בעיות ברכיים.

justme האחת

New member
בעיות ברכיים.

אני סובלת מבעיות ברכיים, ונאמר לי שעבודה על מכשיר פשיטת הברכיים בח"כ יכול לעזור. במה זה עוזר בדיוק? התרגיל עצמו דווקא די מפעיל עומס על הברך.., לא? אל תתיחסו כרגע לאורטופד, הייתיכבר.

זהרונית

New member
למה כן

אז ככה, המכשיר מחזק את המייצבים של הברך- שרירים רצועות וכו. זה אמור להחזיק את הברך במקום ולהקל על הכאבים. גם אני סובלת, וממש כואב לעבוד על המכשיר גם הפושט וגם המכופף, אבל אני גם מקווה שזה עוזר. בהצלחה.

noya23

New member
אני יודעת שאצלי במכון

כל מי שסובל מבעיות ברכיים נותנים לו את המכשיר הנ"ל. תנסי ותראי אם זלך או מפעיל לחץ נוסף על הברכיים (זה מה שקרה לי עם תרגילי הגב השונים) תרגישי טוב

justme האחת

New member
תודה בובה.

ניסיתי כבר, עשיתי במשקל נמוך מאוד ולא הופעל לחץ רב על הברכיים. אמשיך עם זה.

Gspin

New member
באיזה חלק/צד של הברך

את מרגישה את הכאבים, ובאיזה סוגי פעילות ספורטיבית את עוסקת?

justme האחת

New member
במרכז הברך, ובחלק התחתון של הברך

ובעיקר בשיעור מדרגה ובאירובוקס. דווקא בספינינג אני לא מרגישה
. אבל אין ריצה אין בכלל מה לדבר, כבר חודש שאני בלי
.

iwcc

New member
../images/Emo141.gifבנושא ברכייך

כיוון שנשמע מדברייך שיש אפשרות למתיחת רצועות כתוצאה מהפעלת עומס גבוה לאחר תקופת פגרה או חוסר פעילות או לחילופין חוסר איזון בין בניית השרירים השונים כתוצאה מהתמקדות בפעילות מסויימת - כדאי בעת העבודה על פשיטת הברך לעבוד על חלקי תנועה תוך בניית תנועה מלאה לאורך זמן ובעומס מתגבר והכוונה לאורך זמן שבועיים או לצורך המספרי 3 - 4 מחזורי עומס בתוכנית אימון מסודרת. כמו-כן ספינינג מאוד מומלץ בעומס התנגדות עד בינוני וללא (ל ל א ) עמידה כלל. כמו-כן אם הינך משקיעה בשיעורי ספינינג אני מציע (וזאת רק הצעה) לבחון לסובב אחורה את הרגליים ב- 5 עד 10 הדקות האחרונות - נשמע שונה אבל זה הצורה שאני דואג לרוכבים/רוכבות שלי ב- 7 השנים האחרונות.

justme האחת

New member
אז ככה-

לא הייתי בפגרה או בחוסר אימון בשנתיים האחרונות, אבל מה שכן זה חוסר האיזון בבניית השרירים השונים, לא עבדתי בכלל על הארבע ראשי. אני מתאמנת בספינינג פעם אחת בשבוע ומדי פעם פעמיים בשבוע ולא מגיעה לעומסים גבוהים (בעיקר בגלל עצלנות
). אקח לתשומת ליבי את הערותיך. תודה לכל העונים.

Gspin

New member
תשובה לענת+ בקשה להסבר

על מהות היתרונות בסיבוב הפדלים לאחור ונעילת הבירכיים המתבצעת כתוצאה מכך. ענת, תתחילי לעבוד על המכונה של פשיטת הבירכיים, וחשוב מאוד שהתנועה שלך תהיה איטית מאוד ומבוקרת (בלי מומנטום). עוד חשוב שתחזיקי לשנייה בערך את המצב של אמצע התנועה (כאשר השלמת את פשיטת הברך וכפות הרגליים למעלה). תמדדי עם סטופר, ביצוע סט אחד צריך לארוך בין 60-90 שניות. את צריכה למצוא משקל שיאפשר לך לבצע 8-12 חזרות עד שלא תוכלי לפשוט יותר את הברכיים, למשך סט אחד או שניים, שלוש פעמים בשבוע.

