בעייה בבחירת PDA

mecon2000

New member
בעייה בבחירת PDA

שלום, בעיייה קטנה מולי: עד היום חשבתי לקנות פאלם 515, אולי ZIRE71.. השיקולים היו - זה פשוט וזה כל מה שאני צריך וזה זול. וכמו כן אין את הבעיות ששמעתי שיש לפוקט PC-ים (אני מדבר על איטיות יחסית לפאלם, בעיות לפעמים בWINDOWS כמו שמיקרוסופט אוהבים, כך שאחרי כמה זמן ותוכנות המחשב מתחיל להתקע וצריך לעשות לו RESTART-ים (כמו שקורה במחשב רגיל)).. זה לא קיים בפאלם כי הוא הרבה יותר פשוט. פתאום נתנו לי הצעה לקנות IPAQ3970, יד שנייה, ב1000ש"ח (לצורך העניין אני יכול להשיג PALM 515 יד שנייה באיזור ה700-800, כך שההפרש הוא לא קריטי) עד עכשיו לא חשבתי בכלל על IPAQ בגלל המחיר, ומהסיבות שפורטו למעלה. וכעת אני מבולבל קצת - אני לא יודע מה יש לו להציע..כל מה שעולה לי לראש זה החסרונות (שגם פירטתי למעלה..) חיפשתי קצת באינטרנט, וכל הסיקורים שראיתי שייכים לשנת 2002, ולא מצאתי השוואה נורמלית בינו לבין PALM M515.. מה דעתכם? (ואני מודע לזה שאני שואל את פורום פוקט PC :) תודה מראש, רוני

AYELET1

New member
בנוסף למה שנכתב בפורום פאלם....

ה-3950 הוא בעל מערכת הפללה מיושנת, הנוהגת בהחלט להתקע וזה קראתי גם לא פעם כאן בפורום
(שמערכת ההפעלה WM 2003 התגברה על האי יציבות של קודמתה...)

2cookie

New member
איילת, חבל שאת מטעה

1. 2002 היא לא מפלצת כמו שעשיתם ממנה. היא דווקא עושה פחות בעיות מWM2003SE מכיוון שרוב התוכנות מתאימות ל2002 ללא דופי. 2. ל3970 (ולא 3950, ההבדל הוא תמיכה מובנית בשן כחולה) קיים שידרוג לWM2003.

AYELET1

New member
זה של-2003SE יש בעיות

כי רוב התוכנות אינן מיועדות לה, לא הופך את ה-2002 למציאה וזה לא "אתם עשיתם" אלא שקראתי ושמעתי הרבה מאנשי הפורום כאן, שחדגישים שה-2003 הרבה יותר יציבה ... (ובמילים "אנשי הפורום כאן" אינני מתכוונת לשד או אלי למשל, אלא לפוקטיסטים מוצהרים
)

mikeoreli

New member
אז ככה...

