בעייה במנוע OS 46 FX

Afik Mazor

New member
לאחרונה החלפתי את המנוע

במוסטנג שלי ממנועה PRO 46 למנוע ווברה 50 ואני מטיס אותו עם 11X7 למי שלא מקיר את המוסטנג של World-Model (הגירסא של הדגו) הוא מטוס כבד.. וזריז.. עכשיו הטיסן ממריא לאט ושטוח ורק בבז צובר מהירות.. השאלה אם אני יחליף ל - 10X8 כמו שרון אומר יהיו תוצעות טובות יותר?! ורון הרשה לי לתקן אותך שלא מתאימים פרופ רק לפי המנוע אלה גם לפי הטיסן.. לפי דעתי לפחות.. תודה מראש

jeblesh

New member
זה קצת מסובח ...

אים התיסן מעיץ לאת ופשות מיתיצב על מהירות נמוחה אני אישית דפקה היתי הולך על 11X6 או 12X4 אים הו מעיץ מהר אז לך על 10X8 אים יש אייזה מומחה איפה שאתה מתיס אז בהחלת עדיף שתיתיעץ איתו שהו רועה את ההיתנהגות של התיסן בישויל ליבחור פרופ טוב יותר...

2fly ron jerasi

New member
נכון אפיק אבל..........

נכון אין ספק שאתה צודק את הפרופ יש להתאים גם לפי סוג הטיסן עם פרופ של 10X8 אני מגיע ל 14800 סל"ד המנוע עובד עגול ומצויין וקאט מנוע וכיוונים אני ממש לא יודע מה זה. מה יכול להיות? תקנה פרופ ב 15 ש"ח ותנסה , אני בטוח שלא תתאכזב בהצלחה.

sbox

New member
יש לי 4 מנועי o.s. והם מעולים חבל"ז

אם יש לך o.s ועשית לו הרצה טובה, לא שני מיכלים כ - 20 דקות אלא 4 מיכלים כ 40 דקות ואתה משתמש בדלק טוב ורצוי טוב מאוד לא צריך להיות לך בעיה בשנה הראשונה של המנוע. הבעיה שבארץ מתקמצנים לקנות דלק יקר ולכן התוצאות בשטח, חבל לרסק טיסן בגלל דלק, לדעתי.

Matan G

New member
גם אני משתמש ב 46 FX ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אני משתמש במנוע של או.אס 46 אפ.איקס עם דלק אומגה %5 ופלאג או.אס #8 והמנוע עובד מצויין ומאז סיום ההרצה לא עבר כיוונים בסיכה נגדית. רק בשבת הזאת המנוע התחיל לגמגמם קצת, כנראה בגלל מזג האוויר אז בשבת הבאה הוא יעבור כיוון מחדש (בפעם השנייה סה"כ). תראה לי עוד מנוע כזה, הוא גם עובד בגשם,בשמש ואפילו עם חול ולא עושה בעיות - הוא לא רגיש כמו הווברה. נ"ב: הרצת את המנוע שלך לפי הספר או חפיף?

shamgar

New member
למנוע יש כבר 10 שעות בערך

ההרצה נעשתה על פי הספר

Matan G

New member
תבדוק ש..

תבדוק שהצינורית דלק שיוצאת מהמיכל (ומתחברת למנוע) לא גדולה מידי, במקרה שהיא גדולה מידי היא יכולה להתקפל ולהפסיק את זרימת הדלק למנוע.

poziman

New member
יש לי רעיון ../images/Emo62.gif

אולי פשוט מכיוון שזה אחרי 2 3 דקות, זה בגלל שמיכל הדלק לא מרופד טוב, הוא רועד ונוצר קצץ בדלק. חשבתם על זה

da^Lord

New member
ניחוש!

איזה אגזוז יש לך? כי ניתקלתי במקרה שהאגזוז מחזיר לחץ חזק מידי למיכל הדלק ומקציף אותו ממש. כתוצאה מכך לא נכנס דלק למנוע, רק בועות אוויר.

