בעיית כיריים ושיש

בעיית כיריים ושיש

קנינו דירה. השיש במטבח הוא אבן קיסר. הבעיה היא שהוא בעובי של 2 ס"מ, מה שהבנתי כבעייתי בהתקנת כיריים. ההצעות שקיבלנו אצל ספק השיש הן: 1. להוסיף כסף (והרבה) ולעשות קנט של 4 ס"מ. 2. להוסיף הגבהה לכיריים (גם בתוספת כסף - אבל פחות משל הקנט). 3. להקטין את המגירה שאמורה לבוא מתחת לכיריים. אשמח לשמוע עצות/המלצות/רעיונות. המון תודה...

cganir

New member
הכל עניין של אסטטיקה.

אצלנו לדוגמא, יש קנט של 4 ס"מ, והמגירה נשארה בגודלה המקורי. אם לא יפריעו לכם סרגלים מתחת לשיש שיגביהו אותם מעל המשטח בכ2 ס"מ - אולי זה הפתרון בשבילכם. מה התכנון לגבי המגירה מתחת לכיריים ? אולי באמת כדאי להקטין אותה ? האם זה גם כרוך בהוצאה כספית ?

אני מניחה שנלך על הפתרון

של הקנט 4 ס"מ. יש סיבה שהסרגלים למטה יפריעו לנו? הבנתי שזה פתרון די מקובל. המגירה תהיה לסכו"ם או לכלי ששת שונים. בחברה של המטבח יעצו לנו ללכת על הקנט, ולא לפגוע במגירה (ד"א - שינוי המגירה הוא ללא עלות).

המטבח, כלל השיש קיים כבר?

גם תבדקו בחנות, מה עומק הכריים (בדרך כלל 4-5 ס"מ) לפי תשובתכם יכולה להציעה פתרון טוב יותר, מאשר של הקבלן!

הינה הפרט....

הפרט נכון, לא רק מפני שהכריים שקוע בשיש, ולא בולט, אלא גם, מפני הרווח בין השיש לדלת נותן הרגשה קלה יותר לכל הארון... חשוב עוד: שהקנט הקידמי של הארון וחיפוי הגבה יהיה מאותו חומר!

עם עובי הכיריים 3.5 ס"מ אז לא

צריך להוסיף או להקטין שום דבר. 1) עובי שיש 2 ס"מ. 2) עובי חלק עליון של הארון 1.7 ס"מ. זאת אומרת שאחרי שחותכים את השיש צריך לחתוך בפלטה העליונה של הארון ונפתרה הבעיה. איציק

לא ולא !!!! ארון מטבח, שחותכים את

חלק העליון שלו, פתוח בין הקרים ובין חפצים של הארון!!! ממש פתרון מגעיל!

עדיין ניתן ליסגור את הפתח שנוצר מאח

ועובי הכיריים 3.5 ס"מ ועובי השיש והחלק העליון של הארון 3.7 ס"מ ניתן לחבר בתוך חלל הארון דיקט בעובי 4 מ"מ לפלטה החתוכה ואז הכל סגור . איציק

נו, במאת?! מטבח חדש, לא מלפני

20 שנה! תסלח לי....רוב הפרטים החכמים של רהיטים למדתי מנגרים, אבל לא כך...

נושא הכסף עלה

בצורה עקרונית בשאלה כל הצעותי היו במסגרת הנתןנים שנכתבו ע"י השואל ללא תוספת כספית. איציק

קרני10

New member
ההמלצה היא הגבהת איזור הכיריים|נורה

אבל להתמקח בנושא המחיר, (זה אפשרי) אין סיבה שהמחיר יהיה גבוה.

אינני יודעת על המחיר בשקלים, אבל

שזה לא יפה, ועוד יותר חשוב, שזה לא פרקטי - יכולה להעיד. כמה פעמים אמרתי, שפתרון בעיה כלשהו, לא בכרח איפה הבעיה ממש... זה נכון, שיש רטיבות, הפתרון לא בהחלפת חלקים רכובים, אלא טיפול בנזילה, שגורם לרטיבות. בדיוק כך, שמתכננים פרטי רהיטים, תוצאה טובה לא רק שפותר בעיה, אלא יש לו ערך מוסף...כאשר מסתקלים לארונות מטבח, שדלתותיהם "מודבקים" לשיש, או שיש רווח כזה מינימאלי, כמו בפרט ששירטטתי, החבדל ברור. עלות תוספת סרגלים לארון, לא משמאותי, ובכלל, כאשר משלמים אלפי שקלים למטבח חדש, צריך לחשוב טיפה קדימה...

שתי המלצות לגבי מטבח

א. להנמיך את משטח הכיריים ב-15 ס"מ לעומת שאר המטבח. כך אפשר לראות את תוכן הסירים בעת הבישול. ב. דבר נוסף הוא לא להתייחס לגובה השייש כנתון קבוע. בדקו אצל חברים איך נוח לכם לעבוד. לפי הגובה שלכם (או של מי שיעבוד הכי הרבה במטבח.) אנחנו גבוהים במשפחה ולא אוהבים להתכופף תוך כדי עבודה אז השייש שלי הוא בגובה 95 ס"מ. אמא שלי צריכה שרפרף כדי לראות מב יש על השייש . (סתאאאם)

למעלה