בעייה

mishi777

New member
בעייה

אני וחבר שלי כמעט 4 שנים ביחד והובא לידעתי הדבר הבא: חבר שלי לא מרגיש מסופק מהקשר מכמה סיבות: *כשהוא פונה אלי לעזרה אני לא מספקת לו פתרון או עיצה לבעיות שלו במיוחד לבעיות הקשורות למערכת היחסים שלנו למרות שכשאני פונה אליו יש לו תמיד פתרונות\עצות שאני לא מיישמת *אני לא תמיד מקשיבה לו ועושה הפוך במודע ממה שהוא אומר.בנוסף אני לא זוכרת מה שהוא אומר לי בניגוד לאחרים שגם אם הם אומרים לי דברים שטוטיים אני עדיין זוכרת *אני מחפשת פגמים במה שהוא אומר בין אם זה לחפש באינטרנט תשובה לבין לשאול אנשים אחרים.. מישהו יכול להגיד לי מה לעשות? איך אני יכולה להפסיק להתערב בין אנשים????אכפת לי מהם מאוד ולפי דעתי הם סובלים מאותו מצב קיים...אבל כשאני מתערבת אז הם מסתדרים אבל אני יוצאת הרעה והסכסכנית זה ממש גורם לי להרגיש רע כל הסיפור הזה....לא רק זה אלא אני מרגישה רע יותר על זה שאני מרגישה רע כי חבר שלי אומר שאני עושה את עצמי מסכנה ואני לא כזאת כי מי שנפגע זה לא אני

האם את מרגישה שאת רוצה לשנות את המצב?

או שמא-רק מרגישה שהוא רוצה לשנות את המצב? אולי שווה לתת עוד רקע או דוגמאות שנבין יותר טוב
.

mishi777

New member
ברור שאני רוצה לשנות את המצב

אבל אני לא יודעת אם אני הבעיה או הוא.....אם אני הבעיה אני בכיף יעשה הכל כדי לשנות ואם הוא הבעיה אז מישהו צריך לפקוח לו את העיניים כי הוא חושב שהוא כל הזמן צודק. פשוט עכשיו אני מרגישה שאני מתענה לשווא שאני הבעיה....חבר שלי מאשים אותי בבעיות שלו הוא רב יותר עם אנשים מאז שהוא איתי הוא מתוח יותר הוא מתוסכל יותר...ואם באמת אני הבעיה אני אשנה אבל אם הוא הבעיה איך אני יכולה להגיד לו את זה??הוא לא מאמין למה שנאמר בפורומים או מה שאומרים פסיכולוגים הוא חושב שזאת חרטא....אז מי כן לעזאזל יכול להראות לו את הדרך??

לנושנוש

New member
את רוצה שנפתור בעיה שלדעתי מצריכה

התייעצות פסיכולוגית של כמה וכמה פגישות. ובכל זאת אכתוב את דעתי/עצתי. ממה שכתבת אני מסיקה שאת במעבק כוחות כלשהו עם חבריך. את מרגישה מאוימת על ידו מאוד. בגלל זה את לא מיישמת את עצותיו וחותרת תחתיו בכל דרך. יכול להיות שבן זוגך גם עושה דברים שמערערים את בטחונך ועדיין אלה החיים שלך ורק את יכולה להפוך את הזוגיות שלכם למקום פחות "חתור תחתיו לפני שהוא חותר תחתיי" או משהו בסגנון. מכאן אני מנחשת שאולי התערבות שלך בסיכסוכים בין אנשים אחרים נעשת בדרך שמאיימת עליהםאו מעצבנת והממסוכסכים מעדיפים לפנות נגדך ובכך מסתיים הסכסוך ביניהם ואת יוצאת ה"רעה". למעשה את פוטרת את עניין הסכסוך נפלא, השאלה אם בא לך להיות כל פעם ה"מכשפה" במצבים כאלה. כמובן שכל מה שכתבתי אלה השערות המבוססות על האינטיאיציה שלי ואם לא הבנתי אותך נכון, סליחה מראש. אשמח לתגובה.

mishi777

New member
יכול להיות שמה שאת אומרת נכון

ובאמת כנראה קל לאנשים להפוך אותי לשעיר לעזאזל כי סיפרתי...אני לא רוצה להמשיך להיות מכשפה איך אני מפסיקה להתערב???אני עושה את זה כי אכפת לי מאנשים ולא מרוע

זה משהו בניכם

במקום לדבר עם אחרים אתם צריכים לשוחח זה עם זו אם הוא מדבר עליך עם אחרים ואת עליו איתנו , משהו בתקשורת בניכם לא בסדר ואם אתם 4 שנים יחד צריך לשפר את התקשורת בניכם , בצורה כזו שניכם סובלים לחינם אם העצה שלו ישימה למה את עושה הפוך ממה שהוא יעץ האם זה קטע של שליטה ???? או שזה קטע שהוא לא מכיר את האני הפנימי שלך , לדעתי אין פה קטע של צודק או לא יש פה קטע של תקשורת לא טובה וחברות בינכם צריכה לעבור בירור פנימי של שניכם החברות הכוונה שיהיה טוב ונחמד ואם לא נחמד, יש אנשים נוספים בעולם מצאי לך איש שיותר מתאים לך אתם בגיל בו האישיות עוברת שינוי , תבדקו יחד את הרצון הדדי להיות במחויבות זה לזו וזו לזה תחזרי אליו בשאלה פנינו לאין בטוחה ששם תמצאי תשובה טובה יותר ר

mishi777

New member
לפי דעתי יש לו עצות לא ישימות

החבר חושב שהן ישימות ומעולות

אולי הוא לא מכיר אותך

בגלל קשיי תקשורת הוא אינו מכיר את האני הפנימי שלך או שהוא חושב שצריך להתנהל אחרת בחיים , לכן עליכם לשוחח אולי אתם לא אמורים להיות זוג כי כיום אתם לא מתואמים בצורת החיים שבהם אתם רוצים להתנהל

mishi777

New member
חבר שלי

חושב שדרך ההתנהלות שלו הכי טובה ואני צריכה להתנהל אחרת ממה שאני התנהלת כרגע(כמוהו) יש דברים שהוא מתנהל בצורה ממש טובה נגיד התנהלות פיננסית ואני בהחלט צריכה ללמוד ממנו ויש דברים שאולי מתאימים לו אבל לא מתאימים לי

לנושנוש

New member
בכל מיקרה אתם צריכים למצוא דרך

להפסיק את המעבק התמידי ביניכם. זה עלול להרוג את הזוגיות. אני מניחה שאת מרגישה שהוא כל הזמן רוצה לשנות אותך. אולי את צריכה לדרוש שיקבל אותך יותר כמו שאת. יתן לך להשתנות בקצב שלך. בכלל, אשמח לדומאות ספציפיות. גם להתערבות במריבות של אנשים. תני דוגמא.

למעלה