בעיות בשילוב

• פותח הנושא spuf
  • פורסם בתאריך

spuf

New member
בעיות בשילוב

שלום לכולם זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורום, על אף שאני קורא אותו בעניין רב. יש לי ילד PDD בתפקוד גבוה אשר לומד בכיתה ד' במסגרת שילוב, בעזרת סייעת. בתקופה האחרונה, בעקבות התדרדרות בתפקוד, נפגשנו עם צוות מבית הספר והחלטנו ביחד שיאפשרו לו ללמוד מספר שעות בכל יום לבד עם הסייעת בחדר שקט נפרד, על מנת להוריד את רמת החרדה שלו. בשלב הזה מנהלת בית הספר התערבה ואמרה שמבחינתה אין דבר כזה שסייעת תלמד את הילד, אפילו אם זה בהנחיית המורה, ושמהות השילוב היא שהילד צריך להיות בכתה ולצאת אך ורק במקרים שהוא ממש לא יכול לתפקד. ברור שמבחינת בית הספר יש רצון לכסות את עצמו וללכת בדיוק לפי הנהלים, גם אם זה לא לטובת הילד. שאלותי הן: האם זה אכן הנוהל? האם מוגדר איפשהו מה מותר לסייעת לעשות ומה לא? האם ישנן מגבלות לגבי כמות השעות או צורת העבודה של הסייעת עם הילד? בתודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

רחל119

New member
זה מאד מוזר מה שהמנהלת אומרת

אני סייעת בבית ספר ואני מלמדת בחדר נפרד ילד המשולב בכיתה ד' ומתקשה ללמוד בכיתה. זה נכון שאני לא מורה אבל בהנחיית הצוות המקצועי אני מלמדת אותו 'שפה' וסייעת נוספת שעובדת אתי מלמדת אותו חשבון. אני לא חושבת שיש מגבלה על השעות אבל אם הילד מתקשה להיות בכיתה והמענה היחידי שמתאים לו זה עבודה יחידנית עם הסייעת נשאלת השאלה אם השילוב, הוא הפתרון הנכון עבורו. אני במתכוון לא מתיחסת להיבט המשפטי אלא למקצועי, פרקטי. אל תוותרי! את מוזמנת להמשיך להתכתב אתי במסר.

schlomitsmile

Member
מנהל
זו לא גברת, זה אדון

1אילת2

New member
תגידו לה שהוא ממש לא יכול לתפקד.

ואם היא תמשיך להתעקש תגידו שעדיף לא לחכות שהוא יתמוטט לגמרי כי אז תצטרכו לאשפז אותו ולא לתת לו ללמוד בחדר נפרד עם סייעת.

אחד הדברים הכי חשובים...

אחד הדברים הכי חשובים בשילוב, הוא השילוב עצמו - שהילד יהיה חלק מהכיתה. בנוסף, סייעת אינה מורה, היא לא הוכשרה לכך, ואינה יכולה להחליף מורה. סייעת לא יכולה לקחת אחריות על כך שהילד ידע את החומר ולא יצבור פערים. הנוהל הזה נועד להגן על ילדינו ולא להיפך.כ שלמזלכם ולטובתכם המנהלת עמדה על כך. הסייעת כן אמורה לעזור לילד להרגע ולהוריד את רמת החרדה, לפני שהוא מגיע להתפרצויות - ע"י הוצאתו זמנית מהכיתה, לפי הצורך ועם שיתוף פעולה שלו, לצורך פעילות משותפת מרגיעה שתיכננו אותה ביחד לפני כן, אבל לא בצורה קבועה ועם הזמן כמה שפחות. הניסיון שלי לצערי הפוך. בבית-הספר של בני לא היה שום ניסיון בתחום והם ניסו את כל מה שאסור. בהתחלה לקחו את הסייעת למילויי מקום - כי לדבריהם הסייעת היתה של ביה"ס. אחר כך שהראנו להם את חוזרי המנכ"ל והחומר בנושא, הם הפסיקו. ואז החליטו שעדיף שילמד מחוץ לכיתה לבד עם הסייעת, וכמובן שגם זה אסור - כי הוא נפגע חברתית ולימודית וכמובן שאינו מתקדם בלימוד המיומנויות של לימוד בכיתה. כמובן שלחלק מהמורים (ולמחנכת הנוראית שהיתה לו אז) זה הפיתרון הכי קל, אבל לי זה ברור לחלוטין שזה לא לטובת הילד. היום אחרי שנלחמנו, התעקשנו ולא ויתרנו, סוף סוף, הוא משולב בצורה טובה ומצבו החברתי, הלימודי והתנהגותי השתפרו. למה אתם כל כך בטוחים שזה לטובתו? זה פיתרון שמקל מאוד על המורים שאינם צריכים ללמוד לשלב אותו נכון בכיתה - אבל למה זה לטובת הילד?

