בעייה בבחירת PDA

shed

New member
--->

תראה, אני לא מסכים איתך בקשר לצרכנים. אתה תתפלא עד כמה שוק ה-consumer האמריקאי (וסליחה על הבוטות) "מטומטם" או לא טכנולוגי. אנשים לא מכירים ולא יודעים מה ההבדל בין מע' הפעלה פאלם למע' הפעלה win ce. ביננו: גם לא מעניין אותם יותר מדי. כאשר הם נכנסים ל-best buy, compusa או fry's הם נעצרים באיזור של ה=pdaים. יש שם 10 דגמי פוקט ו-4 דגמי פאלם. מה שנקרא: מלחמה על שטח מדף (מונח מוכר לכל מנהל סופרמרקט). הרבה פעמים, היצרניות (בשיתוף או בלי שיתוף של מיקרוסופט) קונים את שטח המדף הזה, תרתי משמע. נכון, באמריקה אפשר לרכוש מוצר, להשתמש בו, להחזיר ולקבל את הכסף: no questions asked. אישית הבאתי מארה"ב מכשיר dvd + video לפני זמן מה. אחרי שבועיים שהוא היה בארץ הוחלט להחזירו. הגעתי לסיף אחר של אותה רשת (קוסקו) וקיבלתי את הכסף בחזרה - כולל מיסים. אבל - הלקוח הממוצע לא מתכוון בכלל לנסות כמה מכשירים ואז להחליט. זה אולי יישמע לנו (ישראלים) מוזר, אבל כשאמריקאי קונה מוצר הוא לא מחפש ל"דפוק" את המערכת, להשתמש בו ואז להחזיר. הוא מתכוון לקנות ולשלם. אמריקאי הולך לחנות ומקבל החלטה במקום, על סמך מה שהוא רואה ושהמוכר מציג. אם הוא ממש מתוחכם, הוא אולי יקרא קצת ברשת לפני הקניה. המכירות של פאלם קטנות כי ההיצע של מכשירי פוקט גדול יותר וזמין יותר לצרכן הממוצע. המצב הזה הוא תוצאה ישירה של שיווק וניהול נכון מצד מיקרוסופט והיצרניות. פאלם יודעת לעשות מערכות הפעלה מצויינות, היא קצת פחות מצטיינת בייצור מכשירים פיזיים. המכה הראשונה שהיא קיבלה היה הפיצול לשתי חברות שנכפה עליה על ידי בית המשפט. שם התחילה העגלה להתפרק. תוסיף לזה ניהול שגוי, או אי קריאת השוק בזמן והנה לך כל הסיבות על קצה המזלג. דרך אגב: יצא לי להיתקל בכל מיני חוזי ODM, OEM כאלה ואחרים. היה סמוך ובטוח שלמיקרוסופט יד חזקה מאוד בשפע המוצרים והיצרניות שבחרו לעבוד עם המערכת שלהם. אני לא יכול לתת כאן דוגמאות קונקרטיות מסיבות ברורות בהחלט, אבל נניח שמיקרוסופט, תוך כדי מו"מ עם HP מוכנה להוזיל ל-HP את הרשיון עבור windows xp home שמגיע עם הלפטופים של HP אם HP תחילט להשתמש ב-WM עבור ה-PDAים שלה... כבר היו דברים מעולם, ואני בטוח שעוד נראה דברים כאלה בעתיד. שוב: אין כאן מילה רעה על מיקרוסופט - רק ציון לשבח. הם פשוט יודעים לא לעשות טעויות. או יותר נכון: לא לעשות טעויות אסטרטגיות. שורה תחתונה: לאט אבל בטוח מיקרוסופט משתלטת גם על השוק הזה. בנושא ממשק מערכת הפעלה - אני דווקא חושב שבקטע הזה דווקא הממשק של פאלם נוח יותר, צבעוני ומחייך לא פחות. אתה מוזמן להעיף מבט ב-TC שלי. זה כבר עניין של טעם. מה שבטוח הוא ש-WM מביאה איתה גם את ה"שיקיות" בזה ש"יש לי מחשב בכף היד".

