בעיות של רכב מונע בגז...

Kiapicanto1000

Active member
באמת שינוי קטן.
נו, ואיך מתנהג עכשיו?
נראה לי שיש שיפור קטן. קשה להחליט.
כמה שאלות: למה התכוון לדעתך כשאמר "מילי-מילי-שנייה". שזה בעצם מיקרו-שנייה?
מהו משך ההזרקה במחזור מנוע בודד? האם זה תלוי בסל"ד?
למיטב זכרוני זה תלוי בטמפ' החיצונית, טמפ' המנוע/ טמפ' מי הקירור, לחץ ברומטרי, לחץ חלקי של החמצן וכד'
אבל האם תלוי גם בסל"ד?

לפי מתקין הגז, אין סכנה של נזק בזמן הזרקה ארוך מדי, לכל היותר הרכב לא יסחב. בנוסף לדבריו העשרת התערובת (ע"י הארכת משך ההזרקה) זה לא מחייב שתהיה עלייה בצריכת הגז.
הוא הסביר שיש סכנה מתערובת ענייה מדי ואז הסכנה לשריפת שסתומים. אבל כאמור בהעשרת התערובת אין סיכון.

עוד שאלה האם הדרך להעשיר התערובת במנועי הזרקה היא רק ע"י הארכת משך ההזרקה? האם לא ניתן לדחוס יותר חומר בעירה מאותו המזרק באותו זמן מבלי להאריך משך ההזרקה?
עד כמה שאני זוכר מספר האופנוע זה ע"י הארכת משך ההזרקה ע"י הארכת המתח על הסולנואיד במזרק הדלק/גפ"מ.

אני רציתי שיאריך ביותר מ3 אבל הוא אמר לי שכל פעם מאריך ב3 ובודקים מה קורה.
עד כמה מדובר בתובנות חדשות? החשיבות והמשחק הזה בגפ"מ.

חן 1111

Active member
זה תלוי במידה מסוימת גם בסל"ד, אבל הפרמטר העיקרי הוא העומס, כלומר מידת הלחיצה על דוושת ההאצה וספיקת יניקת האוויר. יש מנועים שבמקום ספיקת אוויר מודדים את הוואקום בסעפת היניקה.
כמות הדלק נקבעת לפי לחץ הדלק וזמן פתיחת המזרקים. בדרך כלל לחץ הדלק קבוע והמחשב שולט על זמן הפתיחה.

Kiapicanto1000

Active member
זה תלוי במידה מסוימת גם בסל"ד, אבל הפרמטר העיקרי הוא העומס, כלומר מידת הלחיצה על דוושת ההאצה וספיקת יניקת האוויר. יש מנועים שבמקום ספיקת אוויר מודדים את הוואקום בסעפת היניקה.
כמות הדלק נקבעת לפי לחץ הדלק וזמן פתיחת המזרקים. בדרך כלל לחץ הדלק קבוע והמחשב שולט על זמן הפתיחה.
לגבי לחץ הדלק95 לעומת לחץ הגפ"מ:

לחץ הדלק בנזין95 נקבע לפי משאבת הדלק אשר דוחפת דלק בלחץ זרימה קבוע. לגבי הגפ"מ, זהו מיכל פלדה ובו דחוס גז פחמימני מעובה כלומר בלחץ גבוה. הניחוש שלי שאין משאבת גפ"מ.
אלא, כשהמנוע מעל ל35 מעלות (כשהוספנו את ה3 הראשונים, ביקשתי ממנו לשנות לזה. לפני כן, זה היה החל מ25 מעלות) מערכת הגפ"מ נכנסת לפעולה, שסתום נפתח, שומעים ברכב את הקליק כחצי דקה לאחר ההנעה, ומוזרם גז למזרקי הגפ"מ.
הניחוש מבוסס על 2 הסברים:
1. כשממלאים גפ"מ לקראת הסוף המילוי נעשה איטי ומגמגם עד שנעצר. בהתחלה המילוי רץ כי יש דלתאP ענק
2. גם בנהיגה שמתי לב שעבודת המנוע טובה יותר כאשר המיכל מלא לעומת בשלבי התרוקנות מתקדמים.

