בעיה

ה ב י ט י

למשל - על מה דיברתם עד עכשיו, מול, מה שתדברו מעכשיו. האם הוא ימשיך להקסים אותך בדבריו (ובכך לשמור על מעמדו כמושא הערצה) או שמא הוא יתחיל לצטט לך אנשים מנותקים מההקשר. האם הוא מספר על גילוים או עובד להטפה. האם הוא אומר: אני יודע. על דברים שלא בטוח שהוא יודע? יש אמרה שאומרת: הדרך הטובה ביותר ללמוד היא ללמד. במילים אחרות זה אומר שכל מה שהוא אומר לך זה הדברים שהוא צריך לשמוע (את עצמו אומר). את צריכה לשים לב לזה. לפעול על פי שיקול דעתך. >ספל חמאה לא מצפה להיות מובנת<

עדישי56

New member
אז זהו

שהוא לא חבר... הוא מורה.... אתה מבין את ההבדל? זה סוג אחר של קשר

rigoletto111

New member
ותדעי לך ש:

החברים שלי הדתיים מתחלקים לשני סוגים: 1 כאלו שמדי פעם נוהגים להתעניין האם אני חושב לחזור בתשובה, או שמעירים לי פעם בכמה חודשים/שנים שזה יתאים לי. 2 כאלו שלא מעלים את הנושא. מקסימום בתור התעניינות חברית. הקבוצה הראשונה הם אלו שלא בטוחים לגבי הדתיות שלהם עצמם, וגם בעצמם לקחו חופשות מהדת הקבוצה השנייה הם אלו שבטוחים לחלוטין לגבי הדתיות שלהם, ואין להם ספקות בעניין. לכן לא מזיז להם ללא יוצאים מהכלל. עדי - אז נדמה לי שאת יכולה להסיק מזה משהו לגבי מישהו שמפציץ אותך באימיילים במטרה לשכנע.

עדישי56

New member
הדבר האחרון שהוא עשה

זה לנסות לשכנע אותי.... הוא לא ניסה לשכנע אותי בכלום.... בכלל בכלל לא. זה משהו אחר.... לא היה שום נסיון לשכנוע...

Le Fay

New member
מתרגלים לזה שכל האלילים נופלים פעם

נכון שגיל 17 קצת מוקדם לזה, אבל זה מה יש.

נסתרת

New member
סוכרית עדש שלום!

את לא צריכה לפחד משום דבר לדעתי, אין דבר שהוא טוב מוחלט או רע מוחלט כל אחד ומה שטוב בישבילו, אם לידיד שלך טוב להיות דתי, זה לא אומר שזה גם טוב בישבילך ואם כן, אם יום אחד תחליטי שבישבילך להיות דתיה זה טוב, אז תיהיי, אף אחד לא ימות מיזה, לכן את לא צריכה לדאוג מהמיילים שלו, כל עוד מה שטוב לך עומד מול עינייך, ולמשל אם לא עושה לך טוב לקרוא את המיכתבים מימנו אז אל תיקראי....

חי אדר

New member
לאן הולכת הרוח

השאלה אם זו חזרה בתשובה קיצונית או מתונה? לפעמים יש חוזרים בתשובה אשר הלהט גובר ועולה על גדות ליבם ובשם החזרה בתשובה דוחים ושוללים על הסף כל תחום התעניינות מהעולם הגדול. ואין להם אלא תורה. [שלמרבה התימה חז"ל במסכת יבמות אמרו כל האומר אין לו אלא תורה גם תורה אין עימו".] בכל אופן אם כך הוא המצב צריך לבדוק אם הלהט לא ידעך מעט. כי אולי ההתלהבות היא רגעית וזמנית ולאט אט עשוי הוא לקנות מעט בינה. אך אם הוא חזר בתשובה מאופן מוחלט אזי סביר להניח שבלהט הגילוי שלו הוא עשוי אף להפציר בך את לחדול מחיי העולם הזה. מכל מקום קשה לקבוע כאן ועכשיו לאן התחזיות מוליכות, אך את צריכה לבדוק את הקרקע ולראות אם אפשר לרכך את הכיוון הקיצוני אליו הוא מבקש לנטות. תוכלי בוודאי להראות לו כי אף מחכמי ישראל לא בחלו בעיסוק בפילוסופיה ובשאר חכמות. והיה כי יואיל מה טוב ומה נעים. ואם כלתה מעימו הרעה לנוס אל ערי המקלט בעולם החרדי, אזי שבת היא מלזעוק, ואין מה לעשות אלא לצפות שרפואה קרובה לבא.

למעלה