mikeoreli

New member
לא ממש מסכים

אני אגיד את זה בשקט שהקסיופיאה שלי לא תשמע/תראה את זה, הסתכלתי גם על מכשירים אחרים
. כשנכנסתי לקרוא חוות דעת, דווקא הרבה פעמים ראיתי שאנשים כותבים שהם לא היו מרוצים ממכשיר כלשהו והחליפו אותו במכשיר אחר. גם לדעתי האמריקני הממוצע הוא לא ממש חכם. אבל לגבי צרכנות, הם יותר חכמים מאיתנו. תתפלא אבל הרבה אנשים דווקא מחזירים מכשירים ומוצרים שהם לא רוצים. לא רק ישראלים שירדו או כמוך שזה הבית השני שלהם, גם אמריקאים רגילים - לבנים נוצרים. הם אולי יותר הגונים, אבל לא צריך ללמד אותם בחכמולוגיות. בכל מקרה, אל תשכח שלפאלם היו פעם הרבה מאוד דגמים, להרבה פלחי שוק. מפאלם שעלה 100 דולר לכאלו שעלו 400$, מה קרה למבחר? לגבי גודל המדפים. אני בספק אם חברות כמו HP ודל צריכות עזרה ממיקרוסופט. אני מצוטט: "מה שבטוח הוא ש-WM מביאה איתה גם את ה"שיקיות" בזה ש"יש לי מחשב בכף היד". את זה פאלם מעולם לא הבינה וברגע שנכנסה דל והורידה את המחירים של מכשירי הפוקט פיסי, היא למעשה נתנה לה מכה כואבת. כמו שציינתי, הסיבה היחידה שאנשים בזמנו קנו יותר פאלם מאשר פוקט הייתה המחיר. תראה איך אנשי פאלם מאושרים עם הT3 או TC או זייר 72. הבעיה היא שאת אותן התכונות הציע הפוקט פיסי כבר כמה שנים, רק במחיר כמעט כפול בזמנו. הערה, כי לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך. אני התכוונתי לממשק פאלם הקודם. לא לזה של היום. הממשק הנוכחי הוא שיפור ענק אך מאוחר לדעתי. שלא תחשוב לא נכון, בזמנו חשבתי אולי לקנות את הT3, אך החלטתי בסוף להשאר עם הקסיופיאה (הייתי "צריך" לקנות גאדג'ט אחר). אם פאלם היו מוצאים מכשיר עם אותן תכונות כמו ה4700 ולפני יציאתו, אולי הייתי שוקל לקנות אותו.

2cookie

New member
גם הPPCיסטים השרופים ביותר

(לראיה- אני) שקלו קניית T3 כשיצא. הוא היה נראה כל כך סקסי ומבטיח שאף אחד לא יכל לסרב לו, אבל מי באמת קנה אחד בסוף? הטושיבה E800 יצא וכולנו חזרנו להזיל ריר על מכשיר WM.

mikeoreli

New member
טושיבה E800?

אחד המכשירים הכי מכוערים שראיתי מעודי. טוב יש עוד כמה לפניו, אבל להזיל עליו ריר? ממש לא. במיוחד כאשר אתה משווה אותו לT3 שאני מסכים שיש לו עיצוב סקסי ותכונות טובות. אם היה בו WIFI, רוב הסיכויים שאכן הייתי קונה אותו, למרות הוצאות האחרות.

shed

New member
---> ימות המשיח

אנחנו מסכימים
. הפיצול שנכפה על פאלם ל-palmsource ו-palmone די פגע בה קשה. בעוד פאלם מצטיינת במערכת ההפעלה שלה - ייצור מכשירים זה לא החלק החזק שלה. ל-palmone אין את היכולת להציג מבחר מכשירים לכל רמות הכניסה. לפחות לא היום. בסך הכל אני מסכים שמבחינת מבחר מכשירים היום יש לפלטפורמה של MS יותר מכשירים תומכים. נקודה מעניינת היא התחרות: למעשה, אם נסתכל על השנים האחרונות הרי שבכל שנה מתחרה אחר "קפץ" דור. פאלם הציגו את ה-TC וה-T3 שנה שעברה. HP ודומותיה מציגות את ה-4700 ומכשירי ה-VGA השנה. מעניין מה תהיה התגובה מבית פאלם - שאותה נראה רק עוד שנה. לפני כמה חודשים כתבתי באחת ההודעות שאני מקווה ששנת 2004 תוכתר כ"שנת ה-vga". קודם כל אני שמח שזה אכן כך. אני מקווה ששנת 2005 תוכתר כשנת -quad devices (לפי המטודולוגיה של TI עם ה-wanda). לגבי 2006 אני רק יכול לקוות שנתחיל לראות התקני WiMax. למרות שלדעתי הם יופיעו רק באיזור 2007.

