בעייה במנוע OS 46 FX

שווה בדיקה

אתה יודע מה? שיכנעת אותי. אני אקח מד חום באחד מימי שישי הקרובים ואמדוד כל מני מנועים בכל מני מקומות. אני אחכים? אני מאוד מקווה. אני אשרוף אצבעות? כמעט בודאות. והכל בשם המדע!!!

noam weissman

New member
מדידת טמפרטורה

היי ארז, מג החום שהזכרתי הוא מד חום דיגיטאלי מיוחד למטרה זאת. השימוש שלו הוא לכוון מנועים של מכוניות מרוץ רדיו. מחברים את הגשש סביב ראש המנוע ואת התצוגה שמים במקום נוח. לא חיבים לשרוף אצבעות. אבל באמת בלי לפגוע, תנסו ללמוד מאלו שיודעים דבר או שניים ואני לא מתכוון אלי אני מתכוון באופן כללי. לצערי קראתי מספר כתבות שהתפרסמו באתרים ישראליים שגובלים בטימטום. אני מצפה ממישהו שכותב מאמר שיבדוק טוב טוב את מה שהוא כותב לפני שהוא מפרסם. הכתבה תישאר עוד הרבה זמן. לעומת זאת בפורום לפעמים גם אני אמרתי דברים שאחר מכן הצטערתי. אבל זה נשכח הכתבה לעומת זאת נשארת !!!.. בהצלחה ושמור על האצבעות.

renault

New member
סוף שיח

הטמפ. נמדדת בראש באמצעות מד טמפ מדויק הפועל לא באמצעות מגע ישיר עם העצם הנבדק.והיא צריכה להיות 350-375 מעלות פרנהייט - כמוזכר במאמר. אפשר לנהל שיח מקצועי או לא מבלי להעליב אחד את השני. אפשר לא להסכים לדעת השני אבל אין צורך להוסיף מילים כגון "שטויות וטמטום" זה לא מכובד מוריד מרמת הפורום לא משכנע ושם סוף לשיח.

noam weissman

New member
תגובה לסוף שיח

באמת בלי לפגוע באף אחד. האם יש פה מישהו בפורום שלא יודע שמיים רותחים ב 100 מעלות צלזיוס, אני לא חושב. להגיד שטמפרטורת המנוע צריכה להיות 400-350 מעלות פרנהיט זה בערך כמו להגיד שמים רותחים ב 60 מעלות צלזיוס. אין לי בעיה להתוכח על כל נושא שאני חושב שאני שאני מבין בה. אין ספק שגלישה למילים לא יפות הורגת כל ויכוח בריא. אבל יש גבול לכל דבר. בנתיים רק הבאתי עוד ועוד הוכחות לצידקת דבריי. אני עדיין מעונין לראות את הכתבה המדוברת. מצורף לינק לצורת המדידה של טמפרטורה המקובלת במכוניות על שלט. בשורה שלישית במאמר כתוב שמפורש שהטמפרטורה צריכה להיות 110-95 מעלות צלזיוס ולא פרנהיט . בבקשה לקרא ואם לא תשתכנע אולי אמצא עוד מקור. להזכירך מנועים של מכוניות, סירות והליקופטרים מקבלים פחות קירור ממנוע של טיסן ועובדים חם יותר. בברכה.

תגובה לתגובה לתגובה....

לא נפגעתי!!! מי אמר שנפגעתי??!?!?
להיפך, אם אני טועה אני מעדיף שיתקנו אותי. איך אני אלמד אחרת? בינתיים חקרתי את עניין הסגסוגות. אלומיניום 2024 זה אלומיניום המכיל נחושת (DURALUMINUM) וזה לא הסוג שבו משתמשים במנועים תעופתיים. אלומיניום למנועים נקרא (ASM 4220 (ASTM A424 והוא מאופיין ברמות גבוהות של סיליקון. מה שכן, נק´ ההתכה שלו היא 580 מעלות צלסיוס. אני מודה ומתוודה שאת זה לא ידעתי. כל יום לומדים משהוא חדש.

noam weissman

New member
עוד קצת על אלומיניום

לקחתי 2024 מכיוון שזה היה הכי פשוט. כל סגסוגות האלומיניום יש להם פחות או יותר את אותה נקודת התכה פלוס מינוס עשרות מעלות. יציקות לגופים של מנועים לא משתמשים ברמות גבוהות של סיליקון כי מעל לאחוז מסויים החומר הופך להיות פריך מדי. יש שתי סיבות לתוספת הסיליקון, החומר משפר את החוזק של האלומיניום והנקודה החשובה מכולם שהסיליקון מקטין את מקדם ההתפשטות של האלומיניום. בגופים שמים ביין אחוזים בודדים לעד כ 10 אחוז. לעומת זאת בבוכנות שמים עד אפילו 30% במנועים מאוד מיוחדים !!!. בכל מקרה אשמח לעזור אם אוכל. בברכה, נועם.

hiyair

New member
היתה לי בעיה כזאת

החלפתי פלג כיונתי מנוע היחלפתי דלק בדקתי שברגים של הקרורטור מחוברים מיכל דלק אני כותב את זה כי אני חושב שכדאי שדבדוק את כל זה ליפני שתעשה מה שאני עשיתי היחלפתי מיסבים לפני זה לאחר שאתה מפרק בדוק בוכנה ואת כל החלקים שבפנים מישהוא החליף דלק ל10 אחוז של טיסן חיפהבלי פרסומת יאיר

alonj

New member
מניסיוני עם סדרת FX...