קודם כל אני רוצה שתבין שאני לא מנסה להעביר אותך לצד של "הרעים" (ככה זה הוחלט. פאלם - הטובים, פוקט - הרעים. כמה שאני אוהב להיות רע...
) ולא מנסה לשכנע אותך לקחת פוקט פיסי. את זה ישכנע אותך בעל המכשיר ואני לא מעוניין לעשות לו את העבודה כי אני לא ארוויח מזה כלום. אני רק אנסה לייעץ לך וזכותך לקבל זאת או לדחות זאת. בכל אופן אם אתה עוד מאלה שמעוניין להחזיר את הויכוחים הסתמיים האלה מה יותר טוב, אני מקווה שאיילת תעצור את זה. אז ככה, דבר ראשון תלוי מה הצרכים, אולי בכלל אתה צריך מחשב נייד, אני לא יודע. לכן כדאי שתציין זאת בתוספת מסגרת התקציב שלך. אני אתייחס כרגע רק לגבי הדגמים שהזכרת שהם רלוונטים: אם אתה רוצה מכשיר הכי פשוט, קח את ה515, מעבד הכי חלש, הכי מעט זיכרון ובלי שום יכולות מולטימדיה, זוהי הארגונית הכי משוכללת שקיימת עד היום. (דרך אגב, 700-800 ש"ח על מכשיר כזה יד שנייה זה שוד לאור היום, תנסה להוריד למקסימום 500 ש"ח). בנוסף, שאלת למה לא עשו השוואות. זה לא פייר לעשות השוואה כזו. זה כמו לעשות השוואה בין חיפושית ישנה למרצדס יד שניה. שתיהן מיועדות לפלחי שוק שונים ובטח ובטח וכולם מסכימים שה3970 הרבה יותר משוכלל בצורה משמעותית מה515. לדעתי זה בכלל עלבון להשוות את ה515 מול הפאלמים או הפוקט פיסי הנוכחים. אם אתה רוצה רזולוציה יותר גבוהה ומעבד יותר חזק ויותר מולטימדיה, מצלמת VGA ועדיין להשאר עם פאלם, קנה את הזייר אך תזכור שבשביל מולטימדיה תצטרך לקנות כרטיס זיכרון שכן בזייר יש מעט מאוד זיכרון, מה עוד, שבגלל המולטימדיה במכשיר, משחקים ותוכנות אחרות משלבות יותר גרפיקה ולכן שוקלות יותר. בכל מקרה מדובר פה במחשב כף יד (ולא ארגונית) די פשוט ונחמד, המצלמה נחמדה אבל רזולוצית VGA היא בהחלט לא משהו. הייתרונות של הזייר מול הפוקט פיסי שאני עומד לתאר הוא זה שהתרגלת למערכת הפעלה ואתה לא צריך ללמוד אותה למרות שהמערכת של הפוקט פיסי לדעתי יותר פשוטה וקלה, המסך בעל הרזולוציה היותר גבוהה וכן הזייר 71 יותר קטן פיזית. לגבי המצלמה, זה נחמד אבל לא הייתי משתמש במצלמת VGA כתחליף למצלמה רגילה ואני מקווה שכך גם לא אתה. לגבי ה3970. טוב דבר ראשון, ראית את המכשיר? הוא הרבה יותר גדול מהפאלמים שהצעת. יש לו מעבד יותר חזק פי כמה וכמה, מסך יותר גדול, יותר זיכרון וכן יש לו שן-כחולה (התקן אלחוטי). המכשיר הזה יוצר לפני כשנתיים ואנשים עדיין שומרים עליו. המכשיר בעל מסך עם רזולוציה נחותה יותר משל הזייר אך עדיין הוא בעל איכות גבוהה מאוד. לאיילת - המכשיר יכול להיות עם PPC2002 או WM2003 וזה תלוי אם הבעלים הקודמים שדרגו זאת, לכן זו טעות להניח שהוא מריץ דווקא PPC2002. עכשיו, אני אנפץ לך כמה סטיגמות לגבי הפוקט פיסי. לגבי גודל התוכנות - באחד הדיונים מה יותר טוב וכו, עשיתי סקר לא מייצג אבל הוא כלל כמה תוכנות לגבי גודל התוכנות (תוכנות למערכות ההפעלה החדשות יותר שמשתמשות בגרפיקה יותר גבוהה). להפתעתי הגודל השתנה פעם לטובת פאלם ופעם לטובת פוקט פיסי ולעיתים רק ביטים אחדים היו ההבדל. בגדול, מה שמגדיל נפח התוכנות זה הגרפיקה והמולטימדיה וכבר נעשו פה השוואות של תוכונת ומשחקים על הפלטפורמות ואין מה לעשות, משחקים בפוקט פיסי נראים יותר טוב. לגבי מהירות - זה גם תלוי. המערכת של הפוקט פיסי היא מרובת משימות. זה אומר שכמה וכמה תוכנות מסוגלות לעבוד בו זמנית כמו בPC. מה לעשות, כמו בPC, כאשר יש הרבה תוכנות שעובדות בו זמנית, הביצועים יורדים, אבל אני לא חושב שהם מגיעים עד כדי לביצועי הזייר 71 ובטח שלא ל515 כאשר מריצים כמה תוכנות כבדות בו זמנית. כמובן שניתן לסגור תוכנית בגמר עבודתה ואז תראה שלא ניתן להשוות בין זייר 71 עם מעבד 166 ל 3970 עם 400 מה"ץ. אני מקבל את זה שפאלם יותר יעילה מהפוקט פיסי, אבל היא לא יעילה יותר מפי שתיים, אולי ב10% כשאנו מדברים על אותן תוכנות שרצות על פלטפורומות שונות ובאותה רמת גרפיקה. בכל אופן, מעבר לזייר 71 או ל3970 מביא אותך לעולם המולטימדיה של משחקים עם צלילים יותר יפים, גרפיקה משובחת ועוד... לא שאני אומר שזה מה שחשוב, אבל זה הופך את המכשיר להרבה יותר ידידותי ומוסיף עוד קצת הנאה בחיים. לגבי תקיעות - אם לא תתקין אף תוכנה נוספת בפוקט פיסי, אני מבטיח לך, כל עוד אין בעיות חומרה, המכשיר לא יתקע לך. הבעיות נגרמות אצל חבר'ה כמוני שמתקינים תוכנות ומנסים אותן ואז אין מה לעשות, חייבים לעשות SR. בכל מקרה, אני עם מערכת PPC2002 עושה SR פעם בכמה ימים כי יש איזו תוכנה שתוקעת אותו, פשוט אני צריך אותה. בכל אופן לפני כמה זמן, ניסיתי את הפוקט פיסי בלי שום תוכנה (כולל בלי עברית של PDAC הידועה לשמצה) כמה ימים ולא עשיתי אף SR אחד והמכשיר פשוט טס. דרך אגב, מדובר על קסיופיאה E200 שהרבה יותר חלשה מה3970. WM2003 בכל מקרה יותר יציבה ויודעת להשאר כך גם עם תוכנות מפוקפקות שהמתכנתים שלהם הם לא משהו. אני בכל אופן מציע לך לבדוק את המכשירים ביד ולראות אותם עובדים. חלק מהעניין הוא להתלהב מהמכשיר ואולי אתה דווקא תתלהב מה515 ותמצא אותו יותר מתאים. עוד הערה קטנה. חשובה מאוד. מדובר פה במכשירים ישנים ולכן הייתי מציע לך לבדוק את מצב הסוללה שלהם וכן לראות איפה ניתן לקנות סוללות חילופיות.

