בעיות של רכב מונע בגז...

Kiapicanto1000

Active member
קיאפיקטו המכובד. כאשר דיברתי על חסכון 40 אחוז, דיברתי לא על ליטרים, אלא על כסף.
מעניין, כמה קילומטרים עבר האוטו?
אני לא מדבר על אנשים כמוך, אני מדבר על צרכן מצוי, כמוני למשל, שלא יודע מה זה פלגים, פלטינות, בכל דבר צריך לפנות למוסך, לפעמים אפילו לגרור את האוטו. ובמוסך יודעים איך להכניס את כל האלמנט...
מאוד מעריך, את גישתך, מכונית צריכים לגמור, גם אני עושה את זה, קונה אוטו משומש וגומר אותו.
איך אתה מסביר שאין (ככל הידוע לי) אף יצרן רכב שמייצר מכוניות העובדות על גז?
רכשתי את הפיקנטו כחדש ב2012. הרכב אמין ומסרב להתקלקל... חלק גדול מהתחזוקה אני מבצע לבד אבל כמעט שלא צריך...
באשר לדלקים, החיסכון גדול מ40% כי הליטר עולה 1.8 לעומת ליטר בנזין שעולה בין 5 ל-6שח
זה אומר חיסכון ובמקום 3000 שח עבור דלק, אתה תשלם 1000 שח עבור גז. אם לדייק אז לזה קוראים "מכיוון הדלק" חיסכון של 66% ו"מכיוון הגפ"מ" התייקרות של 200%

לגבי היצרנים. אין לי תשובה. גם פיקנטו יוצר (האם רק בעבר?) בוורסיית גפ"מ. היבואן רצה להביא לארצינו אבל נמלך בדעתו.

אני נוהג המון. 5 ימים בשבוע. מידי יום המינימום זה 110ק"מ...
שישי שבת הרכב נח...🙂

כוכבית מצויה

Well-known member
רכשתי את הפיקנטו כחדש ב2012. הרכב אמין ומסרב להתקלקל... חלק גדול מהתחזוקה אני מבצע לבד אבל כמעט שלא צריך...
באשר לדלקים, החיסכון גדול מ40% כי הליטר עולה 1.8 לעומת ליטר בנזין שעולה בין 5 ל-6שח
זה אומר חיסכון ובמקום 3000 שח עבור דלק, אתה תשלם 1000 שח עבור גז. אם לדייק אז לזה קוראים "מכיוון הדלק" חיסכון של 66% ו"מכיוון הגפ"מ" התייקרות של 200%

לגבי היצרנים. אין לי תשובה. גם פיקנטו יוצר (האם רק בעבר?) בוורסיית גפ"מ. היבואן רצה להביא לארצינו אבל נמלך בדעתו.

אני נוהג המון. 5 ימים בשבוע. מידי יום המינימום זה 110ק"מ...
שישי שבת הרכב נח...🙂
ברוב התחנות מחיר הגז גבוה מ 1.8 שאתה מציין.
ברוב הרכבים היעילות של המנוע בגז קצת יותר נמוכה מאשר בבנזין.
יש להוסיף את העלות הנוספת של התחזוקה, את עלות הבנזין שהרכב צורך, ואת עלות התקנת מערכת הגז.
אם מיכל הגז לוקח מקום מתא המטען צריך לקחת בחשבון את המגבלה שהוא מוסיף.

Kiapicanto1000

Active member
ברוב התחנות מחיר הגז גבוה מ 1.8 שאתה מציין.
ברוב הרכבים היעילות של המנוע בגז קצת יותר נמוכה מאשר בבנזין.
יש להוסיף את העלות הנוספת של התחזוקה, את עלות הבנזין שהרכב צורך, ואת עלות התקנת מערכת הגז.
אם מיכל הגז לוקח מקום מתא המטען צריך לקחת בחשבון את המגבלה שהוא מוסיף.
מחיר הגז אינו מפוקח. צריך להכיר את השוק ולא למלא בתחנות היקרות. מיכל גז גדול מאפשר טווח גדול וגמישות.
התחשיב המדוייק הוא כמה ק"מ פר שקל וזה מגלם לתוכו את היעילות פר ליטר דלק או גז. (נניח 750 ק"מ פר 110 ש"ח שהם כ60 ליטר. מי כאן מסוגל להתחרות במספרים כאלה? גם רכב היברידי או חשמלי לא יצליח)
את זה מחשבים לפי מספר הקילומטר בין התדלוקים פר המחיר הכללי המשולם בתדלוקים...