Gspin

New member
קיבלתי תשובה שיכולה לעניין אתכם

ראשית אני רוצה להודות לIWCC על שהגיב, כיוון שהוא מאמן אופניים שיוכל לתרום לנו מהידע והנסיון שלו. שנית, אמנם התשובה נשלחה אלי במסרים (מחולקת לשניים), אך לדעתי חשוב שתקראו ותגיבו, כיוון שהחלפות ידע (או חוסר ידע, במקרה שלי) הן חלק ממטרותיו המכוננות של פורום זה: 1.אם אתה נועל את ברכיך בסיבוב לאחור הנך יושב גבוה ו/או רחוק מהפוזיציה האופטימאלית וזהו גם "טיפ" בחינם איך לכוון רוכבי ספינינג למיקום נכון יותר על האופניים . יום טוב 2.אחד הכללים החשובים בכל הפעילות הגופנית אשר שומרת על פעילות ופעילות נגד ליצוב (אני בטוח שלא לימדו אותך) היא התנועה הנגדית, התנועה אשר מבליטה את התנועה הראשית - נסה למשל ללכת קדימה למשך 4 דקות ואז לך אחורה דקה אחת והסתובב שוב קדימה - אני מבטיח לך שתגלה דבר מעניין על הליכה ויציבה. ואם לא אתה באמת אדם מיוחד יום טוב אני מעלה שתי שאלות: 1. בתנועת הדיווש הרגילה (קדימה...), עיקר העומס הוא על מפרק הירך בשעות 10 עד 2 של ציר הפדל. לכן, דיווש לאחור משעה 2 לשעה 10 עם עומס, ייצור מצב בו הברך הרבה מעבר לקו אצבעות הרגליים - משמע עומס בלתי רגיל על הברך. הדבר משול לביצוע סקוואטס עם מפרק הברך כדומיננטי יותר ממפרק הירך. 2. האם דיווש לאחור ללא עומס, או עם עומס קל מאוד, מחזק שרירים? האם כל פעילות תחת התנגדות מינימאלית מחזקת שרירים? האם שחייה לאחור או הליכה לאחור "מבליטות את התנועה הראשית" ותעזורנה לי לחזק את השרירים המייצבים שלי ויהוו פעולה נגדית באותה העצימות (איזון אמרנו, לא?) לשחייה והליכה? יום טוב,

iwcc

New member
לצורך הנושא

ההבדל והיתרון היחסי של אופני ספנינג על אופניים הוא גלגל התנופה אשר מכוח האינרציה "עוזר" להשלים את התנועה או במילים יפות ואקדמיות לעבור את הנקודה "המתה". שנית - לא זכור לי שמדובר היה בשאלה על "חיזוק שרירים" אלא על טיפול והחזרה לכשירות - כך שנאמר במפורש (בחלק שהשמטת משום מה???) לבצע זאת ב- 5 עד 10 דקות האחרונות של השיעור זמן "ההורדה" והשחרור ובטח לא "תחת עומס" - מאוד לא אתי מצידך. שלישית - לכן כל ההיפותזה שלכאורה מדובר על המלצה לתנועה תחת עומס הוא בעייתי משהו - הלא כך? רביעית - המסר הועבר אליך באופן אישי, כך שאם היתה לך הארה לנושא, מן הראוי היה להעביר את זה במסר אישי ולנתח את הנושא מולי ומול הניסיון שלי, שלגילך וניסיונך עדיין נמצא שנות אור קדימה - וגם מכבודו של פורום נעים זה, אני מוצא לצערי את הצורך להגיב בצורה ישירה. שנה טובה לכולם

Gspin

New member
לצורך הישירות

ראשית, לדברי ג'י בלנהיק, גם באופני ספינינג קיימת הנקודה המתה. שנית, עבודה תחת אפס עומס לא תחזק את השרירים סביב הברך - וההמלצה לדווש לאחור מתוארת כלאו מוחלט על ידי ג'וני ג'י (סתם איזה צעיר כמוני). שלישית, הנחתי מתחזקת משום שלאור התנופה של הגלגל באופני ספינינג, אין אפס התנגדות - אלא "מינוס" התנגדות. רביעית, המסרים נועדו להעביר מסרים אישיים. את תשובתך המקצועית ראוי לדעתי לפרסם בריש גלי, למען יראו וילמדו כולם. לצערי, כל מה שנותר הוא לחכות לתשובה נוספת (איזה שריר אחראי על תנועת הדיווש לאחור משעה 2 עד 10), ולאחל לך ולכולם שנה טובה!

פזיוטרפיה

למומחה לאיבחון-אורטופד הלכת,מדוע שלא תלכי למומחה לשיקום? תקבלי הדרכה מדויקת,ובקדה צמודה. יש לי פזיוטרפיסט תותח-על. פרטים נוספים דרך מסרים.

gin11

New member
ולמה ?למה זה קורה ?(באותו עניין )

אחרי אימונים שבנויים על אינטרוולים , כשבמצב 3 מדוושים רק בעומס גבוה מאוד , ויורדים למהירות גבוהה , ישיבה מצב 1-2 אני יוצאת עם כאבי שרירים (4 ראשי ?! למה ?! ואי אפשר לומר שאני לא עושה שחרור , לא מתיחות וגם אי אפשר לומר שאיו לי 4 ראשי חזקים .

למעלה