בעיות בseiza

בעיות בseiza

שלום לכל הלוחמים, העניין הוא כזה. אני כבר שנים עוסק באומנויות לחימה. אחת הבעיות שליוותה אותי לאורך כל השנים ועדיין מלווה היא הקושי בלשבת סיזה. אני מאמין שזה נובע מחוסר הגמישות הכללי שלי שמתבטא גם בקושי אדיר לקרב את העקב אל הישבן. אני לא מצליח לקרב את העקב אל הישבן באופן רגיל. רק אם אני מצליח לשבת משהו כמו 10 דקות בסיזה (וזה קורה אחת לאלף שנה, כי לרוב אני נשבר אחרי 3-4 דקות) אני לאט לאט שוקע עם הישבן על העקבים. בכל מקרה, זה מלווה בכאבי תופת אדירים. דיברתי עם ישראלי שמתאמן ביפן באייקידו בזמן שהוא ביקר בארץ. הוא אמר לי שהדרך שלו להתרגל לסיזה הייתה לשבת בסיזה בזמן שהוא אכל, וכך לאט לאט הוא התרגל. אני החלטתי לנסות את זה, בצורה קצת שנה, והתחלתי לשבת בסיזה בזמן שאני קורא, כדי להסיח את הדעת מהכאב, כשכל יום העליתי את זמן הישיבה בסיזה. השיא שלי היום עומד על 11 דקות, אבל, כפי שציינתי, זה היה באמת נדיר, ואני פשוט לא מצליח להשתפר. נורא חשוב לי להצליח לשבת בסיזה, כיוון שישיבת סיזה היא חלק אינטגרלי כמעט מכל אומנות לחימה יפנית, ואני אכן רואה את עצמי עוסק באומנויות לחימה אלה עוד שנים רבות, אולי אף ביפן עצמה. כמו כן, מתישהו בעתיד אני יודע שארצה להתאמן באיידו. היום אני פשוט לא מסוגל. רוב הקטות מבוצעות בסיזה, ואתם ודאי מבינים מדוע זה לא מציאותי בעבורי כרגע. אם כן, מה לדעתכם עלי לעשות? להשלים עם הבעיה? יש למישהו מכם פתרון בשבילי? מייחל לעזרתכם, לורנס

WhiteBear

New member
מנסיוני בסזות, כמה עצות...

עסקתי כמה שנים באומנות לחימה יפנית. וגם אני ישבתי סזה בתחילת כל שיעור וסופו. וגם עברתי בחינות של קאטות סזה. כמה נקודות: 1) סזה היא לא ישיבה בריאה. היא חוסמת את מחזור הדם לרגליים, ולא מצאתי משהו שאמר לי שהסזה פיתחה אצלו יכולות כלשהם. במקסימום, היא מדגיהמ יכולות (גמישות) שכבר קיימות. 2) גמישות של סזה היא דבר שקשור בכמה גורמים מלבד גמישות הגידים ברגליים. למה אני מתכוון, כדי שתוכל לבצע סזה טוב, אתה צריך להיות משוחרר באיזור הרגליים, ושלא יהיו לך שרירים תפוסים לא רצונית. אז כפיתרון יש לי כמה הצעות: א) אתה יכול לשבת "סתם" ישיבה מזרחית ברוב היום שלך. זה ישפר את גמישות ושיחרור האגן, מה שישפר לך את הסזה. ב) יש תרגיל משיטת פלדנקרייז שמשכלל את יכולת הסזה. אני יתאר לך מה שאני זוכר ממנו, אבל הייתי מציע לך למצוא מורה שמתמחה ולשאול אותו. התרגיל הוא לשבת על הרגליים, כמו בלעמוד על ארבע, רק עם גב זקוף. ולהישען אחורה כך שמרפק שלך יגע במזרון. קודם היד יורדת, עד המרפק. כך פעם צד ימין ופעם צד שמאל. לחזור על זה הרבה פעמים. לבצע את התרגיל לאט, ובמטרה להיות בשליטה של מיקום הגוף שלך בכל שלב של ביצוע התנועה. ג) יש עוד ישיבה יפנית בשם "פודוזה" שהיא רק עם חצי רגל. אני תמיד מצאתי אותה יותר נוחה, אבל זה אני מעריך עניין אישי. כך או אחרת, את תירגולי הקאטות אפשר לבצע גם איתה. זה מה שאני יכול להציע, מקווה שעזרתי, טל.

אין לאף אחד עוד עצות?