2cookie

New member
הפער הוא עולם ומלואו....

אתחיל בהקדמה קצרה: אל תפחד מהריסטים ומכל הדברים שהפאלמיסטים אומרים, כי הרוב זה דעות קדומות. ריסטים אינם כה נפוצים בפוקט. אבל למה לא לערוך השוואה קצרה בין ה515 לבין ה3970? מסך- ל3970 מסך 320*240 פיקסלים, לM515 מסך 160*160 שגם קטן משמעותית, והרבה פחות בהיר. זיכרון- לשניהם חריץ SD, אם כי הSDIO שב3970 מאפשר להוסיף לו הרחבות רבות, כמו WIFI שמאפשר גלישה בחינם בנקודות חמות ברחבי הארץ או התחברות לרשת ביתית. סוללה- לשניהם סוללה בעייתית אשר נשחקת לאחר כמה שנים ודורשת החלפה מסובכת, ה3970 יכול להתגבר על כך עם סוללה חיצונית. גודל- הפאלם קטן משמעותית, אך הגודל של ה3970 הוא ביחס זהה לתכונות שלו... מעבד- ל3970 מעבד PXA250 מודרני במהירות 400 מגה הרץ. לפאלם מעבד מוטורולה דראגונבול במהירות 33 מגה הרץ... מולטימדיה: על ה3970 ניתן לצפות בנוחות בסרטונים ולהאזין למוזיקה. על ה515 תוכל לשכוח מזה.. הקומפאק גם תומך בשרוולי הרחבה, שמאפשרים הוספת מגוון אביזרים, ואם תרצה הוא אף ישמש אותך לניווט לוויני. שן כחולה- מה זה אומר? הקומפאק מצויד בשן כחולה, שתאפשר קישור אל חוטי שלא דורש קשר עין כמו עם אינפרא אדום, לאביזרים כמו אוזניה אל חוטית, טלפון סלולארי (לשם גלישה באינטרנט) או למחשב לשם סנכרון אל חוטי. הזייר 71 מוסיף על ה515 מסך גדול פי 4, מבנה גדול יותר ופחות אמין (הסליידר), מצלמה, מערכת חדשה יותר ומעבד במהירות 144 מגה הרץ. עם כל הכבוד למצלמה ולפיקסלים הנוספים במסך, אני מתעב את מערכת ההפעלה של פאלם ולכן אם הבחירה היתה שלי הייתי לוקח ללא לבטים את ה3970, מקווה שעזרתי....

מתעב את מערכת ההפעלה של הפאלם?

