בעיה

בעיה

אני פעילה בצ´ט. יש לי בצ´ט חברים קבועים, שאני מדברת איתם יום-יום. אני מדברת בצ´ט אם אחד שאומר תמיד שהוא אוהב אותי, ואני יודעת שהוא מתכוון לזה מהלב.. והוא רציני. אני לא מבינה אותו, ואיך אפשר לאהוב אנשים "וירטואלים", הוא נורא נפגע שאני לא אורמת לו שאני אוהבת אותו, אבל אני לא רוצה לשקר לו. אני מדברת גם עם חברים שלו ומכרים שלו, שמספרים לי שהוא ממש אובססי לגבי, ושהוא כותב את השם שלי בכל מני מקומות (זה לא עקרוני איפה, הכוונה לא בגוף או משהו כזה). אני לא רוצה לפגוע בו, כי עדיין אני מדברת איתו הרבה זמן ויש מין רגשות מסויימים כלפיו, עוד מעט אני כבר אעזוב את הצ´ט ואת האינטרנט, ואני ממש דואגת לו, הוא כל הזמן אומר לי איך הוא חולם על דמותי בלילות, ואיך הוא כל הזמן חושב עלי, ואני פוחדת עליו. אני לא רוצה שהוא יפגע. אמרתי לו פעם שאני עוזבת את הצ´ט, והוא ממש ´התחנן´ שאני לא אלך. אז לא עזבתי. ידיד קרוב שלו אמר לי שהוא פעם ניסה להתאבד, וזה מאוד מדאיג אותי, וגם לפעמים הוא מדבר איתי על כל מני דברים כאלה, ומחשבות כאלה עוברות לו בראש בתדירות גבוהה. ויש עוד בעיה: האדם הזה הוא דרוזי, ולהורי יש דיעות קדומות. אני יודעת שאם אני אפגש איתו הוא לא יפגע בי. אבל לא כולם חושבים כמוני.. אני לא מרגישה כלפיו ´אהבה´ אבל אני גם לא רוצה לפגוע בו, מה דעתכם? (אני לא בטוחה שזה מאוד קשור לנושא של הפורום, אבל חשבתי שזה מקום טוב לשאול אנשים שאולי נתקלו בכאלה מצבים.)

actress

New member
אני לא מומחית אבל....

בקשר לידיד שאמר לך מה שאותו בחור תכנן אז השאלה שלי היא אם הידיד שלו הוא ידיד וירטואלי או ידיד בחיים? כי כמו שציינת אתם חבורה של אנשים מהצ´אט ולא נפגשתם לפי הבנתי אז יש סיכוי שהידיד שלו כן נפגש איתו?

כן.

הוא ידיד שלו מהחיים. רוב האנשים בחדר מכירים (במציאות) אחד את השני, חוץ ממני.. אבל אני לא רוצה להפגש איתם, אני לא רוצה לערב את המציאות שלי עם החיים הוירטואלים..

תעשי מה שנראה לך מתאים

לפי התיאור שלך הוא נשמע לי אובססיבי כלפייך וגם אותי זה היה מפחיד. אם לא בא לך לערב בין העולם הוירטואלי לפיזי אל תערבבי. ובקשר לזה שהוא בעל פוטנציאל התאבדות, אל תפלי לתוך המניפולציות שלו. שזה לא יגרום לך להשאר איפה שאת לא רוצה, ובטח שזה לא ישמש לך כסיבה להפגש איתו. אם בא לך להפגש איתו אז אחלה, אבל אם זה רק בגלל "רחמים" או פחד שהוא יפגע בעצמו, פשוט תני לו להמשיך בחייו ואת תמשיכי בשלך. זה צרור העצות היומי. עכבר

