אני אגלה לך סוד: כל בעלי הדירות רוצים את הכסף
אם לא היה מדובר בכסף, לא הייתי מעלה בדעתי להרשות לאנשים זרים להכנס לחצר ביתי, להסתובב שם, לתת לאורחיהם, שהם אנשים זרים לי, להכנס גם, לדאוג שהכלבים שלי לא יצאו ושאר אי הנוחות הקיימת בכך. יש אי נוחות, במיוחד כאשר מדובר ב"יחידה"., שאינה קיימת, כאשר מדובר בהשכרת בית שאינו תחת דלת אמותיך.
לחלוטין הדבר נעשה בגלל כסף. שום סיבה אחרת!
מגורים שם אדם בדירה להשכרה, בה חשבונות המים ו/או החשמל משותפים, שונה מסיטואציה של מגורים שאינם ביחידה. הסיטואציה המדוברת אינה "ארוח". זה שהאדם משלם שכירות גם ולא העביר כתובת, אינה רלונטית לחלוטין. אורח אינו מגיע באופן קבוע וחוזר שוב ושוב ללון בדירה. זה אינו ארוח. מדובר על הגדלה של 100% בכמות האנשים שמסתובבים בדלת אמות. ביחידה, זה משמעותי, שלא לדבר על הגדלת צריכת המים, החשמל והרעש.
אז כן, בדיוק כמו שבמלון אתה שוכר חדר, אבל לא יכול להלין שם אחרים, גם אם המלון לא ניזוק, והאדם הנוסף בכלל יישן על הרצפה, לא יתרחץ במלון ויתאפק לא להשתמש בשרותים, ככה גם בדירה שאתה שוכר. אין הבדל.
אם מדובר בשהיה חד פעמית של אח, זה סיפור אחד. כשמדובר בסיטואציה כמו שתוארה? זו חוצפה. ומה לעשות? באמת אינני יודעת איך יגיב השופט. גםבאונס שומרת, שופטי המחוזי טענו לחפות האנסים, ורק בעליון הפכו את פסק הדין. שופט יכול להיות מוצלח או אידיוט, ואי אפשר לדעת על מי נופלים. זה לא עושה את הדיירת כאן לצודקת.
ואין שום סיבה שבעלת הבית תנזק, כתוצאה מהחוצפה של הדיירת שלה.