בעיה

0bama1

New member
על הסכנה של השתלטות סטודנטים חרדים במוסדות

להשכלה גבוהה .

dibablas

New member
זו בעיה או דבר חיובי?

נראה לי דבר חיובי.
והשימוש במילה "השתלטות" מעידה על הגישה של הכותב.

0bama1

New member
הכותב לא שייך לעניין ונא להשאירו מחוץ למשחק .

ובאשר לחרדים והמוסדות האקדמיים ,עקב כניסתם לעולם האקדמאי היא ברכה ,אלא שיש להבין את החשש של אנשי האקדמיה מהשתלטות בתחום הדתי ,שעלול לגרום לשינוי לא רצוי ואולי חשוך ,במקום שאמור להיות הכי נאור ,וכוונתי לא להסכים למרצה {אישה }כניסה נפרדת לגברים ונשים ,ועוד כהנה וכהנה נושאים הקשורים לדת ,ואין בהם שום קשר לאקדמיה .לכן כדאי שתתעמק בטרם תגיב לגופו של גולש .וזכור גולשים הם מחוץ להשתלחות כזו או אחרת .כי זה לא עניין של איש .נא להגיב לגופו של עניין .בפורום יש עתיד אני מקפיד על כך .תודה .

dibablas

New member
תשמע

אני האחרון שתוקף סתם לגופו של אדם ואני מכיר את הכלל הזה (גם אני ניהלתי פורום).
כתבתי שמילה מסוימת מעידה על השקפה (שאולי לגיטימית לחלוטין!אבל השקפה...) אני סבור שזו לא תקיפה אבל נעזוב... אם הדברים הובנו כתקיפה של מישהו אני חוזר בי (למרות שזו ממש לא היתה הכוונה וגם לא נכתבו בצורת תקיפה)
ועכשיו אני כותב לך ורק לך ומפנה אליך:
אתה צריך להבין שאם רוצים לשלב את החרדים זה לא ילך חלק וישר,
זה יקח זמן ואולי יגרור בעיות מסוימות, ככה זה.
מה אתה מצפה שהם ישתנו ברגע?
זהו מבחינתי.

0bama1

New member
אף אחד מלבד המלעיזים הקנאים והלא מפרגנים ,לא

מצפה לשינוי מידי בשום תחום ,זה ברור .שינויים בני 65 שנים ברור שלוקחים זמן ,העניין שצריך להתחיל ,שצריך לצקת יסודות ,וזאת מפלגת יש עתיד עושים .וזה ייקח זמן ,וחלק מהם יבשילו אולי כאשר יאיר כבר לא יהיה בשלטון .אז ברור שצריך תקופת הסתגלות שנמצאת במתווה של וועדת שקד .

dibablas

New member
כמו שבצבא זה יקח זמן

גם בשוק העבודה ובאקדמיה זה יקח זמן

shershku

New member
אולי חלק מאותם מלעיזים מצפים למהלכים

יסודיים יותר מאשר אלו שהממשלה עושה? לאו דווקא תוצאות מיידיות.

0bama1

New member
אז תזדיינו בסבלנות עד לבחירות ואז תחליטו למי

תצביעו .

eoli

New member
אכן כן. זו תהיה

השתלטות רבתית, ובעתיד גם ישתלטו על מקומות עבודה,ובעתיד גם ישתלטו גם על הצבא,ובעתיד יהיה גם רמטכ"ל חרדי. שמע אובמה. זה נשמע ממש רע לכלכלה,לביטחון ולמדינה. מה עושיייייים? האם הלפיד אינו מודע לבעייתיות של "שיויון בנטל"? צריך לעצור את התופעה הזאת כבר עכשיו. יש לך דיבור ישיר עם לפיד?

0bama1

New member
אני לא רואה סכנה להשתלבות בשוק העבודה מצדם .

אני לא רואה סכנה לשינוי מנטלי לטובת החרדים באקדמיה .כי אני מאמין שיציבו להם גבולות ,או שיפתחו להם מוסדות אקדמאים משלהם {ויש כבר }ברגע והם יפתחו לעולם החילוני ,הם יעדיפו להשתלב בו ,מאשר לחיות בגטאות .פשוט יפתחו בפניהם עוד אפשרויות ,כאשר בגטאות הם לא ידעו עליהם .ואגב הם היום כבר יותר מחוברים לעולם ,יש להם סמארטפונים ,מחשבים ,ואת כל האמצעים הטכנולוגים שיש לעולם החילוני ,והמון נשים חרדיות כבר בשוק העבודה .
ושוק העבודה מצפה להם ,ובעקבות החוק החדש עשרות אלפים שמעוניינים לצאת מהישיבות ופחדו מגיוס, יחדרו לשוק העבודה ללא חשש .אני מקווה רק שהחילונים ומפעלים יסכימו לקבל אותם ללא דעות קדומות .

