בעיות בseiza

היית צודק יותר, אם היית יורד מהקטע

הצדקני כביכול שלך, ופשוט אומר מה שרצית לומר. את זה עד עכשיו (למרות הודעות נשנות של ההנהלה) לא עשית. מה רע לך? אתה אדם בוגר, עבור על המחיקה לסדר היום. כתוב הודעה חדשה על הקשר בין פרסום לבין אמנויות לחימה, על הקשר בין צנזורה לבין אמנויות לחימה, על הקשר בין דמוקרטיה לבין בתי ספר מסורתיים לאמנויות לחימה, על הקשר בין האינטרנט ומה שהוא מסמל לבין אמנויות לחימה, על הקשר בין נימוס לבין אמנויות לחימה, על הקשר בין הזדנבות אחרי בכירים לבין אמנויות לחימה, על הקשר בין פילוסופיות ניהול לאמניות סיניות ויפניות, או על משהו אחר לגמרי. אבל שיהיה קשור לאמנויות לחימה, אם זה בהודעה ראשית חדשה. קללות, סיאובים, גידופים ונאצות - אנא שפוך בתוך הפתילים פנימה, לא בחוץ. (אני יודע, אתה לא קיללת מעודך. זה משנה?)

עם כל הכבוד, נראה ל שאתה מעט מגזים

לדעתי (וזו רק דעתי, לא תורה מסיני), מחיקת הודעה היא סילוק מטרד, "לכלוך", מכיכר העיר; הרחקה מהכיכר, ושוב רק לדעתי, היא הגבלת משתמש מכניסה לפורום, דבר שלא נעשה כאן מעולם. ואם אדם ש(עד כמה שזכור לי) מעולם לא כתב בפורום, הכניס הודעה שכוללת אות אחת שלמה ולא טרח לא להתנצל, לא להסביר, לא לומר כלום - אני לא רואה שום סיבה לא למחוק את הודעתו, כי אם היא לא היתה מספיק חשובה בשבילו להתייחס אליה באיזושהיא צורה בעודה קיימת, לא נראה לי שהיא תחסר לו - ואם כן, יואיל נא ויכבד את כולנו ויסביר לנו למה התכוון המשורר... כל זמן שהוא לא הוסיף לה משהו, הודעתו משולה בעיני לעיתון מאתמול שמישהו זרק באמצע הרחוב - לכלוך, פשוט לכלוך. אבל הנקודה העיקרית היא, שלדעתי אנחנו לא בכיכר העיר; אם אתה רוצה למתוח את ההשוואה, אז
, הפורטל, הוא כיכר העיר - הפורום הזה הוא באחת החנויות בכיכר. אנחנו בדוג´ו, או קוון, או איך שלא תקרא לזה - מקום בו לומדים אמנויות לחימה. אני לא מתרגש אם אני שומע ברחוב קללה או שתים - אבל לא הייתי מקבל זאת כל-כך בקלות במקום בו אני לומד או מלמד. כמובן שכל זה רק דעתי האישית, אבל הכיכר הישראלית לא נראית לי כמודל לחיקוי בכל מקום וכל מצב. הייתי מעדיף להתאמן וללמוד במקום בו זה עיסוקם העיקרי של האנשים, ולא בכיכר. אבל זו רק דעתי.

Zeev Foux

New member
הכיכר הישראלית?

מהי הכיכר הישראלית? כשכתבתי, חשבתי יותר על כיר מסויימת ברומא, אבל כשאני חושב על כך, אז כל מקום מפגש, בין אם זה כיכר ברומא, הטיילת של הדולפינריום או תחנת הטוטו והברזלים שליד הפלאפל בכפר יונה מתפקדים באורח דומה. חוצמזה, חשבתי שאתה בדעה שאומנות לחימה ניתן ללמוד בכל מקום וליישם בכל מצב. אבל שמע, בסופו של דבר אנחנו לא מדברים על כיכר עיר אמיתית, אלא על פורום אחד ספציפי, ולא על אימון בדוג´ו אלא על מקום של דיונים ברשת. אתה הייתה רוצה לראות יותר "סדר" ואני הייתי רוצה לראות יותר "אנרכיה". זה לא חדש לך, ובטח לא לי. סתם רציתי להריץ כמה פיקסלים להשמיע את דעתי. בסופו של דבר, בפרופורציה האמיתית, יש לי בערך 1654 דברים שיכולים לשנות את החיים שלי לפני שאתפנה ממש לנסות לשכנע אחרים בדרך הטובה ביותר לניהול פורום. כמו שאמרת - זו לא תורה מסיני, ובאמת שאין כאן שום דבר עקרוני. זאב

amir_aikido

New member
מה הבעיה - לכל אחד דרכו

אני באמת לא מבין את הבעיה, לשתי הדרכים יש יתרונות וחסרונות, רק שבמקרה הספציפי, אין צורך לבחור בינהן. שתיהן חיות זו לצד זו. האחת בפורום וושו והשניה פה. והמשתתפים יכולים לבחור ללכת רק בדרך אחת או להתנסות בשתיהן כרצונם. אולי דווקא טוב שכ"א מהפורומים מנוהל בדרך שונה, כך כל אחד יכול למצוא את שחפצה נפשו
אמיר

אפשר ללמוד וללמד בכל מקום - אפשר גם

לחפש מקום נוח ללימוד. אילו לא היתה לי ברירה, הייתי לומד ומלמד בשירותים של התחנה המרכזית - אבל יש לי ברירה, ואני מעדיף ללמוד וללמד - ולהנות מהאינטרנט - במקום בלי הפרעות. אבל זה רק אני...

