בעיות.... שוב

קוקייה

New member
בעיות.... שוב ../images/Emo4.gif

אהלן כולם, אני לא מאמינה ששוב אני חוזרת לכאן עם אותה בעיה, אני יודעת שאתם בטח לא זוכרים כי העלתי את הבעיה פעם אחרונה ממש מזמן, אז הנה אני מספרת שוב: אנחנו קבוצת חברות, 8 בנות. 4 מאיתנו באותה וכיתה ועוד 4 חברות בכיתה אחרת, אבל כולנו חברות ממש טובות. כמובן שכל 4 בנות זו חבורה יותר קרובה, כי אנחנו לומדות ביחד, ויש לנו חוויות משותפות והכל. העניין הוא כזה, שבפורים הקרוב 3 החברות שלי שאיתן אני מדברת על הכל, ואותן אני משתפת בבעיות ובלבטים שלי הולכות לישון אצל אחת מהן. הן ישנו אצלה מיום חמישי וביום שישי בבוקר יקומו ואחת תאפר את כולן, ואז הן יבואו יחד לבית ספר. יש לציין שאחת מהן, שנקרא לה ב', היא החברה הכי קרובה אליי מכולם. אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לה חברה הכי טובה כי אחרי הכל היא פוגעת בי לא במודע הרבה פעמים, ותיכף תבינו למה. זו שהן ישנו אצלה נקרא לה ל'. גם בשנה שעברה כולן הלכו לישון אצלה (לא כל ה-8 רק שלושת החברות שלומדות איתי באותה כיתה) ואותי לא הזמינו. התופעה חוזרת על עצמה גם השנה. אמרתי בשנה שעברה לב' שנפגעתי שאותי משאירים בצד, והיא לא עשתה עם זה הרבה. למען האמת אני לא ממש יודעת מה היא יכלה לעשות, אני לא מצפה שהיא תבטל את הפגישה או משהו, אבל רציתי שתדע שזה מעליב שכל פעם אני נשארת בצד, וזו לא הפעם הראשונה. בקיצור... זה לא הקטע של ללכת לישון אצל ל' זה הקטע שאני נשארת לבד בצד. חשבתי אולי ללכת אליה בבוקר ואז שהיא תאפר אותי ואני אלך איתן לבית ספר, אבל אז החלטתי שלא. אמא שלי משקיעה לי מאוד בתחפושת, ואני לא אלך לל' כדי שתאפר אותי ואז אתן לה מעין הרגשה כזו כאילו אני לא יכולתי בלעדיה. אני יודעת שזה נשמע קצת קטנוני, אבל פשוט ממש כואב לי היחס הלא הוגן הזה. אז אני נשארת בבית, ואמא שלי תכין אותי לפורים, ואני אצא הכי יפה ומושקעת גם בלי עזרתן. העניין הוא, שמה אני אמורה לעשות? להגיד גם השנה לב' שנפגעתי? אני כל הזמן מרגישה בצד, אבל רק מ-2 החברות האלה-ל' ועוד מישהי שנקרא לה י'. יש את שאר החברות שאיתן כיף ואני מאוד אוהבת והן לעולם לא גורמות לי להרגיש רע. אז מה לעשות? האם אני נפדעת בצדק? ל' עוברת דירה בקרוב, וכמובן שהיא רוצה שנבוא לעזור לה לסדר את החדר החדש. בהתחלה ממש שמחתי, אבל עכשיו כבר לא בא לי לעזור לה בכלום, אני במילא תמיד הכי פחות רצויה, אז למה בכלל לטרוח? מה אתם אומרים? אני לא יכולה לתאר כמה כואב לי הלב כשאני חושבת על זה שהן יקומו ביום שישי במצב רוח טוב ויצחקו ויהנו, בזמן שאני אקום לבד עם צביטה בלב. מצטערת על אורך ההודעה ואני באמת מקווה שאני לא נשמעת ילדותית מידי, פשוט אני כבר לא יודעת מה לעשות, התופעה הזו של כל הזמן להרגיש בחוץ, מנותקת מהן. אני יודעת מה ב' תגיד אם אני אגיד לה שנפגעתי, שבטח ל' לא התכוונה, ושגם אותה היא רק הזמינה בגלל שהיא הזמינה את החברה הנוספת, אבל אחרי הכל, היא תלך ותעשה חיים בזמן שאני אשב לי לבד בבית עצובה.