קצת הגזמת, גם אני אוהב יותר את הפוקט אך את מערכת ההפעלה של הפאלם אינני מתעב וגם יש לה יתרונות משל עצמה.

shed

New member
----->

לדעתי שווה שייקח איזה זייר. ה-515 פשוט ישן ובכלל לא מאותו דור. שתי נקודות: למיקו: גודל תוכנה לא נקבע רק מגרפיקה וסאונד אלא מהרבה דברים אחרים. כמו שאמרתי: תשווה תוכנת hello world לפוקט מול hello world לפאלם ותראה את התקורה של WM. לקוקי: ריסטים זה דעות קדומות? אני מציע שתעיף מבט התגובה של מיקו: "אם לא תתקין אף תוכנה נוספת בפוקט פיסי, אני מבטיח לך, כל עוד אין בעיות חומרה, המכשיר לא יתקע לך" - גם אם לא תפעיל אותו הוא לא יתקע לך. מע' הפעלה לא צריכה לעוף ולהיתקע מכל תוכנה שנייה שתמקינים עליה אני גם לא מאמין שמי שכותב תוכנה לפאלם הוא בהכרח מתכנת טוב יותר מאשר פוקט - ועובדה בפאלם אין את הבעיות הנ"ל. "אני עם מערכת PPC2002 עושה SR פעם בכמה ימים כי יש איזו תוכנה שתוקעת אותו". אני עם מערכת palm os 5 ולא עשיתי SR במשך יותר מחצי שנה. אני בטוח אגב, שאצלי יש לא פחות תוכנות מותקנות. לפני המכשיר הנוכחי היה לי מכשיר מבוסס palm os 4.1. אפשר לספור על יד אחת את כמות ה-SR שעשיתי איתו. לעניין השרשור: אני הייתי הולך על כיוון הזייר או איזה TE. בכל מקרה ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא ללכת ולנסות כל אחד מהמכשירים. תראה מה מתאים לך, איך הוא יושב בכף היד, האם אתה מתחבר אליו וכו'.

2cookie

New member
התחלנו?

לא יודע למה הוא עושה ריסטים, אבל עם הג'ורנדה לא עשיתי הרבה בכלל ואני מעדיף לדבר על סמך הנסיון שלי, וכאן זה נגמר.

AYELET1

New member
בטח שלא עשית ריסטים עם הג'ורנדה....

לא הספקת קוקי חביבי

mikeoreli

New member
דווקא את ?

