בעיה

YellowAce

New member
בעיה

קודם כל, מי שלא מתכוון לעזור או לשים לב להודעה הזאת - אני מבקש לוותר מראש על הקריאה.
אוקיי, בעייתי היא כזאת. איני יודע אם אני צריך עזרה נפשית בנושא או לא. אבל ההרגשה שלי שזאת בעיה של חוסר מודעות פנימית. בזמן האחרון (3 שבועות) אני יושב בדיכאון עמוק, בבית לא מצליח לתפקד יותר כי אין לי כח לתפקד ולעשות שום דבר - מחשבות על התאבדות רצות להם ללא סופות אך ני לא לוקח אותם אף פעם ברצינות.. איני יודע מה אני באמת אוהב, אני מרגיש שכל חוסר השיפוט שלי נעלם. לדוגמא - אבי שעבר ניתוח מעקפים, בדיכאון עמוק. ולא ממש מזיז לי. אימי כל הזמן מבקת ממני עזרה אך אני מרגיש שבשביל לעזור לה אני חייב קודם כל לעזור לעצמי. כל הביטחון העצמי שלי התערער, כל המצב נפשי שלי לא מאוזן ואני פשוט מנסה לדבוק במה שאני אוהב - הבעיה שאני כבר לא יודע מה אני אוהב. ככה שאני נמצא במין פלונטר מטורף שבו אני תקוע. קראתי כל מיני ספרי פסיכולוגיה כמו 303 טע"מ (טיפול עצמי מהיר) של מרילו יוז. ואני מרגיש שאני עוד לא יכול ליישם אותם בלי לדעת מה אני אוהב ומה אני רוצה. אני במצב הנוכחי הרבה הרבה זמן ככה שכל עזרה כל שהיא תתקבל בברכה.

hilabarak

New member
אם אתה בדיכאון, אז עלייך לקחת

כדורים נגד דיכאון (ואתה נשמע בדיכאון). אחרי שתיקח כדורים נגד דיכאון, תוכל לעבוד על עצמך ככה שהגורמים לדיכאון ייעלמו. אבל עד אז, אין טעם לטפל בדיכאון דרך מודעות עצמית. רמת הסרוטנים בגוף כבר נמוכה מידי, וזה גורם לתחושת הייאוש. הכדור יאזן את הביולוגיה, ואז תתחיל לפעול.

YellowAce

New member
אני לא מאמין גדול

של כדורים.. אתה בטוח שזה מה שייעזור?

anatina

New member
להתייעץ עם רופא

זה לא עניין של אמונה- יש מצבים שבהם אין ברירה אלא לטפל בדברים ברמה הביולוגית. זה כמו שאם יש לך גידול צריך קודם לנתח אותו ורק אח"כ לעבוד בצורות אחרות על ההחלמה. הבעיה היא שברפואה המערבית הרבה פעמים מסתפקים רק בטיפול הרפואי, ולא מנסים למצוא את שורש הבעיה מבחינות אחרות, ואז הבעיה חוזרת- ולכן חשוב שתעבוד גם על מודעות עצמית במקביל (אבל לא במקום)

ע ו פ ר ה

New member
גם פסיכולוג טוב יכול לעזור

גם אני לא בעד לרוץ לקחת כדורים. לפעמים שיחות מספר יכולות לעשות לך סדר בדברים. לפי מה שכתבת המצב בבית כרגע, לא קל וזה בהחלט יכול להכניס קצת בלאגן רגשי. שיהיה בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP, פרחי באך וביורוגונומי

hilabarak

New member
אני לא מומחה גדול לרפואה פסיכיאטרית

אבל אני יכול להגיד לך שיש להם ידע שאינך משער. הם יודעים לחזות בודאות מצב רוח. עבדתי עם מישהי, שנכנסה לדיכאון. וכבר היכרתי אותה קודם, ושאלתי אותה "את באמת חושבת שזה משהו ביולוגי, או שנכנסת לאיזה מצב רוח רע שאת לא יכולה לצאת ממנו ?". והיא ענתה לי "אני מרגישה כמו מעין מחשב שנתקע, כאילו המוח לא פועל כרגיל". בקיצור היא קיבלה תרופות שאמורות להשפיע אחרי שלושה שבועות ולא היתה השפעה גדולה מידי. אחרי שלושה שבועות היא הגיעה לביקורת ודיברה עם הרופא והוא אמר לה "אל תדאגי, תוך שבועיים מהיום החיוך יחזור לך". וככה בדיוק היה. יש משהו ביולוגי מובהק בסיפור הזה, והרפואה המערבית יודעת בודאות לטפל בו. זה לא אומר שצריך להזניח את הטיפול השורשי. אבל אם אדם מקבל התקף לב בגלל לחצים, הוא לא מתחיל לטפל בלחצים. הוא קודם כל נכנס לניתוח, ואחרי זה לוקח כדורים שימשרו על הלב, ובסוף הולך לפסיכולוג לטפל בלחצים. דיכאון הוא כמו התקף לב, קודם מטפלים בו, אחרי זה בגורמים. לדעתי לך תתייעץ עם רופא, מה זה יזיק?