mikeoreli

New member
תמיד אנחנו מגיעים למשהו

שבסוף אנחנו מסכימים עליו, ואף פעם משיח לא בא ומשיח גם לא מטלפן.... בכל מקרה, לדעתי אתה טועה לגבי שנת הVGA. גם רוב הפוקט פיסים עדיין תומכים בQVGA וגם בפאלם לא ייצא בקרוב אף מכשיר שיתמוך בVGA היות והמערכת הפעלה החדשה קובולט לא תומכת בVGA. לגבי פעם זה מוביל, פעם זה מוביל. זה נכון רק לדור האחרון שבו הוצגה משפחת טונגסטן. עד אז, הפוקט פיסי תמיד הוביל בעליונות טכנולוגית. לגבי מכשיר הדור הבא של פאלם. מדובר על הT4 אשר יכלול בנוסף גם WIFI וגם מעבד PXA270 במהירות 624 מה"ץ. לגבי הquad devices. לצערי אתה חי בחלומות. בגלל שהשוק האמריקאי הוא זה שמוביל את הזרם ובארה"ב מסתבר שדי סולדים מסלולארי (קראתי את המאמר של ג'ון דבורק שבו הוא כותב שבכלל זו טעות ולמעשה זה טוב שארה"ב מפגרת אחרי העולם בנושא, אם הוא חושב כך שימשיך. זה שאני בRoadTrip שלי שם בקושי הייתי יכול לדבר עם הבית זה משהו אחר. לך תמצא טלפון ציבורי בשמורת טבע), מכשירים אשר כוללים GPRS או WCDMA או מה שלא יהיה, כנראה שלא יהיה נפוץ. לגבי הWiMax, אני מקווה שאתה צודק. רק שלפי ההתקדמות של ספקי השירות בעולם, אני חושש שזה יהיה יותר רחוק בגלל הטראומה של הדור השלישי של הסלולארי, וגם בגלל שזה עובד לטווחים עצומים, בטח יצטרכו רשיונות ממשלתיים שזה גם כן אומר דחיה (מדובר על הארץ, אין לי שמץ מה קורה עם זה בחו"ל). בחזרה לנושא פאלם: בכלל הבעיה של פאלם זה שהממשק, למרות שקפץ מאוד גבוהה, הוא עדיין נראה מנימליסטי. לדעתי הם צריכים לשכור כמה מעצבים גרפים ולהפוך את המערכת שתגרור התלהבות כמו שהעיצוב של הT3 גרר. בכלל, אמרת שיש לך "דיבור" עם אנשי פאלם. אז כדאי שתגיד להם שרקע לבן זה משעמם ושגם העיצוב שלהם מתאים למכשירים עם רזולוציה של 160X160 ולא של 320X320 או יותר. גם זה שיש להם בעיה כלשהיא להוציא מכשיר Hi-End גורמת לירידה שלהם. הם משום מה מוציאים תמיד מכשירים עם תכונות בינוניות ומטה. בכך משאירים לפוקט פיסי את נישת הHi-End שאיתה הוא מזוהה ולכן ציינת אז לגבי השיקיות של הפוקט פיסי. מה גם. שהחבר'ה בפאלם עשו טעות איומה. במקום ליצור T3 עם WIFI. הם עשו אותו עם BT והרי כל האנשים בתחום יודעים שמה שהולך היום זה WIFI (טוב, בגלל שלא צריך לשלם על גישה). הבעיה היא שהם יצרו רק את הTC כמכשיר WIFI ובכך למעשה גרמו לאנשים שרוצים מכשיר עם WIFI ומולטימדיה גבוהה ללכת גם על מכשירי סוני שכבר אפשר להגיד להם שלום ולכן נשאר הפוקט פיסי ששוב גונב את ההצגה. לכן אתה רואה. זה לא תמיד מיקרוסופט אשמה. למעשה מיקרוסופט כמעט ולא אשמה אף פעם בגניבת שוק. מי שהאשם האמיתי זה המנהלים והמשווקים שעושים טעויות שמשחקות לידיים של מיקרוסופט. מכיוון שמיקרוסופט לרוב נכנסת לשוק אחרונה. היא למודת לקחים ולכן ישר נכנסת בריאה וחזקה לאחר שהרבה נכשלו. למעשה אם תסתכל על שוק הקונסולות. אני בטוח שבסופו של דבר יגיעו למסקנה שהXBOX שולט על השוק שבו שלטו פעם סגה, נינטנדו ועוד... למעשה בגלל זה יש להם קצת בעיות בשוק משום שפה סוני כל כך חזקה שאנשים מעדיפים אותה על פני מיקרוסופט. או ראה מקרה נטסקייפ שמכרו בכסף את התוכנה שלהם בעוד מיקרוסופט חילקו את שלהם בחינם. או זה שאפל הגבילה את הרשיונות שלה ובכך כלאה את עצמה ולכן גם המחירים שלה בשמיים וגם היצע התוכנות הוא מינימלי באופן יחסי. תראה את לינוקס, שלמרות ההתפתחויות המרחיקות לכת (מכניס דיסק למחשב ויש לך מערכת הפעלה) עדיין לא התקדמה משום היצע דל של משחקים. לעומת זאת תראה את nullsoft שתכנתה את הWinAmp. למרות שבכל מחשב יש היום את הMedia Player. רוב האנשים משתמשים בWinAmp. למה? עיצוב יותר טוב, ביצועים יותר טובים וממשק יותר טוב (למרות שעם גרסה 5 קצת סרבלו את הדברים). הפיתרון שלא אני עליתי עליו הוא להרגיל את הצרכנים למשהו טוב וזול ולגבות על מוצרי הערך המוסף. בעניין סייענים דיגיטליים, פאלם הייתה צריכה להציף את השוק בכמה וכמה דגמים ובמחירים אטרקטיביים. להציע עיצוב שונה ושיקיות והם היו רומסים את HP ודל כמו כלום. הבעיה היא שלקח להם הרבה זמן להתקדם מהפאלם VX לדור הנוכחי, וכפי הנראה בגלל בעיות עם מערכת ההפעלה החדשה קובולט הם שוב יפגרו מאחורה. הם צריכים לקלוט שרוב האנשים לא רוצים מכשירים פשוטים. הם רוצים מכשירים משוכללים עם ממשק פשוט. כלומר מכשיר שעושה הרבה ועושה את זה בלי קושי מצידו ומצד המשתמש.

