בעיות שינה

stkachov

New member
בעיות שינה

יש לי בעיות שינה. אני לא מצליח להרדם מוקדם, וגם אחרי שאני נרדם כבר, אני כל הזמן חולם וחושב בחלום איך לפתור שאלות פסיכומטריות(אל תצחקו, אני רציני לגמרי). ובשלב כלשהו אני מתעורר בדמי הלילה. יוצא שאני יושן 2-3 שעות וזהו. אחר כך אני לא ערני וזה הורס לי את הסימוציות שהיו לי עד עכשיו. המבחן ביום שני ואני לא יודע איך להתגבר על זה. ניסיתי לקחת כדורי שינה וזה לא עוזר.

לילית83

New member
תפסיק ללמוד.

לך, תעשה כמה שעות דברים שאתה אוהב, ואחרי זה תחזור קצת יותר רגוע. ותזכור - זה
רק
מבחן...

r0asso

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק הזמן לנוח ולקחת זמן חופשי מהפסיכו בכל מיקרה לילה ביום שבת תלך לשון מאוחר תקום מוקדם ממש תישן 3-4 שעות ככה תישן טוב ביום ראשון בלילה

nills1

New member
לחץ לפני מבחן

אהלן. המצב שאתה מציג הוא תופעה מוכרת: כשאנחנו מאד חוששים ממשהו וטרודים ממנו, לפעמים קשה מאד להירדם. סביר להניח שהמבחן הפסיכומטרי מאד מאד מלחיץ אותך. הוא נתפס בעיניך כאיום על עתידך, או על מי שאתה, וכאשר אנחנו נמצאים במצב של איום (threat), קשה לגוף להגיע למצב של רגיעה. שני החבר'ה שקדמו לי נתנו לך עצה מצוינת. אכן כדאי מאד שתתנתק מהפסיכומטרי ליום או יומיים. תנוח קצת, תעשה דברים שאתה אוהב, תפגוש חברים וכיו"ב. קח בחשבון, זה לא ישנה לך את הציון. סימולציה יותר או פחות זה זניח. במצבך חשוב יותר שתישן ותירגע, מאשר שתפתור עוד כמה תרגילים. מעבר לכך, כדאי שתנסה להחזיר את המבחן לפרופורציות. ראשית, זכור כי המבחן הפסיכומטרי לא באמת אומר עליך משהו. הוא לא קובע אם אתה חכם או לא. אני מצריף לינק לרשימה שהכנתי בנושא: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=870900 שנית, קח בחשבון שהמבחן הפסיכומטרי הפך עם השנים למשהו שנתפס כדבר חשוב בהרבה ממה שהוא באמת. נכון, זה מבחן חשוב, לומדים לקראתו הרבה, הוא עוזר בקבלה ללימודים גבוהים, וכו'. מאידך, כמו כל מבחן בחיים, הוא לא יכול לקבוע את עתידך. כל מבחן בחיים ניתן לעשות פעמיים, לתקן, לשפר, וכיו"ב. ברור שאף אחד מאיתנו לא רוצה לעשות פסיכומטרי פעמיים. עם זאת, אם נורא נפחד מכישלון בפסיכומטרי, הלחץ שלנו יגדל, ואז גדלים הסיכויים שנצטרך לעשות פעם שנייה. או במילים פשוטות יותר, הגישה הנכונה למבחן היא: "וואלה, אם אני אצליח בפעם הראשונה, סבבה. אם אני לא אצליח, מקסימום נעשה פעם נוספת. זו לא העדיפות הראשונה שלי, אבל זה גם לא אסון". אם תבוא למבחן ותגיד לעצמך: "זה הדבר הכי חשוב בחיים שלי. אם אני נכשל כאן, הכל אבוד. בחיים אני לא עושה עוד פעם את החרא הזה", הלחץ שלך יגדל, וסיכויי ההצלחה שלך יקטנו. בקיצור - זה אמנם מבחן חשוב, אבל בכ"ז רק מבחן. עוד לא פגשתי אף אדם שהחיים שלו נהרסו בגלל פסיכומטרי. לסיכום: קח לך יום יומיים חופש, תנוח, תרגע, ותחזיר את המבחן לגודל האמיתי שלו. בהצלחה! אופיר.

stkachov

New member
תודה לך ולאחרים

אבל אני חושב שאתם קצת מפספסים את הנקודה. הבעיה אצלי זה לא מתח ולא חשש מהבחינה. אני בכל הסימולציות מקבל ציון טוב, ציון שמספיק לי על מנת להתקבל לאן שאני רוצה. כך שאני ממש לא חושש שיילך לי גרוע או שאני אכשל. אני יודע שאקבל ציון שמספיק לי, השאלה היא רק אם אני גם אעבור את ה 700 ואז יהיו לי הטבות ומלגות וכדומה.. בכל אופן, כשאני חולם אז אני לא חולם על מה יהיה ומה יקרה אם אני אכשל... אלא פשוט על החומר עצמו. כלומר רצים לי בראש כל הזמן תרגילים ובעיות. מן הסתם כי זה הדבר היחיד שאני רואה כל יום, כל היום במשך החודשיים האחרונים. אני חושב שאכן העיצה של לעזוב את החומר היא נכונה. היום ומחר אני עוד אלמד קצת... ואת שבת ויום ראשון אני אקדיש לטיולים ובילויים.

אתה לומד לפני השינה?

לדעתי כמה שעות לפני שאתה הולך לישון תעשה דברים אחרים שיעסיקו אותך ויציאו אותך קצת מהפסיכו'... (אם אתה רואה סרט תמנע מלהתלהב שאתה שומע מילה מהפסיכו' פתאום....
) בהצלחה

BonBonAsa

New member
אני כל כך מכירה את זה, לדעתי אתה

צריך להרגיע את עצמך לפני השינה, ולהגיד לעצמך שזהו, עד עכשיו למדת ועכשיו אתה הולך לישון בלי לחושב על פסיומטרי, תשמע שירים שאתה אוהב (ולאאא חובה שקטים אותך) ותשיר אותם. ככה בעצם תסיח את דעתך מהפסיכומטרי, (כל זה כשאתה כבר מוכן לישון) ותשאיר אותם פועלים ותנסה להרדם תוך כדי שאתה מזמזם לעצמך את השיר נשמע מצחיק אבל ת'אמין לי ,מנסיון, זה עובד!! ואם לא בא לך לשמוע שירים אז כשאתה הולך לישון, במיטה, תשיר לעצמך בראש\לב איזה שיר שאתה אוהב מהמילה הראשונה שלו, ותראה שתגיע לסופו אולי בחלום.... זה מאד עזר לי

למעלה