צריך להוסיף עלות הבנזין אבל הרכב צורך בנזין רק עד כחצי דקה מהנעה קרה כי בטמפ' מנוע של 25 צלזיוס, הוא עובר לצרוך גז. כשמניעים בעת שהמנוע חם מעל ל25, הוא צורך מההתחלה גז. עלות הדלק שיש להוסיף לתחשיבים היא עד 10 שח דלק 95 מידי כחצי שנה.

עבורי התחזוקה נעשית מוזלת. שמן המנוע נשאר צלול ואינו משחיר. פלגים זה הבלאי היחיד ומחירם 50 שח ל3. אני מחליף מידי 2-3 חודשים או מידי עד 10,000 ק"מ.
רכב ישן, התחזוקה זולה כי אני מתחזק הכל לבד ללא שיקולי אחריות. הרכב קטן וגם זה מוזיל עלויות תחזוקה

boriska1

Well-known member
אני לא מדבר על היום. אני לא יודע כמה זמן קיים אוטו על גז, מה שאני יודע מנסיון אישי, לפני יותר מ40 שנה, נעו על כבישי גרמניה וצרפת מכוניות מונעות בגז. אני יכול להניח, שהמנגנונים גם לא התקדמו מאז. לזכרוני, היום לא יעלה על הדעת, לא היו תחנות דלק לגז, בעלי המכונית הורידו בעצמם את בלון הגז וקנו גז בחנויות מיוחדות.
אז לא חשבו על מכוניות היברידיות, לא היה מושג SUV. גם לא פיתחו עדיין מכונית חשמלית, אבל כבר חשבו עליהם. ההשקעות במיליארדים של חברות מכוניות היו בפיתוח בטריה, ללא הצלחה.
למרות כל זה, אף חברה - כמעט, לא יצרה מכונית עם מנגנון גז מובנה.

חן 1111

Active member
אני לא מדבר על היום. אני לא יודע כמה זמן קיים אוטו על גז, מה שאני יודע מנסיון אישי, לפני יותר מ40 שנה, נעו על כבישי גרמניה וצרפת מכוניות מונעות בגז. אני יכול להניח, שהמנגנונים גם לא התקדמו מאז. לזכרוני, היום לא יעלה על הדעת, לא היו תחנות דלק לגז, בעלי המכונית הורידו בעצמם את בלון הגז וקנו גז בחנויות מיוחדות.
אז לא חשבו על מכוניות היברידיות, לא היה מושג SUV. גם לא פיתחו עדיין מכונית חשמלית, אבל כבר חשבו עליהם. ההשקעות במיליארדים של חברות מכוניות היו בפיתוח בטריה, ללא הצלחה.
למרות כל זה, אף חברה - כמעט, לא יצרה מכונית עם מנגנון גז מובנה.
אתה טועה. בשנות התשעים והאלפיים היו להמון יצרנים דגמים על גז. לחלק מהם היו אפילו שני דגמים, אחד לגז טבעי ואחד לגפ"ם. זה דעך לפני כ-10 שנים, בערך במקביל לעליית הדגמים ההיברידיים.

Kiapicanto1000

Active member
אתה טועה. בשנות התשעים והאלפיים היו להמון יצרנים דגמים על גז. לחלק מהם היו אפילו שני דגמים, אחד לגז טבעי ואחד לגפ"ם. זה דעך לפני כ-10 שנים, בערך במקביל לעליית הדגמים ההיברידיים.
חיישן הטמפרטורה שיש לנתק ולבדוק האם הטורים עולים...
הכוונה לחיישן טמפרטורת נוזל הקירור? קרי חיישן שיושב ליד הטרמוסטט ומודד טמפ' שמן המנוע או חיישן אחר?

חן 1111

Active member
חיישן הטמפרטורה שיש לנתק ולבדוק האם הטורים עולים...
הכוונה לחיישן טמפרטורת נוזל הקירור? קרי חיישן שיושב ליד הטרמוסטט ומודד טמפ' שמן המנוע או חיישן אחר?
כן, אני מתכוון לחיישן הזה. אני לא מכיר קיה, אבל בדרך כלל כשהתוכנה מזהה נתק במעגל החיישן, כלומר לא יודעת את טמפרטורת המנוע, היא מעלה את הטורים על ידי פתיחת וסת סיבובי הסרק, כך שאם זה קורה, אפשר להניח שהוא תקין.