asa112

New member
חשבתי שדבר החשוב בשילוב

זה שילוב חברתי -ילד חלק מהכיתה במובן שיש ילדים שהוא יכול לדבר איתם, לבלות איתם, להתעניין בהם והם מתעניינים בו. או שילוב לימודי במובן שילד לומד מקצועות שהוא אוהב וטוב בהם. לא ברור לי למה חשוב שילד יהיה פיזית כל הזמן עם הכיתה שלו , אפילו אם בשיעורים מסוימים קשה לו. למה זה חשוב באמת? אני מבינה שדי מקובל שילד ילמד חלק מהזמן פרטני עם סייעת, שמעתי עד 30%מהזמן, אבל לא בטוחה בקשר למספר.

spuf

New member
הבהרות...

אני מודע לחלוטין לעניין החשיבות שבשילוב שלו ולהקניית הכישורים החברתיים, אבל במקרה שלנו מדובר על כיתה גדולה מאד (34 תלמידים) ומאד רועשת ופרועה, כך שהילד פשוט מתפרק שם. מבחינה לימודית יש לו יכולות גבוהות מאד ואין לו שום בעיה להשתלט על החומר הלימודי. בנוסף, אנחנו לא מתכוונים שיצא קבוע מהכיתה,אלא רק למספר שיעורים ביום, בנושאים שבהם זיהינו שהוא מתקשה לתפקד כאשר יש בלאגן מסביב. גם את ההפסקות הוא אמור להעביר עם שאר הכיתה. אנחנו בודקים אופציות למסגרת אחרת לשנה הבאה, אבל את השנה הוא בכל מקרה יגמור בביה"ס הנוכחי.

TikvaBonneh

New member
אנחנו עשינו את זה

הורדנו שיעורים שהיו רועשים במיוחד ובשיעורים האלה הוא למד עם הסייעת. זה היה מקובל על כולם והוסכם בישיבת התח"י. זה ממש לא עזר לחרדות של הילד מהר מאוד הגענו למצב שהוא ישב כל היום עם הסייעת בסיפריה ולא היה מסוגל להתקרב בכלל לכיתה. האם הוא מטופל אצל פסיכולוגית בנושא החרדה? מה ההמלצה שלה?

מרב געש

New member
כמה דברים

אין ספק שאם יש התדרדרות בתפקוד צריך לאפשר לילד לאסוף את עצמו - ובדרך כלל זה אומר פחות שעות בהן נדרש תפקוד תוך מאמץ. צריך לדעתי קודם כל להסביר למנהלת שתפישת העולם שלה לגבי מהו שילוב נכונה למצב של נורמה, אבל במצב של מצוקה חריגה וזמנית צריך לאפשר רגיעה ומנוחה ולא למתוח את החבל עד קצה היכולת - זה לא מאפשר שיקום. אולי אם תגדירו בשלב ראשון פרק זמן סגור לפתרון הזה יהיה לה יותר קל לקבל אותו. הפתרון שלכם להוציא אותו יותר מתוך הכיתה לדעתי הוא כן הפתרון הנכון. אבל אני יכולה להבין את המנהלת שלא יכולה להרשות שהסייעת תתפקד כמורה - זה אכן בתחום האפור. לסייעת אין הכשרה של מורה. אז פה תנסו לעגל פינות, תבקשו מהמורה את החומר ותודיעו שהוא ילמד אותו בבית ודוקא תנצלו את השעות שהוא מחוץ לכיתה בבית הספר לפעילות של הרפיה, שחרור, הרגעות, נשימות מדיטציה - כל דבר שבאמת עושה לו טוב. זה כמובן אפשרי אם יש מי שיעביר לו את החומר בבית. הפתרון הזה עדיף מעוד כיוון - אם הילד יעדיף ללמוד בבית הספר עם הסייעת לבד מאשר עם הכיתה - הוא לא ירצה אחכ לחזור ללמוד עם הכיתה. בבית אחהצ , סביר שהוא לא ממש ישמח לשבת וללמוד... לגבי נוהלים ומגבלות - גם אם יש צריך לנסות לגייס את הצוות לעובדה שלפעמים מה שנכון ויעזור לילד זה חשיבה מחוץ לקופסא, ושבתהליכים הרגילים - אי אפשר לעזור לו, והמטרה היא לעזור לילד קודם כל. בהצלחה

למעלה