים בעלי 4 צלעות שווה למספר הבולים בעלי 6 צלעות. 3) 50% מהבולים הם בעלי חמש צלעות. 4) תשובות (2) ו- (3) נכונות.

תשובה

2. זאת בהנחה שאין מצב בו יש לו בול אחד של 5 צלעות. מהנתון, אנחנו יודעים שיש לו בולים בעלי סך 5m צלעות. כלומר, האיבר האמצעי (5 צלעות) הוא חסר חשיבות שכן הוא בדיוק הממוצע. בשביל לקבל ממוצע 5, צריך שמס' הבולים בעלי 4 צלעות יהיו שווים למס' הבולים בעלי 6 הצלעות והממוצע יהיה 5.

זה לא אני, זו הכותרת../images/Emo13.gif

ולא היה לי כוח לפתור את זה אלגברית כמו שהיטבת לעשות.

Xenox

New member
נסיון - אלגברי

מהנתון: 4X + 5Y + 6Z = (X+Y+Z)*5 מכאן מקבלים: 4X+6Z = 5X+5Z => X = Z כלומר, תשובה 2 היא הנכונה.

Xenox

New member
אין לי הרבה בעיה איתה

רק שלפעמים היא ממש אבל ממש מגעילה בעעעעע........

Tony Reyes

New member
עוד שאלה נחמדה

בתום תחקיר מעמיק שארך שנים רבות, גילה רפי גנות כי בקרב החטיפים הנמכרים במכולת השכונתית קיימים 467 סוגי חטיפים שבכל אחד מהם 999 סוגי קוליפורמים שונים ו-468 סוגי חטיפים שבכל אחד מהם סוג אחד של קוליפורמים. בהנחה שאין במכולת חטיפים שלא הוכללו בתחקיר, מה ממוצע הקוליפורמים לחטיף במכולת? 1) כ- 998 קוליפורמים 2) מעט פחות מ-500 קוליפורמים. 3) קצת יותר מ-500 קוליפורמים. 4) כ-2 קוליפורמים. שאלה שהצלחתי אבל בכל זאת רציתי לשתף אתכם. ולסיום: סל-מו-נלה!

ניסיון

2 אם יש יותר חטיפים בעלי סוג קוליפורמים יחיד (468 לעומת 467) אפשר להקביל את זה למצב שקיים חטיף אחד עם 999 סוגי קוליפורמים ו-2 עם 1 סוגי קוליפורמים. במקרה הזה ממוצע הקוליפורמים יהיה בסביבות ה-333 לחטיף. ככל שיהיו יותר איברים לממוצע (עם הפרש 1 לטובת הסוג קוליפורמים הבודד) הממוצע ישאף ל-500 "מלמטה".

k xoxo

New member
נראה לי שהבנתי

אם נגיד יש מספר שווה של חטיפים עם 999 וחטיפים עם 1 אז הממוצע 500 (בדיוק באמצע) בגלל שיש יותר עם 1 אז זה טיפונת פחות

a p p l e m a n

New member
ניסיון, תגידו לי אם אני מקשקש

(467*999)+(468*1) (467*999)+(467+1)*(1) (467*999)+(467+1) (1000*467)+1 יש סה"כ 1000 איברים אז אחרי חלוקה רואים שהביטוי בהכרח יהיה קטן מ500. (נשאר 467+אלפית)

רויטל16

New member
אוףי.

כשקראתי את השאלה לא עלה לי פתרון לראש, אז עברתי לתשובות..לעשות הצבה/אלמינציה/וואטאבר.. ולפי תשובה 1- מספר הבולים מכל סוג שווה: 4x+5x+6x=3x*5 15x=15x יוצא משוואה נכונה. אז זה אומר שזה נכון בהכרח..לא?
אוף. המוח שלי מתחיל להתנוון. מה קרה לי? זה הכמותי!
הדובדבן שבקצפת

a p p l e m a n

New member
אני חושב שזה לא מדויק.

את צודקת. כן יכול להיות מצב שבו כל הבולים מכל סוג שווה נגיד אם יש בול אחד של 5 אחד של 4 ואחד של 6 אז יש לנו 3 בולים ומספר הצלעות הכולל הוא 15.(פי 5) כלומר יכול להיות מצב כזה. מצד שני יכול להיות 2 בולים של 4 ושני בולים של 6 שזה יוצא 20.(כלומר אין בולים של 5) וזה גם מקיים את התנאי. בגלל ששאלו מה נכון בהכרח אז תשובה 2 לא נכונה. כי היא לא בהכרח.

רויטל16

New member
אמ..

אבל אפשרי שלא יהיו לו בולים של 5? חייב להיות לו אחד מכל סוג...ככה אני מבינה מהנוסח של השאלה..

למעלה