בעיית איבוד ריכוז

M a n c h y

New member
בעיית איבוד ריכוז

אולי לעוד אנשים פה יש את הבעייה הזו... אני יכולה לשבת וללמוד וסבבה ופתאום אני מאבדת ריכוז ומין בלאנק כזה משתלט עליי, אני לא מצליחה כלום... אני הולכת למחשב למנוחה - אני חוזרת. כלום... כל היום היום אני לא מצליחה להתרכז בכלום, גם שמתי לב שאוכל מתוק גורם לי אחרי 10 דקות לאבד ריכוז.... וואו , זו שאלה מוזרה... אבל מה אני יכולה לעשות כדי לשמור על ריכוז גבוה למשך זמן ???

כן מבין אותך

ועוד כשזה בא לידי ביטוי במבחן זה יותר גרוע. בבית - סביבה סטרילית, בלי הפרעות. תלחיצי את עצמך קצת בכך שתגידי לעצמך שאת חייבת ללמוד!!!!! סמני לעצמך נושא שאת חלשה בו יחסית ותתחילי לעבוד למשך שעתיים לפחות. אחר-כך קחי לך הפסקה קצרה, תאכלי משהו, תנוחי כמה דקות. ותחזרי ללמוד...! במבחן - קחי בקבוק מים. מדיי פעם תקחי לגימות ממש ממש קטנות. משהו לנשנש כמו שוקלד תקחי איתך, אבל אם את יודעת שההשפעה שלו פגה אחריי זמן קצר ואפילו מחלישה אותך, תאכלי אותו לקראת סוף המבחן. "הפסקות יזומות" - ואני מדבר על הפסקות של שניות. למשל אני לוקח הפסקה של 'עשר שניות' לפני שאני מתחיל קטע קריאה בעברית לפעמים גם באנגלית. לקנות ת'ראש ולהרגע.

n i e m a n d

New member
אני חושב שהשיטה הטובה ביותר

היא פשוט לעבור למקום בו לא סביר להניח שיהיו לך הפרעות מרובות, או גורמים [כמו המחשב למשל], שיפתו אותך לא להתעסק בלימודים- הספריה למשל. תוכלי לנצל את העובדה שילדי ישראל לא נוהגים לקרוא יותר מדי ספרות יפה, כך שבבקרים יש ספריות רבות שהן פשוט ריקות. אני מניח שכשתשבי במקום קטן עם הרבה מאד ספרים- זה רק יעזור לך להתרכז. בקשר לאוכל מתוק- את צריכה לעשות מעט "ניסוי ותעיה" ולבדוק מה משפיע עליך ואיך. אני לא ממליץ על שוקולד גם בגלל הסיגים שהפנתר השחור מעלי הציב, אבל גם מפני שברוב השוקולדים יש קפאין, וקפאין כידוע הוא חומר משתן. בגלל זה רצוי גם שלא לשתות קפה לפני או במהלך הבחינה, אחרת תיאלצי לבלות הרבה זמן בשירותים.. נסי פירות יבשים, חטיפי אנרגיה וכו'- תבדקי אם זה יעזור לך. אגב, אם תקחי 10 נשימות עמוקות, זה יוכל לעזור לך. התרגיל הזה עוזר לא רק במצבי פאניקה, אלא גם כאשר סובלים מחוסר ריכוז. אז קדימה וללמוד, ובהצלחה

demultiplexer

New member
טבעי לחלוטין

אלו התובנות שלי: דברים טכניים: 1. תדאגי למקום שקט ללמוד בו, סגרי חלונות ודלתות. 2. הרבה אור רצוי טבעי. 3. דגנים דגנים דגנים - 3 קעריות קורנפלקס לא מתוק מידי ביום. אלו פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט. לא שוקולד ומתוקים אחרים. מתוק גם משתן הרבה. קפאין מעולה אם שותים מספיק זמן לפני והוא לא משתן יותר מידי. כל אחד ואיך שהוא מגיב. בטווח הקצר הוא נהדר אבל להשתמש בו רק כשצריך ולא כל יום לדוגמא ספל ביום לימודים רגיל, שניים לפני בחינה או סימולציה, בלי יותר מידי מים. בשימוש לטווח ארוך הוא מתיש. 4. לישון לישון לישון. 5.לא ללמוד בכוח - כשלא מצליחים להתרכז פשוט ללכת לנוח, לחדר כושר, לראות טלויזיה. 6. כשמצליחים להתרכז וללמוד לא ליזום הפסקות. לא הגיוני לקחת הפסקה רק כי קבעתם שבשעה מסויימת עושים הפסקה. אם אנחנו "על הגל" מרוכזים לא לקחת הפסקה. מנוחה - לא שינה אלא ים, ספורט, חברים, סרטים, מה שלא יהיה. 7. לטפל בבעיות ובדברים שעלולים להוציא מריכוז - אם יש סידורים חשובים לא לדחות אותם כי זה יציק ויטריד במהלך הלימודים. 8. לי לוקח כמה שעות ממש להתעורר אז אני לא מתחיל ללמוד בבוקר אא עושה סידורים וספורט בתחילת היום ומתיישב ללמוד עד הלילה. לא לעשות מהפסיכומטרי מפלצת, לא להאדיר את זה יותר מידי, זה חשוב אבל הכל צריך לקחת בפרופורציות, לא ללכת יום לפני הבחינה לראות את הכיתה ולהתרגל לכסאות סטודנט, לא להעצים את המתח, זה רק פוגע ולא מכין. משהו אחד לימודי: תתחקרו סימולציות עד העצם. כל שאלה לבדוק למה טעינו, למה צדקנו, אילו עוד דרכים ושיטות היו פותרים את התשובה מהר יותר. בהצלחה.

למעלה