חן 1111

Active member
הניחוש שלך לא מדויק. הגז מאוחסן במיכל במצב נוזלי ובלחץ נמוך יחסית. כל עוד יש במיכל גז נוזלי, הלחץ הוא קבוע (לחץ העיבוי של גפ"ם, משהו כמו 2 או 3 אתמוספרות. אם המערכת שלך מזריקה גז במצב גזי, אז יש שם שסתום מיוחד שדואג שהגז יסופק בלחץ קבוע.

Kiapicanto1000

Active member
עדכון:
הארכתי את זמן ההזרקה ב5 מ2.71 ל2.76.
אני מודע שזה לא מסתדר עם המספרים הקודמים שהבאתי אבל זה מה שאמר לי מתקין הגז הפעם. אצלו מיהרתי ולא שמתי לב לשוני :-(
אני חושב שאחפש את התוכנה של Lovato ואשחק עם הכיוונון הזה בעצמי.

עידכון נוסף: מזה כשבוע, בדקה הראשונה של ההנעה, כשהרכב קר יש מעט באק-פאיירים. אני דואג למניעת נזק מהממיר הקטליטי.
בנוסף סוחב פחות טוב בעליות אלא אם מושך ההילוכים באופן חריג + מידי פעם אתראת אלטרנטור לחלקיקי שנייה גם כן בקורלציה כשסוחב פחות טוב כי הסל"ד נמוך מדי יחסית. לכן, החלפתי את הפלגים והרכב עובד כמו חדש.
הפלגים הקודמים עבדו רק כ12,000 ק''מ.
קשה להאמין עד כמה בכל האספקטים יש שיפור:
אין בק-פאיירים
המנוע לא מגמגם בעליות אפילו כשההילוך מעט גבוה מידי.

הדבר היחיד שנותר זה חוסר יציבות הסל''ד כשמניע למשך כ20 שניות כביכול עד ש"תופס" אבל לא מתלווים לזה בק פאיירים.

הסתכלתי על הפלגים החדשים לעומת אלה שפירקתי וברור לעין שהמרווח גדל בפלגים המשומשים. בלי למדוד זה ברור.
הפעם החלפתי אבל אשחק עם הפלגים המשומשים ואנסה ללמוד כיצד למחוץ מעט את האלקטרודות כדי להקטין המרווח. כמובן בלי להזיק אלקטרודה כדי שלא תישבר.
יש לי עוד פלגים חדשים ואמדוד עם פילר גאוג' כדי להגיע לפלגים משומשים עם מרווח תקין מחדש.
כמה אמור להיות IMG_20200825_225807.jpg מרווח תקין וגם כיצד הכי טוב להצר את מרווח האלקטרודות.
מצרף תמונה של סט הישנים. אמנם אני לא צילמתי את החדש אבל לדעתי המרווח הוא צר בערך ב30% לפחות. בולט לעין.

מה שרציתי לברר:
1. היכן ניתן להוריד התוכנה של לובטו. מי שמתעניין במערכת יש ביוטיוב תחת Lovato lpg
2. לגבי הפלגים...

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
תופעה משונה. פיצוצים באגזוז הם באמת סימן להצתה לא טובה. המרווח בתמונה נראה גדול מדי. בדרך כלל מרווחי פלגים הם באזור ה-1 מ"מ. אתה יכול גם להוריד ל-0.8 ולראות מה קורה. פעם היה לי רכב שאפילו 0.8 היה גדול מדי וכיוונתי 0.6.
בפלגים שצילמת לא בעיה לשנות את המרווח. פשוט תלחץ או תדפוק בעדינות על האלקטרודה הכפופה.
איזה פלגים היצרן מגדיר ברכב שלך? אולי יש פלגים יותר איכותיים שיכולים גם להתאים ויחזיקו יותר.

