בעיה

בעיה

שלום לכווווולם. יש לי בעיה שאני מנסה להתמודד איתה כבר המון שנים. אני בעלת מקצוע חופשי ומאוד מוצלחת בתחומי. מסיבה שאיני מבינה, אני חווה "עוני", על אף הצלחתי. אני עומדת להקים משפחה ולא כל כך ברור לי כרגע איך זה יתאפשר כלכלית. אני מנחשת שמדובר בהלקאה עצמית שלי על טעויות ובאמונה שלא מגיע לי להרוויח. איך מתגברים על הבעיה ?

מוטי ש

New member
בחורף קר,בקיץ חם

תמיד מוצאים סיבה לא לעשות דברים,אבל יש מקום שמתוכו לא צריך לחפש סיבות או הנמקות,פשוט עושים. רק מה,קשה למצוא את אותו מקום,לכן בינתיים,אם יש חור בכיס וכל מה שנכנס לשם יוצא כלעומת שבא,ההגיון אומר שיש לתפור את החור ואם לא יודעים איך לתפור,אז למצוא תופר מקצועי שיודע לא רק למצוא את החור,אלא גם לסייע בתפירתו. בכל מקרה,אני מאחל לך הצלחה ואושר(דהיינו הגשמה עצמית,בריאות אנרגטית טובה ויכולת עשייה) מי ייתן וכל בני האדם יהיו בעלי יכולת עשייה,אמן! :)

זה בהחלט נשמע ככה

עוני או עושר, כלומר, תחושת נינוחות כלכלית או לחץ כלכלי, הם לא רק מצבים חיצוניים אלא פנימיים. אם את מודעת לבעיה ועדיין לא מאפשרת לעצמך להנות מהצלחתך, אולי כדאי להעזר במישהו לשם כך. יש נקודה שבה אדם צריך להבין שהוא סתם סובל, ושנכון לפנות לעזרה. קיימים הרבה נתיבים: יש מדריכים שעושים "ניהול אישי" וקורסים שעוסקים ספציפית בכסף, שחלק ממטרתם ללמד אותך להתייחס לכסף בצורה עניינית. זה טיפול ברמה שטחית יחסית, אבל יכול להיות שהוא יקל עלייך וייתן לך את הכלים להתחיל להתייחס לכך נכון יותר. יש כלים מעמיקים וכוללניים יותר, למשל פסיכותרפיה, שיכולים לתת לך עזרה אישית בהתמודדות לא רק עם הבעיה הנקודתית, אלא עם כל מה שמאחוריה. כל אלה דברים מועילים (שעולים כסף...) ואולי שווה לך לברר עליהם. קצת יותר בנוגע לפורום המסוים הזה: יש נתיבים רוחניים שבהם את יכולה להתחיל להתקדם בעצמך. תרגול מדיטציה והליכה בדרך רוחנית יכולים לעזור לך להשתחרר מהדברים שציינת - ההלקאה העצמית וחוסר האמון בעצמך. זה לוקח זמן, אבל מדובר בכלים יסודיים ורבי עוצמה; בכל מקרה הייתי ממליצה לך על זה גם בנוסף לטיפול אחר, אם תבחרי בכזה.

אינקה

New member
מהי דרך רוחנית?

באחרונה אני תוהה במה היא שונה משאר הדרכים? והאם הדרך של האדם בחיים אינה כולה רק דרך אחת, על כל השמות השונים של הפעולות אותן הוא עושה בחייו?