e-magine

New member
שלום שקדיה

בבקשה תקשיבי לי טוב. חלק מהאופי של היחסים הוירטואליים, הוא שאת לא יודעת מי בצד השני של הכבל, זה יכול להיות אדם שסובל מהפרעה כזאת או אחרת. את לא יכולה לתקן את העולם ואת לא אחראית כלפיו. אני בכלל לא רוצה להיכנס במקרה זה לדיון בשאלה אם אפשרי או לא אפשרי להתאהב במרחב הוירטואלי בלבד כי זה כרגע לא רלוונתי. את כתבת כאן בבירור שיש לך רגש מסויים כלפיו אך לא אהבה. את לא צריכהלהרגיש אי נוחות מזה, את לא חייבת לאהוב כל מי שאוהב אותך, וגם אם את מתאהבת במישהו, הוא לא חייב להתאהב בך בחזרה. בכל מקרה, אל תרגישי לא נעים ואל תתנצלי על הרגשות שלך. עכשיו לחלקים המעשיים. את רוצה בקשר שהוא וירטואלי בלבד, תשאירי את זה ככה. אל תעשי דברים שאת לא רוצה לעשות כי מישהו לוחץ עלייך. אני מבין שיש לך חשש שהוא באמת יעשה משהו ויפגע בעצמו, מבלי לפגוע באף אחד, קחי בחשבון שיכול להיות גם מצב שהידיד שלו והוא ביחד עובדים עלייך, באינטרנט הכל יכול להיות. מה שאני מציע לך זה שאם את שומעת ממנו עוד פעם דבר כזה, כמו איום בהתאבדות, תודיעי לו שאם יעשה את זה את תפני לשומרים בצ´אט. בהנחה שאת בצ´אט של פורטל גדול כמו תפוז או נענע, יש שומרים וזכותך ולדעתי במקרה כזה גם חובתך לפנות לשומר (בתפוז למשל הם מופיעים בצבע כחול. זכותך לפנות לשומר בחדר אחר גם אם בחדר בו את מצ´וטטת אין בכלל שומר, השומרים האלה יודעים מה צריך לעשות במקרים כאלה) בכך תהיי בטוחה שיצרו קשר איתו ויעשו מה שצריך כדי לשמור על חייו וכבר היו מקרים מעולם).

..

הבעיה היא שאני יודעת שהם לא עובדים עלי, מכל מני סיבות, וגם, כמו שציינתי ראיתי את התמונות שלהם, וזה כבר נותן הערכה של גיל, בערך.. הוא לא סובל מהפרעה! חס וחלילה! האנשים האלה, הם חברית גם במציאות, והם סיפרו לי עליו, ושהוא פעם ניסה להתאבד. אחרי הכל, הוא חשוב לי (אפילו שלא ראיתי אותו במציאות, חוץמתמונה, ולא שמעתי את הקול שלו). וכן, אפשר "להתאהב" גם בעולם הוירטאולי, לפי דעתי ונסיוני. ובקשר לשומרים בצ´ט, לא כ"כ הבנתי איך הם יכולים לעזור.. אז הם יגיעו אליו, מה זה כבר יכול לשנות?

e-magine

New member
ובמחשבה שניה

שקדייה, אני כן רוצה להגיד לך שהאהבה הוירטואלית היא אפשרית, אבל הבחור הזה, גם אם הוא באמת חושב שהוא מאוהב בך, הוא לא מאוהב בך אלא במשהו לא קיים, בדמיון שלו, בדמות שהוא יצר בראש שלו, על סמך חומרים שהוא קיבל ממך במדיום הוירטואלי, ועל סמך פנטזיות כמוסות בנפשו, שחלקן אולי אפילו לא יודע שהן קיימות. כי האינטרנט נותן את התחושה המטעה הזאת, שפתאום מוצאים במישהו זר שלא יודעים עליו כמעט כלום, את כל השאיפות שלנו. בבקשה תפנימי את הדברים האלה, את נשמעת לי מאד צעירה, חבל לי שתפגעי.

