נראה לי שיש שיפור קטן. קשה להחליט.באמת שינוי קטן.
נו, ואיך מתנהג עכשיו?
לגבי לחץ הדלק95 לעומת לחץ הגפ"מ:זה תלוי במידה מסוימת גם בסל"ד, אבל הפרמטר העיקרי הוא העומס, כלומר מידת הלחיצה על דוושת ההאצה וספיקת יניקת האוויר. יש מנועים שבמקום ספיקת אוויר מודדים את הוואקום בסעפת היניקה.
כמות הדלק נקבעת לפי לחץ הדלק וזמן פתיחת המזרקים. בדרך כלל לחץ הדלק קבוע והמחשב שולט על זמן הפתיחה.
מרווח תקין וגם כיצד הכי טוב להצר את מרווח האלקטרודות.תופעה משונה. פיצוצים באגזוז הם באמת סימן להצתה לא טובה. המרווח בתמונה נראה גדול מדי. בדרך כלל מרווחי פלגים הם באזור ה-1 מ"מ. אתה יכול גם להוריד ל-0.8 ולראות מה קורה. פעם היה לי רכב שאפילו 0.8 היה גדול מדי וכיוונתי 0.6.
בפלגים שצילמת לא בעיה לשנות את המרווח. פשוט תלחץ או תדפוק בעדינות על האלקטרודה הכפופה.
איזה פלגים היצרן מגדיר ברכב שלך? אולי יש פלגים יותר איכותיים שיכולים גם להתאים ויחזיקו יותר.

לגבי הפלגים, אין ממש מרווח אופטימלי. בדרך כלל מוגדר מרווח גדול, כדי שיהיה ניצוץ גדול, אבל זה מותנה בתקינות המתח, מצב הפלגים, והתערובת. במקרה שלך יש משהו בעייתי שם, אז צריך לפתור את זה. בעבר, במכוניות עם פלטינות, המרווח המקובל היה 0.8. אבל לי היה רכב קצת שונה מהרגיל, ובמרווח כזה היו מופיעים לי גמגומונים. הפיתרון היה להוריד את המרווח ל-0.6 וככה הכל עבד בסדר. אם המרווח יהיה ממש נמוך מדי, הניצוץ לא יצליח להצית את כל התערובת, ויהיו לך בעיות של זיהום אוויר, או שתשמע פיצוצים באגזוז (תופעה שלילית ומזיקה...).עידכונים ושאלות:
החלפתי אתמול פלגים. עם הקודמים נסעתי 7,000 ק"מ בלבד, אבל מזה כשבוע החלו לעתים נדירות "גימגומון חשמלי" קרי, נורת האלטרנטור נדלקת לחלקיק שניה בסיטואציות מסויימות מזדמנות של נסיעה מהירה בעליות כשההסל"ד נמוך מ2000. למרות שלא הייתה עדיין הפרעה לנהיגה. בהמשך גם זה היה מגיע.
בעקבות ההחלפה של הפלגים אתמול כבר לא נתקלתי ב"אירועי אתראת אלטרנטור".
בעייה נוספת: בהנעת הרכב בבוקר ה"צוק" האוטומטי מתקשה להכנס לפעולה ובחלק מהדקה הראשונה הטורים נוטים לצנוח מאד עד כדי לעתים כיבוי המנוע. הטורים צונחים לעתים עד כ500. קשה לי ללחוץ על הגז לשמור על הטורים באותם שניות ראשונות כשהמנוע קר כי לחיצה על הגז מכבה המנוע for sure.
התופעה הזאת קרתה עם הפלגים הקודמים וגם עם החדשים. תקלות הבוקר ללא שינוי... מה כדאי לעשות לגבי זה?
מצרף תמונת הפלגים הישנים. את המרווח של אחד מהם אפילו הקטנתי ל0.8ממ אבל לאחר מכן כשחשבתי להתקין שוב החלטתי שעדיף להחליף הפלגים. 3 פלגים עולים 51 ש"ח ולא ראיתי שינוי משמעותי במרווח. כמדומני שבספר הרכב הנתון למרווח זה 1ממ. אין כמובן התייחסות לגז שהורס את הפלאג.
ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּהשאלה האם פלגים סגורים מדי הם בעייתיים? מה הסיכון? האם יישרפו מהר מדי? איך אני יכול לדעת מהו המרווח האופטימלי? 0.6 או 0.7 או 0.8 או עד 1.0?
2. איך כדאי להתנהל? או האם "לספוג" את ה51 שח מידי כחודשיים או מידי 7000 ק"מ?
ֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶ
אני חושב שאגדיל המרווח ל-1מ"מ. כנראה שכל ההקטנה של המרווח, הייתה בטעות יסודה...לגבי הפלגים, אין ממש מרווח אופטימלי. בדרך כלל מוגדר מרווח גדול, כדי שיהיה ניצוץ גדול, אבל זה מותנה בתקינות המתח, מצב הפלגים, והתערובת. במקרה שלך יש משהו בעייתי שם, אז צריך לפתור את זה. בעבר, במכוניות עם פלטינות, המרווח המקובל היה 0.8. אבל לי היה רכב קצת שונה מהרגיל, ובמרווח כזה היו מופיעים לי גמגומונים. הפיתרון היה להוריד את המרווח ל-0.6 וככה הכל עבד בסדר. אם המרווח יהיה ממש נמוך מדי, הניצוץ לא יצליח להצית את כל התערובת, ויהיו לך בעיות של זיהום אוויר, או שתשמע פיצוצים באגזוז (תופעה שלילית ומזיקה...).
לא נורא אם תספוג 50 שקל כל 7000 ק"מ. אם תעשה חשבון, זה עלות אפסית יחסית לעלות הדלק על אותו מרחק. אז אם יש חשש לנזק, חבל לחסוך על זה.
לגבי התנעה בבוקר, אני מניח שההתנעה היא על בנזין, כך שזה לא קשור למערכת הגז. האם הטורים ממש נמוכים מרגע ההתנעה? אם כן, צריך לבדוק את תקינות וסת סיבובי הסרק. זהו שסתום, או מנוע חשמלי, שאמור להגביר את הטורים כשהמנוע קר.
האם זו בעיה חדשה? האם באותה עונה בשנה שעברה זה לא היה? לפעמים יש בעיה עם התוכנה של מערכת ההזרקה, שלא יודעת להתייחס לטמפרטורות ביניים. אז בקיץ בסדר, בשיא החורף בסדר, ודווקא בעונה הזאת יש בעיות בהתנעה.
ויכולה כמובן להיות בעיה בלחץ הדלק או מזרקי דלק מלוכלכים. במקרה כזה ככל שיהיה יותר קר זה יחמיר.
תתאר להם את התופעה ושיאבחנו. צריך לבדוק את וסת הטורים או מנוע הצעדים בתור התחלה. זה החלק שאמור להגביר את הטורים בהתנעה קרה, ולפי התאור שלך הוא לא עושה את זה טוב.אני חושב שאגדיל המרווח ל-1מ"מ. כנראה שכל ההקטנה של המרווח, הייתה בטעות יסודה...
כעת בנהיגה הכל בסדר.
אבל כשאני מניע יש 30 שניות של אי סדירות קשה בעבודת המנוע. הטורים נופלים והמנוע כבה. + פיצוצים מפחידים באגזוז וכד'.
למדתי ללחוץ לסרוגין על דוושת הגז ולהעלות הטורים לבערך 10 שניות מעל לכ2500 שזה מונע כיבוי המנוע אבל פיצוצים באגזוז קיימים תוך כדי זה.
המעניין שאחרי החצי דקה הזאת הכל עובד פרפקט.
מה לבקש שייבדקו במוסך?
החיסכון מאד גדול כי הליטר עולה 1.81שח.לפי מיטב הבנתי, נושא גז לא משהו....בדקתי לפני כמה שנים
א.הוא לא חוסך 50 אחוז כפי שמקובל לחשוב, אלא 40 אחוז בלבד.
ב.יש מכוניות המותאמות לגז ויש כאלה שלא. בדגמי רנו מסויימים יש פיה מותאמת לגז, כך שלא צריך לקדוח. מסקנה, אלה מתאימים לגז.
