בעיה....

RossandRachel

New member
בעיה....

קצת קשה לי לתאר את הבעיה בתורה שתבינו כי זה נושא מסובך מאד!! יש לי חברה. הכרתי אותה בתחילת השנה ככה אבל יש בינינו קשר מיוחד כנראה כי כולם חושבים שאנחנו מכירות עוד מהגן ורואים בנו צמד (למרות שאנחנו לא החברות הכי טובות...). העניין הוא שלפעמים כ"כ כיף לי אתה, אבל לפעמים אני מרגישה שהיא לא מוכנה להשקיע בקשר בינינו כמ ושאני מוכנה, ושהיא לא תעשה בשבילי מה שאני מוכנה לעשות בשבילה... סתם דוגמא: אתמול ברבע ל-11 היא התקשרה אליי עם בעייה דחופה!! נתתי לה פתרון אבל היא אמרה שאולי זה לא יעבוד אז אמרתי לה שאם לא- שתתקשר אלייו אני אמצא לה פתרון. היא אמרה שתוך 5 דקות האנשים מהבעיה יתקשרו אליה אז אמרתי לה להתקשר אליי. עברו חמש דקות, עברו 20 ואני בינתיים מתה להתקלח ולישון אבל חוששת, כי מה יקרה אם היא תתקשר פתאום?? חיכיתי חיכיתי עד שהחלטתי לשאול מה קרה והיא אמרה "אה כן, הכל הסתדר"...זה קרם לי להרגיש לא נעים כ"כ שגם אם היא לא שמעה שביקשתי, היא לא חשבה על זה... וגם אנחנו שרות ביחד באותה להקה ונוצר מצב שהיא לא הרגישה נוח עם הסולואים שלה והרגישה שיש לה מעט מדיי ושהם לא לטעמה. הצעתי לה את אחד הסולואים שלי אבל היא אמרה שהמנהל שלנו יבין שאני נותנת לה כי יש בינינו קשר- אני לא זוכרת את היא הודתה לי על ההתנדבות לתת סולו, אבל לא זכורה לי הוקרת תודה. אנחנו מאאאד ציניות אחת עם השניה, וכאילו מכחישות שאנחנו חברות, וכל אחת בשישי נפגשת עם החברים שלה, אבל הצעתי שנפגש בשישי אחד (אחרי המון שיכנועים היא הסכימה) וזה נדחה כי היא לא יכלה בסוף, אז הצעתי השבוע והיא אמרה "לא יכולה להתחייב...נראה"...ניסיתי לדבר אתה ולא הצלחתי, גם חבל לי לריב אתה כי אני שונאת לריב עם אנשים ואני ממש לא רוצהל אבד אותה או להתרחק ממנה. אבל לפעמים אני מרגישה שאני לא זוכה ליחס שאני נותנת ושאני צריכה לרדוף אחריה...הייתי רוצה יחס דומה, אבל לא הצלחתי לדבר אתה, השיחה לא הגיעה לשום מקום. לפעמים פשוט יש לי אתה הרגשה לא נעימה, שרומסים אותי...היא חשובה לי ונראה לי שהיא לוקחת אותי כמובן מאיליו...

RossandRachel

New member
תוספת....

אנחנו גם לא ממש בקטע של לרדת לשיחות נפש עמוקות...יש לנו שיחות ארוכות אבל אנחנו בעיקר משתעשעות וצוחקות (ואנחנו כ"כ דומות...בגלל זה חבל לי לאבד אותה, כי יש לי חברה שהיא בדיוק כמוני בהכל! אנחנו אפילו אוכלות את המילקי באותה דרך מקורית מאד)

sh53

New member
כשתפסיקי לרדוף אחריה כל הזמן

אז היא תתחיל לרדוף אחרייך (ובהמשך גם לכבד אותך). אם את רודפת אחריה כל הזמן, למה שהיא בכלל תרדוף אחרייך? אם את מתקשרת אליה כשהיא בעצם צריכה להתקשר אלייך, למה שהיא תטרח להרים אלייך טלפון? עזרת כמיטב יכולתך והגיעה השעה לישון? לכי לישון בשקט ובשלווה, כי אם היא כל כך זקוקה לך - אז היא תחפש אותך כמו שחיפשה אותך מלכתחילה. יש לה בעיה עם הסולו? אז יש לה בעיה. שתדאג ותדע לבקש עזרה. אל תציעי עזרה לפני שביקשו. לסיום - כבדי את עצמך ועמדי על שלך. הושיטי יד לעזרה, אבל לא יותר מדיי. בחיים בכל תחום צריך שהכל יהיה במינון. זה אף פעם לא טוב ללכת לקיצוניות (לא לרדוף אחריה כל הזמן ותמיד להציע עזרה וגם לא להיות במצב של לא להציע עזרה אף פעם).