שקדיה, הקשיבי ל- e

הוא נתן לך עיצות טובות ונבונות עם המון אכפתיות ודאגה. את באמת נשמעת מאוד צעירה והרשת לעיתים מקום לא הכי בטוח. אז אכן אם בחרת להפריד את הקשרים הוירטואליים מהמציאות היום יומית שלך, עשי זאת ואל תתני לאיש ללחוץ עליך או להביא אותך לעשות מה שאינך באמת רוצה לעשות. אם את כן בוחרת בסופו של דבר להיפגש, דאגי לקבל תחילה פרטים על אותו אדם. שוחחי איתו בטלפון לביתו (לא לנייד, לבזק). כך תוכלי לדעת כי אכן הגעת אל מי שהוא טוען שהוא. והכי חשוב אל תלכי לפגוש אותו במקום בודד או לבד. אם כבר אז תקבעי פגישה במקום מרכזי ושוקק חיים כמו קניון או בית קפה במקום מרכזי ורצוי שתלכי עם חברה ולא לבד. ואולי גם הוא יכול לבוא עם חבר.אל תכניסי עצמך לעולם למצב בו תרגישי חוסר בטחון או חוסר מוצא. וזיכרי כי בראש ובראשונה את אחראית לעצמך ולא לאנשים אחרים. ואם את דואגת לו , אינך צריכה לסכן את עצמך בעצם הנסיון לסייע לו. את יכולה לעשות את מה ש-e הציע בענין השומרים, אני אישית לא מכירה את האופציה אך יש להניח כי הוא לא הראשון שמאיים בפגיעה עצמית ובטח יש להם נסיון מה לעשות במקרים כאלה על מנת לסייע לו. ולסיום..שתפי מישהו מחייך המציאותיים בענין, מישהו שאת באמת סומכת עליו הורים, אחים בוגרים יותר, אם את תלמידה אולי יועצת בית ספר? אל תשארי לבד עם דילמות מסוג זה. שלך אדוות

e-magine

New member
אני מצרף שוב כתבה על רגשות ברשת

כבר הבאתי אותה פעם. הנושא חשוב מאד. כדאי לקרוא למי שלא קרא. עוד משהו לשקדייה: תביני, המילה הפרעות איננה מילת גנאי ואני לא אומר שלידיד שלך יש. יש אנשים שהם בסיכון מסויים, יותר מאחרים, אני לא מכיר אותו וגם את לא. וזה בכלל לא חשוב אם את חושבת שהשומרים בצ´אט יכולים לעזור או לא, אני אומר לך מידע אישי שהם יכולים, אני דיברתי באופן אישי עם אנשים שהצילו חיים בצ´אט וגם אם כאלה שניצלו והיום מודים למי שהציל אותם ומבינים איזו שתות עשו. אני לא משחק פה. תביני דבר אחד, אדם שאומר שעלול להתאבד כי מישהיא לא תבוא יותר לצ´אטים, מיתנהג באופן חריג. ההתנהגות הזאת חריגה. יש שתי אפשרויות, או שעובדים עלייך, או שהבחור צריך עזרה נפשית, כי הוא זועק בדרך זאת לעזרה או כי באמת יש לו מחשבות אובדניות. בכל מקרה את העזרה שהוא צריך, את לא יכולה לתת לו כי את לא אשת מקצוע. אבל יש אנשים שכן יכולים.

../images/Emo51.gif

קראתי הכל. וכן, אני יחסית צעירה. אני אדבר איתו, ואסביר לו הכל, ואפילו אפנה אותו לפורום(או לפסיכולוג). האמת, לא חשבתי שזה כ"כ מסובך ולא חשבתי "שהבעיה" שלו כ"כ רצינית, אני אדבר עם חברים שלו, שידאגו לו. תודה רבה על העזרה.

Bizz

New member
אהבה שלא קיימת

שלום e, אני חושב שאתה מעלה סוגייה עמוקה שקיימת במלא עוצמתה גם בחיים הלא וירטואלים, חלון המציאות אם תרצה. האם אלו לא טבעם של רוב מערכות היחסים? של אנשים שמאוהבים בעצמם ולא באחרים? אנשים שמאוהבים באהבה ולא באחר? את מי אתה ב א מ ת מכיר?

bizz יקר..

