בעיה

Bizz

New member
מי החברים שלך?

שלום לך אדוות, אני מעוניין לדעת דבר פשוט. לפ]י מה שאני רואה בפורום הזה, קשרת איזשהו קשר רגשי עם אנשים כאן. זה נכון? אם כן - המשמעות הינה שישנם קשרים שאינם קשורים באהבה רומנטית ברשת ויש להם מאפיינים משל עצמם. הדבר חזק פי כמה וכמה אם באמת לא ראית אנשים אלו מעודך או לא שוחחתם באופן מקוון. למה את לא סבורה שקשר רציף שכזה, שכולל צאטים מדיי פעם - לא יכול להוות קשר מסוג שהוא, שהוא כפי שנאמר, שונה מקשר אמיתי? שמבוסס על מציאות וירטואלית ולא אמיתי. או שכאן השאלה הגדולה המציאות הוירטואלית היא מציאות?

שלום bizz , ובכן..זו אכן שאלה..

אני מסכימה עימך לחלוטין, מרבית הקשרים שאנו קושרים אינם קשרים רומנטיים אלא בעלי אופי מגוון, החל מקשרים מקצועיים ועד קשרים חבריים. ולדעתי בהחלט יתכן מצב בו קושרים קשרים מסוגים שונים ברשת. מתוך ניסיוני קשרים טבעם בדרך כלל להתפתח ,כך זה אצלי לפחות. ואכן אני חייבת לציין כי מרבית הקשרים אשר יצרתי ברשת וכמעט רובם ככולם נשארו ברשת ולא חרגו לתקשורת אלטרנטיבית דעכו עם הזמן. חלקם כעבור שבוע וחלקם כעבור שנה ויותר. ולא שזה מפחית מאיכות או חשיבות הקשר. ולדעתי אכן כן קיימת מציאות וירטואלית . שלך אדוות

e-magine

New member
את גם שואלת וגם עונה?

שאלת מה הקשר של האהבה לעניין. אז הקשר הוא כאן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=5&msgid=3726723 זה מה שהתחיל את הדיון, השאלה של שקדייה. אני שמח שאת חולקת עליי כי אם כולם יחשבו כמוני, זה יהיה מאד משעמם. את אומרת שאותה דעה שאני הבאתי במם מומחית (פסיכולוגית) איננה נכונה. את אמרת שלא זה ההבדל בין יחסים וירטואליים ליחסים מציאותיים. את לא אמרת מהו ההבדל לדעתך, ונתת דוגמה של קשר בין אישה מוכה לבעל מכה. את קבעת כאקסיומה שהאישה המוכה שאינה עוזבת את בעלה או אינה פועלת לסילוקו מהבית, מתנהגת כך בגלל אהבה אליו. אינני יודע על מה טענה זאת מתבססת. האם זאת דעתך האישית או שזה מבוסס על איזשהו מחקר? לפי מחקרים שאני מכיר, האישה המוכה שאינה נפרדת מבעלה, מתנהגת כך בגלל הפחד שלה מפני השינוי שנראה לה מפחיד יותר מהמציאות היומיומית. אני כבר אומר שאינני מומחה לכך ואולי מותב שהדיון הזה יתנהל בפורום נשים במעגל האלימות, מכל מקום, הטענה שלך שאישה מוכה אוהבת את בעלה נראית לי הכללה לא מבוססת. אשמח לשמוע מה לדעתך מהות ההבדל בין הקשרים הוירטואליים לקשרים המציאותיים.

ע ת ל י ה

New member
אכן..אני משק אוטרקי מושלם..../images/Emo9.gif

שואלת עונה..ואפילו מדפיסה בכוחות עצמי..כנראה שלא אתקבל למשטרה.. סתם סתם..צוחקת.. ובכן..שאלת אז גם אשיב..לדעתי מהות היחסים הרומנטיים ברשת היא יצירת עולם מושלם מנותק מאילוצי המציאות. הדמויות ברשת הן דמויות מושלמות במובנים רבים. חפות מכל סממן חיצוני או פנימי היוצר בנו דיסאוננסים . הדמות היא בדרך כלל חד מימדית. ונדמה כי נמצא "החצי השני" וללא הצורך להתמודד עם המציאות היום יומית אין גם דבר אשר ישלול תחושה זו. זו דעתי.. ובענין נשים מוכות.. לא ארחיב, אך היות ואתה חובב מחקרים, חפש את מחקרי שטוקהולם העוסקים בתופעה פסיכולוגית מאוד ידועה המכונה הזדהות הקורבן עם התוקף. אולי חברתך הפסיכולוגית תוכל לספר לך על כך. החשש משינוי הוא ביטוי אחד מני רבים מדוע נשים מוכות נשארות לצד התוקף. הבסיס הוא הרבה יותר קשה לתפיסה ועמוק. לצערי הרב רובן מאמינות כי הן אשמות בכך ולו רק היו נוהגות אחרת לא היו גורמות לאיש שהן אוהבות להגיע למצב כזה. זה אפילו מזעזע וקשה לשמוע נשים אשר לקחו את חיי בעליהן, או בניהן הבוגרים עשו זאת לאחר שנים של התעללות קשה, עדיין מספרות כי גם לאחר מותו הן אוהבות אותו. אבל..כאמור..לא ארחיב דברים בנושא זה כי אני בטח לא מבינה שום כלום , לא נוקטת דעה ונוטה להכללות לא מבוססות. ובכלל קיימת בי התחושה כי אני תגובותי מעוררות בך כעס. אני טועה
שלך אדוות

e-magine

New member
כן את משק אוטרקי

את שואלת, את עונה, את מקלידה, את בוודאי גם בנית את המחשב שממנו את מקלידה, מייצרת את המחמל המפעיל אותו, תכננת והקמת את מערכת הפורומים בה את רושמת ובנית את השרתים של תפוז ומנהלת אותם, וכו´. תודה על ההפניה למחקר, זה יהיה המחקר הראשון שאקרא ביום שאצא לגימלאות. את התשובה לשאלתך את לא באמת צריכה, שכן כאמור את עונה לבד וממילא את יודעת מראש מה אני הולך להשיב לך.

זו היתה תגובה לא מחמיאה לך e

ולא..ממש לא , אין לי ולו נגיעה קלה לענין השרתים של תפוז..
אני מוצאת עיסוקים טכניים כלא מעניינים ולא מרתקים ביוחד. אך אני מבטיחה לך כי בתחום בו אני עוסקת..אני בהחלט ראויה לכל "המחמאות" שלך..
אני מבינה כי אתה כועס עלי מאוד.. אחרת כיצד ניתן להסביר תגובה כל כך קטנונית.. יום נהדר אדוות

e-magine

New member
../images/Emo51.gif

אני מבין שאת חושבת שיש לך פריבילגיה לתקוף אחרים באופן אישי, אך את לא את מצפה שהמותקף יפגין גדולה ולא ישיב לך באותה מטבע. יום נעים לך

למעלה