ג.נכון ללפני כמה שנים, פולקסווגן הוציא דגם אחד של פסאט עם מיכל גז מובנה, (לא הגיע לארץ), עובדה שלא המשיכו עם זה.
במחירי המכוניות, הטיפולים והחלפים, לא כדאי להסתכן. זה מתאים לנהגי מוניות במזרח אירופה, שקונים בגרושים מכוניות טרנטה במערב אירופה, או דצ"ות זולות מאוד.
זו דעתי הצנועה
האם אפשר לבדוק את זה כשאגיע למוסך והרכב יהיה חם או שצריך להשאיר הרכב שם כדי שיתקרר?תתאר להם את התופעה ושיאבחנו. צריך לבדוק את וסת הטורים או מנוע הצעדים בתור התחלה. זה החלק שאמור להגביר את הטורים בהתנעה קרה, ולפי התאור שלך הוא לא עושה את זה טוב.
1. יש בדיקה בסיסית שאפשר לעשות גם כשהוא חם, עם מכשיר אבחון. יש עוד שיטות לבדיקה מהירה. לדוגמה, בדרך כלל כשמנתקים את חיישן הטמפרטורה, מנוע הצעדים נפתח ומעלה את הטורים, אם הוא תקין. ייתכן גם שיש במכשיר האבחון פונקציה שבודקת אותו.החיסכון מאד גדול כי הליטר עולה 1.81שח.
האם אפשר לבדוק את זה כשאגיע למוסך והרכב יהיה חם או שצריך להשאיר הרכב שם כדי שיתקרר?
2. מה עלויות של וסת טורים או מנוע צעדים? ובנוסף על מה כדאי ללכת הראשון מבין השניים.
האם האבחון ע"י חיבור למחשב?
איך זה נקרא באנגלית? שאחפש ברשת או ביוטיוב. אולי קל לבצע ללא המוסך?
3. בנוסף שאלה לגבי הגז. למתקין הגז היו חסרים חלקי טיפול כגון פילטר גז בלחץ נמוך וגם פילטר גז בלחץ גבוה. ועל כן דחיתי החלפתם. האם זה יכול להיות קשור למשהו שתיארתי? בהיגיון שלי לא כי בהתנעה כשהמנוע קר, אז הבעיות קורות והרכב אז עובד עדיין על הבנזין.
כשאני מניע על מנוע חם אז עובד חלק.
חיסכון ענק. הליטר עולה 1.81שח. תשווה לבנזין ותבין מייד.לפי מיטב הבנתי, נושא גז לא משהו....בדקתי לפני כמה שנים
א.הוא לא חוסך 50 אחוז כפי שמקובל לחשוב, אלא 40 אחוז בלבד.
ב.יש מכוניות המותאמות לגז ויש כאלה שלא. בדגמי רנו מסויימים יש פיה מותאמת לגז, כך שלא צריך לקדוח. מסקנה, אלה מתאימים לגז.
ג.נכון ללפני כמה שנים, פולקסווגן הוציא דגם אחד של פסאט עם מיכל גז מובנה, (לא הגיע לארץ), עובדה שלא המשיכו עם זה.
במחירי המכוניות, הטיפולים והחלפים, לא כדאי להסתכן. זה מתאים לנהגי מוניות במזרח אירופה, שקונים בגרושים מכוניות טרנטה במערב אירופה, או דצ"ות זולות מאוד.
זו דעתי הצנועה
היצרנים מפנים את כל השקעות הפיתוח שלהם לדגמים היברידיים וחשמליים. הביקוש בעולם לדגמי גפמ ירד מכמה סיבות. קודם כל, מי שחשוב לו חיסכון או שמירה על הסביבה יכול לקנות היברידי. שנית, הביקוש לדגמים משפחתיים עם תא מטען גדול ירד, ויותר ויותר קונים מעדיפים סופרמיני או SUV, ובאלה יש פחות מקום בתא המטען עבור מיכל הגז. בהרבה מדינות גם היו הטבות מס לדגמי גז, והיום גם זה עבר לדגמים ההיברדיים.איך אתה מסביר שאין (ככל הידוע לי) אף יצרן רכב שמייצר מכוניות העובדות על גז?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.