"אהבה" היא אכן מונח לא מוגדר. איש אינו יודע לתת הגדרה מדוייקת של מונח זה ואצל כל אחת ואחד המונח מקבל משמעות מעט שונה. מה שתמיד נכון ב-"אהבה" הוא שלא ניתן לאהוב את האחר אם לא אוהבים בראש ובראשונה אתה את עצמך. וכל השאר הוא דינמיקה מתפתחת של מערכות יחסים. ההגדרות של "אהבה" שונות מאוד גם לאורך ציר הזמן והשלב ההתפתחותי בו נמצאים בחיים. מתבגר מן הסתם יגדיר אהבה באופן אחר מאשר איש באמצע החיים. אך שוב, ברוב המקרים תמיד יהיה מימד בו אתה חש מאוד טוב מול מושא אהבתך ואם אותו/ה מושא אהבה אינם גורמים לך לאהוב את השתקפותך, אלא לחוש צער לאורך זמן ואתה עדיין ממשיך לאהוב כי אתה בעצם "אוהב" אותו או אותה(ולא את עצמך) הרי שזה דורש בדיקה עם עצמך. לרוב המדובר במערכת יחסים מאוד לא בריאה. ובענין הרשת אל מול החיים האמיתיים. קיים הבדל רב בין מערכות יחסים וירטואליות לבין מערכות יחסים מציאותיות. ואיני מדברת על קשר בין שני אנשים אשר החל ברשת כהכרות ומהר מאוד עבר לשיחות טלפון ומפגש, אז באמת הרשת שימשה רק עוד אפיק הכרות אחד נוסף. וגם אז קיימות התפכחויות ואכזבות אך אלה באמת אינן שונות בעיני מעוד אכזבה של פגישה עיוורת. אני מדברת על מערכות יחסים הנשארות לאורך זמן ממושך וירטואליות. או אז..קיים הבדל עצום. למרות שנדמה כי דווקא ברשת קיימת חשיפה אישית גדולה בהרבה מזו במציאות הרי שאני באה וטוענת כי ההכרות היא בעצם מאוד חד מימדית. אינך רואה את עיני האובייקט שמולך, אינך קורא את שפת הגוף שלו, אינך שומע את האינטונציות בקולו, אינך רואה אותו סיטואציות יום יומיות, אינך רואה אותו אל מול האחרים, אין לך אפילו מושג כיצד נראה סגנון הלבוש שלו, כיצד הוא לועס את הפיתה עם הפלפל האם הטחינה מטפטפת לו מזוית הפה..או שהוא מקפיד לאכול בפה סגור. אינך יודע כלום, אתה יודע רק מה שהוא מעוניין להעביר לך ובעיקר מה שאתה רוצה לראות. ומדוע הדגש על בעיקר, מפני שאני אישית מאמינה כי אנשים לא בונים להם דמויות ברשת לאורך זמן, למרות שגם כאלה קיימים, אך הרוב בהחלט מציגים מימד כזה או אחר שלהם. הענין הוא שהמח שלנו לא מסוגל להשאיר ווקומים וחלקים חסרים והוא עושה השלמות. וברשת זו סיטואציה אידיאלית לעשות השלמות על פי הצרכים שלנו. וכך נוצרת דמות וירטואלית אשר פעמים רבות בינה לבין המציאות הקשר דל ביותר. במציאות הדברים עובדים אחרת בגלל ההכרות הרב מימדית עם האובייקט. אך לעיתים בהחלט יש לומר כי יחסים אשר נרקמו ברשת זמן ממושך חוצים את הקווים הוירטואליים וממשיכה התפתחות טבעית ויפה במציאות. שלך אדוות

Bizz

New member
אדווה יקרה

נאה דרשת. בכול זאת, קשר אינטרנטי ובכללו קשר שאינו רומנטי יכול להחשב ככקשר לכול דבר. קחי לדוגמא אדם שאת עובדת איתו, כפיף או מנהל. את חושבת שאם ראית אותו אוכל פיתה עם פלפל בלי אמבה את מכירה אותו? אותו אדם שאת יודעת איך הוא נראה, מכירה את העוויתות המצחיקות שלו לפני חיוך. אדם שאת מכירה את מלתחתו - הרי אתם עובדים ביחד.. זו היכרות? אולי היכרות אמיתית יותר במובנים רבים היא האינטרנטית? זו שבה את מרשה לעצמך להיפתח, לגלות לעיתים את סגור ליבך? להביע דעות כמוסות שלעולם לא היית מביעה? אני לא שופט - אני מציע דרך אחרת לחשוב על היכרות, אנשים ואולי, אולי גם על אהבה.