YellowAce

New member
תגובה

היו לי מספיק מקרים בחיים לאו דווקא נפשיים שהייתי צריך עזרה בנושא מסויים וכל מה שהרופא/ה אמר היה בדרך כלל רק השערה ולא באמת מה שהייתי צריך. למשל - היו לי כאבים בשיניים בגיל 17 והרופאה בזמנו גרמה לי להוציא יותר מ2000 ש"ח על מכשיר שיימנע חריקות בשיניים בלילה. אני עם הטבע שלי שכחתי עם הזמן מהמכשיר ושמתי לב שהכאב עבר לו מעצמו. המקרה הנ"ל הוא לא היחיד שבו רופאים הטעו אותי (לא בכוונה אבל עובדה.) היו לי מקרים כאלה גם עם מדרסים ברגליים. שפשוט הוצאתי סכומים גדולים מאוד על שטויות שלא העילו לי בכלל. כיום המצב שלי בלשון המעטה גרוע ביותר. ואין לי כסף מיותר להשקיע בכל דבר שרופא אומר לי. למען האמת אין לי כסף להשקיע בכלום - ולכן אני מתוועץ איתכם פה על גבי האינטרנט.

לפני שנשקע בדכדוך בוא תגדיר מה הוא

בעצם כסף עבורך? כשתהיה בידנו ההגדרה נוכל להתיחס... בהצלחה

YellowAce

New member
כסף

עבורי כרגע הוא מצרך יקר שאין לי יד להשיגו. הורי כרגע במצב כספי לא טוב ככה שאני לא יכול לבקש מהם במיוחד במצב הרגיש היום. אני עצמי במצב שקשה לי לעבוד ככה שאני תקוע בכל הכיוונים.

כסף על פי תפישתי הוא בסך הכול...

סוג של אנרגית שפע... ברגע שאתה אומר אין לי אתה חוסם אנרגטית את היכולת של השפע להגיע אליך... "פותח את ידך ומשביע כול חי רצון"... פסוק הנאמר ע"י אנשים דתיים כול בקר בתפילות. השפע מצוי סביבנו והוא לובש ופושט צורה בכול מיני דרכים. עליך ללמוד את הנתיב הנכון להתחבר דוקא לכסף ולא להרחיקו ממך במילותך ובמחשבותיך... בעזרת דמיון מודרך אתה יכול לדמיין שיש לך כסף בשפע כמו מעין ענק של כסף שאתה שוחה בו ובתוכו... דמיין שיש לך מספיק כסף לעשות ככול העולה על רוחך... דמיין זאת במשך 40 יום לאחר שהדלקת נר בחדרך.. וחכה לנס שתף אותי במה שקרה בדרך... בהצלחה

היי הצעה ../images/Emo13.gif

צא מהבית לך לעשות סבוב על חוף הים כנס למים והשתכשך בגלים במשך 20 דקות לפחות תפוס גלים ותן להם למשוך אותך לחוף נסה לשחות נגד הגלים תנסה להרגיש את ההרגשות השונות בין לשחות נגד הזרם ובין לשחות עם הזרם מה יותר חזק? מה יותר כיפי לך? ככה בחיים... אנחנו יכולים לנסות לשחות נגדם ואז להרגיש מותשים עיפים ומדוכאים כי החיים גדולים מאיתנו בדיוק כמו הים הגדול אנחנו יכולים להנות מהם כשהם לוקחים אותנו על כפיים ומביאים אותנו לחוף מבטחים עשייה ידידי עשייה זו כול התורה עשה והרגיש שווה ובעל ערך עצמי בהצלחה בכול בחירה

שלום לך מציעה שתגש לרופא משפחה

הוא ישאל אותך כמה שאלות. היום יש לזה כדורים שהם מאד עוזרים והם לא מסוכנים בכלל. אלא להיפך הם עוזרים מאד. אחר כך אתה גם יכול לטפל בזה בצורות אחרות אבל קודם כל עזרה ראשונה. כלומר מיידית אתה צריך לגשת לרופא ולספר לו את זה. תעשה טובה לעצמך ולסובבים אותך. אתה יכול גם לא לספר למשפחה שאתה הולך לרופא בגלל זה. תאמין לי שזה יעזור לך.בתור אחת שסבלה מסימפטומים דומים אחרי זה אתה יכול להתעניין ולעשות מדיטציות איך להגיע לרגיעה ושלווה
ולהתמודד עם מחשבות קשות אבל קודם כל תטפל ביולוגי בעצמך. מאחלת לך בהצלחהההההההההההההההההה כל מי שייעץ לך אחרת פשוט לא מבין שאפשר לפתור את הבעיה
בכל מיני דרכים. אבל אתה צריך לפתור את הבעייה בדרך שמתאימה לך מקווה שתתאושש ושתבריא נפשית וגופנית

למעלה