Kiapicanto1000

Active member
תופעה משונה. פיצוצים באגזוז הם באמת סימן להצתה לא טובה. המרווח בתמונה נראה גדול מדי. בדרך כלל מרווחי פלגים הם באזור ה-1 מ"מ. אתה יכול גם להוריד ל-0.8 ולראות מה קורה. פעם היה לי רכב שאפילו 0.8 היה גדול מדי וכיוונתי 0.6.
בפלגים שצילמת לא בעיה לשנות את המרווח. פשוט תלחץ או תדפוק בעדינות על האלקטרודה הכפופה.
איזה פלגים היצרן מגדיר ברכב שלך? אולי יש פלגים יותר איכותיים שיכולים גם להתאים ויחזיקו יותר.

Kiapicanto1000

Active member
אנסה לשנות המרווח.
הפלגים האלה מיוצרים ע"י ngk
בספר חלקים של קיה רשום מספר סידורי של קיה. כשאתה קונה מקיה את החלק הזה, בתוך הקופסה נמצא פלאג NGK עם ההטבעה Lkr6d-10e שזה המספר של NGK.
לגבי מרווח הפלאג. יתרה מכך אצרף תמונה מתוך ספר של אופנוע סוזוקי שהיה לי.
בצילום מהספר נראה פלאג רגיל שהותקן באופנוע הסוזוקי. 2 האלקטרודות נראות דומות.
ולהבדיל, האם הפלאג בקיה אינו פלאג אירידיום? כאן 2 האלקטרודות נראות שונה ורק אחת דומה לאלקטרודות של הסוזוקי. חשבתי שככה נראה פלאג אירידיום.

כעת אעלה צילום של פלאג חדש של הקיה בהשוואה וליד פלאג משומש.
IMG_20200827_144303__01.jpg IMG_20200827_143712__01.jpg IMG_20200827_143748__01.jpg IMG_20200827_144303__01.jpg
IMG_20200827_034155__01.jpg

חן 1111

Active member
אלה לא פלגים אירידיום. אפשר לדעת גם לפי המחיר, אבל בפלגים אירידיום האלקטרודה האמצעית הרבה יותר דקה, ובפלגים של NGK כתוב על הפלג iridium.
הפלגים בתמונות נראים במצב בינוני, אבל המרווח נראה גדול גם בפלג החדש. תמדוד מה המרווח בחדש, ואולי שווה להקטין אותו.

Kiapicanto1000

Active member
עידכונים ושאלות:
החלפתי אתמול פלגים. עם הקודמים נסעתי 7,000 ק"מ בלבד, אבל מזה כשבוע החלו לעתים נדירות "גימגומון חשמלי" קרי, נורת האלטרנטור נדלקת לחלקיק שניה בסיטואציות מסויימות מזדמנות של נסיעה מהירה בעליות כשההסל"ד נמוך מ2000. למרות שלא הייתה עדיין הפרעה לנהיגה. בהמשך גם זה היה מגיע.
בעקבות ההחלפה של הפלגים אתמול כבר לא נתקלתי ב"אירועי אתראת אלטרנטור".

בעייה נוספת: בהנעת הרכב בבוקר ה"צוק" האוטומטי מתקשה להכנס לפעולה ובחלק מהדקה הראשונה הטורים נוטים לצנוח מאד עד כדי לעתים כיבוי המנוע. הטורים צונחים לעתים עד כ500. קשה לי ללחוץ על הגז לשמור על הטורים באותם שניות ראשונות כשהמנוע קר כי לחיצה על הגז מכבה המנוע for sure.

התופעה הזאת קרתה עם הפלגים הקודמים וגם עם החדשים. תקלות הבוקר ללא שינוי... מה כדאי לעשות לגבי זה?

מצרף תמונת הפלגים הישנים. את המרווח של אחד מהם אפילו הקטנתי ל0.8ממ אבל לאחר מכן כשחשבתי להתקין שוב החלטתי שעדיף להחליף הפלגים. 3 פלגים עולים 51 ש"ח ולא ראיתי שינוי משמעותי במרווח. כמדומני שבספר הרכב הנתון למרווח זה 1ממ. אין כמובן התייחסות לגז שהורס את הפלאג.

ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּהשאלה האם פלגים סגורים מדי הם בעייתיים? מה הסיכון? האם יישרפו מהר מדי? איך אני יכול לדעת מהו המרווח האופטימלי? 0.6 או 0.7 או 0.8 או עד 1.0?
2. איך כדאי להתנהל? או האם "לספוג" את ה51 שח מידי כחודשיים או מידי 7000 ק"מ?

ֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶ

קבצים מצורפים

• IMG_20201116_003850.jpg
    IMG_20201116_003850.jpg
    2.4 MB · צפיות: 3
  • IMG_20201116_003857.jpg
    IMG_20201116_003857.jpg
    2.3 MB · צפיות: 3
  • IMG_20201116_003902.jpg
    IMG_20201116_003902.jpg
    2.7 MB · צפיות: 3
  • IMG_20201116_003921.jpg
    IMG_20201116_003921.jpg
    2.5 MB · צפיות: 3
  • IMG_20201116_003900.jpg
    IMG_20201116_003900.jpg
    2.7 MB · צפיות: 3

חן 1111

Active member
עידכונים ושאלות:
החלפתי אתמול פלגים. עם הקודמים נסעתי 7,000 ק"מ בלבד, אבל מזה כשבוע החלו לעתים נדירות "גימגומון חשמלי" קרי, נורת האלטרנטור נדלקת לחלקיק שניה בסיטואציות מסויימות מזדמנות של נסיעה מהירה בעליות כשההסל"ד נמוך מ2000. למרות שלא הייתה עדיין הפרעה לנהיגה. בהמשך גם זה היה מגיע.
בעקבות ההחלפה של הפלגים אתמול כבר לא נתקלתי ב"אירועי אתראת אלטרנטור".

בעייה נוספת: בהנעת הרכב בבוקר ה"צוק" האוטומטי מתקשה להכנס לפעולה ובחלק מהדקה הראשונה הטורים נוטים לצנוח מאד עד כדי לעתים כיבוי המנוע. הטורים צונחים לעתים עד כ500. קשה לי ללחוץ על הגז לשמור על הטורים באותם שניות ראשונות כשהמנוע קר כי לחיצה על הגז מכבה המנוע for sure.

התופעה הזאת קרתה עם הפלגים הקודמים וגם עם החדשים. תקלות הבוקר ללא שינוי... מה כדאי לעשות לגבי זה?

מצרף תמונת הפלגים הישנים. את המרווח של אחד מהם אפילו הקטנתי ל0.8ממ אבל לאחר מכן כשחשבתי להתקין שוב החלטתי שעדיף להחליף הפלגים. 3 פלגים עולים 51 ש"ח ולא ראיתי שינוי משמעותי במרווח. כמדומני שבספר הרכב הנתון למרווח זה 1ממ. אין כמובן התייחסות לגז שהורס את הפלאג.

ּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּהשאלה האם פלגים סגורים מדי הם בעייתיים? מה הסיכון? האם יישרפו מהר מדי? איך אני יכול לדעת מהו המרווח האופטימלי? 0.6 או 0.7 או 0.8 או עד 1.0?
2. איך כדאי להתנהל? או האם "לספוג" את ה51 שח מידי כחודשיים או מידי 7000 ק"מ?

ֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶֶ
לגבי הפלגים, אין ממש מרווח אופטימלי. בדרך כלל מוגדר מרווח גדול, כדי שיהיה ניצוץ גדול, אבל זה מותנה בתקינות המתח, מצב הפלגים, והתערובת. במקרה שלך יש משהו בעייתי שם, אז צריך לפתור את זה. בעבר, במכוניות עם פלטינות, המרווח המקובל היה 0.8. אבל לי היה רכב קצת שונה מהרגיל, ובמרווח כזה היו מופיעים לי גמגומונים. הפיתרון היה להוריד את המרווח ל-0.6 וככה הכל עבד בסדר. אם המרווח יהיה ממש נמוך מדי, הניצוץ לא יצליח להצית את כל התערובת, ויהיו לך בעיות של זיהום אוויר, או שתשמע פיצוצים באגזוז (תופעה שלילית ומזיקה...).
לא נורא אם תספוג 50 שקל כל 7000 ק"מ. אם תעשה חשבון, זה עלות אפסית יחסית לעלות הדלק על אותו מרחק. אז אם יש חשש לנזק, חבל לחסוך על זה.
לגבי התנעה בבוקר, אני מניח שההתנעה היא על בנזין, כך שזה לא קשור למערכת הגז. האם הטורים ממש נמוכים מרגע ההתנעה? אם כן, צריך לבדוק את תקינות וסת סיבובי הסרק. זהו שסתום, או מנוע חשמלי, שאמור להגביר את הטורים כשהמנוע קר.
האם זו בעיה חדשה? האם באותה עונה בשנה שעברה זה לא היה? לפעמים יש בעיה עם התוכנה של מערכת ההזרקה, שלא יודעת להתייחס לטמפרטורות ביניים. אז בקיץ בסדר, בשיא החורף בסדר, ודווקא בעונה הזאת יש בעיות בהתנעה.
ויכולה כמובן להיות בעיה בלחץ הדלק או מזרקי דלק מלוכלכים. במקרה כזה ככל שיהיה יותר קר זה יחמיר.

