בעייה קשה

Ferenheit

New member
טוב לא אמרתי את -זה-

שכל מה שהוא לא מו"ד הוא וכו'. אבל להפנות בחזרה את הטענה נגד מו"ד ולהגיד שהיא נראית כמו תעודת אחריות לוידאו זו אמירה שקרית (ולא אחראית). יש הבדל בין מערך הפצה לשיווק אגרסיבי. זה עניין של רטוריקה עדינה שבה אתה משתמש כדי לצייר את מו"ד כמו "רעל שדוחפים לגרונם של שחקנים צעירים באמצעות מנגנון שיווק אגרסיבי" במקום להגיד שיש לה "תפוצה רחבה וחסרת מתחרים". אני לא חושב שמו"ד היא השיטה הכי טובה בעולם. אני חושב שהיא לא מושלמת. אני לא חושב שיש שיטה שנותנת לי את כל מה שהיא נותנת רק עם פחות חסרונות - מצטער. בשורה התחתונה, זו שיטה טובה שאני נהנה ממנה הרבה, ואני אהנה ממנה גם במהדורה 4 ו-5 כנראה. אתה רואה תחרות רצינית משמעותית, כזו שלא כבולה לעולם של מורקוק או שנראית באמת כמו משחק בחשבוניה של EDGES ו-FLAWS.

תעודת אחריות לוידיאו

אבל היא כן נראית כמו תעודת אחריות לוידיאו - מלא מלל טכני שחוזר על עצמו. כמעו בכל מקום שרק הוזכר בו "שריון" באה פסקה טרחנית שהזכירה לשחקן שלשריון יש מחסרים למיומנויות האלה, והאלה והאלה. שיווק אגרסיבי - יש לך מותג חזק, יש אפשרות להשתמש במערך קיים כדי לשנע אותה לכל חור - זה כבר די עוזר לדרוס מתחרים. אני לא חושב שמו"ד הכי גרועה (MERP הישנה יותר גרועה), אבל היא בהחלו לא טובה, היא מדגישה דברים טיפשיים שמזכירים משחקי קלפים לילדים מרגיזנים. עדיין לא מצאתי שיטה שחשבתי שהיא מושלמת, וכמעט תמיד אמצא את עצמי עורך ומתאים אותה לצרכי - אבל זה שלכל השיטות יש חסרונות מסויימים, לא אומר שאני צריך לבחור דווקא בשיטה עם החסרונות הגרועים ביותר - קרי, דרגות ונק"נ, שלא לדבר על הצורך ברכישת שלושה ספרי כללים שהם מכוערים ומשעממים כשם שהם יקרים.

אין לי כח להתווקח

וגם אין לי רשות כי שיחקתי רק במו"ד אבל הספרים ממש לא מכוערים הם מאוד מאוד מאוד יפים

Ferenheit

New member
קח שקית נייר ושים על הפה

שלא תיכנס לי להתקף. בשורה התחתונה, אני חושב שאתה מדבר שטויות לא רציניות - מו"ד כתובה כדי שיבינו אותה, יותר מכל שיטה אחרת שאני מכיר. היא כתובה בצורה יסודית וידידותית למשתמש, עם אינדקס גדול ומונחון בסוף וריכוז מצבים מיוחדים, ומילים שמורות. כל השאר זה רק אתה. תעשה מה שאתה רוצה. את הנקודה הזאת די נמאס לי להעביר. להשוות מ"ת, גם גרוע יחסית, למשחק קלפים, זה תרגיל מלוכלך וזול והשמצה גסה. לקשקש על דריסת המתחרים וכו' כאילו וויזארדס זה מייקרוסופט זו גם זריקת רפש סתם (אם היית מבין בנושא אולי אפשר היה לדבר עליו, אבל יש לך אג'נדה ואין לך ידע. אחרי שתצבור אותו אשמח לדון איתך בעניין מדיניות חברות המ"ת השונות) בקיצור, עכשיו אתה סתם מדבר: אין שמץ של אמת במה שאתה אומר, וזה די משעמם.

חיללתי את הקודש, מה?