shed

New member
../images/Emo45.gif

יאללה - שרשורפלצת חיובי! כשאמרתי שנת ה-VGA התכוונתי שבשנה הזו נראה סנוניות ראשונות. לא שרוב המכשירים יתמכו ברזולוציה הזו. ואת זה כבר רואים. אני דווקא לא מסכים לגבי quad devices, ובטח לא שהשוק האמריקאי הוא מוביל ומכתיב. תתפלא אבל בהודו יש יותר אנשים ויותר סלולרים. השוק נקבע על ידי כמויות. היום, השוק הסלולרי נקבע על ידי מדינות המזרח ובראשן הודו. רק צריך לחכות לסין... אני בטוח שאנחנו נראה מכשירי quad כאלה. אני רק לא בטוח מאיזה צד של המגרש הם יצוצו- האם מצד יצרניות PDA או מצד חברות סלולר. הייתי מהמר על סלולר. WiMax יקרה בשלבים. ההנחה שלי היא שנראה התקנים ניידים ורשתות רחבות באיזור 2007. למעשה כבר היום אפשר לראות התקנים נייחים מבוססי 802.16a, להערכתי באיזור אמצע 2005 נראה התקנים מבוססי 802.16d וכמו שאמרתי: רק באיזור סוף 2006, תחילת 2007 נראה התקנים ניידים מבוססי 802.16e. מבחינת טווחים: אל תאמין לכל מה שאתה קורא בעיתון, לא מדובר על טווחים גדולים יותר מתא סלולרי רגיל. אין לי "דיבור" עם אנשי פאלם. יצא להיפגש עם אנשי palmsource איזה פעם פעמיים, ועם מספר אנשים מהחברה שפיתחה את גרפיטי 2. נושאי השיחה שלנו התרכזו בעיקר ב-unicode ומתן אפשרות לפיתוח גרפיטי נורמלי בעברית. הטעות שציינת עם ה-T3 היא רק אחת מיני רבות ש-palmone עשתה. לא יודע מי המהנדס שהחליט לשים מונו ב-TC אבל כדאי לו מאוד לא להיפגש איתי בסימטה חשוכה באמצע הלילה. כמו שאמרתי, palmsource יודעת לכתוב מערכת הפעלה מצויינת. palmone צריכה ללמוד קצת מ-HP, דל ואחרות. לא אמרתי שמיקרוסופט אשמה. להיפך: אמרתי שהם ידעו (ויודעים) לפעול נכון. גם אם פאלם היתה מתנהלת ללא דופי - אני מאמין שלמיקרוסופט מספיק תחמושת ותותחים כבדים כדי לחדור גם שוק כזה. אמרתי לקוקי לא מזמן: מיקרוסופט יכולה להרשות לעצמה לחלק רשיונות wince חינם ואפילו לסבסד כל מכשיר שנמכר כחלק מאסטרטגיה חדירה לשוק. יש להם אורך נשימה לוגיסטי לעשות את זה עד 2050 בערך. למזלם עושה רושם שפאלם חסכו להם גם את ההוצאה הזו.

