בעיה

בעיה

היו לי 4 שיעורי גיטרה עם מורה ממש מקצועי, ואני עדיין תקועה עם 5 אקורדים שלמדתי מהמורה בגלל שהמעברים שלי מאקורד לאקורד לא מהירים וגם לעיתים קרובות אני טועה באופן הנחת היד על המיתרים (יש לי יד קטנה ופעמים רבות קשה לי פיזית). אני משתדלת להתאמן בבית, בערך חצי שעה ביום (יותר מזה האצבעות שלי לא מסוגלות לשאת בשלב זה). עד כאן לרקע... לא יודעת למה אבל נדמה לי שההתקדמות שלי איטית מאד! האם באמת כל כך קשה ללמוד לנגן על גיטרה? אני מאד רוצה כבר לעבור על השלב הזה ולהתחיל להתעסק בניגון של שירים תכל'ס אבל אני תקועה שם בגלל כל האימונים האלו שלא ממש נושאים פרי (ההתקדמות כן קיימת אבל בקצב איטי מאד). לשאלותיי: א) האם זה נחשב נורמלי שאחרי 4 שיעורים ואימונים לבד וכל זה אני עדיין בשלב כזה? ב) האם עוד מישהו נתקל בקשיים כאלו שהתחיל לנגן?? תודה

Aviraman

New member
4 שיעורים זה לא הרבה.

בקצב סביר 4 שיעורים זה בערך חודש.... אם את ממש מתחילה ללא כל רקע בגיטרה אז לא חושב שההתקדמות היא רעה. בשביל לנגן שירים בצורה נורמאלית צריך לדעת את הבסיס, הכי חשוב שלא תתייאשי, ייקח כמה שייקח... אני בטוח שתצליחי. תלמדי גם תיאוריה, זה יעזור לך, אחרי החצי שעה של האימון הפרקטי, תלמדי גם חומר יותר תאורטי (תווים, סולמות וכו'), זה ממש יעזור לך.

4 שיעורים זה כלום

היידים שלך עדיין לא גמישות בכלל (מבחינה "גיטריתית"), האצבעות שלך עדיין לא סובלות את המיתרים, זה כואב ומייאש, ובמיוחד לא נשמע כמו מוזיקה. אבל אני זוכר איך אני הייתי חודש אחרי שהתחלתי ללמוד, אפילו במצב יותר גרוע ממך. זה בכלל לא נורא, ההפך זה טבעי ומובן. אני מכיר אנשים, בלי שום חוש מוזיקלי, שניסו ללמוד גיטרה, ועדיין תקועים בשלב הזה אחרי אפילו 14 שיעורים. דברי עם המורה שלך איזה חמש דקות, תסבירי לו מה השאיפות שלך לטווח הקצר ולטווח הארוך מבחינת נגינה, ותמיד תבואי לבקש טיפים בפורום. עצה שלי: יותר מחצי שעה ביום, הרבה יותר. הבסיס זה הכי חשוב, ויש "גיטריסטים" שאפילו אקורדים פשוטים לא מנגנים ממש נקי, אז חשוב שתשקיעי את הזמן הזה, כי עם קצת מאמץ אני מבטיח זה יישתלם.

מה שהתכוונתי להגיד הוא ש4 שיעורים זה כלום,

קחי לעצמך לפחות שלושה חודשים בלי לדאוג לרמה שלך. בהנחה שאת מתרגלת כמו שאת כותבת, אחרי שלושה חודשים את תדעי הרבה יותר. ואני חושב שכל אחד שלומד אצל מורה מקצועי נתקל בבעיות האלה, כי משקיעים מאוד בבסיס, בניגוד למורה חאפר שמלמד סתם שירים מהאינטרנט ומהספרים של אבי ברק. אל תדאגי

ד נ ק ה

New member
נורמלי לחלוטין

4 שיעורים זה רק ההתחלה ,לי אישית לקח כמה חודשים עד שהצלחתי לנגן משהו באופן סביר. אין ספק שההתחלה היא קשה מאוד - להצליח לעשות אקרודים שישמעו נקי, המעברים בין האקרודיםת הפריטות ועד שיוצא שיר שמנוגן כמו שצריך יצאת הנשמה.... אני חייב לומר לך שזה עבודה קשה אבל משתלמת (אם אני, בעל יכולת קורדינציה מביכה מצליח לנגן אז אין לי ספק שאת יכולה גם
)

../images/Emo13.gif

תודה רבה חבר'ה עודדתם אותי... אני מניחה שהשאלה נבעה מהעובדה שכל כך הרבה אנשים שחיים סביבי שולטים כל כך טוב בגיטרה שפשוט קשה לי להאמין שגם הם עברו את כל הקשיים האלו עד שהם הצליחו לנגן את כל השירים שהם מתפארים בהם כיום...
אם יש לעוד אנשים מה להוסיף אני אשמח לקרוא.

ran 15

New member
אהבתי את המשפט...קבל ח.ח ../images/Emo3.gif

בתור אחד שאקורדים לקחו לו בערך חודשיים כדי להגיע למשהו סביר - ...את בקצב הנכון.. בהצלחה..

למעלה