אם מ"ת מסויים מתחיל להזכיר לי משחקי קלפים, אז למה שלא אשווה אותו. דריסת מתחרים? מה לא דורסים אותם? סתם במקרה אני יכול למצוא תוספות חוקים משמימות למו"ד בכל חנות שנייה, ומשחקים אחרים אני צריך לחפש בכוח או להזמין מחו"ל? כל השאר זה רק אני? נו. מו"ד טהורה, מו"ד טובה, מו"ד לא יכולה לשקר או לטעות. רק כל מי שלא נאנח מנחת למראה ערימות הסטטיסטיקה הנוקדנית שלה הוא לא בסדר. מי שלא מסוגל להתענג על משחק מחשב בלי מחשב הוא אדם רע ודפוק. מו"ד בסדר, מו"ד מושלמת, מו"ד היא המשחק הכי טוב - אלפי ילדים אינם טועים.

Ferenheit

New member
אל תהיה ילד קטן

(אתה ממשיך, אגב, בדיוק באותו קו). מו"ד נמצאת ביותר חנויות כי היא מצליחה. זה אומר שדורסים את המתחרים? זה אומר שוויזארדס מונעת מחנויות למכור משחקים אחרים אה-לה מייקרוסופט? ההשוואה למשחקי קלפים שעלית עליה באחרונה מביא לשיא את הרטוריקה של הזלזול שאתה נוקט תמיד. כן, זה בדיוק כמו לשחק בפוקימונים, ואנחנו יושבים מסביב לשולחן ואומרים "אורב נעלם, אני בוחר בך" ו"כדור אש, התפתח למטח מטאורים". אם הייתי רוצה להביע זלזול באספני המיניאטורות, הייתי יכול להשוות גם אותם לאספני פוקימונים. ולכל תחביב אחר אפשר היה למצוא (או לייצר) אנלוגיה שמפחיתה בערכו, מזלזלת בו וכו'. זה לא מוסיף *לך* כבוד.

חיללתי את הקודש, מה?

אם מ"ת מסויים מתחיל להזכיר לי משחקי קלפים, אז למה שלא אשווה אותו. דריסת מתחרים? מה לא דורסים אותם? סתם במקרה אני יכול למצוא תוספות חוקים משמימות למו"ד בכל חנות שנייה, ומשחקים אחרים אני צריך לחפש בכוח או להזמין מחו"ל? כל השאר זה רק אני? נו. מו"ד טהורה, מו"ד טובה, מו"ד לא יכולה לשקר או לטעות. רק כל מי שלא נאנח מנחת למראה ערימות הסטטיסטיקה הנוקדנית שלה הוא לא בסדר. מי שלא מסוגל להתענג על משחק מחשב בלי מחשב הוא אדם רע ודפוק. מו"ד בסדר, מו"ד מושלמת, מו"ד היא המשחק הכי טוב - אלפי ילדים אינם טועים.

DDN

New member
יצא לך לקרוא את עדכוני נוסגות'?

אנחנו משחקים מו"ד. נראה לך שאנחנו משתעממים? נראה לך שהפוקוס שלנו הוא בקרבות. אני לא חושב שהשיטה זה מה שגורם לך לשחק "יותר טוב" אלא השחקנים ושיקול הדעת שלהם. השיטה היא עזר לך, לא מגבלה. אנחנו מאוד נהנים לשחק מו"ד. היא פשוטה לחלוטין. והיות ולחבורה שלנו יש כאן קהל מעריצים קטן, נראה שאנחנו עושים איכשהו דברים נכון. זה הכל תלוי בשחקנים ובתפיסה שלהם של המשחק. אצלנו לא נערב מונחי מכניקה במשחק עצמו. זה שבירת SOD. אנחנו מתארים אחד את השני בשם הדמויות, לא במקצוע שלהם (הדבר הכי נורא שיכול להיות לדעתי היא קיטלוג הדמויות לפי "מקצועות" במקום "הדמות עצמה") מו"ד 3.5 היא כלי נהדר וקל לשימוש, זה השחקן זה שמחליט איך יעשה זאת.

האידאל של כל משחק עם שיטה

הוא ללכת עם ולהרגיש בלי. אפשר לעשות את זה עם מו"ד כמובן, אבל באופן מפתיע, אלו שעושים זאת הם היוצא מן הכלל המעיד על הכלל. אם כדי לשחק טוב אתה חותך ועורך את ספר הכללים שלך, זו נקודה לטובתך, לא לטובת הספר.