אנשים התעוררו! שמחתי לשמוע את עצתו של whitebear, אך אני משתוקק לשמוע עוד עצות ודעות. בכבוד רב, לורנס

ranil

New member
הקלה על ישיבה ב"סזה"

תרגיל שאני מוצא אפקטיבי הוא "פרפר" - יושבים בישיבה דומה לישיבה מזרחית, כפות הרגלים משיקות זו לזו, ו"מנערים" - מעלים ומורידים - את הברכיים. ניתן לשלב את התרגיל בכפיפת הגב לכיוון הרגלים. אני מצאתי ש 5-10 דקות (לא פחות) של "פרפר" לפני אימון, מקלות עלי מאוד לשבת ב"סזה". בהצלחה! רן.

איקיו

New member
שלום לורנס!

מניסיוני האישי בתור מורה, הישיבה בסיזה היא ישיבה קשה, מאחר שהרגלים נרדמות, הקרסולים כואבים, וגב הרגל כואב שבעתיים, אך הצעתי באה רק מנסיוני, תירגול הישיבה היא הדרך הנכונה,אין קיצורי דרך, תירגול,תירגול, ועוד תירגול.והתוצאה לא תאחר לבוא. סיזה היא ישיבה בריאה מאוד,ע´´י חסימה של זרימת הדם בורידים מסוימים, אנו מפתחים ורידים עוקפים,כך אנו מגדילים את זרימת הדם לרגלים. ישראל

סקרן02

New member
מה פתאום!!!אין דבר כזה....

"פיתוח ורידים עוקפים"....מה זה מקרה לך כביש שסוללים והורסים מתי שרוצים!!?!?!?

washburn

New member
אין לך טיפת מושג על גוף האדם

אם אתה אומר כזה דבר!!! תחשוב ותחקור לפני שאתה סותר דברים שאתה לא מבין!!!

washburn וסקרן02, אני מבקש:

לדבר בנימוס. אמנם עוד לא כתבתם שום דבר שיגרור מחיקה של הודעות, אבל נראה כאילו אתם בכיוון. כל דעה לגיטימית, כל עוד לא מבטאים אותה בצורה פוגעת. יום טוב ומנומס לכולנו.

Zeev Foux

New member
דוד, תפסיק להיות כזה רגיש...

מה הקטע כאן - פורום מנומס וסגור או פורום פרוע ופתוח? וכן, יש סתירה בין שני הדברים. למרות שהיינו רוצים פורום פתוח לחלוטין ומנומס לחלוטין. "אמנם עוד לא כתבתם שום דבר שיגרור מחיקה של הודעות, אבל נראה כאילו אתם בכיוון" אולי תזהיר אותם כשהם יכתבו משהו שגורר מחיקה? יש לי תחושה שיש כאן "עודף" ניהול מצידך.

דוד פשוט דואג מה יקרה אם אני אראה

את ההודעות האלה לפניו

תפסיקי להיות כזו רגישה...

אז דוד לא חיכה לך והיה נחמד אליהם, אז מה?
אבל להרגשתי זאב צודק - לא צריך לעשות עניין מראש. והודעות בתוך פתילים כמעט אף אפעם אין צורך למחוק, לדעתי. הן לא מפריעות (לא מורידות דיונים למטה והחוצה) ומהוות אינדיקציה לאדם איתו מדיינים. אם אני עונה לאדם, למה לא להסתמך על תגובותיו הטבעיות כדי להחליט איך (אם בכלל) להגיב?

דוד פשוט קם הבוקר על צד שמאל ../images/Emo4.gif

עמכם הסליחה ושיהיה לכם יום קריר. אבל אם כבר עלינו על זה, זאב, מדוע אתה לא מוחק את ההודעה של עמנואל צוויג בפורום שלך - הודעה ללא כותרת וללא תוכן? אני יודע שאתה נגד מחיקות כעיקרון, אבל הודעה בלי כלום? רק מתוך סקרנות, אתה כמובן לא חייב לענות...

Zeev Foux

New member
אני עקרונית נגד עקרונות

פשוט מאד, עמנואל צוויג היקר לא מפריע לאף אחד. מי אני שאמחק את הודעתו בפורום?

"מי אני שאמחק את הודעתו" ../images/Emo35.gif

אתה מנהל הפורום. אדם כתב הודעה באורך אות אחת (חוזר: אות אחת [ר´, למען הדיוק]), ללא תוספות והסברים, שהורידה הודעה אחרת לדפי ההיסטוריה של הפורום. אם הודעה כזאת אתה לא מוחק, האם יש משהו שכן תמחק? (שוב - אתה לא חייב לענות, אבל מכיוון שלאחרונה נושא ניהול הפורום עולה כאן, אשמח לקבל דעה נוספת)

