בעיית חלוקת המים

Ragamala

New member
בעיית חלוקת המים

טוב, כדי שיהיו פה דיונים אחרים מעבר לשמאל נגד ימין וכו' אני מעלה את השאלה הבאה - כיצד פותרים את בעיית המים בחלוקת השטח בהסדר הקבע? המטרה היא מצד אחד להצליח להגיע למצב בו הפלשתינאים מקבלים מספיק מים למחייה נאותה ופיתוח חקלאי ומנגד מניעת פגיעה רצינית בחקלאות הישראלית. אתם מופנים למאמר לעוד אינפורמציה אני חושב שיש כאן בעיה שיש לה פיתרון הולם. הטפלת הים התיכון. כל פרוייקט רציני שיוסיף לארץ מאות מיליוני מ"ק יפתור את הבעיה לחלוטין - אמנם בעלות רצינית. מה דעתכם? ובבקשה - כל מי שרוצה להגיד שהם צריכים להתייבש או שלא יהיה הסדר קבע וכו, אנא ותרו על דיון זה. רק אם באמת יש לכם רעיון לפיתרון הבעיה, בבקשה.

Ragamala

New member
אגב

הפלשתינאים נכון להיום מבקשים את החלק היחסי שלהם בכמות המים השנתית ורק לאחר מכן יהיו מוכנים לדון בטפלה משותפת. כל זאת, כמובן, תחת ההנחה שיהיה הסכם.

TalHai

New member
הטפלה היא טעות היסטורית, גםן עבורנו

וגם עבורם, מה נעשה עם כל המלח??

מסלינה

New member
פשוט ביותר:

אם המלוקת היא על כך שכבשנו שטחים ב67 אז פשוט מחזירים את חלוקת המים שהיתה לפני 67.

אריק ל

New member
נהדר - ומה תעשה עם עוד 3 מליון

יהודים שנוספו לישראל? שיתייבשו?

Ragamala

New member
לא כזה פשוט

דמוגרפית האיזור השתנה לגמרי והמים לא השתנו בהתאם.

מסלינה

New member
אם אתה מתחשב בשינוים הדמוגרפים

אז מין הסתם אתה גם מתנגד לפינוי התנחלויות, נכון? אם שורש הסיכסוך הוא "הכיבוש של 67", כפי שהשמאל טוען, אז הכי הגיוני הוא לחזור למצב לפני 67 תוך קבלת הבטחה אמינה שהם לא יחזרו לתקוף אותנו מחדש, אולי פרט לשטחים מסויימים שלא יוחזרו, כעונש על תוקפנותם. בלי שום קשר על ישראל להתפיל מים למען אזרחיה, שכן בכל מקרה המים שברשותינו אינם מספיקים לנו. מה שהערבים יעשו כשיהיו עצמאים, בנושא המים או בכל נושא פנימי אחר, זה כבר נתון לשיקולם. מה שבטוח הוא שזה לא יהיה מאחריותה של ישראל לספק להם מים, כפי שזה לא מאחריותה לספק מים לשום מדינה אחרת פרט לעצמה.

Ragamala

New member
הפינוי עצמו מתחשב בשינויים באיזור

אבל אני לחלוטין בעד פינוי התנחלויות. הן עובדות דמוגרפיות שיקריות, השתלות של ישובים בלב עם עוין. השינויים שאני מדבר עליהם הם בעיקר כמותיים. אין מספיק מים לכולם

TalHai

New member
ראגמלה עיקביות בבקשה...

אני יסכים לקבל כל מסכננה הגיונית, או שאתה מתחשב בדמורפיה או שלא אבל אתה לא יכול להתחשב בדמוגרפיה הערבית ולשכוח את שלנו... עד לאן תגיע השנאה העצמית שלך?

Ragamala

New member
ביקורת היא שנאה עצמית?

אז אתה בטח חושב שאנחנו עם מושלם?

TalHai

New member
יש הבדל בין ביקורת לשנאה עצמית

ההבדל הוא כהבדל שמים וארץ... אתה בהחלט עברת את גבול הביקורת כבר לפני קילומטרים רבים ואתה בקטע של שנאה עצמית, שמע אתה פשוט חושב מדבר וכותב כשמה שעומד לעינך הוא האינטרס של הפלסטינים ולא שלנו, תחשוב שניה לפני שאתה עונה אם זאת לא האמת...

Ragamala

New member
אתה מתיימר להבין מה אני חושב

האינטרס שלי הוא אחד - עם ישראל. זה שהדרך שלי להגיע לגאולה היא דרך הבנת פשעינו, זה לא אומר שאני דואג יותר לאויב מאשר לאחיי. אבל אני באמת לא מצפה ממך להבין זאת לעולם מבחינתך ביקורת עצמית היא שנאה עצמית ואין לך שום הבדל בין השניים כל אמירה אחרת היא שקר עצמי

TalHai

New member
שוב יש הבדל בין ביקורת עצמית

לשנאה עצמית. לדוגמא- הביקורת שהפנו החיילים ששירתו בחברון הייתה ביקורת חיובית. מייצג "שלגיה", המחבלת שתה על הדם בשטוקהולם היה שנאה עצמית.

masorti

New member
צריך להתפיל מים בלי קשר לפלשתינים.

ברור לכל בר דעת שתצרוכת המים בישראל תלך ותעלה, וכבר היום המצב בעייתי. אז במקום לתכנן יבוא מים מתורכיה, הגיע הזמן להפסיק לבלבל במוח ולהתחיל להתפיל. אין לי התנגדות אם בסוף התהליך ובתנאי שלום גם הפלשתינים ייהנו מכך שהתפלנו מים. אבל לי יש שאלה אליך? מי לכל הרוחות מפריע לרשות הפלשתינית לגייס את ממשלת סעודיה לתרום את הכסף והידע להקמת מפעלי התפלת מים בשטחים? הרי סעודיה חיה ממים מותפלים ויש לסעודים כסף לממן מתקנים בשטחים. ולא שמעתי שישראל מתנגדת להקמת מפעלים כאלה במימון סעודי. שמא יכול להיות שהפלשתינים מעדיפים להשקיע את כספי התרומות בקניית נשק להילחם נגד ישראל, ובה בעת הם מטילים על ישראל את פתרון בעיות המים שלהם?

nili6

New member
עוד הוכחה לכך ש

עוד הוכחה לכך עד כמה איכפת לערבים במדינות השכנות ולעולם בכלל, מהפלשתינים האומללים בשטחים.... ואגב רק מהכסף שקיבלה סוהא כל השנים ועוד תקבל עכשו אפשר היה לדאוג להם לא רע. אבל כמובן יש סדר עדיפויות. אז מה, גם לראיס לא היה איכפת מעמו?

TalHai

New member
כן נו מה זה חדש לך?

מספיק להעיף מבט בשכונות שבנה ערפאת למקורביו אל מול מחנות הפליטים שהיו יכולים להיבנות ולההרס חמש פעמים בכל הכסף שזורם בחבונות בשוויץ...

Ragamala

New member
אתה לא באמת רוצה לחשוב כך

כי אז כשהם יקבלו את השטחים שלהם הם יתחילו לקדוח באקוויפרים שכיום משקים את כל איזור הגליל. אם לא יהיה הסכם אנחנו פשוט נפתח מלחמה נוספת על הקידוחים. ראה מקרה לבנון.

למעלה