תראי, רוב הבעיות שיש עם הפוקט פיסי זה בניהול הזיכרון ותוכנות לא מותאמות. אם אני רוצה אני מסוגל לתקוע מערכות הפעלה כמו פאלם ולינוקס (שבכלל הרסתי והייתי צריך להתקין מחדש לאחר מחיקת המחיצה ועוד, טוב זה היה גם לפני כ10 שנים) בדרך מאוד פשוטה. בכל אופן, בגלל שהמערכת המרובת משימות, כאשר כל משימה באה ממתכנת אחר ומחברה אחרת, יש בעיה על שמירת תאימות. אחת הבעיות שלנו הישראלים היא העברית. במיוחד של PDAC שמתנגשת עם תוכנות אחרות וכך גורמת לבעיות. מה לעשות? ולא כל התוכנות מסוגלות לעבוד בו זמנית או אפילו ששתי תוכנות מותקנות על המכשיר יחדיו. זו טעות של המתכנתים. בגלל שהכלים של מיקרוסופט הם לא משהו מבחינת ההידור נגרמות כאלו בעיות. כשאני מדבר על בעיות. תנסו להדר קוד פשוט שמתעסק בהקצאות זיכרון בויז'ואל סטודיו ולאחר מכן, את אותו הקוד במהדר של לינוקס. יש מספר בעיות שהמהדר של ויז'ואל לא קולט ומאפשר הידור וכך נוצרת תוכנה פגומה. אתם לא תאמינו כמה פעמים שברתי את הראש למה בויז'ואל תוכנה עובדת ובלינוקס לא. מפני שהמערכת כוללת באופן מובנה הרבה תוכנות. יש כאלו שלא צריכים להתקין אף תוכנה אחרת. לרובנו שמתקינים, אני ממליץ לבדוק מאיפה הם מתקינים. עוד דבר חשוב הוא לדעת להוריד תוכנה שמותאמת למערכת ההפעלה שלך או למעבד שלך אם מדובר בתוכנות ישנות. להרבה מאוד אנשים נתקע הפוקט פיסי משום שהם הורידו תוכנה ישנה שמותאמת למערכת ישנה ובכלל למעבד שונה. אני אתן דוגמא פשוטה. אתמול הורדתי גרסת TRIAL של מחשבון גרפי משוכלל (אפשר לתת לו פונקיציות עם כל מני קואורדינטות ולסובב את הגרף במרחב, פשוט פנטסטי ונראה טוב). משום מה, לאחר ההתקנה התחיל אחד הLED-ים שלי כל כמה זמן להבהב. אותי אישית זה מעצבן לכן לאחר כל כמה זמן אני SR עד אשר אני מפעיל את המחשבון הזה שוב. כנראה התקנתי בטעות את הגרסה לWM2003, או שמי שתכנת לא לקח בחשבון את הקסיופיאה שלי (טוב, היא ישנה ובקושי קיימת היום). הנה עוד סיבה לבעיות. אחת הסיבות לכך שאין לי עברית של אירון, היא משום שהיא לא עובדת אצלי כמו שצריך. משום מה על אייפקים מאותו דור כמו ה38XX זה עובד כמו שצריך. אני יכול להניח מכך שקסיו עשו טעות ונגעו כנראה במשהו שלא היו צריכים לגעת ולכן יכול להיות שבגלל זה יש בעיות. כלומר לפעמים זו לא רק מערכת ההפעלה, אלא היצרן בעצמו יכול לדפוק שם משהו. עוד דבר אחרון חביב. משום מה מדברים פה על פאלם כאילו זו המערכת האולטימטיבית שכולם רוצים. אז ככה, קודם כל הרבה אנשים עוברים מפאלם לפוקט פיסי. מעוטם עד שאפשר להגיד שהם זניחים ביותר עוברים מפוקט לפאלם. דבר שני, משום מה מה מערכת ההפעלה החדשה של פאלם שבאופן רשמי כבר קיימת, לא משוחררת לשוק ולמעשה כל הזמן עולים רשמים על בעיות כאלו ואחרות. רוב הבעיות מיותר לציין עוסקות בריבוי משימות. לכן זה פלא אחד גדול איך שאת, איילת וגם שד מתארים את המערכת של הפוקט פיסי. אם זה היה עד כדי כך דפוק ופאלם כל כך טובה, מותאמת לעבודה ניידת ולא נתקעת אז למה הרבה מאוד אנשים עוברים מפאלם לפוקט ולמה אחוז המכירות של פאלם ירד ושל מכשירי הפוקט עלה? אל תשכחו שגם היום מכשירי הפוקט פיסי יותר יקרים ממכשירים של פאלם וכן לפאלם יש יותר תוכנות חינמיות מאשר לפוקט פיסי. יש מדינות כמו הולנד ששם בכלל אחוז מכירות הפאלם הוא זניח מול אחוז מכירות הפוקט פיסי. וגם את איילת. מקטרת ומקטרת אבל שוקלת לרכוש מכשיר בשווי 650$ של חברת HP. לפי דבריך, בעלך הולך לקנות גם כן פוקט פיסי. אז מה קורה עם פאלם, שהרבה אנשים עוברים ורוב האנשים החדשים קונים דווקא פוקט פיסי? האם הם מאזוכיסטיים? אני לא חושב. אפשר לדון שוב ושוב בייתרון טכנולוגי לפה ולשם, אך כפי שאני רואה, מכשירי הפוקט פיסי תמיד מובילים וכן השוק שלהם רק עולה ועולה העוד השוק של פאלם קטן ויצרנים רבים עוזבים אותו וכך גם מפתחי תוכנות מושבעים של פאלם שהתחילו לייצר תוכנות דומות גם עבור פוקט פיסי. יש סיבה טובה למה לרוב האנשים אין לינוקס במחשב - סיבוך ומעט תוכנות או מקינטוש - מעט תוכנות ועלות גבוהה, וכך גם לרוב האנשים בעתיד יהיה פוקט פיסי מאשר פאלם וזאת משום שפאלם מפגרת טכנולוגית ופחות משקיעה בעיצוב הממשק שכמה זה פחות רלוונטי אליכם, אצל רוב האנשים זה מאוד משפיע שמה שהם רואים נוח להם בעין.

