בעיה...

The Flash

New member
בעיה...

נורא רציתי תוכי כי חבר שלי קנה תוכון לא מזמן אז ממש נכנסתי לזה וחיפשתי באינטרנט ועכשיו אני נורא נורא רוצה תוכי, במיוחד ג'אקו. אבל, אני לא חושב שיהיה לי מספיק כסף בשביל אחד(התקציב המירבי שלי...אולי אני אצליח בסחיטה מאסיבית להגיע ל2000 ש"ח) מישהו אולי יודע או רוצה למכור ג'אקו (אבל לא זקן)? אם לא, מישהו יכול להציע לי תוכי דומה וטוב בטווח המחירים שיש לי?

Mr HaiM

New member
אם אתה מתחיל..

על תתחיל מג'אקו!! תתחיל או מתוכון או מקוקטיל

The Flash

New member
היה לי קוקטייל וגם...

קראתי כתבה על זה שזה שטויות וכל תוכי הוא עצמו...אני לא אלמד הרבה מלגדל קודם כל תוכי "קטן" ואז לעבוד לגדולים שאני באמת רוצה...זה בזבוז זמן וכסף(לדעתי)

זה ממש לא שטויות ../images/Emo70.gif

גידול ג'אקו זה בכלל לא משחק !!! אולי בתור אתחלה הגידול שלו דומה לזה של קוקטל... אבל מהר מאד זה הופך לדבר רציני ודורש הרבה אחריות.. ג'אקו שלא מקבל צומת לב הופך לצעקן רציני ביותר. וגם יכול לפתח בעיות התנעגות קשות וימרוט לעצמו את הנוצות.. בנוסף הוא דורש תזונה רצינית !! אוהד

The Flash

New member
הבנת אותי לא נכון

אני מבין את האחריות שצריך בשביל לטפל בג'אקו ואני לא מתייחס אל זה כמשחק בכלל! פשוט לדעתי אם אני רוצה שיהיה לי ג'אקו אבל אני קונה קודם קוקטייל או תוכון כי "לנסות" עליהם קודם...נראה לי קצת טיפשי...

bilbolim

New member
../images/Emo45.gif

אין השוואה בין קוקטייל לג'אקו, ג'אקו זה תוכי הרבה יותר מורכב נפשית, הרבה יותר צעקן, קשה ונוטה לבעיות התנהגות מאשר קוקטייל הוא זקוק לגירוי שכלי תמידית וישתגע אם תסגור אותו בכלוב ללא שום עניין בפנים, מדובר על תינוק בן 4 שחי 50 שנה. גם מבחינת הכסף, כדאי שתתחיל לחסוך אם קשה לך לממן ג'אקו, קח בחשבון שהוא צריך גם כלוב גדול (רצוי נפתח מלמעה כדי שלא יצתרך להיות סגור, הוא צריך תזונה מגוונת וויטמינים שגם לא זולים, תמיד טוב שיש כמה מאות בצד לטיפול וטרינרי בעת הצורך וצעצועים שמוחלפים תדירות. טוף בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה עם מה שתבחר ואל תשכח לעדכן אותנו

The Flash

New member
תודה...

ואני באמת מבין את כל זה עשיתי מחקר לא קטן לפני ההחלטה לקנות השאלה שלי הייתה אם יש ג'אקו כלשהו למכירה ב2000 שקל(בסביבות) או אם אולי יש תוכי אחר שהאינטיליגנציה שלו קרובה לשל הג'אקו בסכום כזה אני מבין לחלוטין את ההוצאות על וטרינר וכלוב ואוכל והכל, ויש לי את הכסף ששמתי בצד בגלל זה אני מחפש ג'אקו זול יותר כי אני לא יכול להשקיע את כל הכסף רק על הציפור...גם על המצרכים בשבילה...

היי יניב/בארי

אני לא מאמין שתוכל למצוא ג'אקו ב2000 שח.. אולי מאיזה מישהוא שיורד מהארץ ולחוץ מאד למכור
בכל אופן יש סוג של אמזונה.. אני לא זוכר את שמה !! אבל אמזונות ידועות כצעקנית ענקית לאומת הג'אקו...... ועוד דבר, יש סוג של ג'אקו שנקרא תימנה (timneh). המחיר נמוך מהג'אקו הרגיל (congo).. הבעיה שאין הרבה מגדלים שמגדלים אותו !! בכל אופן אני מקווה שתמצא
ואל תשקח לעדכן אותנו אוהד

The Flash

New member
הא..תודה...לגבי התמנע..

מצעתי אחד ב2100...בחוות התוכים של מאיר...אבל זה רחוק לי נורא ואין לי אוטוה אז לא נרה לי אני אוכל לקנות אותו(אני בראשון והם ליד נצרת)

שמע !!!

