בעייה במנוע OS 46 FX

shamgar

New member
בעייה במנוע OS 46 FX

לאחרונה כל הטסה המנוע עושה קט לאחר 2-3 דקות שהיה באויר בפול מנוע. ניסיתי לכוון סיכות עשיר/דליל החלפת פלאג וזה לא עזר אני מתדלק עם רדמקס 5 אחוז ניטרו .(יכול להיות שהדלק מקולקל ואם כן איך אפשר להבחין זאת)? אין לי מושג מה הבעיה משהו עוד נתקל בבעיה הזאת?

tumti69

New member
באיזה שלב בדיוק יש קט?

יש אחרי שאתה מרים לפול? האם זה קורה תוך כדי טיסה ישרה או לא? האם זה קורה גם בסרק?

shamgar

New member
זה קורה

2 3 דקות לאחר ההמראה בטיסה ישרה פול מנוע לגבי הסרק זה לא קורה

tumti69

New member
תבדוק שאין סתימות וגם..

שהצינורות במיכל הדלק לא נקראו וגם שהמשקולת במקום. יש לי שאלה אחרי שאתה נוחת המנוע חם מאוד? כי אם כן אז זאת סיבה נוספת נסה לכוון את המנוע עשיר יותר, כמו שכבר אמרו בקיץ תן למנוע לעבוד עשיר יותר

shamgar

New member
ניסיתי לעשות תערובת עשירה

איך יודעים אם הדלק טובולא מקולקל ? כשאני פותח סיכה המנוע עובד ממש על הפנים אפילו אם זה בקליק הוא נחנק ומפסיק לעבוד. איך אני יכול לבדוק סתימה בצינויות?

shamgar

New member
כשאני חושב

על זה זה יכול להיות הגיוני שיש לי סתימה מכיוון שלאחר הקט אני נוחת לאחר מכן מתדלק וברגע שאני מתדלק אני בעצם מחזיר את הסתימה למיכל אם היא אכן שם. איך אני יכול לבדוק ולנקות זאת?

תנסה להחליף דלק

אני עבדתי עם ה15 אחוז שלהם והוא רק עשה לי צרות המנוע עשה קאטים בלי סוף וזה עוד מנוע של מסוק. פשוט חרא של דלק.

אומגה דלק מעולה.

עבדתי איתו עם כל המנועים שלי עם 5 אחוז ו15 אחוז. עובד נהדר.

mozas

New member
זה קרה לי אתמול

היי אל יאוש זה קורה אבל לא להתעצל באמת לבדוק הכל סתימות וכו´.(פותחים הכל מחדש) לאחר שהכל היה בסדר אצלי ניגשתי לסיכה הגדולה. ולא כל כך עזר. פתחתי סגרתי. וגם בפול מנוע קצת מעל החצי נכבה. אמרתי על´הם בלי פחד שיניתי סיכה נגדית סגרתי המנוע לא החזיק בסרק. פתחתי יותר ממה שהיה סרק החזיק ומשם לסיכה הגדולה. והנה אני באויר בפול מנוע. בלי פחד כמובן. כל זה אחרי שלמדתי במאמר בפליי כיוון מנוע אךךךך . בהצלחה גם לך

renault

New member
האם ביצעתה הרצה כמו שצריך?

המנוע הזה אם אני לא טועה הוא ABC ולכן דורש הרצה במצב סיכה עשיר אבל לא עד כדי הצתה כל 4 פעימות היות ונידרשת טמפ לצורך ההתפשטות החיונית למנוע ABC שהוא בעל עפיצות לחץ בנקודה עליונה, לעיתים קרובות טועים ומבצעים את ההרצה כמו מנוע רגיל (עם טבעת בוכנה)במצב 4 פעימות , והדבר הורס את המנוע כבר בשלבי חייו הראשונים. אני מקווה שהדבר לא כך אצליך. בכל מקרה וודא שאתה בטווח טמפ 350-400 מעלות פרנהייט.

noam weissman

New member
הרצת מנוע

בבקשה לא לכתוב דברים לא נכונים שמטעים את בעלי חוסר הנסיון. 400 מעלות פרנהייט זה בערך 200 מעלות צלזיוס. אין שום מנוע של טיסן שעובד בטמפרטורות אלו !!!. גוף של מנוע טיסן מתחמם ל 120-80 מעלות כאשר 120 מעלות זה תחום עליון ונחשב גבוה. מנועי מרוץ דיזל שעובדים ביחס דחיסה הרבה יותר גבוה ממנועי פלג מתחממים בחלק העליון של ראש המנוע ל 170-150 וזה נחשב הרבה מאוד. מנוע פלג נורמלי עןבד בטמפרטורות הרבה יותק נמוכות. לגבי הרצה, מנועי ABC דורשים הרצה קצרה יותר ממנועי "ברזל" או מנועים עם טבעת אטימה בגלל הטכנולוגיה ומבנה המנוע. אין שום בעיה להניע את המנוע בסל"ד נמוך ולהריץ אותו עשיר. הדבר שהורס את המנוע בשלבי חייו הראשונים הוא: א. חלקיקים במנוע ב. דלק מאכות ירודה. לאלומיניום על כרום יש מקדם חיכוך נמוך מאוד ואין שום בעיה להפעיל את המנוע בסל"ד נמוך. בברכה.