shed

New member
---> נא לא להכניס לי מילים לפה

לא אמרתי שפאלם היא מערכת הפעלה מושלמת להתקן אמבדד. אמרתי שהיא הרבה יותר טובה מ-Wince. למה אנשים קונים יותר פוקט? אני חושב שאתה דווקא צריך לדעת שהקשר בין טכנולוגיה למכירות הוא מזערי. לא חסרות דוגמאות בעולם למוצרים טובים יותר טכנולוגית שנכשלו בשיווק. זה קרה (בין השאר) גם עם מערכות הפעלה ל-PC. למיקרוסופט יש ערוצי שיווק והפצה שפאלם יכולה רק לחלום עליה. גם אם המוצר של מיקרוסופט יעשה רבע ויעלה פי שניים: עדיין למיקרוסופט יש את הכוח לדחוף ולשווק אותו באגרסיביות בכל מקום. אנחנו גם יודעים, שמיקרוסופט מסוגלת לא רק לכבוש שוק, אלא גם לייצר שוק. הם עשו את זה בעבר והם יעשו את זה בעתיד. באופן אישי אני חושש מהשתלטות מוחלטת של מיקרוסופט על השוק הזה - מה שיביא לניוון. אני מאוד מקווה שהשוק ייתיצב על תחרות בין שניים או שלושה שחקנים מרכזיים אבל עם יד הלב אני לא מאמין שזה יקרה. באותה נשימה, אני גם מקווה שעד שזה יקרה (כלומר שנראה שוק נשלט על ידי גורם דומיננטי אחד) אותו שולט יגיע לבגרות טכנולוגית ויציע מוצרים איכותיים. פרמטר נוסף המשפיע על מספרי מכירת מכישירים הוא אורך חיים. משתמש ממוצע בפוקט מחליף מכשירים בתדירות גבוהה יותר מאשר משתמש ממוצע בפאלם. (ואני לא רוצה לחשוב על משתמשים כמו קוקי
). יצרניות המכשירים, מצידן, לא תמיד מאפשרות שידורגי מערכת הפעלה - מה שגם מדרבן צרכנים לקנות מכשיר חדש. גם קצב יציאת מכשירים חדשים בפוקט נראה מהיר יותר. (לפחות עכשיו כשסוני לא נמצאת בשוק המערבי). כל הגורמים האלה משפיעים על טבלאות המכירה, וכולם, ללא יוצא מן הכלל הם תוצאה של ניהול אסטרטגי נכון של מיקרוסופט בדרך להשתלטות על שוק. כדי שלא אובן לא נכון: אין בכך שום דבר רע, להיפך. לקחת את מודל ההתנהגות שלהם וללמוד אותו. אולי זה יעזור לחברות ישראליות שחושבות שאם יש להן edge טכנולוגי ההצלחה והמכירות מובטחות. אנחנו יודעים טוב מאוד לחשוב טכנולוגיה, קצת פחות מודעים ל"פיזיקה של עולם העסקים". הנה נתון מעניין: אחת מכל 10 חברות סטארט אפ שורדת מעל שלוש שנים. אחת מכל מאה שורדת מעל 7. למה? כי שלוש שנים ראשונות מתעסקים עם פיתוח מוצר. אחרי 3-4 שנים, כבר יש מוצר, וצריך למכור, לנהל מכירות, ולהוביל מהלכים אסטרטגים לכיבוש/כניסה/יצירת שוק. כדי להצליח בזה, בד"כ צריך להחליף הנהלה. למי שממש מעוניין לקרוא/ללמוד/להקשיב/כל דבר אחר, אני יכול להצביע על שתי "תופעות" בעולם העסקים הישראלי: גיל שוויד וסטף ורטהיימר. מומלץ בחום לקרוא וללמוד את משנתם הניהולית.