אממ...

מעניין דווקא נתתי דעתי על ענין זה לא אחת.. והרי ברשת אנו באמת מסוגלים להניח לעצמנו להיות "אנחנו", האנונימיות נותנת לכך חסות יפה. איננו נדרשים להתמודד עם תוצאות אותה חשיפה, איננו נדרשים לשלם בעבורה מחירים. ונטילציה והתחברות ל"אני" האישי באופן מושלם..ואז נדמה כי אנו אכן מכירים את האיש/ה שמולנו הרבה יותר מאשר את החבר/ה אשר מולו/ה אנו מתנהלים לעיתים שנים ארוכות, בבית הספר, בצבא , במשרד.כי אמנם חזינו במלתחתו, בהליכותיו ואפילו בתגובותיו בשעת כעס..אך בעצם אין לנו מושג אמיתי מי האיש/ה. נכון? ואני באה ואומרת..לא נכון. אנשים אינם חיים, חיים מקבילים לאורך זמן. לא אנשים תקינים פחות או יותר, לא במתכונת של ד"ר ג´קיל ומיסטר הייד. מה עוזר לי אם אותו חבר/ה שפכו את ליבם לפני ברשת ושיתפו אותי במחשבות הכי כמוסות שלהם..אני מגזימה כמובן שכן ללא ספק זה עשה דבר אחד משמעותי "יצר אינטימיות" ואינטימיות היא דבר גדול ואכן לעיתים אנו חיים לצד אנשים שנים אך לא מצליחים ליצור אותה, ומכאן הטענה שלך..של "מכיר" אך בעצם "לא מכיר". אך בוא ונמשיך לרגע עם אותו קו אינטימיות שנוצר ברשת..לאן הוא מוביל אותנו? להגדרת יחסים של "מטפל" - "מטופל"? כלומר הקשר מתבסס על כך שאני שופך את ליבי בפני מישהו..או.קיי. יש בזה יופי מסויים, אך לרוב גם הוא ממצא את עצמו די מהר..כי קשרים כאלה מגיעים למבוי סתום מהר למדי..אלא אם יש להם התפתחות מחוץ לרשת ואז..כאשר לעיתים מנסים לקחת קשרים אלה למקום אחר מגלים..שבעצם לא הכרנו את האדם באמת. אם זה במובן הויזואלי או מובנים האחרים אותם תארתי קודם. ומכאן שומעים על אכזבות כל כך רבות מקשרים שנראו כל כך מבטיחים ברשת ובמציאות לא חצו את מחסום הפגישה הראשונה. לא bizz יקר..לדעתי הכרות אמיתית היא הכרות משולבת של כלל המימדים. ברשת אכן קיים לפעמים מצב בו פאזה של התערטלות מקדימה פאזות אחרות..אך לאורך זמן הפאזות האחרות עדיין מאוד משמעותיות וקריטיות להכרות אמיתית וקשר משמעותי. וכן..אני מסכימה איתך כי הרשת יצרה מציאות חדשה לגבי בכל הקשור במערכות יחסים ואינטראקציות בין בני אדם. שלך אדוות

Bizz

New member
אותו דבר אבל אחרת..