אל תחכה שלמהוא יהיה הטלה באזור המרכז.... מאיר גר במושב ציפורי, שעה ורבע נסיעה... גם יהיה לך תוכי וגם תטייל בארץ
זה גם מתאים לתקציב שלך פלוס מינוס וגם זה ג'אקו !!! אוהד

רן בראל

New member
שמע ידידי...

אם התקציב שלך הוא 2000 ש"ח, אז רד מהר מג'אקו. אני יסביר: קודם כל, כמו שכבר אמרו לא תמצא ג'אקו (מה שנקרא קונגו) במחיר כזה אלא אם כן הוא פרא. סמוך עליי, אתה לא רוצה ג'אקו פראי כחיית מחמד. יש לי ג'אקו פראי כבר יותר מארבע שנים והוא עדין כמעט ולא נותן שיתקרבו אליו. בעיקרון, ג'אקו תימנה זה אפשרות מצויינת שכן מדובר בג'אקו לכל דבר. אבל... גם אם תמצא כזה ב2000 ש"ח (וזה לא יהיה קל למצוא תימנה בכלל) אתה צריך לקנות לו כלוב. זכור שרוב היום התוכי יהיה או בתוך או באזור הכלוב. זה הבית שלו על כל המשתמע מכך. כלוב מתאים יעלה לפחות 500 ש"ח ואני מדבר על כלוב במידות מינימליות ומשומש. כלוב טוב יעלה לך בין 1200-2000 ש"ח. אז שוב גלשנו מהתקציב ובהרבה. לכל זה תוסיף בדיקות וטרינריות שעולות כמה מאות שקלים. הרי אתה לא רוצה להוציא אלפי שקלים על תוכי ולגלות למחרת שהוא מת כי קנית אותו חולה (וכן זה קורה, רק השבוע שמעתי על מישהו שקנה ג'אקו ולמחרת(!!!) בבוקר מצא אותו על רצפת הכלוב. אז על מה אני כן ממליץ?! לך על קוואקר. מחיר - בערך 500 ש"ח. תוכל למצוא לו כלוב טוב וחדש בין 450-700 ש"ח. תוכי בעל אופי מעולה!!! יכולת דיבור מצויינת!!! דורש הרבה פחות מג'אקו. בהצלחה, רן. * אגב כל המחירים הם בערך ובכוונה נותים מעט למעלה. חלק מהדברים ניתן לקנות ביותר זול אם יש סבלנות ויודעים איפה לחפש
.

The Flash

New member
אמממ....

כן הבנתי שקונגו אני לא אצליח לקנות בנתיים אבל דווקא חשבתי על סנגל או אמזונה, לא בהכרח קוואקר(שמעתי שהוא נורא מרעיש ושאמזונה וסנגל יותר אינטיליגנטים)

bilbolim

New member
סנגל

לא יותר אינטלגנטי מקוואקר. ואמזונה לא פחות מרעישה מקוואקר. וגם ג'אקו זה לא תוכי הכי שקט.

The Flash

New member
אני לא מחפש דממה...

אבל כמובן יכולת דיבור טובה ואינטיליגנציה מאוד חשובים לי בתוכי וכשמישהו המליץ לי על קוואקר הוא אמר שהחסרון שלו זה שהוא רעשני ושסנגל לא רעשני כמוהו ואמרו לי גם שאמזונה יש לה יכולת דיבור ממש טובה אני פשוט מנסה למצוא את הכי טוב בתקציב שיש לי(כמובן שהחלום על הג'אקו פחות או יותר התנפץ אם אני לא אצליח להשיג יותר כסף...)

bilbolim

New member
../images/Emo70.gif אל תוותר

זה לא דבר שאפשר להתפשר בו, זה חבר למשך עשרות שנים... עדיף שתחכה ותאסוף עוד חצי שנה את הכסף מאשר שתקח תוכי שאתה פחות רוצה. גם תברר באיזו עונה יש גוזלים של ג'אקו, בעונה של הגוזלים יש הרבה יותר ג'אקואים ויש סיכוי שהמחירים ירדו. בקשר לכלוב- ג'אקו בכלל לא אמור להיות סגור בכלוב ככה שבכלוב לא הייתי משקיעה הרבה, הייתי קונה כלוב ב 500 ש"ח בערך. גם ככה התוכי לא אמור להיות סגור בו כל היום מקווה שזה המקרה אצלך.

לדעתי !!

רצוי ואפילו חובה לקנות לג'אקו (ובכלל לכל תוכי גדול) כלוב גדול.. התוכי נמצא במשך היום בתוך הכלוב ולכן הוא צריך מרחב ומשחקים.. כלוב לתוכים צריך גם פתח עליון !! בקשר למחירים אני ממש לא יודע.. רק שלפני 4 שנים קניתי לארות שלי כלובים שכל אחד עולה 2500-3000 שח... שזה מחירו גם היום !!

למעלה