חונכות....
שלום לך! הייתי אומר ראשית, לתת לו ביקורת בונה, ובסופה לוודא שהוא אכן הבין איפה הוא טעה.... הביקורת חייבת להיות קצרה , עניינית, אחד על אחד(לא מול כולם), והחניך חייב להרגיש בנוח איתך בתור חונך על מנת שהוא ישיג את מירב ההתקדמות. אסור בשום פנים לזלזל, לפגוע, להעליב, להשמיץ או לנגח אותו... ולוודא שמה שנאמר ביניכם במשוב, נשאר ביניכם.... אסור בתכלית האיסור שזה יהפוך לבדיחה התורנית בתחנה, כשאתה יוצא "גבר" בכך שאתה מביא סיפורים עסיסיים על החניך "הפאקיונר" שלך.... הסיבה היא מכיוון שאתה תאבד כל קרדיט אצל אותו חניך(ואחרים בעתיד) מלסמוך עלייך ועל השיפוט שלך בעתיד, ומכיוון שזה במקום לחזק אותו רק יפגע בו(וכבר ראיתי דברים כאלה קורים). אני חלילה לא מתכוון שאתה כזה(ההודעה שלך מראה בדיוק את ההיפך, שאיכפת לך ואתה רוצה להשקיע בחניך שלך). שנית, כאשר הוא טועה לשאול אותו ראשית האם הוא מודע לכך שעשה טעות.... אם כן , מה היא? ואם לא תסביר לו אותה. נקודה נוספת חשובה, זה לתת בסיום משוב מאוזן...תחזק ותחמיא לו על הנקודות החזקות שהוא הפגין בנסיעה ורק לאחר מכן את הנקודות הדורשות תשומת לב שלו. שלישית, באם הטעויות שלו חוזרות על עצמן, תבדוק אם הוא בכלל מבין מה הוא עושה(אני כבר לא מדבר על נכון או לא נכון, אלא על התיאוריה מאחורי זה), יכול להיות שהוא חושש לשאול עקב העובדה שגם ככה הוא לא מרגיש חזק מדיי בחומר. רביעית, לומר לו שבזמן שהוא עושה פעולה(כגון הנחת משולש), יאמר בקול רם מה הוא עושה, שלב אחר שלב את סדר הדברים שהוא עושה(כאילו לחולה) וככה הוא משיג שני דברים, האחד העובדה שהוא "יריץ" את התיאוריה בע"פ יכולה להזכיר לו כל מיני דברים שאחרת הוא היה שוכח, ושנית, אתה בתור חונך יכול לראות תוך כדי עבודה, על איזה נקודות בעבודה הוא מדלג, או שיש לו חורים בזיכרון לגביהם, ובכך לטפל בבעיה שלו בצורה יסודית יותר. ואפרופו זיכרון, בדרך למקרה כשיש לכם פרטים ראשונים, לשאול אותו שאלות מקצועיות על הנושא הנ"ל(לדוגמא כאבים בחזה, קוצר נשימה וכו'), מעין "מקרים ותגובות" ככה שכשאתם מגיעים למקום, הוא מרגיש שהוא נכנס לאירוע איתכם מעמדת ידע ולא רק כניספח שבקושי מקבל יחס. , נקודה אחרונה שעולה בראשי כרגע, היא לתת לו את התחושה ולומר לו כל משמרת שלא יחשוש לשאול שאלות, לומר לך(בתור בחונך שלו), אם הוא לא יודע או מבין ובעיקר שיידע שכל שאלה שהוא ישאל תקבל תשובה רצינית, עניינית ולא פוגעת.... מה שאני תמיד אומר לחבר'ה חדשים שנוסעים איתי, זה שאין שאלות מטופשות...רק תשובות מטופשות.... ומכיוון שאני אחראי על התשובות, לא צריכה להיות להם סיבה שלא לשאול שאלות. מקווה שזה עזר, באם יש לך שאלות נוספות, אשמח לסייע. בברכה, נעם פאראמדיק/מדריך אזור "שרון" סטודנט לרפואה