RossandRachel

New member
חשבתי על זה...אבל

אולי קשהל הל השקיע ואם אני לא אשקיע במה שיש בינינו אז הכל יתמוטט. זה לא כמו שזה נשמע, בגלל זה כתבתי שזה מסובך...אני לא ממש רודפת אחריה...לא יודעת איך להגדיר את זה...פשוט לא מקבלת ממנה את היחס שאני נותנת וכשאני מבקשת ממנה דברים היא לא רוצה לתת והיא באמת אחד האנשים הקרובים אליי ואני לא יודעת אם זה הדדי, כי אנחנו אף פעם לא מנהלות שיחות רציניות (הכל מתחיל ונגמר בהומור, אנחנו לא רבות אף פעם...אם היא מעצבנת אותי אני כועסת אבל לא מסוגלת לאורך זמן...)

sh53

New member
את כבר בת 15 את יכולה לענות לעצמך?

נסי לענות לעצמך על השאלות שאת שאלת אולי קשה לה להשקיע? אם אני לא אשקיע במה שיש בינינו אז הכל יתמוטט, אז מה יקרה? האם זה מה שמחזיק קשר בין 2 אנשים? מה זה בעצם אומר קשר בין 2 אנשים? לא מקבלת ממנה את היחס שאני נותנת למה? איפה זה התחיל? מי קבע שזו תהיה מערכת היחסים ביניכן? כשאני מבקשת ממנה דברים היא לא רוצה לתת למה שתיתן? האם יש לה סיבה טובה לתת לך דברים? במידה ואם לא תיתן לך את מה שאת רוצה, האם את תמשיכי לתת לה/תפסיקי לתת לה? אם היא מעצבנת אותי אני כועסת אבל לא מסוגלת לאורך זמן... למה? ממה זה נובע?

RossandRachel

New member
אני לא בנאדם כועס באופן כללי

זה קשה לי...כל אווירת המתח.... שוב, זהל א כמו שזה נשמע, אנחנו שתינו יודעות שאנחנו יותר מסתם חברות. ובקשר לנתינה הכוונה לדוגמא להשאלת דברים... זה לא שהיאמ געילה אליי ואני רודפת אחריה, זה שאני לא מרגישה שאני תמיד מקבלת את היחס שאני נותנת. פעם באתי אליה ברצינות ושאלתי אותה מה אנחנו לדעתה והיא ענתה "חברות טובות"..זהלא שבעיניה אני כלי להסתדרות או משהו....

sh53

New member
זה כמו שזוג יוצא יחד ואז הבחורה

אומרת לבחור - אתה לא אומר לי שאתה אוהב אותי. אז עכשיו הוא יאמר לה שהוא אוהב אותה, אבל זה בגלל שהיא ביקשה את זה ממנו - זה לא אמיתי, זה לא בא מהלב, זה בא רק בגלל שהיא ביקשה. כלומר זה משהו יותר עמוק מלבקש. איך את יכולה לגרום לה להראות שגם לה איכפת ממך? ואם לא איכפת לה כמו שלך איכפת? האם את חושבת שזה אפשרי? האם זה יהיה אמיתי? האם יש לנו זכות לשנות את האנשים או שמא אנו צריכים לקבל אותם כמו שהם - לטובה או לרעה ואנו יכולים לשנות את עצמנו ולראות אם זה מתאים או לא מתאים לנו?

RossandRachel

New member
ובקשר לסולו היא יעצה בי לגבי

מה לעשות ואמרתי לה שמקסימום אני אתן לה את שלי...

sh53

New member
היא התייעצה - זה בסדר

אבל לא לתת משהו שהוא שלך - הוא שלך, זה משהו שעבדת עליו, משהו שהשקעת בו את הנשמה. היא יכולה לבקש ואז את תגידי כן או לא, אבל לא לתת בקלות כזאת משהו שהוא שלך ועבדת עליו. שהיא תלמד לבקש את עזרתך וללמוד שהיא זקוקה לך וללמוד שהיא צריכה לבקש ממך - ולא שאת צריכה כל הזמן לדאוג לה ולתמוך בה אפילו אם היא לא זקוקה לזה.

למעלה