mikeoreli

New member
אני רואה

שאתה קורא גם את מה שאני כותב בתגובות בפוקט פריק (אני מוכר שם כMikkoG). בכל אופן, ציבור הקונים לא אדיוט. אם מוצר לא טוב, או שלקוח יודע שיש מוצר יותר טוב באותו מחיר הוא יקנה את המוצר היותר טוב. אל תשכח שמי שמוביל את השוק זה הקהל האמריקני ואל תשכח ששם יש אפשרות להחזיר מוצרים גם אחרי שימוש ולקבל את הכסף חזרה (בכלל, ידידה שלי סיפרה שהיא קנתה שם מכונת כביסה, השתשמשה בה למשך שנה, החליטה להחזיר וקבלה את מלוא הכסף כדי להתקדם למכונה יותר חדישה), כלומר לקוחות היו יכולים לבדוק מכשירי פאלם ופוקט פיסי למשך זמן ואם לא מוצא חן בעיניהם להחזיר. משום מה, הלקוחות בחרו פוקט פיסי. לקוחות נבונים עושים חישוב כללי וכלכלי איזה מוצר יותר טוב להם. הסיבה שהם בחרו בפוקט פיסי על פני פאלם זה משום שפאלם תמיד זילזלו בלקוחות שלהם. למעשה, אם שוק הפוקט פיסי היה נמצא עם אותו מגוון מחירים כאשר פאלם נכנסה לשוק, היא לעולם לא הייתה גודלת לגודל כזה. הדבר שהכי הרתיע אנשים שרצו סייען דיגיטלי היה המחיר. הפאלם היה פחות משוכלל, בלי מולטימדיה ובלי גרפיקה יפה שהופך את המכשיר להרבה יותר ידידותי ונעים לעיניים, אבל מצד שני לא היה להם 500-700 דולר להוציא על פוקט פיסי שכן אפשר דברים כאלו. למעשה מי שקנה אז פוקט פיסי הם אותם אלה שקונים היום את מכשירי הHi-End כמו ה5550 ז"ל וה4700 החדש או האסוס A730 והFS 720. היום המכירות של פאלם קטנות בעיקר בגלל שבאותו מחיר של T3 או TC אפשר לקנות מכשיר עם ביצועים יותר גבוהים ועם מולטימדיה וממשק נאה ולכן הרבה אנשים עוברים. אם המכשיר היה פחות טוב, אנשים לא היו עוברים, הם לא מטומטמים לעבור לפלטפורמה אחרת סתם כי בא להם. אל תשכח דבר נוסף. מיקרוסופט מוכרת את התוכנה. היצרניות מוכרות את המכשירים עצמם. אם מדובר בגב כלכלי, אז מדובר בגב של HP או דל. למעשה, תראה את דל, איך שהיא מוכרת מחשבים במחירים מאוד זולים. אומנם פאלם יותר קטנה מחברת דל, אך בשוק של הPDA לפאלם יש יותר נסיון ולכן אמור להיות לה יותר שכל. עובדה נוספת היא, שהרבה אנשים הרגישו אנחת רווחה כאשר פאלם הוציאה את משפחת הטונגסטן. קראתי כמה מאמרים שאומרים (בתרגום חופשי) "סוף כל סוף פאלם ייצרה מכשיר כמו שהלקוחות רוצים". כלומר, הרוב המוחץ של האנשים רוצים ממשק יפה ונוח ומכשיר שהוא ממש כמו מחשב PC רק יותר קטן. משהו באמצע בין החזון של פאלם לחזון של אפל עם הניוטון. הבעיה היא שעד שפאלם קלטה זאת היא כבר החלה לאבד את השוק. הסיבה העיקרית למעשה שאני בחרתי בפוקט פיסי, זה לא משום שהיא הכי טובה או הכי יעילה, היא נראתה הכי טוב והציעה את כל האפשרויות הנלוות שרציתי כמו מכשיר ברזולוציה יותר גבוהה (יחסית לאותו הזמן), שאני יכול להריץ עליו סרטים ומשחקים, MP3 וכן קבצי אקסל וורד. זאת בנוסף לשימוש הבסיסי של יומן משוכלל. כבר דנו בזה, אבל כמה מכשירי פאלם כוללים WIFI? אני מתכוון לפאלם. סוני נפוצים מאוד רק בשוק האסייתי, לא במערבי. כמה מכשירים מסוגלים להשמיע מוזיקה בסטריאו ובאיכות גבוהה? לכמה מכשירים אפשר להרחיב את היכולות באמצעות SDIO, CF או שרוולים למניהם? יחסית למגוון הפוקט פיסי, מעטים מאוד. כאשר אדם הולך לקנות מוצר הוא לא חושב מה המוצר הכי יעיל יחסית. הוא רוצה מוצר שעולה מחיר סביר, שנראה טוב כדי שיוכל להשוויץ ושממלא את מבוקשו ואם אפשר - קצת יותר, אולי זה לא אתה ולכן לך מספיק פאלם. אבל לרוב האנשים על פני כדה"א זה נכון. מספיק שתראה שהיום סרטים מוכרים יותר בגלל פעלולים ולא בגלל שהם נצלו הכי טוב את התקציב או את השחקנים להגיע למצב האופטמלי. מה שאני מנסה להגיד בדוגמאות הללו הוא שהממשק של פאלם שזה החלון של מערכת ההפעלה, פשוט...במילה אחת... זבל (וסליחה על הבוטות) וזבל אנשים לא רוצים לקנות.