ננסק

New member
טעות חמורה, כרגיל

בחורצ'יק, יום אחד תבין - יש אנשים שאוהבים לשחק עם שיטה ולהרגיש עם. זה לא טמפון, זה משחק, ואני רוצה להרגיש גם את המשחקיות עצמה. אני רוצה להנות מזריקת קוביות, משיפור הדמות שלי, מלעשות דף דמות מעניין - ולא איכפת לי מהי השיטה המדוברת. אתה כל הזמן מביע את דעתך שהשיטה אמורה להיות שקופה, ובכך מתעלם באלגנטיות מזהירה מכך שמדובר אך ורק בטעם, ותו לא. אולי בגלל שכל כך קל לערוך שינויים קלים וביתיים במו"ד, זה עושה אותה *טובה* יותר? מה דעתך על הרעיון המזעזע? לדעתי - וההבדל בינך לביני הוא שאני אומר לדעתי בתחילת משפט - שיטה צריכה להגיע מבית היוצר כשהיא נוחה ומעניינת, שקיפות נמצאת בחשיבות גבוהה אבל לא עליונה. שיטה שאני יכול לעשות בה שינויים קלים כדי להתאים אותה לטעמי היא שיטה מצויינת, גמישה, ועם מודעות לרצון השחקנים. שיטה נוקשה היא טוטליטריזם שמחייב את האדם לנהוג לפי כללים שמונחתים עליו מלמעלה, מבלי שיוכל להביע את דעתו. הי, תראו, גם אני יכול לעשות הקבלות מגוכחות!

משחקיות

כמובן שלמשחקיות יש משקל - אחרת הייתי מוותר על שיטה לחלוטין. אבל כשהשיטה בולעת את המשחק, זאת בעייה. ואגב - להתעלם לחלוטין מכללי בסיס זה לא "שינוי קל".

ננסק

New member
אני מסכים

כשהשיטה בולעת את הכל, זאת בעיה. אבל צריך להתקיף את השחקנים שמשחקים בשביל השיטה (למעשה, עדיף להסביר להם), לא את השיטה עצמה. גם על זה עברנו בפונדק לא פעם ולא פעמיים, אתה מעדיף תמיד להתקיף את השיטה בכל זאת, וכך מביא את כולם לויכוח האם היא טובה או לא - כשאותם שחקנים שמשחקים בסגנון "שיטה בולעת משחק" נמצאים בכלל מחוץ לויכוח הזה, ואז מה לעזאזל אנחנו משיגים כאן? לגבי שינוי החוקים, תגיד על איזה חוק בסיס אתה מדבר ספציפית. התעלמות מוחלטת מעיקרון ה-ק20 היא אכן שינוי מהותי בשיטה, והתעלמות מחוק בסיס. כמעט כל שאר עקרונות השיטה אינם חוקי בסיס לדעתי. ושוב, היתרון בשיטה הוא שנוח לשנות חלק אחד והשאר ישאר שלם (מלבד יוצאי דופן בעייתים בודדים וידועים, כדוגמת לחשי הנזק), כך שאפשר אפילו להיפטר מהמקצועות לחלוטין ולהביא תחליף במקומם, ובכל זאת כל שאר השיטה תשאר כמעט בדיוק כמו שהיא, ותעבוד מצוין.

fate spinner

New member
מו"ד שלוש היא שיטה מאוד פשוטה

גם אני שיחקתי מו"ד בקופסאות אדומות. מוד"מ 2, מו"ד 3, ומו"ד 3.5 וגם מרוצללים. וומפייר. וחופשיטה. אין ספר שמו"ד שלוש היא שיטה מאוד נוחה ללימוד ומואד מאוד פשוטה. יותר מכל השיטות האחרות למעלה חוץ מחופשיטה שאני חושב שמתאימה רק לחלק מהשחקנים המתחילים

רמץ

New member
כן... ההוא....

אכן, אני לא מכיר כ"כ הרבה שיטות. יצא לי לראות, לקרוא או לשחק רק את כל המו"דים, קאלט, אקזלטד, ומפייר (מסקרייד), קריאתו של קת'ולהו וזכרון עמום ממייג' ואני חייב להגיד שלדעתי מו"ד היא אולי לא הפשוטה ביותר (ובטח שלא מו"ד3 שכתובה כמו אלגוריתם), אבל היא כן עשירה, כיפית וידידותית. ואגב, בקשר להודעה למעלה, אני מכיר לפחות שני חברים בפורום שלא קראו את רומח הדרקון ויש להם נגיעה חזקה למו"ד, אבל הספר בהחלט מומלץ.