Kiapicanto1000

Active member
לגבי הפלגים, אין ממש מרווח אופטימלי. בדרך כלל מוגדר מרווח גדול, כדי שיהיה ניצוץ גדול, אבל זה מותנה בתקינות המתח, מצב הפלגים, והתערובת. במקרה שלך יש משהו בעייתי שם, אז צריך לפתור את זה. בעבר, במכוניות עם פלטינות, המרווח המקובל היה 0.8. אבל לי היה רכב קצת שונה מהרגיל, ובמרווח כזה היו מופיעים לי גמגומונים. הפיתרון היה להוריד את המרווח ל-0.6 וככה הכל עבד בסדר. אם המרווח יהיה ממש נמוך מדי, הניצוץ לא יצליח להצית את כל התערובת, ויהיו לך בעיות של זיהום אוויר, או שתשמע פיצוצים באגזוז (תופעה שלילית ומזיקה...).
לא נורא אם תספוג 50 שקל כל 7000 ק"מ. אם תעשה חשבון, זה עלות אפסית יחסית לעלות הדלק על אותו מרחק. אז אם יש חשש לנזק, חבל לחסוך על זה.
לגבי התנעה בבוקר, אני מניח שההתנעה היא על בנזין, כך שזה לא קשור למערכת הגז. האם הטורים ממש נמוכים מרגע ההתנעה? אם כן, צריך לבדוק את תקינות וסת סיבובי הסרק. זהו שסתום, או מנוע חשמלי, שאמור להגביר את הטורים כשהמנוע קר.
האם זו בעיה חדשה? האם באותה עונה בשנה שעברה זה לא היה? לפעמים יש בעיה עם התוכנה של מערכת ההזרקה, שלא יודעת להתייחס לטמפרטורות ביניים. אז בקיץ בסדר, בשיא החורף בסדר, ודווקא בעונה הזאת יש בעיות בהתנעה.
ויכולה כמובן להיות בעיה בלחץ הדלק או מזרקי דלק מלוכלכים. במקרה כזה ככל שיהיה יותר קר זה יחמיר.
אני חושב שאגדיל המרווח ל-1מ"מ. כנראה שכל ההקטנה של המרווח, הייתה בטעות יסודה...
כעת בנהיגה הכל בסדר.

אבל כשאני מניע יש 30 שניות של אי סדירות קשה בעבודת המנוע. הטורים נופלים והמנוע כבה. + פיצוצים מפחידים באגזוז וכד'.
למדתי ללחוץ לסרוגין על דוושת הגז ולהעלות הטורים לבערך 10 שניות מעל לכ2500 שזה מונע כיבוי המנוע אבל פיצוצים באגזוז קיימים תוך כדי זה.
המעניין שאחרי החצי דקה הזאת הכל עובד פרפקט.

מה לבקש שייבדקו במוסך?

חן 1111

Active member
אני חושב שאגדיל המרווח ל-1מ"מ. כנראה שכל ההקטנה של המרווח, הייתה בטעות יסודה...
כעת בנהיגה הכל בסדר.