Zeev Foux

New member
מחיקת הודעות בפורום

פורום, כפי שאני רואה זאת, משול לכיכר העיר. אנשים באים לכיכר העיר מכל רחבי העיר (ואם זו כיכר מיוחד. גם מערים אחרות ואפילו מחו"ל) כדי להיפגש, כדי להתרשם, כדי להשוויץ, כדי להתרגש וגם סתם כך, בטעות. מועצת העיר – העירייה – מנהל הפורום – אחראים על כיכר העיר, ובכך הם מנהלים אותה. הם מודיעים למלקת השיפוצים מתי להיכנס ומתי לצאת, תולים שילוט מתאים, מאשרים (או לא) למסעדות שונות ליהנות מתנועת הקהל בכיכר, מפתחים את הגינון ועוד כיו"ב עבודות ציבוריות. מועצת העיר הטובה ביותר היא זאת שלא נראית, רק פירות עבודתה – הכיכר השוקקת חיים – נראים. לעתים קורה שבכיכר העיר מישהו מפריח נפיחה. אז מה? לעתים קורה שתינוק בוכה. אז מה? לעתי אישה מבוגרת מדברת אל עצמה. אז מה? לעתים זוג צועק זה על זה. אז מה? לעתים מתפתחת תגרה פיזית. במקרה הזה מרחיקים את שני בעלי הריב, על מנת שהקהל לא יפגע. ******** מחיקת הודעה בפורום היא בעיני הרחקה מכיכר העיר. איני מכיר את עמנואל צוויג, אין לי מושג מדוע כתב את מה שכתב בפורום, אינני יודע אם הוא יבין את כוונתי בכך שארחיק אותו מהפורום, ואינני יודע האם כתוצאה מכך הוא לא יבוא יותר לפורום או לא ירצה להשתתף בו יותר. בקיצור, אני עד כדי כך לא מכיר אותו, שאני לא יכול לחזות את תגובתו. אתה צודק שבפורום שלי ישנה בעיה טכנית, שבעטיה נצפים מעט דפי הודעות (יחסית לתפוז) אבל את זה צריך אני לפתור מול "מחלקת שיפוצים" בעירייה.... רוב אחריותי בניהול הפורום היא לא ב"סידור" הטון, הנושא והדרך שבה נאמרים דברים בפורום, אלא בתשובות – כמיטב יכולתי (ומצב רוחי, יש להודות), בעזרה, וסידורים מנהליים. ******** והצעה נוספת, לדבלבן: אל תמהר להעיף הודעות מהפורום אל כל דפי המודעות/לוחות שיצרת. זה אולי נראה לך מסודר לראות את השולחן שלך נקי, ואת הכל מתויק במגירות ומסודר, אבל ישנם אנשים (אחד מהם אני רואה כל בוקר בעת הגילוח) שמסודרים במחשבותיהם דווקא כשהרבה דברים פרוסים להם על השולחן, ולא מתאמצים לזכור באיזה מגירה הכניסו מה... אולי תעביר את ההודעות לשם אחרי שהם נעלמו מהדף הנצפה? בברכה זאב

Funakoshi

New member
מחיקת הודעות

ידידי היקרים, אני לא חושב שצנזורה זה הפתרון, כל אחד יגיב לפי מצפונו ודיעותיו. גם בויכוחים המכוערים בעבר הלא מצונזר, הקהל ישפוט, לא המנהל. אין מקום לנושאים החורגים מאומנויות לחימה, אין מקום לקללות וגידופים והוצעת דיבה, כל השאר חופשי, חופשי.... מנהלי הפורום לא צריכים להיות ממונים על תרבות הדיבור וכיוון הדיבור. כל אחד יאמר את אשר על ליבו, ומגיבים יגיבו, ולמה לאאאאאאא ?...

למה לא? מאותה סיבה שאינך רוצה

ערימות של זבל מפוזרות בכיכר העיר, אם יותר לי למתוח את המטאפורה של זאב. אתה בעצמך אומר שאין מקום לקללות וגידופים. ומה זה אם לא תרבות דיבור? כל אחד מגדיר "לכלוך" לפי הבנתו. יש מי שרק קללות בשפת ביבים של ממש נראות לו "פוגעות", ויש מי שגם פטפוטי סרק כגון הודעות חסרות תוכן נראים לו כמלכלכים את הסביבה.

תמירי

New member
כל הכבוד לזאב!!

חבל שלא היית כאן בשבוע שעבר על מנת לתמוך במאבקי במחיקות שהיו ממש אבל ממש לא לעניין. חבל שכל אלה שכותבים עכשיו אולי בגלל הלגיטימציה שבכיר כמו זאב כותב לא אמרו את דברם בזמן הנכון. אינכם כנראה מבינים בדיוק מה דמוקרטיה ומהי דעה אחרת אפילו שתהיה קיצונית ככל שניתן רק שאינה מסיתה לדברים אשר המחוקק פסל אותם. בכל היתר מותר לערוך דיון ומי שלא רוצה שלא יגיב.

למעלה