נעה - אני מכירה את המאמר לגבי ההורמ
ונים כבר זמן רב. אבל הוא לא מסתדר לי עם הגישה (שעובדת!) של לגדל ילדים בלי טיטולים. מסתבר (לטובת מי שלא מכיר) שאפילו תינוקות קטנים לא עושים פיפי מתוך שינה (הם עושים במהלך הלילה, אבל מתעוררים בשביל זה), ורק אנחנו, עם החינוך המערבי והטיטולים, בעצם מרגילים את הילדים להתעלם מתחושותיהם, ולכן הם מפסיקים להתעורר, ואנחנו מתמודדים עם קשיי הגמילה. כיוון שכך, קשה לי להסכים עם גישה שטוענת שפיזית, הורמונלית, ילד בריא בן 4-5 לא מסוגל להתעורר בשביל לעשות פיפי (יש סיבות אחרות לכך). ורק סיפור לגבי המצב אצלנו: מיתר (3) כבר חודשים ארוכים בלי טיטול בלילה. תקופה די ארוכה היא היתה מרטיבה בערך מחצית מהלילות, ובדרך כלל לא מתעוררת מזה (בבוקר, כשגילתה שהיא רטובה, היתה בוכה מאד, והיה צריך לשכנע אותה שזה לא נורא). בהדרגה הלילות הרטובים פחתו, ועכשיו היא כבר לגמרי יבשה (אולי מדי פעם, אבל זה חריג). לאוריין (3), לא הצעתי אפילו לישון בלי טיטול, כי הוא עדיין לא לגמרי מסתדר עם הקקי, ורציתי להשאיר לו מפלט. בצהריים, היו מספר פעמים שהוא ביקש לישון בלי, ואכן קם יבש, אבל בדרך כלל הוא רוצה עם. בסוף השבוע, הילדים היו אצל הסבים, ודווקא אצלם, הוא ביקש לישון בלילה בלי טיטול, ואכן קם יבש - לראשונה בחייו. בעקבות זאת, החלטנו ללכת בעקבות הרצון שלו, ולהוריד טיטול בלילה. אמנם, בשני הלילות מאז הוא קם רטוב (בבוקר, ואפילו לא שם לב לזה), אבל, בעצם, מעבר לריבוי הכביסה, זה לא ממש משנה, ואני מאמינה, שעם הזמן הוא יתרגל, גם בשינה (אנחנו לא לגמרי חסרי מודעות בשינה) לא לשחרר בכל רגע - ויתאפק או יתעורר. איכשהו, אני מרגישה, שיותר נכון לא לחכות שזה יקרה עם טיטול (ובעיקר אני חושבת שהוא הביע רצון ברור, דווקא בגלל שהוא עשה את זה אצל הסבים). האמת היא, שאני צופה שתוך כמה ימים הוא יבקש שוב טיטול, ואז אני אהיה בבעיה: מצד אחד, אם הוא רוצה, אז אני רוצה להענות לו, ויכול להיות שהוא רק עושה "ניסוי כלים" ועוד לא ממש בשל לגמילת לילה, מצד שני, נסיוננו איתו, מראה שהוא מבקש טיטול גם בגלל תחושת כשלון, וההענות שלנו רק מחזקת אותו (או מחלישה...) בתחושה ש"אסור לפספס" (שהיא אגב, תחושה פנימית שלו, לא בגללנו) - מה שגורר התאפקויות מוגזמות, ולכן גם, באופן פרדוקסלי, "פספוסים".