אממ.. אני ממש מבינה אותך

גמלי זה קרה (קורה) לדעתי פשוט כדאי שתתרחקי קצת מה"חברות" האלה אם הן גורמות לך להרגיש רע אז אני מצטערת להגיד לך אבל הן לא חברות אני אישית נפגעתי בשבילך כשקראתי שלא הזמינו אותך יש לך עוד 4 חברות טובות אז תתחברי אליהן ותסתובבי איתן יותר תישארי בקשר עם החברות מהכיתה אבל... את לא צריכה לתת להן להרגיש שאת תלוייה בהן יש לך עוד חברות...!

sh53

New member
אולי הגיע הזמן לחפש חברות חדשות?

עד היום היית איתן, כי היה לך טוב איתן, כי היית רגילה, כי זה מצב שמוכר לך ואולי היה נוח לך איתו, אבל כל כך הרבה זמן - מאז פורים שנה שעברה שהמצב כל פעם נהיה יותר ויותר רע: ל' לא הזמינה אותך לישון אצלה, לא מתייחסים אלייך, מתעלמים ממך וכו'. אני לא מבינה למה ל' מלכתחילה לא הזמינה אותך, הרי אם היא הזמינה 3, אפשר בהחלט להזמין 4, אני בטוחה שאת לא מפונקת ולא היית מבקשת לישון על מזרן מפואר ועל מה שיש היית ישנה, או שהיתה יכולה להזמין אותך ומישהי אחרת לא להזמין - כלומר לעשות סבב שכל פעם מישהי אחרת לא תוזמן) ושום דבר לא נעשה, גם היחס מב' לא הכי משהו. התלבטתי אם להציע לך לדבר על המצב עם החברות. בהתחלה חשבתי כן, אבל אח"כ חשבתי למה? זה לא רק פורים והשינה אצל ל', אלא זה גם היחס של ב' כלפייך - החברה הכי "טובה" שלך מבין החבורה. בהקשר לב' - האם ניסית פעם לדבר איתה ולהפנות את תשומת לבה לכך שהיא פוגעת בך? כתבת שזה לא במודע, ואם זה כך - אז לדעתי יש מקום לדבר על זה איתה, היא החברה הכי טובה שלך מבין כולן ואולי איתה יש מקום לבנות את היחסים או לשפר אותם. ל' עוברת דירה בקרוב. אולי שווה לחכות ולראות מה יהיה המצב אחרי שהיא תעבור דירה, במילא זה בזמן הקרוב. אולי כשתשארנה 3 בנות, אולי היחסים יתהדקו ביניכן כי 3 זה פחות מ-4, אולי היא היתה הדמות הכי דומיננטית בחבורה ואולי המצב ישתפר מבחינתך כשהיא לא תהיה בסביבה. בקשר ללעזור לל' לסדר את החדר החדש - מסכימה עם מה שכתבת בהחלט. לא צריכים לחשוב עלייך רק כשצריכים טובות ממך, מה גם שלא יצא לך ממנה כלום (מותר לך לחשוב על עצמך
). בקשר ליום שישי - קומי בבוקר, הדליקי מוסיקה פול ווליום וכל המשפחה בבית שלכם תכנס לרוח החג. אני בטוחה שברדיו יהיו עדכונים על אירועים לחג פורים, יהיו שירים לפורים, בחדשות ידברו כל הזמן על פורים - זה יעלה לך את מצב הרוח ויכניס אותך למצב הרוח המתאים - רוח החג. בטוחה שגם אמא שלך תעשה לך מצב רוח טוב כשהיא תשקיע באיפור שלך ואני בטוחה גם שהיא תעשה את זה מכל הלב ובכל האהבה, וזה יעשה לך טוב ויעלה לך חיוך על הפנים. לסיום - כתבת שיש עוד 4 בנות בכיתה השניה, אולי כדאי לנסות להתקרב אליהן יותר? אולי תמצאי שם חברות יותר טובות מאשר 4 שבכיתה שלך? אולי 4 בכיתה עצמה יותר קרובות, אבל אין זה אומר בהכרח שזה יעשה לך גם טוב לנשמה. בהצלחה ונשמח לשמוע עדכונים ביום שישי ממך, ואם יש לך תמונה של התחפושת (אם את רוצה לטשטש פנים כדי שלא יזהו אותך, אפשרי בהחלט), תעלי תמונה בבוקר לפורום וכשתחזרי מבי"ס תראי בפורום המון פידבקים, אז שווה להעלות לפורום תמונה
(רמז דק נכון?)