2cookie

New member
לפאלם סורס לא חסר...

המערכת שלהם מכוערת, לא תומכת בריבוי משימות ולא מושכת את המשתמש לקנות את המכשיר, אם מישהו קנה סוני כחולה גאדג'טים, הוא קנה אותו בגלל החומרה.

shed

New member
קוקיף לפני שאתה מתלהם

כדאי לתבדוק את עצמך: מערכת הפעלה צריכה להיות קודם כל יציבה. GUI זה לא מערכת הפעלה. אפשר בשעתיים ליצור ממשק יפה נוח צבעוני עם הרבה זיקוקי דינור ופירוטכניקה ל-palm os. אני רוצה לראות אותך, או כל מישהו אחר שמצליח לגמול את win ce מהמחלות שלה (ויש הרבה). דיברנו כבר לא אחת על הקרביים של מערכת הפעלה. win ce משתמש בדיזיין שאינו מתאים להתקן דל אמצעים. אני מציע שתקרא את הניתוח של דוקומו על win ce לפני שאתה שופך ביטים סתם. חוצמזה, שאני מבטיח לך שדל שלך לא יותר צבעוני, יפה ונוח מה-TC שלי. וכמו שאמרתי: נראה אותך מקנפג את ה-WiFi שלך לעבוד במוד ad-hoc עם פריאמבל קצר. אתה יודע מה: שכח מהפריאמבל, רק מוד אד-הוק (ולא על ידי סריקה אלא יצירת רשת חדשה של עצמך). תודיע לי אחרי שעברתי שבע מסכי קנפוג שונים וסימנת את כל הצ'קבוקסים.

2cookie

New member
מתלהם? המממ....

"אפשר בשעתיים ליצור ממשק יפה נוח צבעוני עם הרבה זיקוקי דינור ופירוטכניקה ל-palm os." אז למה הם לא עושים את זה? SE עשו וזכו להרבה כבוד והערכה בזכות הממשק הגרפי והאטרקטיבי שלהם. "חוצמזה, שאני מבטיח לך שדל שלך לא יותר צבעוני, יפה ונוח מה-TC שלי." על זה אפשר להתווכח. נבדוק במפגש הבא... "נראה אותך מקנפג את ה-WiFi שלך לעבוד במוד ad-hoc עם פריאמבל קצר. אתה יודע מה: שכח מהפריאמבל, רק מוד אד-הוק (ולא על ידי סריקה אלא יצירת רשת חדשה של עצמך). תודיע לי אחרי שעברתי שבע מסכי קנפוג שונים וסימנת את כל הצ'קבוקסים." אם זה מה שעובר על בעלי פאלם, אני לא רוצה להיות אחד כזה. מספיק לי לראות את החלון הקופץ ששואל אותי אם להתחבר או להתעלם.

AYELET1

New member
מתלהמים, פאלמסטים, פוקטיסטים...

מורי ורבותי קהל נכבד אנא......... Keep cool

shed

New member
הבנת הנקרא....