אסף ו

New member
קרה לי אותו דבר אבל כנראה

זה לא מה שקרה לך. עליתי לאויר אחרי תדלוק ואחרי שתי דקות נכבה המנוע. נחתתי תידלקתי שוב בדקתי אם המנוע פועל כמו שצריך וכיוונתי אותו קצת. עליתי לאויר ושוב אחרי שתי דקות עוד קאט. נחתתי שוב תידלקתי וחזרתי לאויר ושוב אחרי שתי דקות עוד קאט. בפעם השלישית שעליתי לאויר הסתכלתי על הטיסן וראיתי שכל הגחון מקדימה מלא בנוזל. הייתי בטוח שזה דלף מהאגזוז כי פתחתי אותו יום קודם לכן וחשבתי שאולי לא סגרתי אותו טוב. סגרתי את האגזוז תידלקתי שוב ושוב עליתי לאויר. אחרי 2 דקות - עוד קאט. הפעם זה התחיל להיראות חשוד וכשנחתתי ראיתי שהטיסן ממש דולף. למזלי פתחתי אותו בזמן (טוב בערך...) וגיליתי שהיה לי חור במיכל דלק הדלק היתרוקן במהירות והספיק לשתי דקות טיסה. למזלי עטפתי את ציוד הרדיו טוב טוב בניילון וגם מרחתי שיכבה של אפוקסי בתא הדלק וכך לא היה נזק לעץ. בקיצור אם זה היה המקרה שלך אז היית רואה רטיבות אבל סתם בלי קשר תמיד תבדקו אם לטיסן שלכם יורדים המים...

Adi Berman

New member
נתקלתי בבעיה כזו בעבר-אצלי זה היה..

חתך בצינורית סיליקון שמובילה דלק מהמיכל למנוע. הבעיה בצינוריות סיליקון שקשה לראות אם יש בהן חתכים קטנים . הפתרון=פרק את הצינוריות וליד מקור אור מתח אותןוסובב על מנת לראות חתכים . לפעמים הגורם לחתכים הן צינוריות הפליז\אלומיניום של המיכל עצמו יש לשייפן בנייר לטש עדין ולישטוף טוב מהשאריות (על מנת שלא יזיקו למנוע) אני חושב על הסימפטום הזה ונזכר במקרה נוסף- אחד מהברגים שמחזק את הקרבורטור לגוף המנוע השתחרר מהרעידות ונפל וגרם למה שאתה מזכיר בשאלתך = שווה בדיקה גם אצלך. בברכה

גן לי יש כזה מנוע

ובהטסה שעברה היה לי בדיוק את אותו הדבר הטיסן עולה אחרי 2,3 דקות קאט וחוזר איזה2 פעמים בדקנו איך הוא עובד על הקרקע פירקנו את כל הצינורות בדקנו בואקום הכל היה בסדר אבל עדיין היו בועות אוויר ואז החלפנו את המערכת של הצינורות בחדשה שוב היו בועות בדקנו שאם בפתח של המיכל דלק (ישת´חור הזה שנכנסת בו גומייה ויש בה שני חורים שנכנסים למיכל דלק ) יש איזה פתח בדקנו סובבנו את הבורג שלה והגברנו לחץ עד למקסימום ושוב היו בועות אויר אבל רק אחרי הסיכה אז פתחנו את הסיכה סמנו לה לוק טייט אדום ושוב היו בועות החלפנו את הצינורית שבין הסיכה לקרבורטור ושוב היו בועות
!!!! לא נראה לי שזה קצף במיכל כי אז היה צריך להיות בכל הצינוריות ויש רק בין הסיכה לקרבורטור מה לעשות

אסף ו

New member
שמת לוקטייט על הסיכה???????

תגיד לי הכל בסדר? ממתי שמים לוקטייט על הסיכה? ואם תרצה לכוון שוב את המנוע?? ואם יש לך בועות בין הסיכה לקרבורטור לוקטייט על הסיכה לא יעזור. תבדוק שאין סדקים בסיכה או בבית סיכה, תבדוק שהקרבורטור מחובר כמו שצריך ולא רופף ותבדוק שהגומיה הקטנה שעל הסיכה עצמה לא קרועה, בקיצור תעבור על כל חלק זז ותבדוק שאין שום דבר שלא צריך להיות שם.

אסף ו

New member
אבל לוקטייט לא נועד לאטימה

הוא נועד למניעת סיבוב ועכשיו אם תרצה לכוון שוב את המנוע זה יהיה בעייתי, כי עכשיו הסיכה תפוסה כמו שצריך במקום. חוצמזה לוקטייט ממש לא אוטם. לוקטייט שלא כמו רוב הדבקים מתקשה בתנאים של וואקום בלבד - ז"א מקומות שהם כבר אטומים ממילא (הרי איפה שיש ואקום - אין אויר משמע לפחות בדרך כלל שהמקום אטום לחלוטין אחרת לא היה שם ואקום).

תגובה

אם תהיה בעיה תמיד אשפר לקנות את החומר שעושה את הפעולה של הלוקטייט(מפרק אותו וכך הכל חוזר להיות כמו חדש) אם יש לך רעיון\ אחר אשמח לשמוע

למעלה