איקיו

New member
לדוד תודה!

דוד אני יכול להיתמודד עם החברה האלה,איני נפגע מהר, אבל תודה רבה. ולכם חברה לפני שאני ממשיך, הייתי רוצה אם אפשר לדעת את הרקע הרפואי שלכם,או המדעי שלכם,ואם אפשר אשמח שתפנו אותי למחקרים אמפירים,או רפואים בנושא. ישראל טונג´י

איקיו

New member
שוב לדוד ידידי!

לפי דעתי אין למהר להוריד הודעה,למרות שבעיניך היא נראית מחוצפת, ותרבות הדיבור שלה לוקה,אני הייתי מעמיד לעצמי קרטריונים שבהם הייתי רוצה לנהל את הפורם,והייתי מפרסם אותם,ואולי בצורה הזו, הייתי מונע את האיומים שאני בטוח שאתה שונא. שלך בידידות ישראל טונג´י

אתה צודק. דברים ממין זה אמורים

להופיע בהודעת המנהל. אני אכתוב משהו קצת יותר מפורט מ"לא לקלל, לא לעשות בלגן".

כמו שכבר כתבתי, קמתי על צד שמאל

הבוקר. התנצלותי הכנה, ושיהיה לכולנו קריר. דוד

סקרן02

New member
יש לי מושג.אני אנסה להסביר לך...

מה שאתה אומר פשוט לט הגיוני אם תחשוב עליו.אומנם יכול להיות שהדם לא יעבור דרך ורידים מסוימים ויעבור דרך אחרים , אך זה לא יפתחם.בגוף האדם יש ורידים בגודל קבוע (מבחינת יחסם אחד אל השני , ברור שבין אדם לאדם הם משתנים)ואם תחסום אחד אזי וריד אחר לא "יתפתח" או איך שתקרא לזה וכמו שמישהו אמר כאן הרגליים נרדמות וזאת בגלל חסימת הדם אליהם.

bizhar

New member
אתה טועה ידידי.

כפי שהליכה מומלצת מאוד לחולי לב בין השאר על מנת לפתח מסלולים עוקפים לכלי הדם המסויידים. שאל את רופא המשפחה שלך ותקבל הסבר קצת יותר מפורט.

סקרן02

New member
זה משהו אחר לגמרי!

תראה ,הדוגמא שהזכרת נכונה - כשאנשים הולכים הם מגבירים את קצב הדם ואת השימוש בורידים אך כאן דיברו על מקרה של פשוט לחסום ורידים קיימים תוך כדי ישיבה ולקוות שהגוף יפתח לבד ורידים.לדוגמא:כדי לפתח כושר אתה תרוץ בקצב הולך וגבר , אם אתה תעצור את הנשימה שלך כל פעם כמה שתוכל-כושר לא יתפתח לך מזה....וזה בערך ההבדל בין הדוגמא שנתת(הנכונה כשלעצמה) ובין חסימת הורידים תוך כדי ישיבה...

Yin

New member
לא מדויק

אין מושג לגבי ישיבות יפניות (גם לא ביהודיות, למען האמת). אבל יש אפשרות לחזק את הריאות ע"י תרגילים (צ´י גונג) של עצירת נשימה, וע"י כך לתרום לסיבולת לב ריאה. גם נגינה בכלי נשיפה תורמת רבות ליכולת הנשימה, לנפח הריאות ולכן גם לסיבולת לב ריאה.

יש הבדל בין "ריאות חזקות"

(סיניות או מערביות) לבין "כושר טוב". כדי לרוץ טוב, צריך להתאמן בריצה.

Yin

New member
נכון מאוד,

רק ציינתי את חיזוק הריאות, שהוא מרכיב חשוב בכושר. ניתן לפתח סיבולת לב ריאה בדרכים שונות, לא רק ריצה, חתירה, עבודת ידיים מאומצת ועוד.

סקרן02

New member
אני לא יודע למה כונתך ב"ריאות..

חזקות" ואיך אתה מודד את "חוזקן" אבל אני יודע בביטחון שכושר טוב לא ניתן ואני חוזר , לא ניתן להשיג ע"י תרגילי עצירת נשימה....אלא רק ע"י פעילות אירובית הדרגתית

למעלה