בעיה....

optional

New member
בעיה....

אני נמצא במערכת יחסים עם בחור בן 24 שלומד איתי באותה הפקולטה באותה השנה. אני אוהב אותו כמו שלא אהבתי כבר הרבה זמן מישהו . אני עדיין בארון והוא לא. לפני חופשת החג יצא לי ולו לדבר ונוצר מצב שהחלטנו להפרד כי יש בעיה בינינו. נדמה שברמת היחסים אני נותן הרבה יותר ממה שהוא מסוגל לתת. נדמה היה לי שאיך שהוא אני מרגיש אליו הרבה יותר ממה שהוא מרגיש אלי. ההפסקה הזו לא עשתה לנו טוב. אני יזמתי אותה. לפני שלושה ימים כשחזרנו ללימודים הוא פשוט אמר שהוא לא מסוגל בלעדי. אבל הרעיון שאני בארון ועדיין לא מסוגל לצאת, גורם לו לחשוב שכל זה זמני. אני לא מאשים אותו. יש בזה משהו ואני מודע לזה. העניין הוא שאני בארון רק בסביבה הקרובה- כלומר לימודים . מבחינת האנשים מהצד שלו- בבית אני מתכוון(שנינו לומדים בחיפה ואני מהאזור) אני חבר שלו והיה לי חשוב שידעו מי אני ומה הסטטוס. אני חושב שנתתי לו את כל החופש שאני יכול לתת כרגע מבחינת להיות גלוי עם היחסים בינינו. זה לא שאנחנו לא הולכים יחד ונאים יחד בציבור.אני נהנה לצאת איתו לסרטים, לאכול מדי פעם. יהיו כאלה שיגידו- ז מה העניין? אתם כבר חצי מיודעים בציבור, אז לך על זה עד הסוף.... אבל זה לא קל כל כך. אני צריך עוד זמן...

TwelveEyes

New member
מה בדיוק מחזיק אותך לאחור?

ז"א, למה באמת אתה לא יוצא? בכל אופן, אני לא חושבת שאתה צריך להילחץ ולצאת מהארון כי החבר שלך רוצה. "הרעיון שאני בארון ועדיין לא מסוגל לצאת, גורם לו לחשוב שכל זה זמני"? מה זו השטות הזו? מה הקשר בין היותך בארון לבין אהבתך אליו? מדובר בשני דברים שמבחינתי האישית, אין ביניהם שום קשר. הייתי עם בנות בתקופה שהייתי בארון אפילו מבחינת החברים הכי קרובים ובכל זאת, הייתה אהבה. אני חושבת שאתה חייב להבהיר לו שלא כל אדם מסוגל לקפוץ מהארון בלי בעיות, שזה תהליך שאורכו משתנה מאדם לאדם ושלא נוח לך עם זה שהוא לוחץ עליך.. וכמובן, שזה שאתה בארון לא אומר שאתה לא אוהב אותו.

פיציק

New member
להיות בקשר בו מישהו בארו

זה בכלל לא פשוט. נכון, העובדה שמישהו בארון לא גורמת לו להיות מסוגל לאהוב מישהו אחר, אבל היא כן מסרסת את היכולת שלו להביע את אהבתו בפומבי, שזה דבר נורא חשוב לבני זוג מסוימים. הבעיה היא גם רלוונטית בצד השני, כאשר אחד מבני הזוג הוא "יותר מידי" מחוץ לארון ופעיל בקהילה. מצב שכזה גורם לבן הזוג הארוניסט להרגיש נורא אאוטסיידר בחיי הבנזוג שלו.

resputin

New member
...