עמית ו

New member
מוד"מ ו3ed

"לשחק" זו תהיה הגזמה. "לקרוא את הספר ולנסות להבין את החוקים" תהיה הגדרה טובה יותר. ניסיתי להבין, בניתי דף דמות (תהליך ארוך ומיגע) ושיחקתי בסשן וחצי. שיטה מעפנה ומסובכת שלא לצורך. אז אם אתה נהנה - סבבה. אבל מו"ד אינה שיטה מומלצת לצורך המרת אנשים לשחקנים.

Ferenheit

New member
אוקי, אולי אתה לא טוב בשיטות?

איזה שיטות כן היו בעיניך אינטואיטיביות ונוחות ללמידה?

עמית ו

New member
אולי.

שיטות טובות ונוחות? UA, COC,WOD, פאראנויה, אקסולטד. אלה השיטות שאני מכיר ועונות על ההגדרה הזו (שחר האדמה, למשל - מסובכת מדי גם היא). כל שיטה שאחרי הסבר של שלושה משפטים השחקן מסוגל לקרוא את דף הדמות ולקבל מושג ברור למדי על הדמות (הן מבחינת חיי היומיום והן מבחינת רמת עוצמה) היא שיטה שכזו. שיטה שכדי לבנות את דף הדמות שלה אני זקוק להיעזר בספר גם בדף העשירי שאני בונה - היא שיטה מסובכת.

Ferenheit

New member
מצטער, לא קונה את זה

UA כולל תיאורי מכניקה מפוזרים למדי, ויש בו יותר סוגי גלגולים ותנאים מיוחדים לתוצאות קריטיות וכשלונות שהם מורכבים בהרבה ממו"ד, וכמעט מכל שיטה אחרת שאני מכיר. את דף הדמות שלו אי אפשר להבין בלי לקרוא את הספר (מי יכול לנחש אינטואיטיבית מה פירוש NOBLE STIMULUS, לה משמשות משבצות ISOLATION HARDENED ולמה הוא צריך לכתוב OBSESSION בראש הדף?). אקזלטד הרבה יותר מורכב ממו"ד. בשורה התחתונה מו"ד הוא רק גלגול קוביה והוספת בונוסים והשוואה לד"ק. אקזלטד כולל סטאנטים, מספר מטרה בקוביה ומספר הצלחות שהם נפרדים, אפשרויות חשובות לתיעול המידות וכח הרצון ואפשרויות יצירתיות וגמישות לשילוב בין תכונה ליכולת. כמו מו"ד, גם באקזלטד מה שהכי בולט על דף הדמות זה תכונות ומיומנויות - וזה נותן מושג מצוין על יכולות הדמות בשתיהן, אבל זה בטח לא אומר שאקזלטד פשוטה יותר (וקח את זה לכל עולם האפילה בגירסאתו הישנה לצורך העניין). כבר יצא לי ללמד את המשחק להרבה מאוד אנשים, אני מאמין, ומו"ד תמיד הייתה הרבה יותר קלה. פאראנויה? נו אתה צוחק עלי.

עמית ו

New member
אם כך - אתה צרכן גרוע.

