בעיות בseiza

washburn

New member
הגוף מפתח ומפצה על עצמו ...

אני מכיר אדם בעל סוג גידול נדיר ביותר כבר הוציאו לא את כל העצבים ביד שנה וחצי לאחר מכן צמחו עצבים אחרים וחדשים בגב ידו!!! תחשוב על זה.

גדילה מחדש של תאי עצב אצל אדם בוגר?

זה אמור להיות מקרה די מפורסם בעיתונות המקצועית. תוכל להביא לינק?

לא מכירה את המקרה הספציפי

אבל אכן קיימת התחדשות של רקמת עצב גם בגוף הבוגר, בעיקר בפריפריה. רק השנה גילו שלפחות במקרים מסוימים יש התחדשות רקמה גם במוח עצמו, בניגוד לכל מה שהיה ידוע קודם לכן.

orii

New member
פירסומים..גם המדע הוא לא תורה מסיני

אקדים אומר שזה המקצוע שלי - ביולוג (לא תורה). אכן יש את הפרדיגמה שתאי עצב לא מתחדשים והכוונה היא להתחלקות של תאים ויצירה בכך של תאים נוספים. ידוע שתאי עצב כן מתאימים את עצמם ויכולים להגיע למקומות חדשים ע"י גדילה. למשל, יש הרבה פעמים בעקבות מוות של תאים כשתאים אחרים לקחו חלק מתפקידיי התאים שמתו ע"י יצירת קשרים עיצביים חדשים. דרך אגב תופעה דומה מתרחשת כשיש סתימה בכלי דם... זה איזה שהוא פיצוי על בעיות בהספקת הדם אולם בהחלט לא נחשב משהוא רצוי (ברפואה המערבית) שאדם בריא ירצה לפתח... נקודה שניה היא שכיום יש הרבה עדויות על כך שבמיקרים מסוימים כן מתרחשת רגנרציה של תאי עצב באדם בוגר. יש אפילו חברה ישראלית שעושה זאת. בביולוגיה כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה חיפושים של חומר מדעי ניתו לבצע באתר הזה

חימום טוב

ישנה סדרת תרגילי חימום שאורכת כ 15 דקות ומאוד עזרה לתלמידים שלי שסבלו מאוד מישיבה בSEIZA. קשה לתארם בכתב אך אם תבוא לרחובות ערב אחד לדוג´ו שלי, אראה לך אותם בשמחה. וסיזה היא ישיבה בריאה כמובן כאשר ואם מבצעים אותה כמו כל דבר אחר במידה הנכונה ובהדרגה. תינוקות יושבים בסיזה בעצמם החל מגיל 8 או תשעה חודשים וכך גם ילדים קטנים. עם המעבר ההדרגתי לישיבה על כורסאות וכסאות (במערב) הגוץ מתנוון ואז היכולת לשבת בסייזה עשויה במקרים ספורים אף להעלם. רוב האנשים אגב יכולים להגיע בזכות אימון ליכולת לשבת בסיזה ללא כל כאב לפחות רבע שעה. אגב, 10 דקות זה לא רע. בכל מקרה אין צורך להלאות אותך בעוד דיבורים, אם אתה מעוניין, צור קשר ואראה לך את התרגילים. בברכה, זאב ארליך טל 053302386

שאלה נוספת בקשר לseiza

וואו. באמת שלא קיוויתי שבקשת העזרה שלי תהפוך לוויכוח כה סוער. ניחא. אני מקווה שאצליח להחזיר אתכם אל הדיון המקצועי עם שאלה נוספת: כמה זמן לדעתכם צריך אדם העוסק באומנויות לחימה יפניות או אוקינאוויות לשאוף לשבת בסיזה? זאב אמר לי שרוב התלמידים שלו מצליחים להגיע למצב של 15 דקות של ישיבה בסיזה ללא כאבים בעזרת סדרת תרגילים מסוימת, וש10 דקות של ישיבה בסיזה זה מכובד מאוד. ואולם, אני יודע שביפן יושבים ככה שעות? האם טעות בידי? בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעותיכם.

זאב כתב שזה לא רע ולא מכובד מאוד

בזמן מבחנים יש זמן המתנה ואז לפעמים צריך לשבת בסיזה 20 דקות ואף קרוב לשעה. אבל באימון שגרתי אין צורך מיוחד לשבת יותר מחמש דקות עד חמש עשרה בזמן שהמורה מסביר. המורה שלי ביפן תמיד קלט מייד כאשר תלמיד היה חש בכאב והורה לו לשבת בישיבה מזרחית. כך שהכל תלוי בדוג´ו או במורה. שמעתי שביושינקאן אייקידו הם ממש מחמירים (בדוג´ו המרכזי שלהם בטוקיו) ותלמידים נדרשים לשבת המון זמן בסיזה. אבל באיקידו במקומות בהם התאמנתי לא ממש הביאו את התלמידים לרמה בה הפ התייסרו מכאבים. מה קורה באמנויות לחימה אחרות... אין לי שום מושג. בברכה, זאב ארליך ( משתמש במחשב של משפחה אחרת ולכן שם המשתמשת המוזר)

אכן באיאידו IAIDO יושבים הרבה

אכן באיאידו IAIDO יושבים בסיזה אבל לא באפן רצוף. יושבים כדקה ואז מבצעים קאטה אשר בה לרוב צועדים לפנים ואף קמים. כך שבאימון איאידו יושבים פעמים רבות בסיזה למשך דקה עד שתיים בכל פעם, מה שאולי מגמיש מאוד את הרגליים ובסופו של דבר עוזר לנו מאוד לשפר את היכולת לשבת זמן רב בסייזה. באיאידו יש גם טכניקות שונות בהן המתאמן נשאר יושב בסיזה ואחרות המבוצעות בעמידה. כך גם אנשים עם מגבלות וכאבים יכולים לעסוק באמנות הרוחנית הנפלאה הזו. בהצלחה, זאב ארליך.

מריושי

New member
לדעתי זאב נתן חלק מהתשובה

במערב יושבים על כיסאות ביפן (מסורתית) יושבים על הרצפה לי אישית יהיה יותר נוח לאכול משולחן (נמוך) בסיזה ולא בישיבה מזרחית לסיכום, אתה משווה פה בין אוכלוסיה שלא רגילה לסיזה, לבין אוכלוסיה שסיזה זאת אפשרות לגיטימית לישיבה, בכל רגע במהלך היום.

למעלה