בעיות עם J-2?

sharonr5

New member
בעיות עם J-2?

היי,
רציתי לדעת אם למישהו אי פעם היתה בעיה להוציא J-2?
שבוע שעבר הייתי בראיון בשגרירות (לא בארץ...) עם בעלי שהוציא J-1. הם שאלו מה אני מתכננת לעשות שם, ואמרתי לסיים את הדוקטורט (באופן לא רשמי, אלה רק כמבקרת) בהרוארד. הראתי מסמך מהרוארד שמזמין אותי לביקור, מסמך מהמנחה שלי שהוא מרשה לי לסיים מרחוק, כולל שהוא ימשיך לשלם לי והכל. הם ביקשו לראות את הקו"ח (שלא היו עלי), רשימת מאמרים (שלא היתה עלי), ודוגמאות כתיבה שלי (שכמובן לא היו עלי). הם אמרו לבעלי מיידית שהוא קיבל את הויזה, ושאני צריכה לעבור
further processing.
הם ביקשו שאשלח במייל את המאמרים שלי, קו"ח וכדומה שעשיתי. (חשבתי שבשביל J-2 רק צריך להוכיח שאני אישתו, לא שהאקדמיה שלי תבחן... בגלל זה חוץ מהתעודה נישואין לא הבאתי יותר מידי מסמכים).
בעלי (הבריטי) כמובן כבר קיבל את הויזה ודרכון בדואר... שלי לא.

למישהו היתה בעיה להוציא את הויזה הזאת? לא דואגת יותר מידי, אבל קצת... צריכה את הדרכון לעזיבה עוד שלושה שבועות...

תודה!

boneguy

New member
נשמע ש....

הבעיה היא לא עם ה- J2. הבעיה היא עם מה שאמרת. אם הייתי אומרת שאת תשבי בבית, ותעשי מקרמה, הייתי מקבלת איתו J2. אלא, שאמרת (את האמת), ומה שאת מתארת לא מתאים לסטטוס של ויזת J2. נשמע שאת מכוונת לעשות סוג של לימודים \ השתלמות במוסד אקדמאי מוכר וידוע. זאת ועוד, בזמן הזה, את תקבלי משכורת בארץ. לכאורה נשמע שאת צריכה שיוציאו גם לך J1 .

נכון, ל- J2 מספיק היה להגיד שאת אישתו ותכיני לו אוכל שהוא יחזור מהעבודה.

אין לי מושג איך הם יטפלו במקרה הזה אבל נשמח עם תשתפי אותנו מה עלה בגורל הויזה. אין ספק שאיתגרת את הפקיד עם תשובה יוצאת דופן, והוא החליט להעביר את הטיפול למישהו מוסמך יותר, תוך בקשה של עוד אישורים ןתעודות. הרגשת הבטן שלי שלא יעשו מזה כזה סיפור גדול. אולי יתנו לך J2 ויגידו לך שתהי חייבת להוציא אישור עבודה שאת מגיעה, או לשנות קצת תוכניות.

תעדכני, שנלמד לפעמים הבאות.

sharonr5

New member
זה לא ממש נכון מה שאתה אומר

על ויזה J-2 מותר לי לעבוד וללמוד במוסד אקדמאי
(מהאתר הרישמי:
A J-2 may enter the United States along with their J-1 spouse or parent or join the J-1 while participating in their exchange program in the United States. They may study or work while in the United States.)
מה גם, שאני לא אהיה רשומה, לא אקבל כסף, לא אקבל נקודות זכות או שום דבר שכזה בהרוארד (למרות שגם אם כן זה היה לי מותר...). אני רק מקבלת שם שולחן...זה הכל. זה מאוד לא רישמי... יכולתי לשבת לסיים את הדוקטורט מהבית, אבל זה פשוט היה קצת משעמם...

אין ספק שפעם הבאה אני אגיד שאני הולכת לשבת בבית ולבשל :)

אעדכן על התוצאות (בתקווה שיגיעו בשלושה שבועות הקרובים...!)