מעבר למילים ולשמות

אושו ידידך
מבדיל בין מי שהפעולות הן עיקר מעייניו לבין מי שמחפש מי הוא הפועל הראשון דומה לאדם שעסוק בחלומו ובדמיונו. השני משנה את חץ המודעות פנימה בכיוון החולם - לדעת את עצמך, מהפעולה להוויה להבנתי את אושו, דרך פסאודו-רוחנית היא כזו שבה מנסים ללכת לפי מוסר או תורה או פעולות טובות ידועות מראש. דרך רוחנית אמיתית היא כזו שבה מחפשים מי עומד מאחורי הפעולות ושואפים לפעול מתוך ההוויה, מתוך האמת. ובכך דרך רוחנית שונה משאר הדרכים - רוחניות-מזויפות או בכלל חיים רגילים מתוך בורות

alissa

New member
כן ותתחיל מטאנטרה ההבנה העילאית

ושלא תבלבל בין כניעה להתמסרות.

אינקה

New member
באנגלית יתן לי תירוץ מצויין

זה לא שאיני מסוגל להבין את כוונתו האמיתית, זה העניין של השפה הכשיל אותי. בכל זאת, למה באנגלית?

כי זה המקור

לפחות אתה לא צריך ללמוד סנסקריט או פאלית או מנדרינית יותר קל למצוא בעברית, אבל באנגלית אני יכול לשמוע את הקול שלו אחרי שראיתי כמה קטעי וידאו אי שם במילניום הקודם לא באמת משנה, ממילא מילים מתות

האמת ש

אני יודע (שקראת)
אתה כנראה תמצא תועלת בכותר שדרול מרבה בשבחו שהיום במקרה ראיתי אותו בחנות לצד זה של אוספנסקי, ושניהם נושאים אותו שם - החיפוש אחר המופלא המיינד אוהב לראות מסביבו מה שהוא כבר מכיר, לקבל טפיחה על השכם, והנעל מתאימה או ספר הלא כלום כנראה יותר קרובים אליך, ואתה תרגיש בבית. בשביל לצאת מהקופסה, לך על חסידות
או סופים

מוטי ש

New member
ההא,גם אני קראתי אותו פעם

נדמה לי ששלושה או אפילו ארבעה ספרים ויש לי אפילו ספר עב כרס ואדום שלו שהזמנתי מאמזון וקראתי רק מספר עמודים,משהו בשם "ספר הסודות" או משהו דומה. קראתי גם את דהמפאדה של בודהא וקראתי גם את החיפוש ועוד כמה קטעים נרחבים או קצת פחות מכמה ספרים פה ושם וכמה פרגמנטים שם ופה ומה שיכול להיות קשור או שלא קשור בכלל וכולי. בשורה התחתונה,זה כבר לא משנה מה נקרא,הכלא שלנו מגדיר מראש מה נוכל להבין,לאחר מכן,מה נוכל לעשות.אם איננו יכולים לעשות דבר,זה רק ספר,לא יותר מזה,רק מילים ולפעמים הספר הופך להיות חלק בלתי נפרד מהאשליה שהוא מדבר עליה. עדיין יש לנו את החיים שלנו כפי שהם כרגע וכל אחד ואחד מאיתנו יכול לבדוק בכל מיני דרכים ואינדיקציות,האם חל בהם איזשהו שיפור?האם הוא מרגיש טוב יותר עם עצמו ביחס אליהם?וכולי...גם זה כמובן לא אומר שום דבר בפני עצמו וכל אחד ומה שחשוב לו. אני עצמי לא מחפש שום דבר מעבר לזה,וודאי שלא מטרות שלא ניתן להגדיר במדוייק,לא ניתן לכמת,לא ניתן להבין.ההתנסות בחיים חשובה יותר,הדיבורים והספרים פחות.גם קצת פרספקטיבות נכונות לא יזיקו ואת אלה לא בהכרח לומדים מספרים,אם כי מי יודע,אולי גם זה אפשרי...:)

elike

New member
כדאי להזדרז

האתר הזה לא תמיד פעיל מחוסר מימון,ישנן הרצאות בקולו של אושו(גם בדיחות מתאימות) מקווה שתמצאו ענין. נמסטה

alissa

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo20.gif

אושול'ה. הוא נשמע לי תמיד כמו משורר

למעלה