זה לא מה שעובר על בעל פאלם. בפאלם הממשק הרבה יותר פשוט ואינטואטיבי (לא פיצלו הגדרות שונות למסכים שונים בתפריטים שונים). מה שתיארתי זה מה שאני עברתי כשניסית לקנפג רשת אד הוק עם 4150 ועם 5550. ה"חלון הקופץ" זה דבר אחד (וגם בפאלם יש בדיוק אותו חלון - רק שהוא צורך שמינית משאבים מהמקביל בפוקט). אבל קנפוג רשת זה דבר אחר. בוא ואני אשאל אותך שאלה: שני בעלי פוקט נפגשים במדבר (או סתם באיזור שבו אין רשת wifi). איך הם יכולים להקים רשת wifi ביניהם? בטוח לא על ידי סריקה. אחד מהם צריך להיות מקונפג כרשת אד הוק כדי שהשני יקלוט אותו ויקבל את "המסך הקופץ" שאתה כל כך אוהב. נמשיך: איך אתה יוצר רשת בין פוקט לבין מחשב ללא AP? תשובה: היום רק על ידי קנפוג המחשב למצב אד הוק, כי את הפוקט זה סיוט. איך אתה יוצר רשת בין פוקט לבין פאלם? תשובה: מקנפג את הפאלם למוד אד הוק (עניין של שנייה - כל ההגדרות במקום אחד) ונותן לפוקט לסרוק. כשניסיתי לעשות הפוך (כלומר לקנפג את הפוקט ולתת לפאלם לסרוק) אכלתי קש עם הפוקט. שאלה אחרונה: איך אתה מקנפג את הפוקט לעבוד עם פריאמבלים קצרים? רק לידע כללי: מעבר לפריאמבלים קצרים מגדילה את ניצולת האוויר בקצת יותר מעשרה אחוז נטו. אני עוד לא הצלחתי לגרום לפוקט לעבוד עם פריאמבלים קצרים. לעניין ממשק: אני לא הדובר של פאלם סורס ולכן אני לא יודע למה כן או לא עושים. מה שבטוח שיש אחרים שעשו את זה בשבילם. ראה ערך כל הלאונצ'רים. בפאלם סורס (כמו סימביאן ולינוקס) חושבים שצריך להפריד UI מקרנל. שאתה בא לקנות מכונית אתה מתעניין בעיקר צבע שלה, אותי מעניין מה יש מתחת למכסה מנוע. פחחות אפשר לעשות תמיד להחליף מנוע זה כבר סאגה אחרת. להחליף את הקרנל של win ce למשהו יעיל ונורמלי זה לזרוק את הקוד הקיים לפח ולכתוב הכל מחדש. להצמיד לפאלם OS ממשק עם פירוטכניקה זה לכתוב ממשק יפה וצבעוני. מה שהרבה כבר עשו.

2cookie

New member
תשובה

1. אני לא תוקף אותך אישית, אז אני מבקש ממך להפסיק. אם אתה רוצה להמשיך להתדיין, או בצורה נעימה יותר או שלא יהיה בכלל. 2. "שני בעלי פוקט נפגשים במדבר (או סתם באיזור שבו אין רשת wifi). איך הם יכולים להקים רשת wifi ביניהם? בטוח לא על ידי סריקה. אחד מהם צריך להיות מקונפג כרשת אד הוק כדי שהשני יקלוט אותו ויקבל את "המסך הקופץ" שאתה כל כך אוהב." למה? זה לוקח המון מהסוללה, בשביל זה יש לי שן כחולה. באשר לשאר ענייני WIFI, אני לא יודע כי לא ניסיתי, אני יכול להבטיח לך שאצל DELL זה שונה מאצל HP, אני בספק אם לטובה או לרעה. "שאלה אחרונה: איך אתה מקנפג את הפוקט לעבוד עם פריאמבלים קצרים? רק לידע כללי: מעבר לפריאמבלים קצרים מגדילה את ניצולת האוויר בקצת יותר מעשרה אחוז נטו." לא הבנתי למה אתה מתכוון בדיוק, אבל יש מצב שנותן למכשיר לדאוג יותר לסוללה אם זו הכוונה, הקליטה כמובן מעט נחלשת. "ממשק: אני לא הדובר של פאלם סורס ולכן אני לא יודע למה כן או לא עושים. מה שבטוח שיש אחרים שעשו את זה בשבילם. ראה ערך כל הלאונצ'רים. בפאלם סורס (כמו סימביאן ולינוקס) חושבים שצריך להפריד UI מקרנל. שאתה בא לקנות מכונית אתה מתעניין בעיקר צבע שלה, אותי מעניין מה יש מתחת למכסה מנוע." אז אולי זו הסיבה שWM בעלייה... היא פשוט יותר מושכת. אני בטוח שרוב האנשים הפוכים ממך- לא איכפת להם ממש שפאלם יעילה יותר כל עוד הם לא רואים בעיות בביצועים (ואני לא רואה כאלו...) אבל שהמערכת תהיה אטרקטיבית ופשוטה זה חשוב. למה לשלם עוד כסף על לאנצ'ר? וגם אז ההגדרות יהיו אותו אגוז קשה לפיצוח.