גברת בץ

New member
בוודאי שמותר ללמוד

אני יכולה לספר שבדיוק היינו בשגרירות לפני חודש לחדש את ה-J.
אני קיוויתי שאני יכולה להוציא F-1 במקביל ל-J - לא רק שאני לומדת, האוניברסיטה גם הוציאה לי טפסים לויזה.
הסתבר שאי אפשר את שתיהן. למרות שאני לומדת ולא צריכה להיות בעיה להוציא לי F, הם אמרו בפירוש שהם מעדיפים לחדש לי את ה-J-2 כי התכנית של בעלי כביכול ארוכה יותר.

רק הערה - לגבי ה"מותר לעבוד", זה מותנה באישור עבודה שצריך להוציא בנפרד.

BigMatilda

New member
בהחלט מותר ללמוד. ככה בעליקו עשה את כל התואר

והוא גם עבד תוך כדי. אני נהניתי להגיד ש"לי אסור לעבוד"

Philip Jr

New member
הבעיה היא כנראה עם התשלום מהארץ

מותר לך ללמוד על J-2, וגם לעבוד אם את מוציאה EAD ועומדת בתנאים שלו. אבל - לפני שאת מוציאה EAD (אישור עבודה) אסור לך לעבוד בארה"ב גם אם מקור הכסף בארץ. לדעתי כאן הבעיה, ויתכן שזו תהיה בעיה מהותית אם אני צודק.

sharonr5

New member
ואללה??

לא ידעתי את זה! אני והפה הגדול שלי, אפילו ביקשתי מהמנחה שלי שירשום שהוא ממשיך לשלם לי בשביל שזה יראה כאילו יש לנו יותר כסף בארה"ב.
הפחדת אותי עכשיו.

sharonr5

New member
גוגל מהיר ולמזלי אתה לא צודק :)

Can a person on J-2 visa work for another country remotely (via the internet)? Is a work permit required? Can the same person apply for a work permit as a backup if they are fired from their overseas job?

You can work for another company as long as it is based outside the U.S. and you had the job prior to coming to the U.S. This implies that you have not taken away a job opportunity from a U.S. citizen. No work permit is required for this.

Philip Jr

New member
אני מציע שתצעדי בזהירות

הגוגל שלך באמת מהיר, ולא לקוח מהאתר הרשמי של ה - STATE DEPARTMENT. אני לא מצאתי עד כה עדות רשמית ומתוקפת לטענה שאת מציגה, מאד מאד אשמח לראות כזו, ואני מציע שתתיעצי גם בפורום עוברים לארה"ב שם יש מומחי הגירה וויזות גדולים ממני בהרבה.

את מתארת מצב מורכב ולכן דרשו ממך הוכחות נוספות, ואת מתארת מצב שעלול לגרום לבעיות בהמשך אם תבקשי EAD. אני חושב שאם תקבלי את הויזה כדאי לך להיזהר מאד, ושיהיה בהצלחה!

boneguy

New member
אני אענה על שתי התשובות שלך

ראשית, כמו שכתבת לי שימי לב שכתוב "May work", ולא סתם - על מנת לעבוד תצטרכי להוציא אישור עבודה שנקרא EAD.

לגבי הציטוט שענית לפיליפ. זה לא נראה משהו רשמי מהאתר של רשות ההגירה. אני לא נתקלתי בזה, והטיעון שאומר שאת לא לוקחת עבודה לאמריקאי, אמנם נשמע הגיוני, אבל לא נשמע מנוסח כמו שהרשות בד"כ מנסחת דברים. זה הניסוח הרשמי (לא מצאתי התייחסות לעבודה שנמשכת מהארץ, אבל אצל האמריקאים, שיש ספק - אין ספק):

In most cases a J-2 Visa holder can seek employment. To work, a J-2 Visa holder must obtain an Employment Authorization Document from the Department of Homeland Security, U.S. Citizenship and Immigration Services. Money earned by a J-2 cannot be used to support the principal J-1 Visa holder.

