בעיות בלימודים

a b u y a

New member
בעיות בלימודים

שלום, אני אביה, תלמיד כיתה י"ב, ויש לי בעיטה "קטנה"... אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אבל אני ממש צריך עצות להתמודדות עם משהו שעובר עלי בתקופה האחרונה. כל חיי הייתי תלמיד מצטיין, כזה ש-95 לא מספיק בשבילו. השקעתי את מירב כוחותי בלימודים, אך יחד זאת לא ויתרתי לרגע על הילדות שלי. החברים וההנאות קדמו ללימודים, ועדיין הייתי מצליח לקבל ציונים טובים מאוד. כל זה היה נכון עד שהגעתי לתיכון, ושם, בשנים החשובות ביותר התחלתי להידרדר מבחינה לימודית- מאסתי בלימודים מתוך רצון להשתחרר לאחר כל כך הרבה שנים של "חרישה" (לאור הציונים שלי יהיו מי שיגידו שאני "חרשן", אבל אני תלמיד שעושה מה שנדרש ממנו ולא יותר מזה) . בכיתה י' המצב היה יחסית טוב, אבל כבר כשהגעתי לכיתה י"א (שאגב, הייתה שנה מאוד לחוצה מבחינת לימודים- לא היה לילה שלא הייתי עוסק במשהו שקשור ללימודים), התחלתי לעגל פינות ולעשות לעצמי הקלות שלא יכלתי להרשות לעצמי קודם לכן, כמו לא לגשת למבחן או להעדר מלימודים. בתקופת הבגרויות ראיתי את החופש קרב, וזה גרם לי להתרשל מלימודיי אף על פי שזו התקופה שעלי לתת את המיטב. ניגשתי לבגרויות בלי לסיים את החומר או אחרי לימוד מאוד כללי ולא ממצה. ובכלל, כל השנה הזו הייתי הרבה עם חברים והזנחתי לימודים, אבל למרות הכל- ממוצע הבגרויות שלי נכון לעכשיו הוא 96. אני לא אגיד שהוא לא טוב, אבל אני יודע שאני מסוגל ליותר, ואני גם צריך יותר מכיוון שאני מעוניין ללמוד רפואה ומחישוב הממוצע שלי בהתאם לדרישות האוניברסיטה אני עובר אך מאוד גבולי. כיום אני תלמיד בכיתה י"ב, והאווירה החופשית מאוד גורמת לי להזניח לימודים בצורה משמעותית מאוד (למרות שאין לחץ השנה, אני לא ניגש למבחנים כי אני לא מספיק את החומר לבחינה- דבר שלא העליתי על דעתי שנים קודם לכן), ואני רואה ומודע להידרדרות ההולכת וגוברת שלי מבחינה לימודית המתבטאת בציונים. לאחרונה היה לי מבחן בתנ"ך שגם אליו לא ממש למדתי, והיה לי קשה (אמנם המבחן היה קשה ללא שום קשר, אבל אני חושב שהייתי צריך להצליח בו), ונקודת השבירה שלי הייתה כשקיבלתי 88 בביולוגיה- ציון שמאוד כאב לי, במיוחד לאור העובדה שהמבחן הקודם בביולוגיה הסתכם בציון 77, ואני מאוד חושש לציון המגן שלי. אני כותב את הדברים מתוך מודעות עצמית וביקורת מאוד גבוהה כלפי עצמי שליוותה אותי לאורך כל החיים שלי, אבל למרות המודעות- אני מתקשה ללמוד ומוצא את עצמי ימים שלמים בבית רובץ מול הטלוויזיה / מחשב ולא עושה את הנדרש ממני. כמו שאמרתי, האווירה של להיות "שמיניסט" רק מוסיפה להרגשת החופש ואי-הרצון ללמוד, ואני מאוד חרד לגבי העתיד שלי, וחייב להתמודד עם זה איכשהו כדי לעבור את השנה האחרונה שלי בצורה הכי טובה שאפשר. אם למישהו יש עצות/הערות/הטפות שיוכלו לעזור לי ולדרבן אותי ללמוד אני אשמח, כי אני ממש חייב את השינוי הזה במח שיגרום לי לוותר על ההנאות ולחזור ללמוד, אני חייב שתחזור אלי המוטיבציה. תודה מראש, אביה

מדי1983

New member
שאלה קשה...

את האמת, אני אענה לך תשובה קצת מבאסת או לא ממש עוזרת אבל אולי בכל זאת זה יתן לך כיוון מחשבה. אני כרגע נמצאת במצב דומה לשלך, אני אחרי התיכון ואחרי כמה שנות עבודה ולימודים ועכשיו צריכה להגיע ההחלטה מה הלאה. אמנם הבעיה של שנינו טיפה שונה, אבל התשובה היא מאוד דומה לשני המקרים. צריך פשוט לקחת את עצמינו בידיים ולהחליט מה אנחנו רוצים/מעדיפים. אם אתה חושב שהלימודים לא חשובים ולא יעזרו לך לעתיד, סבבה שב רגל על רגל ותעביר את השנה בכיף, אבל ביננו כל מי שרוצה להמשיך לימודים בעתיד חייב אבל חייב תעודת בגרות מלאה ורצוי ציון ממוצע גבוה. כך שאתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט שמספיק עם הסטלבט ובזבוז הזמן והגיע הזמן להשקיע קצת יותר. אני לא אומרת להקצין לצד השני, לשכוח מהTV , לשכוח מהחברים, לשבת כל היום ללמוד בחדר. ממש לא ! תלמד לנתב לך דרך נכונה, קצת לימודים קצת הנאות החיים. אני אישית גם לא הייתי מהתלמידות החרשניות בתיכון וידעתי לשבת כמה שעות לפני מבחן כדי ללמוד את החומר ולהוציא ציון סביר עד טוב. מקווה שנתתי לך אולי נקודה קטנה למחשבה. ומאחלת לך ולי את החיים הכי טובים עם ההחלטות הכי נכונות. בהצלחה !