אבל כשאני מניע יש 30 שניות של אי סדירות קשה בעבודת המנוע. הטורים נופלים והמנוע כבה. + פיצוצים מפחידים באגזוז וכד'.
למדתי ללחוץ לסרוגין על דוושת הגז ולהעלות הטורים לבערך 10 שניות מעל לכ2500 שזה מונע כיבוי המנוע אבל פיצוצים באגזוז קיימים תוך כדי זה.
המעניין שאחרי החצי דקה הזאת הכל עובד פרפקט.

מה לבקש שייבדקו במוסך?
תתאר להם את התופעה ושיאבחנו. צריך לבדוק את וסת הטורים או מנוע הצעדים בתור התחלה. זה החלק שאמור להגביר את הטורים בהתנעה קרה, ולפי התאור שלך הוא לא עושה את זה טוב.

Kiapicanto1000

Active member
לפי מיטב הבנתי, נושא גז לא משהו....בדקתי לפני כמה שנים
א.הוא לא חוסך 50 אחוז כפי שמקובל לחשוב, אלא 40 אחוז בלבד.
ב.יש מכוניות המותאמות לגז ויש כאלה שלא. בדגמי רנו מסויימים יש פיה מותאמת לגז, כך שלא צריך לקדוח. מסקנה, אלה מתאימים לגז.
ג.נכון ללפני כמה שנים, פולקסווגן הוציא דגם אחד של פסאט עם מיכל גז מובנה, (לא הגיע לארץ), עובדה שלא המשיכו עם זה.
במחירי המכוניות, הטיפולים והחלפים, לא כדאי להסתכן. זה מתאים לנהגי מוניות במזרח אירופה, שקונים בגרושים מכוניות טרנטה במערב אירופה, או דצ"ות זולות מאוד.
זו דעתי הצנועה
החיסכון מאד גדול כי הליטר עולה 1.81שח.
תתאר להם את התופעה ושיאבחנו. צריך לבדוק את וסת הטורים או מנוע הצעדים בתור התחלה. זה החלק שאמור להגביר את הטורים בהתנעה קרה, ולפי התאור שלך הוא לא עושה את זה טוב.
האם אפשר לבדוק את זה כשאגיע למוסך והרכב יהיה חם או שצריך להשאיר הרכב שם כדי שיתקרר?
2. מה עלויות של וסת טורים או מנוע צעדים? ובנוסף על מה כדאי ללכת הראשון מבין השניים.
האם האבחון ע"י חיבור למחשב?
איך זה נקרא באנגלית? שאחפש ברשת או ביוטיוב. אולי קל לבצע ללא המוסך?
3. בנוסף שאלה לגבי הגז. למתקין הגז היו חסרים חלקי טיפול כגון פילטר גז בלחץ נמוך וגם פילטר גז בלחץ גבוה. ועל כן דחיתי החלפתם. האם זה יכול להיות קשור למשהו שתיארתי? בהיגיון שלי לא כי בהתנעה כשהמנוע קר, אז הבעיות קורות והרכב אז עובד עדיין על הבנזין.
כשאני מניע על מנוע חם אז עובד חלק.

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
החיסכון מאד גדול כי הליטר עולה 1.81שח.

האם אפשר לבדוק את זה כשאגיע למוסך והרכב יהיה חם או שצריך להשאיר הרכב שם כדי שיתקרר?
2. מה עלויות של וסת טורים או מנוע צעדים? ובנוסף על מה כדאי ללכת הראשון מבין השניים.
האם האבחון ע"י חיבור למחשב?
איך זה נקרא באנגלית? שאחפש ברשת או ביוטיוב. אולי קל לבצע ללא המוסך?
3. בנוסף שאלה לגבי הגז. למתקין הגז היו חסרים חלקי טיפול כגון פילטר גז בלחץ נמוך וגם פילטר גז בלחץ גבוה. ועל כן דחיתי החלפתם. האם זה יכול להיות קשור למשהו שתיארתי? בהיגיון שלי לא כי בהתנעה כשהמנוע קר, אז הבעיות קורות והרכב אז עובד עדיין על הבנזין.
כשאני מניע על מנוע חם אז עובד חלק.
1. יש בדיקה בסיסית שאפשר לעשות גם כשהוא חם, עם מכשיר אבחון. יש עוד שיטות לבדיקה מהירה. לדוגמה, בדרך כלל כשמנתקים את חיישן הטמפרטורה, מנוע הצעדים נפתח ומעלה את הטורים, אם הוא תקין. ייתכן גם שיש במכשיר האבחון פונקציה שבודקת אותו.
2. אין שניים, זה שני שמות לאותו חלק. באנגלית stepper motor או idle air control valve (IAC). לא בעיה להזמין ולהחליף לבד, אבל זה לא כל כך זול וחבל אם תטעה באבחון.
3. לא סביר, כי כמו שכתבת, בהתנעה קרה המנוע עובד על בנזין.