UA כולל תיאורי מכניקה מפוזרים, וזה מה שהופך אותו למובן - השיטה משולבת בתיאור העולם ובמקום להתחיל לשנן סטטיסטיקות אתה קולט את השיטה תוך כדי קליטת העולם (שאגב, הוא עולם מעניין למדי). בנוגע ללימוד השיטה, אני נתקלתי בשיטה לראשונה בסביבות השעה אחת עשרה בלילה, במוצ"ש אחד אצל חבר. עשרה אנשים, מנחה אחד, השיטה מוכרת לשחקן אחד ולמנחה. הסבר מהיר על התנהלות המשחק - "אוקי, זה דף הדמות שלכם, אלה ארבעת מדדי השפיות שלכם, מוקשח אומר שאתם חסינים יחסית להשפעות של זה, נכשל אומר שאתם קרובים להשתגע. ברגע בו תם נכשלים יש לכם אחת משלוש אופציות - קפיאה, התקפה או מנוסה. גלגול הקובייה הוא ק100, אתם צריכים להשיג מתחת למספר הכישור הרלוונטי. שלושים בכישור מסויים זה מעל הממוצע עבור בן אדם רגיל. כישור האובססיה שלכם זה מה שאתם מוצלחים בו מאוד, מבחינת שיטה זה אומר שאתם יכולים להחליף את ספרת האחדות והעשרות זו בזו". הוא הוסיף תיאור על צורת ההנחייה שלו, וזהו. כל השחקנים הבינו את השיטה ברמה שאפשרה לשחק. אחר כך לקחתי את הספר וגם הבנתי את השיטה עצמה כמעט במלואה בתוך קריאה מרפרפת אחת. אקסולטד אמנם מסובך יחסית לWOD, אבל הוא לא מורכב מדי - יש את הבלאגן הקליל שעושים הצ'ארמים. מבט מהיר על דף הדמות יכול להבהיר לשחקן חדש את רמת הכוח של דמותו בשתי דקות עיון. הדמיון שלו לWOD הופך אותו לנוח לקריאה אחרי שמכירים משחק WOD אחד (מה שלוקח בערך עשר דקות של הסבר, כולל עולם בסיסי). באסון שנקרא "אינדקס" (רץ בביגור פעמיים, לא יקרה שוב), יצא למנחים להסביר לכארבעים שחקנים על אקסולטד. מה שלקח לנו זמן היה הסבר העולם והפוליטיקה, השיטה לקחה בערך שתי דקות של הסבר - והשחקנים ידעו מה הם ומי הם, ומה הם יכולים לעשות ואיך. ופאראנויה - תעשה לי טובה. בשביל להתחיל לשחק פאראנויה לא נדרש שום הסבר. במשחק הפאראנויה הראשון (והיחיד, לעת עתה) שלי הייתה שחקנית שלא שיחקה מימיה. המנחה חילק דמויות, הסביר לכל אחד על המטרות, נתן סיכום מהיר על קומפלקס אלפא על פני עמוד וחצי, ובלי מילה על השיטה פצח במשחק. אם אתה יכול לעשות את זה עם משחק מו"ד - אני עז.

Ferenheit

New member
תפסיק, אני בוכה.

איך אתה מדלג בקלילות על פני דף הדמות הברור מאוד שהוא מעלת השיטות שתיארת... מגיע לך סטאנט. אני איש של שיטות. לא סובל מאף שיטה. אני לא אוהב סיבוכיות מיותרת, אבל באופן כללי אני מסתדר לא רע עם האספקטים היותר סבוכים של מכניקה בשיטות שאני משחק (הרי אפשר לשחק אקזלטד בלי להקדיש מחשבה לשריפת מעלות, שימוש בפעולות התקפה מיוחדות וחוקי יצירת הארטיפקטים והגיאומנטיקה של S&S או האסטרולוגיה הסיידריאלית). הנקודה היא לא ש-UA מסובכת, ולא שאקזלטד מסובכת (היא מורכבת, וזה קצת מסובך, אבל זה לא בדיוק אותו דבר בכל זאת). הנקודה היא שמו"ד פשוטה בהרבה מכל השיטות שאתם מתארים, גם אם מכלילים את האלמנטים הלא בסיסיים שלה (עונשין לנק"ן על ריבוי מקצועות זה עניין של שניה, לדוגמה, הוא לא חשוב בכלל לשחקן שמתחיל לשחק ובכל מקרה הוא לוקח בדיוק שניה של הסבר). במו"ד יש תכונות שמעניקות בונוסים למיומנויות, הצלות ופעולות אחרות (כמו התקפה, או חמיקה). חוקי יצירת הדמות מאוד פשוטים: גלגל תכונות, בחר מקצוע, חלק את נקודות המיומנות שלך, בחר כשרונות ואת השאר אתה כבר יכול לחשב תוך כדי משחק (אני לוחם אז 1+ להתקפה, כח 2+, סה"כ 3+ גלגל מול דרג"ש). אין פיצול פעולות, אין משמעות כמעט להחלטות יוזמה, אין כמעט החלפת מתאמים בין תכונות ומיומנויות, והמכניקה הרבה יותר שלמה מאקזלטד למשל, שבה תיאור צ'ארם יכול לא להתייחס למליון חריגים שהשיטה מאפשרת - בזמן שלחש במו"ד יתייחס לרוב ל-2-3 החריגים האפשריים. גלגל ק20, הוסף תוספות והשווה לד"ק. זאת מו"ד וזה הכל. אל תיתממו לי, ליצנים. פאראנויה - אמרתי שהיא מסובכת? לא. אמרתי שתעזוב אותה, כי היא בכלל לא ממש שיטה, ואסור לשחקנים לקרוא את הספר, בוגד קומוניסט מוטאנט. שלא לדבר על כך שהדמויות לא עורכות כמעט אף פעם קמפיינים בשיטה אלא הרפתקאות בודדות.

למעלה