זה נורא תלוי במצב הספציפי. נורא תלוי עד כמה הוא בארון, ומה דעתו בנדון. קח אותי לדוגמא. אני בארון מבחינת ההורים שלי, ועדיין אני מנהל את הפורום הזה. וחי סגנון חיים שאחרים יתפסו אותו כמוצהר למדי. ואין לי בעיה ללכת מחובק עם בחורים ברחוב וזה גם קרה מספר רב של פעמים. מסיבות גייז או וואטנוט. זה נורא תלוי באיזה סוג אדם הוא, כמה הוא מרגיש חופשי, כמה ההורים שלו לוחצים עליו אם בכלל, מאיזה סיבה הוא נמצא עדיין בארון ומה דעתו על זה.. הגדרות כמו "בארון" ו"לא בארון", הן נורא שחור ולבן על מצב שהוא מאוד אפור.

פיציק

New member
לכל כלל יש יוצא מן הכלל

וכל ענין יש לשפוט לגופו. אני רק אומר, שמנסיוני (גם האישי וגם ממה ששמעת) קשר שבו אחד מבני הזוג נמצא בארון והשני לא, יכול להעלות לא מעט בעיות וסיבוכים. נכון, כמעט לכל "סיבוך" שכזה ניתן למצוא פתרון. ואם שני בני הזוג הם אנשים בוגרים והם אכן אוהבים אחד את השני עד כלות הנשמה, אין סיבה שזה מה שיפריד בינהם או יהרוס להם את הקשר - אבל אי אפשר להתעלם ממה שנמצא שם....

resputin

New member
תראה,

לדעתי כדאי לך לקחת אותו לשיחת בירור. תיאום ציפיות שכזה, אפילו. קשה לך בלעדיו וקשה לו בלעדייך, אבל מה שמטריד אותי יותר מעיניין הארון הוא שזה נדמה כי אתה מביא יותר אהבה מאשר הוא נותן, בין אם זה מוסכם או לא. מדוע אתה חושב, או שהוא מסכים עמך, שאתה זה שמביא יותר אהבה, או שרמת האהבה היא לא שווה? זה נוגע רק בנושא הארון, זה מה שמעכב אותו מלתת עוד אהבה? אני, בדומה לדנה מעליי, חושב שארון לא צריך להשפיע על מצב היחסים או החום שלהם, לצאת מהארון כי זה נוח זה אומנם נחמד, אבל לא תמיד אפשרי ואם הוא באמת אוהב, אולי הוא צריך לקבל את זה. אתה חצי מחוץ לארון, זה גם משהו. "אני בארון רק בסביבה הקרובה- כלומר לימודים". בבית אתה מחוץ לארון? ליד החברים שלך, לאו דווקא מהלימודים, אתה מיודע בתור בן זוג שלו? ליד חברים שלו גם? בבית שלו הבנתי שכן. כשאתם יוצאים לסרט, או הולכים ברחוב וכו', ההתנהגות שלכם היא התנהגות זוגית יותר, או של ידידים? ז"א, תוכל למשל ללכת ולהחזיק לו את היד? אם התשובה שלך היא כן, אפקפק אפילו יותר בבעיה שלו עם הארון, שכן אני לא ממש רואה איפה זה מפריע. נכון, זה פחות נחמד ואפילו טיפה מציק, אבל זה ממש ממש לא נורא יחסית. אני אחכה פה לתשובות :)

soulost

New member
אני מבין אותך

אני פשוט כל כך מבין את המשפט שאמרת שאתה צריך עוד זמן... אני משתמש בו הרבה מאוד לאחרונה בעניין הזה גם
מקווה שבסופו של דבר אתה תגיע למסקנה הנכונה בשבילך ותעשה את הדבר הנכון...

פיציק

New member
קח את הזמן שלך

אם אתה עם רגל אחת מחוץ לארון, אז את רוב העבודה הקשה כבר עשית. אף אחד חוץ ממך לא מסוגל להבין מה מחזיק אותך מלהוציא את הרגל השניה. אני רק יכול להגיד לך שתקח את הזמן. תטפל בנקודות שמפריעות לך לצאת לגמרי מהארון. תתחזק. וכשתהיה מוכן, השלב הבא יהיה פשוט כמו ללכת.

למעלה