בעיית אגו-ביטטחון עצמי

• פותח הנושא 17112
  • פורסם בתאריך

17112

New member
בעיית אגו-ביטטחון עצמי

הי הפעם יש לי שאלה קצת ונה אליכם בקשר לחברתי אבל זה גם יגול להתאים לכול החברים שלנו. אני מאוד אוהבת את חברתי וכמו שאתם גם בטח יודעים אני מראה לה את זה בכל מיני צורות. מתנות אוכל בילוי משוטף פרח/פרחים/עציץ פתקים או מכתבים מענינים ונוגעים ועוד. היא מצידה כל כך נהנת מהיחס הזה וזה גורם לה אושר. עד כה הכל טוב ויפה ומכאן מתחילה הבעייה. היא נהנת אבל לא מבינה מה עשתה שזה מגיע לה. עכשיו שיברנו בטלפון והחמאתי לה על משהו והיא לא הבינה למה. אז שאלתי אותה-למה את חושבת שאני אוהבת אותך? היא ענתה בגלל הסוסים. אמרתי לה לא נכון! אני אוהבת אותך בגלל מי שאת כבן אדם ובגלל כל מה שלימדת אותי ותרמת ותורמת לחיים שלי ומלמדת אותי ושינית את נקודת מבטי על העולם בגלל כל מה שאת עושה למעני. היא ענתה: את קנויה ולא אוביקטיבית! חוץ ממך אף אחד לא אומר לי שהוא אוהב אותי ולומד ממני כה הרבה כמוך! מתייחס אלי כך. מה עושים עם הביטחון העצמי הנמוך שלה האגו הנמוך שלה צניעות היתר שלה? החברה המשוטפת שלנו מסכימה איתי שהיא מממש צנועה! מה דעתכם?

sh53

New member
יש הבדל בין בטחון עצמי ירוד לצניעות

אם אנשים צנועים זה לא אומר שאין להם בטחון עצמי. הם מכירים בערך עצמם ופשוט לא "מפרסמים" את זה ברבים. זה לא אומר שהם לא יכולים להנות ממחמאות, אבל עדיין הם צנועים בכל הנוגע לכך. אם החברה חסרת בטחון עצמי ולא מוכנה להודות בזה או לא רוצה לטפל בזה - אפשר להחמיא לה ולהראות לה שהיא לא צודקת, אבל אם היא לא מאמינה לזה או חושבת הפוך מזה, אולי ההתמדה במחמאות לה יעבוד בסוף, אבל עדיין הרבה תלוי בה.

17112

New member
תודה רבה!! אמשיך להחמיא לה ולתת לה

את כולי! בסופו של דבר היא תבין שאני צודקת והיא באמת שווה את זה!

למעלה