כעת ניגש לחלק השני - שהאישור עבודה ניתן לא לתמיכה בנושא הויזה הראשי - במקרה שלכם זה לא בעיה, כי תוכלי להגיד שאת צריכה את זה לסיום לימודייך (לא מכיר מקרה שסירבו EAD לבעל J2). בכל מקרה, הטעות הייתה ברראיון עם הקונסול, ונראה איך זה יתגלגל...

John the Savage

New member
נשמע כאילו נפלת על TAL

באיזה תחום הלימודים שלך? (אני משער שכבר כתבת בעבר, אבל הספקתי לשכוח).

על פי מה שאת מתארת, ניראה שהסיבה ל-further processing היא שהנציג בשגרירות קיבל את הרושם שהתחום בו את עוסקת נמצא ב-Technology Alert List:
http://www.happyschoolsblog.com/technology-alert-list-us-visa/

יש כאן גם משתתפים בפורום שעברו את זה. למעשה מדובר בבדיקת רקע בטחוני מעמיקה יותר לאותם אנשים שתחום המחקר שלהם נמצא ברשימה (או שהנציג בשגרירות קיבל את הרושם שהתחום עשוי להימצא ברשימה). בהנחה שזה באמת המצב, מדובר בעיכוב שעלול גם להימשך מספר שבועות.

sharonr5

New member
זה כבר נישמע יותר הגיוני!

כי המסמכים שביקשו ממני ממש לא קשורים לעבודה, רווחים, זה הכל אקדמיה.
אני לומדת אסטרופיסיקה, וכשהיא ביקשה לתאר, אמרתי לה כוכבים מתפוצצים :) אולי זה הדליק איזה נורה.

אם כך, בטוחה שיהיה בסדר (במיוחד כי בעבר למדתי אסטרו בארה"ב...)

תודה!

John the Savage

New member
אני בטוח שיאשרו לך

עוד לא נתקלתי במקרה של מישהו שלא אישרו לו את הויזה מהסיבה הזו (אני משער שזה יכול לקרות, אבל זה לא נפוץ במיוחד). אני רק מקווה שהעיכוב לא יהיה ארוך מידי ותקבלי בחזרה את הדרכון בזמן, כי קשה לצפות מראש כמה זמן התהליך הזה יקח.

לדעתי אסטרופיזיקה לא אמורה להיות ב-TAL, אבל מכיוון שזו החלטה של הנציגה בשגרירות ולא תמיד הם מתמצאים בתחומי הלימוד השונים, נשמע שבדיעבד זה לא היה חכם במיוחד לדבר על כוכבים מתפוצצים (או על כל דבר אחר שיכול להתפוצץ) בשגרירות. אולי היא חששה שאת מתכננת לעבוד על פיתוח death star ...

Sonic hedgehog

New member
אצלינו עקבו פוסט דוקית במשך חודשיים

בחידוש הויזה בגלל שהיא אמרה שהיא עובדת על stem cells (ואפילו לא הומנים). מצד שני לסינים תמיד עושים יותר בעיות.

possum2

New member
גם אותי

ואני בכלל עובד על סוכרת של עכברים. אני אפילו יודע בדיוק את השנייה שנכנסתי לרשימת ה TAL: בראיון נשאלתי במה אני עוסק, ומה אעשה בארה״ב. סיפרתי למראיין המשועמם את סיפור המחקר שלי בקצרה, ואמרתי שנעשה עכברים מוטנטיים. הוא שאל אותי איך עושים זאת, ואמרתי ״הנדסה גנטית בתאי גזע״. בשנייה שאמרתי את זה, נגמר הראיון. המראיין (בנחמדות, יש לומר), ביקש שאביא את קורות החיים, רשימת הפרסומים, ורשימה מלאה של כל מקום שעבדתי בו אי פעם, ואמר שצריך לשלוח את החומר ל״אדישיונל פרוססינג״ בוושינגטון. עוכבנו כחודשיים.
מה שכן, כשהם הבינו כמה לא מסוכן הדביל הזה שחוקר סוכרת בעכברים, יצאתי מהרשימה כנראה, כי חידוש ה J1 נעשה על המקום.
אגב, לפני כן היתה לי ויזת תייר, שלקחה בדיוק שבוע לעשות, כך שאין קשר בין הדברים.