boriska1

Well-known member
ב.יש מכוניות המותאמות לגז ויש כאלה שלא. בדגמי רנו מסויימים יש פיה מותאמת לגז, כך שלא צריך לקדוח. מסקנה, אלה מתאימים לגז.
ג.נכון ללפני כמה שנים, פולקסווגן הוציא דגם אחד של פסאט עם מיכל גז מובנה, (לא הגיע לארץ), עובדה שלא המשיכו עם זה.
במחירי המכוניות, הטיפולים והחלפים, לא כדאי להסתכן. זה מתאים לנהגי מוניות במזרח אירופה, שקונים בגרושים מכוניות טרנטה במערב אירופה, או דצ"ות זולות מאוד.
זו דעתי הצנועה

Kiapicanto1000

Active member
זו דעתי הצנועה
חיסכון ענק. הליטר עולה 1.81שח. תשווה לבנזין ותבין מייד.
היעילות זהה (כמה ק"מ לליטר).
הרכב שלי ישן 2012 ולא איכפת לי לנצל אותו עד תום. תתפלא אבל הרכב נוסע מעולה למעט ה30 שניות הראשונות כשהמנוע קר ואז אני ממתין במקום מבלי לשלב עדיין להילוך 1. הקומפרומיס היחיד שלי זה ההמתנה 30 שניות כשהמנוע קר. בעבר הנעתי ופרצתי מהמקום סימולטנית.
הבעייה השנייה היא החלפת פלגים תדירה אבל שלשתם עולים 50שח. זה מחיר בטל ב60 לעומת החיסכון הענק בדלק.
אני מצוייד במיכל גז ענק 80 ליטר ומתדלק כ60-65 ליטר פעם ב8-9 ימים (700-800ק"מ). גם זה נוחות לא לתדלק תדיר...

boriska1

Well-known member
קיאפיקטו המכובד. כאשר דיברתי על חסכון 40 אחוז, דיברתי לא על ליטרים, אלא על כסף.
מעניין, כמה קילומטרים עבר האוטו?
אני לא מדבר על אנשים כמוך, אני מדבר על צרכן מצוי, כמוני למשל, שלא יודע מה זה פלגים, פלטינות, בכל דבר צריך לפנות למוסך, לפעמים אפילו לגרור את האוטו. ובמוסך יודעים איך להכניס את כל האלמנט...
מאוד מעריך, את גישתך, מכונית צריכים לגמור, גם אני עושה את זה, קונה אוטו משומש וגומר אותו.
איך אתה מסביר שאין (ככל הידוע לי) אף יצרן רכב שמייצר מכוניות העובדות על גז?

חן 1111

Active member
איך אתה מסביר שאין (ככל הידוע לי) אף יצרן רכב שמייצר מכוניות העובדות על גז?
היצרנים מפנים את כל השקעות הפיתוח שלהם לדגמים היברידיים וחשמליים. הביקוש בעולם לדגמי גפמ ירד מכמה סיבות. קודם כל, מי שחשוב לו חיסכון או שמירה על הסביבה יכול לקנות היברידי. שנית, הביקוש לדגמים משפחתיים עם תא מטען גדול ירד, ויותר ויותר קונים מעדיפים סופרמיני או SUV, ובאלה יש פחות מקום בתא המטען עבור מיכל הגז. בהרבה מדינות גם היו הטבות מס לדגמי גז, והיום גם זה עבר לדגמים ההיברדיים.

למעלה