Kiapicanto1000

Active member
כן, אני מתכוון לחיישן הזה. אני לא מכיר קיה, אבל בדרך כלל כשהתוכנה מזהה נתק במעגל החיישן, כלומר לא יודעת את טמפרטורת המנוע, היא מעלה את הטורים על ידי פתיחת וסת סיבובי הסרק, כך שאם זה קורה, אפשר להניח שהוא תקין.
ראיתי ביוטיוב כיצד ממליצים לפרק את ווסת הטורים מהמצערת (פרפר, throttle body)... אבל זה דורש החלפות אטמים שאין לי.
אבל, מה שבכל זאת עשיתי היה שפירקתי את קופסת האויר ו"רוקנתי" ספריי לניקוי קרבורטורים על/לתוך המצערת כשהמנוע פועל על טורים 3000-4000.
יצא הרבה עשן מהאגזוז.

הבוקר עדיין גמגם אבל הרבה הרבה פחות.
לפרק את ווסת הטורים אני לא יודע אם אפשרי אצלי או שזה חלק מהמצערת.
בנוסף הסתכלתי טוב על הפרפר /חלקו העליון ולא ראיתי מהצד שלו כניסה למעקף שזה אמור להתקיים במצערת/פרפר. ולכן לא ברור לי כיצד עובד ווסת הטורים אצלי.
אני אגב צילמתי אותו ואעלה הצילום. הווסת הוא הקדמי ביותר. אבל כשמפרקים צריך כאמור אטם חדש...

קבצים מצורפים

• IMG_20201123_211645.jpg
    IMG_20201123_211645.jpg
    2 MB · צפיות: 3
  • IMG_20201123_211619.jpg
    IMG_20201123_211619.jpg
    2.4 MB · צפיות: 3

חן 1111

Active member
ראיתי ביוטיוב כיצד ממליצים לפרק את ווסת הטורים מהמצערת (פרפר, throttle body)... אבל זה דורש החלפות אטמים שאין לי.
אבל, מה שבכל זאת עשיתי היה שפירקתי את קופסת האויר ו"רוקנתי" ספריי לניקוי קרבורטורים על/לתוך המצערת כשהמנוע פועל על טורים 3000-4000.
יצא הרבה עשן מהאגזוז.

בנוסף הסתכלתי טוב על הפרפר /חלקו העליון ולא ראיתי מהצד שלו כניסה למעקף שזה אמור להתקיים במצערת/פרפר. ולכן לא ברור לי כיצד עובד ווסת הטורים אצלי.
אני אגב צילמתי אותו ואעלה הצילום. הווסת הוא הקדמי ביותר. אבל כשמפרקים צריך כאמור אטם חדש...
אופס... נראה לי שאצלך זה מערכת מצערת חשמלית (אין לך כבל גז). החלק שצילמת כולל גם מנוע חשמלי שמפעיל את המצערת (כולל הגברת טורים כשצריך), וגם חיישן מצב מצערת, וכל זה חלק ממכלול בית המצערת. אני חושב שאי אפשר להחליף את החלק הזה בנפרד, ועדיף גם לא לפרק אותו. עדיין אפשר לעשות את הבדיקה שהזכרתי (הוא אמור להעלות טורים כשחיישן הטמפרטורה מנותק). מעבר לזה צריך אבחון מקצועי יותר. אולי גם ניקוי טוב יותר יעזור.

חן 1111

Active member
אופס... נראה לי שאצלך זה מערכת מצערת חשמלית (אין לך כבל גז). החלק שצילמת כולל גם מנוע חשמלי שמפעיל את המצערת (כולל הגברת טורים כשצריך), וגם חיישן מצב מצערת, וכל זה חלק ממכלול בית המצערת. אני חושב שאי אפשר להחליף את החלק הזה בנפרד, ועדיף גם לא לפרק אותו. עדיין אפשר לעשות את הבדיקה שהזכרתי (הוא אמור להעלות טורים כשחיישן הטמפרטורה מנותק). מעבר לזה צריך אבחון מקצועי יותר. אולי גם ניקוי טוב יותר יעזור.
מצערת חשמלית

Kiapicanto1000

Active member
עדיין לא בדקתי את השפעת ניתוק חיישן הטמפ' על הטורים...

קוריוז.
מספר החלק אצל היצרן: 35100-04200
המצערת הזאת עולה בחברה 2200 ש"ח לפני מע''מ.
באי ביי אותו החלק עולה 260 שח כולל משלוח. הבדל קטן...

בobd אני לא מקבל שום אות תקלה (למעט נדיר 0420 עליו סיפרתי כאן בעבר. ההססנות בהנעה כשהמנוע קר אורכת גג 15 שניות. כעת לאחר הניקוי עם הספריי, המנוע לא מתכבה ככה שיש שיפור. אני גם לא צריך לתת גז אלא להמתין טיפה עד שהטורים עולים מעט באופן טיבעי.

אולי אנקה שוב את הפרפר עם ספריי קרבורטורים.