shed

New member
--->

1. לא התכוונתי לתקוף אישית או לפגוע. מצטער אם הובנתי לא נכון. 2. גם BT הוא צרכן סוללה לא קטן באותו סדר גודל של wifi. רק רציתי לתת דוגמא למצב שבו צריך wifi מקונפג כאד הוק זה הכל. 3. לא התכוונתי למצב עבודה חסכוני יותר (שדרך אגב: לא פוגע באיכות קליטה בשום אופן). התכוונתי לפריאמבלים קצרים. והנה הסבר: כאשר התקן רדיו משדר, בתחילת כל שידור יש מן "מפתח" או "קוד" מסויים אשר לפיו רדיו אחר יודע להינעל על השידור הספציפי הזה. בעזרת הפראימבל כל התקן יודע האם האנרגיה שהוא חש באוויר נובעת משידור של התקן 11 או למשל משידור של BT, או סתם איזה מישהו עם RF גנרטור. פריאמבל תמיד משודר בקצב שידור הנמוך ביותר (על מנת להבטיח שכולם ישמעו אותו) ולכן הוא גוזל זמן אוויר. כדי לסבר את האוזן: זמן שידור פריאמבל מקביל לזמן שידור 300Kb. אפשר לחשוב על הפריאמבל כעל תקורה קבועה, או "קנס" שמשלךם כל התקן כל פעם שהוא רוצה לשדר. תקן 802.11 מגדיר שני סוגי פריאמבלים: קצרים וארוכים. כמובן ששימוש בפריאמבל קצר מגדיל את יעילות המאק ואת קיבולת הערוץ. (במילים פשוטות: יותר רוחב פס נטו). השיפור, כמו שכתבתי הוא באיזור ה-10 אחוז. אישית לא הצלחתי לגרום ל-4150 לעבוד עפ פריאמבלים קצרים. אני לא יודע איך זה עם הדל שלך. שבוע הבא אני בארה"ב ואז אולי אמצא זמן לשחק גם איתו ולדווח.

shed

New member
-->

צריכת הסוללה היא באותו סדר גודל. WiFi יצרוך בד"כ יותר (בנחה שמעבירים יותר מידע לכן משדרים יותר זמן) אבל לא מדובר בהבדל מהותי. לפחות עד כמה שאני יודע.

castroman

New member
דווקא הבנתי אחרת שהוא צורך

יותר מאשר BT בעיקר מהסיבה שאמרת - העברת קבצים גדולה וארוכה יותר וכן המרחק הגדול יותר.

mikeoreli

New member
מה קורה לכם?

חשבתי שהסכמנו שפאלם עשתה קפיצה גדולה בממשק אך עדיין חסר לה להגיע לאותו עיצוב נוח ונעים של הפוקט פיסי. לגבי הקרביים. הסכמנו שמ"ה של פאלם יותר מותאמת למכשירים דלי ביצועים. השאלה היא האם מעבד 624 מה"ץ ו192 מ"ב זה מכשיר דל ביצועים. איילת - יש אפשרות לקנות דרך ECOST את ה4700 בפחות מ650$. אני ממתין עוד קצת לראות מה יקרה עם המכשיר כי כל פעם אני שומע תאריך יציאה אחר. בכל מקרה, רצו שמועות שאפשר לקנות אותו ב Bestbuy ב550$. השמועות היו חסרות בסיס והמחיר הנוכחי הוא 650$. לגבי קינפוגים כאלו ואחרים. צר לי. אבל תצטרך להמתין עד לתחילת ספטמבר כי אז אני אמור לקבל את ה4700 ואז אוכל גם לדווח לך לגבי הWIFI וגם לעזור לאלו עם בעיות איתו.

למעלה