בעיית אחוזים

Arie18

New member
בעיית אחוזים ../images/Emo10.gif

כל מי שלומד עם "קידום" בטוח מכיר את שיטת לימוד האחוזים, אבל נראה לי בעצם שכמעט כולם לומדים עם השיטה של שלם ושל חלק מן השלם השאלה היא בכולופן היא איך אני יודע ע"פ השאלה שנתונה לי להגדיר אם החלק שצריך למצוא (שאותו אני מסמן ב x) כשלם או לא למשל ישנה שאלה - מחירו של ספר לאחר הנחה של 25% הוא 40 ש"ח. מה היה מחירו לפני ההנחה
אז השלם זה x וחלק מהשלם זה 40 והאחוז זה 75% (3/4) ואז מקבלים x = 53.3333 אז השאלה שלי למשל כאן למה x זה השלם
ואם כבר השאלה שהבאתי כאן כדוג' היא שאלה קלה אבל יש שאלות יותר מסובכות שצריך תוך כמה שניות לדעת אם לקבוע את x (הנעלם) כשלם או כחלק מן השלם - אז איך יודעים את ההבדל
בתודה מראש

Arie18

New member
ועוד שאלה בנושא לא מובנית לי ../images/Emo10.gif

השאלה: *********** לאחר שהוריד 40% ממשקלו, שמח נסים לבשר לחבריו, כי משקלו כעת הוא 78 ק"ג. מה היה משקלו בטרם התחיל בדיאטה
אז ברור לי שהאחוז זה 100 פחות 40 (יש הורדה) שזה 60% ואני משתמש במשוואה אחוז*שלם = חלק מן השלם כל הבעיה היא מה זה 78 ומה זה x... התשובה היא שצריך לסמן את השלם ב x ואת החלק מן השלם 78 כלומר שתהיה משוואה 0.6x=78 ואז יוצא x=130 אבל למה 78 זה לא השלם

אל דופא

New member
לשאלתך השניה...

78 ק"ג הוא לא השלם, כי זה אינו המשקל שבוצע בו שינוי, אלא המשקל שהתקבל לאחר השינוי. נסים הוריד 40% ממשקלו לכן 78 ק"ג מהווים 60% נותרים משלם כלשהו, אותו אנו צריכים למצוא ונסמנו ב-x.

אל דופא

New member
נסיון לעזרה...

ה"שלם" הוא מה שבוצע בו השינוי. במקרה זה, מה שבוצע בו השינוי הוא מחיר הספר. השינוי במקרה זה, היה הנחה של 25%. לכן, 40 ש"ח הם 75% מאותו ה"מחיר שבוצע בו השינוי". אנו מחפשים מחיר כלשהו, ש-40 ש"ח מהווים 75% ממנו. מקווה שעזרתי.

Arie18

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif ../images/Emo9.gif

נראה לי שסוף סוף הבנתי את הרעיון

למעלה