אני רואה את הדברים אחרת במקצת. ניתן לראות ברשת מקום חברתי חדש, בילוי מסוג אחר בו מכירים אנשים, משוחחים עם אנשים ויוצרים מערכות יחסים חברתיות. אני מציע לראות את הקשרים הנוצרים כסוג אחר של קשר חברתי, שונה באופן איכותי מקשר שאת מדברת עליו בחלון המציאות הלא וירטואלית. אם את מקבלת את ההנחה שישנן היכרויות ברמות שונות ובעלות איכויות שונות במהותן, הרי שלא קשה לקבל את העובדה שמתפתחות יחסים אינטרנטיות בעלות מאפיינים כאלו ואחרים במידה מסויימת יותר פתוחות (ואם זה הדדי - לא נוצרת מערכת יחסים טיפולית..) ובמידה אחרת לא תהייה לעולם כמו מערכת יחסים ´קלאסית´ - קרי בחלון המציאות. בואי נתבונן לרגע במורכבות גדולה יותר של התמונה: יתכן ובני אדם שונים, בעלי מאפייני אישיות שונים, רואים אחרת את אופי הקשרים האינטרנטים. אחד יראה קשר אינטרנטי כתחליף חיוור לקשר מציואתי, אחר יגלה חבר/ה אינטרנטי מאד קרוב. אדות גלים - זאת ועוד, התערטלות כדברייך יכולה להיות פתיחות מאד יפה ומשמועתית במקום אחר. היכרות שאת מדברת עליה לא מוכרת לזה שיושב מימינך באוטובוס ובאשר לזמן... זה לשיחה הבאה. שלך.

e-magine

New member
ביז לפי מה שהוסבר לי ע"י מומחית

רוב אנשים לא מודעים שהעולם הפנימי שלהם, הפנטזיות הכי כמוסות שלהם מופעלות על ידי הוירטואלי, כי הכל פתוח, אין דרך לשלול את האשליה עד שהקשר לא מתעמק. יתכן ואתה כן מודע, אבל הרוב לא. כאן ההבדל בין הקשר הוירטואלי לקשר המציאותי.

אולי לא הבהרת מספיק טוב e..

אבל אני ממש לא הבנתי.. כל מערכת יחסים מופעלת על ידי פנטזיות כמוסות. וירטואלית או מציאותית. כמו בשיר של יהודית רביץ.."התחלות נראות תמיד כמו הבטחה" מכיר?.. וכן..אני מניחה כי גם בעולם הוירטואלי יש דרכים להתפכח מהאשליה..ולראיה כמו בעולם המציאותי ישנן מריבות, ניתוקים, השלמות, כעסים, ים של רגשות.. אך אולי עליך להסביר שוב.. שלך אדוות

e-magine

New member
אני לא מומחה לאהבה

ולא מתיימר להיות. אני כן יודע שאפשר לאהוב גם תוך הכרת המגרעות של הזולת. אני גם יודע שבקשרים הוירטואליים, יש המון סקרנות ולפעמים כאשר הסקרנות באה על סיפוקה או נגמרת אצל אחד הצדדים, היחסים גם נגמרים.

ע ת ל י ה

New member
מה הקשר, בירה נשר?../images/Emo72.gif

רוב אנשים לא מודעים שהעולם הפנימי שלהם, הפנטזיות הכי כמוסות שלהם מופעלות על ידי הוירטואלי, כי הכל פתוח, אין דרך לשלול את האשליה עד שהקשר לא מתעמק. יתכן ואתה כן מודע, אבל הרוב לא. כאן ההבדל בין הקשר הוירטואלי לקשר המציאותי. כך כתבת בהודעתך הקודמת, ציינת כי משפטים אלה הם הם מהות ההבדל בין הממשי לוירטואלי. מה הקשר לאהבה? מלבד היות אהבה עוד סוג של מערכת יחסים בין אישית הנרקמת ברשת? בכל אופן..לדעתי בכל מערכת יחסים הפנטזיות מושלכות על מושא האהבה. וברור כי בהחלט ניתן לאהבו יחד עם המגרעות שלו. להיפך, לעיתים דווקא מה שיתפרש כמגרעות , יתן מענה מושלם לצרכים של האוהב עד כדי פתולוגיה (ולראיה, נשים מוכות הממשיכות "לאהוב" את ה"אהוב" התוקף.) אולי כוונתך היתה כי בוירטואליה קשה יותר לשלול את האשליה..יש בזה משהו. אך לדעתי זו לא מהות ההבדל כולו. שלך אדוות

ע ת ל י ה

New member
לא מחשב שלי..

מתנצלת על הכינוי האחר, פשוט לא זכרתי את הסיסמא להחליף לשלי.. אדוות

למעלה