ChulChul

New member
אני מציעה לך לקחת את עצמך בידים

אני כרגע שנה שלישית באוניברסיטה ויב זה זמן מאד מוקדם להשבר. הרמה באוניברסיטה הרבה יותר קשה מכל דבר שהיה בתיכון. וממוצע 96 לא כתבת אם זה עם בונוסים או בלי. כי אם זה עם זה די נמוך בטח לרפואה.אז תסתכל על המטרה שלך להיות רופא ואולי תוותר קצת על החיים הפרטיים אבל תן כמה שיותר ללימודים

a b u y a

New member
כמובן שבלי בונוסים

עם בונוסים הוא 11.16- כמו שאמרתי, גבולי...

hadar142

New member
לדעתי תתחיל מממש קצת, מה שאתה יכול

ועם הזמן הציונים שלך יעלו , בעז"ה בהצלחה

אביה, ברוך הבא לפורום ../images/Emo20.gif

אולי שווה לנסות משהו חדש- ללמוד בדרך אחרת, לקחת את זה כפרוייקט של לנסות דרכי למידה חדשות, ויש כל כך הרבה דרכים ללמוד, כמו: לכתוב שאלות בקשר למבחן ודרך זה לחזור על החומר כי צריך להסתכל על החומר ולבחון אותו היטב כדי לנסח שאלות. לסכם בראשי פרקים, או בטבלאות/תרשימים. ללמוד ביחד עם חברים בקבוצה ללמוד בזוג כשיש לנו "פרוייקט" חדש בראש יש לנו נטייה יותר להיות עם מוטיבציה, אז אולי שווה לנסות אחד או יותר מאלה ולראות מה הכי מתאים לך. בהצלחה

a b u y a

New member
אגב,

התחלתי לקחת את עצמי בידיים בזמן האחרון. אני עדיין עושה לעצמי הנחות, אבל בקרוב יגיע לוח מבחנים מאוד צפוף שאני מקווה שימתן אותי. בקשר לביולוגיה- עשיתי מבחן חוזר, מקווה ששיפרתי (תשובות מחר)
בכל אופן, תודה רבה לכם

כמה דברים ../images/Emo13.gif

1. מה עם קאוצינג'? אם כן תהיה בקשר
2. מה קורה מבחינת המשפחה / חברים? יש שינויים - מה המצב שם? 3. תעשה לך רשימת מטלות שבועית או יומית - עדיף יומית ותצפר את עצמך על עמידה ביעדים - חולצה, יציאה ועוד

a b u y a

New member
אמממ

1. קאוצ'ינג לא ממש מדבר אלי... 2. בקשר למשפחה וחברים- בשנה האחרונה עברתי תהליך של חזרה בשאלה שמאוד שינה אותי ואת הגישה שלי. מבחינת חברים אין בעיה, אבל בבית זה יוצר התחככויות פה ושם (בגדול, אני משתדל להוריד פרופיל ולהימנע מריבים מיותרים עם ההורים). אני לא חושב שזה השפיע עלי כי הגישה החופשית הזו כלפי עצמי התחילה הרבה אחרי. 3. אני בנאדם אחראי ויש לי רשימת מטלות ותזכורות שמתעדכנת תמיד, ואני משתדל מאוד לעמוד בה, אבל בזמן האחרון אני פשוט מפספס את עצמי פה ושם. אגב, קיבלתי בביולוגיה 100

כל הכבוד לך שאתה הולך גם אם לבד בדר

בדרך שבה אתה מאמין למרות שאני בדרך ההפוכה ממך
"גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע" כל הכבוד גם על הציון
תצ'פר את עצמך על השגים בלימודים בהצלחה

קתיוש

New member
אז ככה..

גם אני תלמידה ביב' ואני מבינה על מה אתה מדבר.. תראה, שהגעתי לתיכון כולם קבלו את ההלם הזה, זה יותר קשה מהחטיבה ומהיסודי... זה דורש ממך הרבה יותר, יש יותר מבחנים והם ברמה יותר גבוהה.. גם אני קבלתי את ההלם הזה אבל אין מה לעשותצ אני מקווה שאתה משקיע את המקסימום שלך וגם 80 ומשהו זה טוב... אין מה לעשות... גם אני שהייתי רגילה לציונים טובים קצת צנחתי.. הרמה עולה לאט לאט... צריך להשקיע.. בהצלחה מקווה שעזרתי...

למעלה