בעיות יחס

סנטה

New member
בעיות יחס

היחס בין מה שהמוח שלי קולט באותם שאלות הוא 0:0 ! מה זה :/ ממש קשה לי עם זה,אני מסתבך מרגיש כאילו כל שאלה היא עולם ומלואו ! יש שיטה לדבר הזה ? איך אפשר לשפר ?

Telperion

New member
אין שיטה ספציפית לשאלוץ יחס

אלה בעיות כלליות וכך צריך לגשת אליהן. התוספת היא שנתון בא בצורת יחס וצריך להבין אותו ולהפוך אותו למספר ממשי שיקל את העבודה.

Kayben

New member
דווקא לדעתי זה נושא מהיותר קלים

כי זה דווקא שאלות שאתה לרוב יכול לקבל תחושה אם אתה צודק. למה? כי רוב הפעמים המספרים מתלבשים יפה לתוך היחסים - שיש שני יחסים, ואתה מתאים ביניהם, וכמה 'מוזר' שזה הולך פיקס. או שיש משחק בתוך היחס עצמו 3:5 - אז כל הקבוצה זה 8... תן דוגמא לאיזה שאלה...

Ortallll

New member
לי יש שאלה..

זה יותר נכון סוג של שאלות, שאני לא מבינה.. נניח: מספר החולים שמפתחים סיבוכים בשל מחלה מסויימת מהווה 2/5 ממספר החולים שמחלימים לחלוטין מאותה מחלה. מהו חלקם היחסי של מספר החולים שהחלימו מתוך מספרם הכולל של החולים במחלה? 1. 3/5 2. 3/7 3. 2/7 4. 5/7 עכשיו, מה שתמיד נראה לי זה שאם אלה שמפתחים את הסיבוכים זה 2/5, אז אלה שמחלימים זה 3/5.. (2:3) ולכן, אלה שהחלימו הם 3/5. אני יודעת שזה לא נכון, התשובה היא 4 (והיחס הוא 2:5).. אבל משום מה כל הסוג הזה של השאלות, שבו צריך למצוא את היחס.. לא ברור לי.. אני לא מבינה למה זה.. תודה רבה, אורטל.

iziman

New member
תשובה

שאלות כאלה פותרים באמצעות טבלה את יודעת שיש לך X חולים שהבריאו ו2/5X חולים עם סיבוכים . שואלים אותך מתוך כולם כמה חולים הם בריאים החישוב הוא כזה X/X+2/5X כופלים בהופכי X*5/7X= מקבלים 5/7 .

PinkyRaSta

New member
כבר ענו לך... ../images/Emo210.gif

אבל אני אנסה להסביר לך בדרך אחרת קצת (מזה הטבלה?) הנעלם שלך זה החולים שמחלימים לחלוטין, נציב במקומם X מספר החולים שנתקלים בסיבוכים מהווים 2/5 מהX (כלומר, נכפול את 2/5 בX) וסך כל החולים = X פלוס 2/5X (החולים שמחלימים והחולים שנתקלים בסיבוכים) עכשו, צריך להגיע לכמה מהווים המחלימים מכלל החולים. המחלימים זה X, וכלל החולים זה X+2/5X. אז את שמה את הX במונה ואת כלל החולים במכנה. וממשיכה משם עד לצמצום מוחלט של כל האיברים ומה שמתקבל זה 5/7

BlueStingray

New member
חברה למה להסתבך עם X וכו

למה לא להגיד שמספר המחלימים הוא 20 (שיתחלק ביחס,שיש בו 5 במכנה) ואז אלו שמפתחים סיבוכים זה 8 (2 חמישיות מ20) ואז יש סהכ 28,והמחלימים זה 20 חלקי 28 ,וזו תשובה 4.

PinkyRaSta

New member
../images/Emo45.gif גם אפשרות ../images/Emo210.gif

ואפילו מהירה יותר.. אם כבר ממציאים נתונים, אז עד הסוף :] חח

a1b2c3333

New member
עוד דרך קלילה

יש עוד דרך-גם מהירה לאללה: היחס בין אלה שלא החלימו לאלה שהחלימו הוא 2:5 סה"כ 7 יחידות יחס= הסכום של המחלימים+לא מחלימים. כמה מהווים המחלימים מכלל הסכום? 5/7.

erezhustla

New member
נו אז מצבך מצוין, מה את רוצה ?

0:0 זה אינסוף תחשובס על זה .. ;)

אם אני לא טועה זה

שווה ל R (כל המספרים הרציונלים) אתה אולי מתבלבל בין: מספר כלשהו/0 שזה באמת לא מוגדר ("קבוצה ריקה")

למעלה