קוקייה

New member
תודה שושי

תמיד התגובות שלך כל כך מהלב, ואת כל כך משקיעה במענה. אני כל כך רוצה להתנתק, ולדבר עם ב' על המצב ניסיתי, היא פשוט אטומה, היא טיפוס שלעולם לא שישתנה, והיא לא תראה לעולם את הנקודה שאני רואה. היא מודעת לכך שאני נפגעת במשך חודשים, אבל היא לא עושה כלום, ולמען האמת אני לא יודעת מה היא כבר יכולה לעשות. בכל מקרה הן קלטו שנפגעתי, אני די בספק מה הן יעשו עם זה, אבל עדיין. אם לא הייתי במסגרת של תיכון, הבעיות היו נפתרות, לא הייתי צריכה להיות איתן כל היום. בקיצור, אני אנסה להתנתק, להתרחק ונראה כבר עדכונים נוספים יגיעו בהמשך

תות15

New member
אמממ...

נכנסתי פה לפורום במקרה.. וואי אני כל כך מבין אותך.. אצל חברה שלי (אני בן עם חרא של כינוי) גם זה בערך אותו דבר..יש לה עוד 7 חברות שנקראות הכי טובות והן תמיד רבות אחת עם השניה ופוגעות וכל זה..אבל בסך הכל אחרי כל מריבה שלהן (והן רבות המון) הן מדברות על מה שמפריע להן ובסוף מסתדרות.. הקטע הוא שהן בכיתה ט'..ככה שאני מאמין שכשהן יעלו לתיכון הן יתרחקו אחת מהשניה גם אם הן ירצו וגם אם לא.. זה ברור שחלק מהן מסתדרות יותר טוב אחת עם השניה וחלק פחות טוב..ויש גם בנות שבין ה-8 שמדברות ממש מעט אחת עם השניה אבל בסופו של דבר הן מסתדרות, ואני מאמין שאם גם אתן תדברו על הדברים שמפריעים לכן זה יעזור ולא תרגישי פגועה.. מקווה שעזרתי

מה שיש לי להגיד:

אז ככה...זה לא שווה להיות עצובה בגלל חברות כאלה... כי גם איתי זה כל הזמן קורה!! ואני כל הזמן מרגישה בחוץ, אבל ככה הן חברות, לא ממש מזיז להן מה את חושבת, פשוט העיקר שלהן כיף, זה מה שהן חושבות... ואני יודעת שזה לא מעודד אבל זה מה שאני חושבת, תחפשי חברות אחרות שיבינו אותך ולא ישאירו אותך לבד, וגם יהיו חברות טובות כמוך!! ואני מבינה שאת חברה טובה, כי אחרת זה לא היה צובט לך בלב!!! אני בטוחה שתוכלי למצוא חברות גם אם זה קשה לך...כי זה באמת קשה למצוא חברות חדשות..אף אחד לא אמר שיהיה קל, אבל צריך לנסות כי לא תוכלי להישאר עם חברות כאלה... זה כל מה שהיה לי על הלב..מקווה שתפנימי...

למעלה