בעיית הרטבה

zimes

New member
חתולים מבד

יגדילו פלאים את כמות הכביסה (מה גם שזה יפול על בעלי). ד"א - האמהות הספורות בהן נתקלתי שלא משתמשות בחיתולים, לוקחות את הילד לפיפי (בלילה) בכל התעורות ליניקה.

אני חושבת שזה גם מאד לא נח לילד

אם מחליפים חיתול אחרי כל פיפי - מילא. אבל הרי חיתול רטוב זה כל כך לא נעים!

zimes

New member
הורים שמחתלים ברב פעמיים

מחליפים אחרי כל פיפי. לכן זה כ"כ הרבה כביסות.

אני משתמשת בחיתולי בד כבר שנה ותשעה

חודשים, ולא, לא מחליפה אחרי כל פיפי (כן אחרי כל קקי). אין אפשרות לדעת מתי הילד עשה פיפי, אלא אם נמצאים איתו בקשר פיזי או קשר עין כל הזמן. אני מחליפה פעם בשעה-שעתיים. ומאחר שאנחנו משלבים מדי פעם גם חיתולים חד-פעמיים, אני יכולה לומר שלילד ממש לא מפריע אם הוא מסתובב עם חיתול רטוב או לא. אין שום שוני בהתנהגות שלו. רק הטוסיק, כמובן, לא אדום כמעט אף פעם בחיתולי הבד, אבל מתחיל לפרוח במהירות אחרי שימוש בחד פעמיים - ואני מדברת על האגיס, כמעט תמיד, אבל זה קורה גם בסוגים אחרים. זה לא כ"כ הרבה כביסות - חצי מכונה, פעם ביומיים-שלושה.

חשבנו קצת על הענין

חלק מהעצות נהדרות,שני סדינים, שעווניות, ועוד, ועוד. יש דבר שאני וזוגתי חלוקים עליו, ומתקשים להחליט. במידה וזיהינו שהילדה הרטיבה באמצא הלילה, האם להחליף לה מייד או להשאיר עד שתתעורר בלילה מהרטיבות, או לא לגעת עד הבוקר. צד אחד טוען שיש להעביר את כל האחריות לילדה, בכך שלא נעיר אותה ו"נספר" לה שברח לה, אלא נגרום לה לגלות זאת לבדה בבוקר או כשתקום ולא יהיה לה נוח מהמצב. צד שני - במידה וגילינו את ההרטבה זמן קצר לאחריה יש להחליף לה מייד, וזאת מן הסיבה של הגיינה וגרויים בעור.

לאה_מ

New member
אם הצד השני מסכים באופן עקרוני

עם הצד הראשון (כלומר, ההתנגדות לא נובעת מבעיה עם העקרון, אלא בגלל הגיינה וגרויים בעור), אפשר לנסות פעם אחת לא להעיר, ואם תראו שזה באמת גורם לגרוי בעור, לחשוב על זה שוב ואולי להעיר בפעמים הבאות. מנסיוני עם עומר, לא נגרמו לו גרויי עור בגלל הרטבות לילה, למרות שיש לו עור מאד עדין. וחוץ מזה - עוד נקודה למחשבה - הילדה נשמעת ממש בוגרת - אולי כדאי לשאול אותה מה דעתה, האם היא היתה רוצה שתעירו אותה, או שהיא מרגישה שכדאי שהיא תהיה אחראית על זה?

אם אתם כבר שם, ליד המיטה שלה

נראה לך שתוכל ללכת לישון בכיף שהילדה שלכם רטובה ואולי קר לה מהפיפי? עדיף להחליף, להעיר אותה, או להעביר את הסדין מהראש לחצי הגוף שמרימים, להשכיב את הגוף בחזרה, ולהוציא את שאר הסדין מחצי הגוף והלאה, החוצה (מקווה שהבנת). תראה מה כתבתי הודעה מעל זה. בכל מקרה אם היא מתעוררת והיא קצת מסטולית מתוך שינה, כמו כל אחד שמתעורר וצריך לקום, להחזיק אותה בזרוע בחוזקה, ולהושיב אותה על כיסא או על קצה המיטה, עד שמחליפים את המצעים, לא לתת לה לקום לבד, היא עלולה ליפול, להחזיק אותה כל הזמן, ואם היא הולכת להתקלח, ללכת איתה למקלחת ולעזור לה להתקלח, ולעשות את זה מהר ככל האפשר כדי שתוכל להמשיך ולישון ולא תקטע לה השינה. בהצלחה.

מירי,

New member
לפעמים כן...

לפעמים כשאני מזהה שבן שוב הירטיב את כל העולם , אז כמובן שהאינסטיקט שלי הוא להחליף לו- ויש פעמים שהוא פשוט בוכה ומבקש שנעזוב אותו , אז? אם הוא לא בא ומבקש - אני פשוט לא מחליפה! קיץ עכשיו, אם לא מפריע לו, אז למה מפריע לי?

למעלה