בעיה

שובטמה

New member
תגובה לבעיה.....

לחשוב כמו שאת חושבת -זו בחירה שלך. כמו שלחשוב שמגיע לך כל הטוב בעולם, זו בחירה שלך -אז מה הבעיה . הכל זה בראש שלך. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

מוטי ש

New member
תאמר לי בבקשה

האם עסקת באיזשהן פרקטיקות רוחניות כלשהן לפני שלמדת ויפאסנה? איך הגעת בסופו של דבר לטכניקה הזאת שאותה אתה מתרגל כרגע? ממה התחלת? כבר סיפרת בעבר מספר דברים,אבל גם זה מעניין וחשוב. חוץ מזה אני אשמח אם תתאר כאן מעל גבי הפורום כיצד נראה תרגול הויפסאנה שאתה מתרגל.מה אתה עושה?האם זה בדיוק מה שלימדו אותך בקורס עצמו? לפי מיטב זכרוני שמעתי אותך אומר ששיכללת את תהליך התרגול. אם בא לך,אני בכל אופן אשמח לשמוע.

roi899

New member
תשובה למוטי ש.......

כל יום שעה. ישיבה בהחלטה נחושה לא לנוע. להתמקד בתחילה בנשימה- שאיפה -נשיפה כפי שהיא. לפתח מודעות לתחושות שמופיעות בכל הגוף להתבונן בתחושות כפי שהן-מבלי להגיב ומתוך הידיעה שאיפיון התחושות הוא להופיע ולהעלם אזי לפתח איזון לתחושות מבלי להגיב. זה על קצה המזלג..... לא עסקתי בפרקטיקות לפני שעשיתי את הקורס הראשון של הויפאסאנה. כמו שסיפרתי בעבר מיד לאחר הקורס קרה לי שינוי בחיי כך שקיבלתי מתנה בדמות הויפאסאנה ויש בי את התובנה מה נכון עבורי ואני ממשיך לקבל מתנות כל יום. אך זה דורש התמדה ומסירות מתוך ההבנה שזו הדרך הנכונה עבורי. לעשות משהו שנכון לי מתוך החוויה האישית שחוותי אותה -לא לעשות מתוך מה שאמרו לי או מתוך משהו שקראתי-אלא רק מהחוויה האישית שלי. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים. שובטמה.

מוטי ש

New member
תודה תודה שובטמה..

האם הצלחת לשכנע אנשים אחרים ללמוד את טכניקת הויפסאנה?כמה מהם למדו בהשפעתך ולאחר מכן המשיכו והתמידו בכך? אני מתאר לעצמי שהמשפט האחרון בחתימה שלך איננו סתם משפט,כי אם תכתיב לפעולה אישית בנדון.האם מתייחסים למשפט הזה כחלק מהותי מתהליך לימוד הויפסאנה בערבה?

roi899

New member
תשובה לתודה.....

כמו שאומר בודהא- אני עשיתי את הדרך- אני יכול רק להראות - כל אחד עושה את הדרך בדרכו הוא- איאפשר לשכנע אף אחד ואין מה לקחת אף אחד על הכתפיים- לגבי המשפט-יש בנו את היכולת להיות מאושרים יותר,-אנו נמצאים בגלגול הזה על מנת לתקן ולהשאר במצב הזה זהו סבל. כל זמן שאנו חיים באשליה- אנו סובלים. המציאות כפי שהיא מאוד פשוטה. לגבי עינין שכנוע האנשים- אנשים בסביבה הקרובה אלי -רואים את השינוי שחל בי ויודעים את הסיבה לשינוי. וכל אחד עושה עם זה מה שהוא מוצא לנכון. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

מוטי ש

New member
אחלה שובטמה,../images/Emo39.gif

המציאות היא פשוטה,כי אתה מאוד פשוט וזה יפה. שיהיה לך שבוע נעים ידידי.

למעלה