עידכון נוסף: מאז הניקיון של הפרפר גם אין לי קוד תקלה p0420 של הממיר הקטליטי.
למדתי על תקלת הממיר מהניסיון הארוך עם הגז שזה יכול להדלק בגלל פלגים תקולים או בגלל בית מצערת מלוכלך וכד'.
בינתיים רוקנתי את המקבילה של k44 של חברת ליקווי-מולי הגרמנית כל מיכל הבנזין המלא 5/16 ממנו וכאמור ארוקן ספריי קרבורטורים נוסף חדש שלם לתוך המצערת תוך כדי פעולת המנוע... הפעם של חברת Abro האמריקאית (מוצר מסין)

תודה על העזרה

נערך לאחרונה ב:

Kiapicanto1000

Active member
יצא הרבה עשן מהאגזוז.

קבצים מצורפים

• IMG_20201123_211645__01.jpg
    IMG_20201123_211645__01.jpg
    2 MB · צפיות: 1
  • IMG_20201123_211645__02.jpg
    IMG_20201123_211645__02.jpg
    2 MB · צפיות: 1

Kiapicanto1000

Active member
עדכון:
גם לאחר הניקיון של המצערת יש גמגום מסוים (קל אך עיקש) בהנעה.
אני שוקל לרכוש את המצערת.
היום כנראה היה פחות קר וההנעה הייתה קלה ותקינה.
אני מתלבט האם מומלץ לרכוש המצערת?

מה דעתכם?

חן 1111

Active member
היום כנראה היה פחות קר וההנעה הייתה קלה ותקינה.
אני מתלבט האם מומלץ לרכוש המצערת?

מה דעתכם?
אני לא הייתי ממהר להחליף. לא אוהב תיקונים בשיטת הניסוי והטעיה. צריך אבחון יותר מקצועי, כדאי לבדוק ניקיון מזרקים, לחץ דלק, מסנן דלק....

Kiapicanto1000

Active member
אני לא הייתי ממהר להחליף. לא אוהב תיקונים בשיטת הניסוי והטעיה. צריך אבחון יותר מקצועי, כדאי לבדוק ניקיון מזרקים, לחץ דלק, מסנן דלק....
חן הגישה שלך מאד יסודית:
ניקיון המזרקים לדעתי תקין: מילאתי k44 ונסעתי על הבנזין במשך כחצי מיכל. האוטו טס כולל בעליות. לא נראה לי תקין שדווקא ב10 שניות הראשונות לאחר ההנעה הקרה זה קורה.כנ"ל לגבי לחץ דלק ומסנן דלק...

אני מעלה וידאו של ההתחלה. ב15 השניות הראשונות יש את הגימגום עליו דיברתי. אח"כ הטורים עולים ל1.5 והעסק מסתדר כשאפשר לנהוג ללא גימגומים

אני מדגיש שבכל הצילום לא נגעתי בדוושת הגז בכלל.
מה דעת המתעניינים?

חן 1111

Active member
לא יודע. עדיין לא הייתי מחליף. אלו תופעות שמתאימות יותר להצתה ואספקת דלק, ולא לבית מצערת פגום. בהתנעת מנוע קר הדרישות מההצתה ואספקת הדלק הן הגבוהות ביותר.
תנסה עוד שני דברים: האחד, לפתוח סויצ' ולחכות קצת לפני ההתנעה. ייתכן שבמצב הזה המנוע של המצערת נע כדי ללמוד את מצב המצערת, ואם אתה מתניע מהר מדי זה משתבש. תראה אם זה משנה משהו.
תנסה אולי גם לבצע איפוס. הדרך הכי פשוטה היא לנתק את המצבר. ייתכן שגם זה יגרום למחשב ללמוד מחדש את מצב האפס של המצערת. לא בטוח אבל שווה לנסות.

Kiapicanto1000

Active member
לא יודע. עדיין לא הייתי מחליף. אלו תופעות שמתאימות יותר להצתה ואספקת דלק, ולא לבית מצערת פגום. בהתנעת מנוע קר הדרישות מההצתה ואספקת הדלק הן הגבוהות ביותר.
תנסה עוד שני דברים: האחד, לפתוח סויצ' ולחכות קצת לפני ההתנעה. ייתכן שבמצב הזה המנוע של המצערת נע כדי ללמוד את מצב המצערת, ואם אתה מתניע מהר מדי זה משתבש. תראה אם זה משנה משהו.
תנסה אולי גם לבצע איפוס. הדרך הכי פשוטה היא לנתק את המצבר. ייתכן שגם זה יגרום למחשב ללמוד מחדש את מצב האפס של המצערת. לא בטוח אבל שווה לנסות.
מעניין, אבדוק.

למעלה