לחץ לפני מבחן
אהלן. המצב שאתה מציג הוא תופעה מוכרת: כשאנחנו מאד חוששים ממשהו וטרודים ממנו, לפעמים קשה מאד להירדם. סביר להניח שהמבחן הפסיכומטרי מאד מאד מלחיץ אותך. הוא נתפס בעיניך כאיום על עתידך, או על מי שאתה, וכאשר אנחנו נמצאים במצב של איום (threat), קשה לגוף להגיע למצב של רגיעה. שני החבר'ה שקדמו לי נתנו לך עצה מצוינת. אכן כדאי מאד שתתנתק מהפסיכומטרי ליום או יומיים. תנוח קצת, תעשה דברים שאתה אוהב, תפגוש חברים וכיו"ב. קח בחשבון, זה לא ישנה לך את הציון. סימולציה יותר או פחות זה זניח. במצבך חשוב יותר שתישן ותירגע, מאשר שתפתור עוד כמה תרגילים. מעבר לכך, כדאי שתנסה להחזיר את המבחן לפרופורציות. ראשית, זכור כי המבחן הפסיכומטרי לא באמת אומר עליך משהו. הוא לא קובע אם אתה חכם או לא. אני מצריף לינק לרשימה שהכנתי בנושא: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=870900 שנית, קח בחשבון שהמבחן הפסיכומטרי הפך עם השנים למשהו שנתפס כדבר חשוב בהרבה ממה שהוא באמת. נכון, זה מבחן חשוב, לומדים לקראתו הרבה, הוא עוזר בקבלה ללימודים גבוהים, וכו'. מאידך, כמו כל מבחן בחיים, הוא לא יכול לקבוע את עתידך. כל מבחן בחיים ניתן לעשות פעמיים, לתקן, לשפר, וכיו"ב. ברור שאף אחד מאיתנו לא רוצה לעשות פסיכומטרי פעמיים. עם זאת, אם נורא נפחד מכישלון בפסיכומטרי, הלחץ שלנו יגדל, ואז גדלים הסיכויים שנצטרך לעשות פעם שנייה. או במילים פשוטות יותר, הגישה הנכונה למבחן היא: "וואלה, אם אני אצליח בפעם הראשונה, סבבה. אם אני לא אצליח, מקסימום נעשה פעם נוספת. זו לא העדיפות הראשונה שלי, אבל זה גם לא אסון". אם תבוא למבחן ותגיד לעצמך: "זה הדבר הכי חשוב בחיים שלי. אם אני נכשל כאן, הכל אבוד. בחיים אני לא עושה עוד פעם את החרא הזה", הלחץ שלך יגדל, וסיכויי ההצלחה שלך יקטנו. בקיצור - זה אמנם מבחן חשוב, אבל בכ"ז רק מבחן. עוד לא פגשתי אף אדם שהחיים שלו נהרסו בגלל פסיכומטרי. לסיכום: קח לך יום יומיים חופש, תנוח, תרגע, ותחזיר את המבחן לגודל האמיתי שלו. בהצלחה! אופיר.