בעיית חלוקת המים

all

New member
יחפרו בארות, נרעיל אותם.

הרי אנחנו היהודים מומחים בהרעלת בארות, לא? וברצינות, בלבנון אם אינני טועה, לא ניפתחה שום מילחמה. איש לא יעצור בהם מלקחת כל מה שמותר ע"פ החוק הבינלאומי. הלוואי ויהיה להם מספיק מים, עובדה זו תקל על ההיתנתקות המוחלטת לשתי מדינות ניפרדות. יספיק להם - נהדר, לא יספיק להם שיקנו מתורכיה או יתפילו כמונו. ההיתנתקות חייבת להיות מוחלטת ולו למען איזשהו סיכוי להסכם כלשהו בעתיד הרחוק מאוד אנחנו במו ידינו הרעלנו את אקוויפר החוף ועלינו לשאת בעונש ולהתפיל מים.

Ragamala

New member
אבל אם יחפרו ויקחו את מה שמגיע להם

אנחנו נאבד את אחד ממקורות המים הגדולים ביותר בצפון ובכך תושבת החקלאות בכל האיזור. בעיה היא שאין מספיק לחלק לכולם. יש לנו מספיק עכשיו - ברגע שהם גם יקדחו אנחנו נאבד את המינימום שאותו אנחנו צריכים.

all

New member
מה לעזזל אתה מנסה לומר?

שצריך לגמול את הפלסטינים ממים? צריך להשאיר את צה"ל בשטחים ע"מ לימנוע מהם לשתות ולהשקות את השדות?

TalHai

New member
האמת שמבחינה גיאוגרפית כן

אסור לתת להם לחפור בארות כאוות נפשם כמו שראגמלה אמר זה יהרוס את מאזן מי התהום, ימליח את המיים והאדמה, בקיצור לא נעים...

all

New member
אם כך אסור לתת להם מדינה

אולי רק נחכיר להם את הקרקע ל-40 שנה, אולי ניגמור עם כל עניין ההיתנתקות בגלל שהמנוולים ישתו לנו את כל המים מהברז? מה נוח לנו ומה לא, ממש לא משנה, הדבר היחיד שקובע, זה מה מותר להם ע"פ החוק הבינלאומי. זה הכל

TalHai

New member
תשמע תחשוב קצת ותבין

שהאינטרס שלנו הוא שלא יקדחו בקרקע ויהרסו את האקוויפר...

Ragamala

New member
שוב התוקפנות הזאת שלך

אני בסך הכל מנסה להעלות בעיה ולמצוא לה פיתרון אמיתי. כמו למשל התפלת מי קולחין - ולא כמו הרעלת פלשתינאים העובדה היא שאין מספיק מים ויש מדינה פלשתינאית. מה עכשיו?

masorti

New member
יש מדינה פלשתינית?

אני לתומי חשבתי שיש רשות פלשתינית שאינה מדינה.

masorti

New member
או שיישאר, או שלא.

אבל אתה כתבת.. "יש מדינה פלשתינית". ואני טוען שנכון לעכשיו אין מדינה פלשתינית. אולי המציאות כואבת לך, אבל עליך לקבלה.

TalHai

New member
לא נכון רק שתדע שבלבנון

עד כמה שידוע לי היטו את החצבני בניגוד לחוק הבין לאומי בדיוק כמו שעשתה סוריה בשעתה רק ששם הגבנו...

אריק ל

New member
ישראל יכלה להפוך לשוויץ

ישראל, מדינה בעלת שטח קטן, מוקפת בים, ועם אוכלוסיה לא גדולה כ"כ, יכלה להתפיל כמות כ"כ גדולה של מים, שהייתה מספיקה לשתול יערות בכל הנגב והערבה. מה לעשות שבארץ הזאת לא מטפלים בבעיות עד שהן מגיעות.

nili6

New member
זה רק בארץ ככה?

ראה מקרה התאומים גם שם מסתבר לא מטפלים עד שזה לא מגיע.

TalHai

New member
התוצאה תהיה זהה אם נטהר קולחין

רק שבים התיכון ישארו כמה דגים... אם כל מדינה תשפוח את המלח שהיא מוציאה חזרה לים, שמח לא יהיה פה...

masorti

New member
מאיפה יבואו מים לא מותפלים?...

רמז דק: יש שמועות שרצועת עזה גובלת בים התיכון. שכל הצרות שלנו יהיו לאשר לפלשתינים להניח צינור מים מרצועת עזה ליו"ש.

Ragamala

New member
התחלת יפה

למה ישר ללכת שוב לענייני טרור וכו'? אגב, רעיון ההתפלה הוא רעיון שאמור להיות משולב עם הפלשתינאים, כלומר הם יהנו מהמים אבל ישקיעו כסף בהתפלה באופן יחסי לצריכתם. לגבי למה הם לא עושים את זה עכשיו? כי סוהאה צריכה עוד זוג נעליים

TalHai

New member
זוג נעליים?

הכסף של סוהא מספיק לקנות את "פראדה"....

TalHai

New member
טוב שמצאנו מודל לחיקוי....

סעודיה??????? משם אתה לומד? לא עדיף את החלופה האירופאית של טיהור מי קולחין?

masorti

New member
מה רע לך עם הדוגמא הסעודית?

סעודיה היא מדינה מדברית שחיה ממים מותפלים, ומשתמשת בטכנולוגיה המודרנית ביותר. אני לא רואה שום סיבה שהפלשתינים לא יתפילו מים מהים התיכון בדומה לסעודים. מצידי שיטהרו גם מי קולחין. אבל זו שיטה עם פוטנציאל מוגבל.

למעלה