איזה שירות ביון - זו השאלה...

יש אצלנו דוקטורנט גרמני ממוצא איראני, שהיה פעיל מאוד (ברשת) בתנועות המחאה הגדולות נגד אחמידיניג'אד בבחירות הקודמות.
ואז... הוא הלך לעשות אינטרנשיפ באיזה שדולה איראנית כזו או אחרת ב DC. כמובן שהאמריקאים עקבו אחריו בשבע עיניים. הדבר המפחיד הוא שלהערכתו, והוא הביא דוגמאות, גם שירותי הביון האיראנים פוקחים עליו עין. וזו בכלל סוגיה רגישה בקלגרי - מקום שחי ונושם את תעשיית הנפט ויש בו אוכלוסיה ענקית של איראנים לשעבר, אנטי-איסלמיסטים מובהקים...

לא שתקשורת פוליטית איכשהו נכנסת לרשימת המקצועות המפוקחים על ידי ה HLS.

Philip Jr

New member
שני דברים ואנקדוטה אחת

קודם כל יהיה בסדר כן? ובכל זאת:

1. אסטרופיזיקה PER SE לא מופיעה ברשימת ה - TAL. הפיזיקאים הפחות ברי מזל הם אלו שעוסקים בפיזיקה גרעינית, או כאלו שעוסקים בדברים כמו "New or novel explosives and formulations" כמו נגיד כוכבים שמתפוצצים
.

נשמע שבמקרה הזה "הפלת" את עצמך, עם אזכור השורש פ.צ.ץ..... האנקדוטה בהקשר הזה היא שכשהייתי ילד קטן טסתי עם הוריי לחו"ל, ולקחתי לשדה התעופה בן גוריון צעצוע. אנשי הביטחון רצו לקחת אותו ממני, אבל אני לא רציתי לתת כמובן.. וכששאלו מה זה הצעצוע הזה עניתי בקול הכי מרושע שהיה לי: "פצצה"... אנשי הביטחון והוריי לא התרשמו במיוחד מהאמרה הזו בלשון המעטה..

לכן אם היית אומרת שאת חוקרת גלקסיות רחוקות ספק אם כל זה היה קורה.. אבל לא נורא.

2. אני לא יודע אם קראת את התגובות הקודמות שלי ושל BONEGUY אבל לטובתך בדקי היטב את עניין קבלת המשכורת מהארץ. האם יתפסו אותך? סביר שלא. אבל האם זה חוקי ובהתאם לנהלי ויזת J-2? אני לא מוצא עדות רשמית לכך, ושוב - מאד אשמח אם תראי אחרת. זה יתרום לאנשים רבים אחרים. ויש לציין שבכל מקרה סביר שתוכלי להוציא EAD די מהר ואז בכל מקרה תוכלי לקבל תשלום עבור עבודה בכל מקום..

שוב בהצלחה!

BigMatilda

New member
עוד אנקדוטה

בעלי שיחיה חוקר תחום במדעי המחשב שנקרא Atomic Programming. כל קשר בין זה לבין פצצות אטום או פיזיקה מקרי בהחלט. אבל מה, קולגה שלו בא לפה לכנס, והאינטילגנט אמר את המילה אטומיק בראיון... קיבל טיפול של כמה שעות טובות בשדה בתעופה, ככפות גומי והכל...
לדעתי אין לך מה לדאוג. בהחלט אפשר ללמוד על J2, וגם אפשר לעבוד אחרי קבלת אישור עבודה. קצת סבלנות, אולי איזה טלפון דורשני לשגרירות אחרי כמה ימים, והיה בסדר.

למעלה