federbar

New member
והערה קטנה בעניין הריסטים..

אני לא מכיר משתמש פאלם - שמתקין תוכנות ומסיר אותם אחרי יומיים, שלא אכל כמה ריסטים מכובדים, לפחות שניים שלוש בשבוע. נכון שאם אתה משתמש עם אותם תוכנות כל הזמן ובסך הכל מגדיל וקטין את הDATABASE הסיכוי לריסט הוא זעיר. אך אם אתה נכנס לפאם גיר פעם ביומיים ומתקין עוד כמה תוכנות לבדיקה - הסיכוי לריסט הוא גבוה מאוד. ואין לי מושג מה השימוש של shed במכשיר שלו...

shed

New member
---> אתה מוזמן להכיר עכשיו אחד

אני. כמות התוכנות שעוברות אצלי בפאלם מזכירה את התחנה המרכזית של ת"א. כולל תוכנות ניווט כבדות (streetfinder & mapopolis), כולל משחקים, כולל כלי עבודה לאינטרנט. אני גם נהנה לנסות כל מיני תוכנות במקביל (כך למשל בחודש יוני עבדתי עם שני קליינטים למייל - כדי לראות ללמוד ולהשוות ביניהם). יש לי יותר מ-video player אחד על הפאלם וגם איתם אני משחק כל הזמן (מוסיף, מוריד, מנסה אחרים, מחליף גרסאות). אה כן, יש גם תוכנות שאני כותב לבד, ואלה בטוח משתנות כל סוף שבוע שיש לי זמן לזה. אני נכנס לפאלםגיר כמה פעמים בשבוע בממוצע. מוריד, מתקין, משחק. בלי חשש ובלי מחשבות כפולות. דרך אגב, יותר מפעם אחת גלשתי, הורדתי והתקנתי ישירות מהפאלם עצמו. המחשב לא היה בסביבה. איך אתה חושב שאני מעביר את הזמן בטיסות ובשדות תעופה? (ואני בממוצע בארה"ב פעם בחודש). מערכת הפעלה לא צריכה לעוף בגלל תוכנה. נקודה.

mikeoreli

New member
עוד הבהרות

כשאני כתבתי שאני עושה SR פעם בכמה ימים, זה לא משום שהמכשיר נתקע. המכשיר כמעט ולא נתקע. פשוט יש לקסיופיאה שלי בעיה חומרתית שגורמת לBacklight לפעמים לא לעבוד וכדי שיעבוד אני צריך לפעמים לעשות לו SR. זה הכל. כמובן שיש פעם ב... שאני מנסה איזו תוכנה שבגלל מתכנת סורר היא תוקעת לי את המכשיר ואז אין מנוס מ SR הנורא כל כך, למרות שכנראה מצאתי פיתרון. בגלל המורא הגדול של בעלי פאלם מSR, אפשר לחשוב שזה תהליך קשה. לגבי הפיתרון- ישנו אוסף פקודות בשם PHM tools אשר מאפשר לסגור תוכנות ולעבור בינהם בלחיצות כפתור. בדרך כלל זה עוזר לסגור תוכנה שלא עובדת כראוי. בכלל, כשמדובר בתקיעות, אני לא חושב שזה בכלל "תקיעה". פשוט יש תוכנות סוררות שלא עובדות כמו שצריך ופשוט נתקעות. הבעיה היא שהן משעבדות לעצמן את כל הכפתורים ואת המסך ולכן יש בעיה של שליטה. אני שמתי לב שיש תוכנות שנתקעות אך לא משעבדות את כל הכפתורים ואז לא בעיה לסגור אותן. לכן לדעתי פה הבלבול. לרוב, כאשר פוקט פיסי נתקע, זה שונה מאשר מחשב PC נתקע.

למעלה