כנראה שזו בעית התחממות עקב סוג המיסבים. תנסה את זה : כאשר יש לך קאט ונחתת, תבדוק האם המנוע רותח יותר מהמקובל. אם כן (מה שקרה לי) פשוט תעבור לדלק עם 10% ניטרו, ו-% גבוה של שמן, ותטיס עשיר. ספר לי איך נגמר.

shamgar

New member
לגבי התחממות לא נראה לי

בכלל מכיוון שעד אתמול הכל היה בסדר מאתמול כל הזמן קטים ולכן נראה לי שיש סתימת דלק כמו כן גילתי שבצינורית דלק שנמצאת בתוך המיכל הפילטר קרוע!! עכשיו אני צריך לדעת איך משחררים סתימות ואת מה צריך לפתות או לפרק

תגידו מה שתגידו זה פשוט OS

אני יודע שכולם פה הולכים לקול אותי אבל אני לומד מנסיון והוכחות., אני ממליץ לך בחום לקנות ווברה ואז תבין שהתחביב זה לא להתעסק עם המנועים אלא להטיס טיסנים בברכה אלירן.

shamgar

New member
תשמע הווברה

לדעתי מנוע על הפנים יש לו בעייה בהסגת חלקים שלא נדבר גם על כיווני מנוע שזה בכלל סיפור מההפטרה . העיצוב שלא לא משהו ויותר מקשה על המשתמש ולכן רוב המנועים שנמצאים בשוק זה OS ולא ווברה אני צודק?

יכול להיות שהיה לך ניסיון רע עם OS

לי למשל היו כבר שני מנועי 46FX. הראשון שהיה על הטריינר עשה צרות וקאטים. השני עבד כמו חלום. והשלישי נמצא כרגע על המסוק ועובד מעולה.

shamgar

New member
יוני יש לך רעיון איך אני מחפש ו..

משחרר סתימת דלק?

hifly

New member
שיחרור סתימות וניקיון

כמו שמשחררים סתימה בכל דבר אחר, כולל בשרותים!! פשוט-מפרקים,מנקים,לחץ אויר גם יעזור כאן,ואחרי שוידאנו שהכל נקי(קרבורטור,מיכל דלק,צנרת וכו) מרכיבים חזרה!!!!!ומניעים,או מנסים להניע. אין יותר פשוט מזה זה ניראה כמו שירשור של פורום שרברבים :) אמיר

תשמע

אני מטיס בראשון וכמעט אין שמה מישהו שאין לו ווברה ואתה לא רואה אנשים שמתעסקים עם כיוון המנוע כל היום אני בתחום לא הרבה זמן אבל בכל הזמן הזה שמעתי כל הזמן תלונות על או אס ועל תנדר טייגר אני וכמו שאר חברי בראשון מרוצים מהווברה ומקווים שכולם יבינו זאת ובקשר לחלקי ברגע שיהיה ביקוש לווברה כמו שיש לאו אס יהיה גם חלקי חילוף אבל אתה יודע ההיסטוריה מדברת בעד עצמה לא כל מה שכולם עושים זה נכון וזה שלכולם יש או אס זה לא אומר שזה המנוע הכי טוב אבל בכל זאת אני מכבד כל דעה בקשר לאו אס כי עדין לא היה לי מנוע כזה חדש שעשיתי עליו הרצה נכונה פשוט ראיתי הוכחות לכך שווברה לא עושה צרות

hifly

New member
תגובה לשמגר

הווברה הוא מנוע מעולה-הבעיה היא לא במנוע כי אם בשיווק. למנועי O.S יש משווק מצוין וותיק מאד שמחזיק את כל החלקים במלאי,ועקב כך הוא מוכר יותר מכןולם ביחד,חוץ מזה שגם מנועי O.S נחשבים טובים. למנועי ווברה יש שיווק פחות טוב,וכניראה גם יותר קשה למצוא לו חלקים בקשר לכיווני מנוע אין בעיה מיוחדת...לכלמנוע יש את השיגעון שלו וצריך ללמוד אותו . אמיר

kan

New member
ווברה - חלקי חילוף

יש חלקי חילוף לווברה כמה שהינך רוצה בטיסני ראשון וכל חלק שרציתי ישנו. אנו מטיסים בנען ומרוצים מאוד ממנועי ווברה המחזיקים אורך חיים ארוך יותר. לגבי כיווני מנוע אין שום בעיה פשוט אנשים משחקים בסיכות ללא צורך לא תשחק, המנוע יהיה מעולה.

2fly ron jerasi

New member
תקשיב ותקשיב טוב

אני לא מפרסם את ווברה כי יש לי רווח מכך , החברה הזאת פשוט מייצרת מנועים מעולים ומוצלחים ביותר ויש לי הוכחות מוצקות על כך אני מטיס עם ווברות כבר משנת 96 (לפני זה הניה ואוו אס) יש לי כיום 6 מנועים כאלו (ווברה 50) , נראה לך שהייתי קונה שש אם לא הייתי מרוצה? אני לא נוגע בכלל בסיכות הדלק !!! חלפים????? יש בשפע !!!! רק תכנס לטיסני ראשון ותרכוש לך כל חלק שרק תחפוץ והכל במלאי וזמין. בינתיים אני לא הזדקקתי לשום חלק , הם פשוט עובדים כמו שעון!!! שים לב יש להשתמש בפרופלור 10X8 בלבד להשגת ביצועים מעולים מהמנוע (ווברה 50 ) אז , תנסה את המנוע ואני ערב לזה שלא תתאכזב. בהצלחה

למעלה