leef

New member
שיפור במנועי בציפוי ABC

הסיבה להרצת מנוע קצרה נעוצה בכך ששרוול הבוכנה וגם הבוכנה עצמה בנויים בקונוס זעיר של מס אלפיות מ"מ . אם תקחו בוכנה ותנסו לדחוף את אותה החוצה תגלו שהיא נעצרת ולא יוצאת מהצד השני של השרוול . כך שהבוכנה עולה למעלה היא מתהדקת ומצמצמת את המרווח בינה לבין השרוול ולא מאפשרת ללחץ מפיצוץ התערובת לברוח החוצה ככל שהבוכנה יורדת הוררח גדל מה שעוזר לכמות דלק יעילה להיכנס לתא השריפה וחוזר חלילה . שיטה זו מקטינה מאוד את זמן החיכוך המאקסימלי לזניח מפני שהוא נוצר רק שהבוכנה נמצאת בשלבי ההידוק במצבה העליון למעלה בלבד - בהמשך מסלולה היא נשארת במרכז, במרווח זעיר ביותר שאותו ממלא השמן . בעבר השתמשו(ברינגים) טבעות על מנת להקטין את שטח החיכוך ובקידוח ישר . לשרון בלבד המילה דלק או שמן במאמר לא באה לפרסם כל דלק שהו. לידיעתך !!!

noam weissman

New member
קונוס בשרוול

אריה יקירי ולכולם פה, אולי תפתחו כבר ספר תאוריה. הקונוס בשרוול המנוע אינו קשור ל ABC או לכל שיגעון אחר והוא אינו שיפור הוא חלק מתיכנון של מנועים כבר הרבה מאוד שנים. מה דעתך שיש בשרוול שני קונוסים ולפעמים גם יותר. יש כל מיני סיבות לכך אבל הסיבה העיקרית שהשרוול פשוט מתחמם יותר ומתפשט יותר בחלקו העליון לכן הוא צר יותר למעלה. גם במנועים עם רינג עושים קונוס. יש מיט מאוד מנועים אם בכלל שהם ישרים !!!. בברכה.

renault

New member
פרטים טכניים ממקור מוסמך

נתוני הטמפ שמסרתי הם מתוך כתבה שפורסמה בירחוןMODEL AIRPLANE NEWS בגיליון אפריל בנושא חשיבות קרור מנוע וטמפ עבודה נכונה, כך שהמקור בהחלט אמין ומוסמך, השאלה היא מדוע מה שטוב לאמריקאים לא טוב לך.

noam weissman

New member
פרטים טכניים

בלי לראות את המאמר אני מנחש שיש אחת משתי אפשרויות: 1) שאתה לא הבנת את הכתוב והתכוונו לטמפרטורה בתא השרפה. טמפרטורה זאת יכולה באופן רגעי להיות גם יותר מ 200 מעלות צלזיוס. אבל הטמפרטורה בתא הרפה (בתוך המנוע) אינה הטמפרטורה מחוצה לו. 2) שהמאמר פשוט לא נכון, אף אחד לא מושלם. אשמח לראות את המאמר ולהחכים. בברכה.

צר לי לאכזב אותך נועם

אבל מנועים מגיעים לטמפרטורה הזאת ואף יותר. טמפ ההתכה של אלומיניום נעה בסביבות 550 מעלות פרנהייט. ולכן רוב המנועים בנויים לעבוד בסביבות ה350-400 מעלות פרנהייט כאשר 425 נחשב לקו אדום בו המתכת עלולה להפוך רכה. פה אני מדבר על מנועים תעופתיים כיוון שאני מכיר את המכשירים ואת החיווים שלהם. סביר להניח שמנועי טיסנים פועלים קצת יותר קר (בגל שהם קטנים ויותר קל להם להתקרר) אבל עדיין, הם מגיעים לטמפ´ מכובדות. ואני מדבר על הטמפ´ של ראש המנוע כפי שהיא נמדדת בחוץ (אם אדוני לא מרוצא יצא בחוץ!!!!
) בתא השריפה הטמפ´ יכולה להגיע לאלפי מעלות. נ.ב. אני מכיר את הכתבה של MODEL AIRPLANE NEWS והיא מאוד מהימנה.

noam weissman

New member
אני לא רוצה לאכזב אותך

מנועים גדולים העובדים על בנזין מתחממים יותר ממנוע העובד על אלכוהול !. קשה לי מאוד להבין אותך והרבה אחרים הכותבים שטויות ומתעקשים בנידון. שלא נדבר שיש לא מעט כתבות באתרים ישראליים שכתובים באותה רמה. אתה יכול ללמוד או להתעקש. חבר שלי מדד את הטמפרטורה של ראש המנוע שלו ובמדידות המנוע שעובד ב 29,000 התחמם ל 130 מעלות צלזיוס. אם אתה לא מאמין אפשר להשאיל לך את מד החום ותבדוק לבד !!!!! צר לי לאכזב אותך אבל אלומיניום ניתך ב כ 500 מעלות צלזיוס שזה שווה לבערך 930 מעלות פרנהיט. מצורף לינק לאתר MATWEB הנותן מידע כמעט על כל החומרים הקיימים. בברכה.

למעלה