eoli

New member
שינוי מנטלי באקדמיה

בגלל קבוצות אתניות! הערה הזויה ולא עניינית.
לידיעתך, החרדים הם קבוצה שהלימוד הוא בסיס הוויתם. כלומר,הלימוד אינהרנטי להם.וזה אומר,שהם חכמים מאד ולא ייפלא איפא,שהם יקלטו באקדמיה בכל הדיסיפלינות שייבחרו,לכן, כבר היום אני שומעת קולות [גם בנוכחותי] חוששים בפני קליטתם במקומות עבודה הדורשים רמה אקדמית גבוה,ואני שואלת,הרי אתם רוצים שהם ייכנסו למעגל העבודה,לאיזה עבודה? בנאים,טייחים ו... ברור, בשנים האחרונות הצבור החרדי מבין ש "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך",אבל מעצם היותנו מדינה יהודית,חשוב לממש את התואר יהודי,ולכן יש להקצות מספר מסוים של תלמידי ישיבה שזו תהיה אמנותם. הווה אומר,האחד מחזיק בחרב והשני בתורה. האחד מתחזק את העולם הפיזי והשני את העולם הרוחני. בצבא יש טבחים,אפסנאים,גלי צהל,במחנה,ספורטאים ועוד ועוד,אז למה לא קבוצה איכותית של לומדי תורה? בצבא לא כולם לוחמים,אבל כולם מתחזקים את המערך הצבאי.
יפה כתבת "אני מקווה רק שהחילונים ומפעלים יסכימו לקבל אותם ללא דעות קדומות". ואני אומר אמן לדבריך.

0bama1

New member
הבהיר עצמי ביתר בהירות .כאשר אני אומר שינוי

מנטלי אני מתכוון לכך ,שהם עלולים להתחיל לדרוש כניסות נפרדות לנשים וגברים לאולמי ההרצאות ,נשים לחוד וגברים לחוד בהרצאות ,רק מרצים ולא מרצות ,ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון .
ולכן רבים מהחרדים הם פוטנציאל להשתלבות בתחומים הדורשים "מוחות " ואלו שלא ?יכולים לעבוד במפעלים כמו טבע ,כמו בשרותי לקוחות ,כמו נהגי אוטובוס .ועוד ועוד .ראיתי כבר הרבה חרדים נוהגים באוטובוס ,גם אנשי קבע חרדים .
אין שום מניעה מתלמיד חכם הרוצה ללמוד תורה ,ללמוד לאחר סיום עבודתו .בנוסף לכך אם כבר מדברים על דת ?אז רק בני שבט לוי ראשים לעסוק בקודש .ועוד משהו ,הרמבם גם עבד גם למד ,וגם שמש כרופא .ואם אתה רוצה לדעת במה ?אז הוא היה שותף עם אחיו בצי של ספינות ששייטו בין סין לספרד .אז אנא ממך ,אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות .

tgranot

New member
אם הרעיון הוא שהם ישתלבו בעבודה

אפשר לתת להם את זה וליצור קמפוס יעודה כדוגמת ישיבה יוניברסיטי בארה"ב.

eoli

New member

eoli

New member
אתה מאמין

בזכות האדם וחירותו לנהוג לפי דתו אבל לא בניגוד לחוקי המדינה? לא ייתכן לכפות על אדם דתי לשבת בין בנות.זה מנוגד לאמונתו. ועוד ועוד. אם למדינה חשוב שהצבור הדתי יהווה נדבך נוסף ותורם לחברה בה הוא חי,היא חייבת להתאים את תנאי ההעסקה והלימוד לערכי הדת ולא בניגוד אליהם. והיו דברים מעולם.
"אהוב את המלאכה ושנא את..." נכון,הדבר אמור לגבי אלה שאינם עובדים ואינם לומדים. לימוד תורה הוא מלאכה קשה ביותר. הלימוד הזה הוא לא רק למען רווחתו של הלומד אלא גם לרווחתם של כל עם ישראל.
הרמב"ם לא היה שותף לעסקים עם אחיו בכלל. מה שכן,אחיו פרנס אותו ואפשר לו לעסוק בתורה.
שבט לוי - אתה יכול לדעת מי ומי מיוחסים לשבט לוי בימינו אלה? לכן,כל מי שמתאים לו ללמוד תורה יומם ולילה מתוך אמונה ומעשה טהורים - המדינה חייבת לאפשר זאת,כי לימוד התורה הוא אבן יסוד ביהדות,ולא לימוד רק בשעות הפנאי. כדי להבין את עולם היהדות יש ללמוד ולהבין את מניעיה ואז להסיק את המסקנות הנכונות. אגב,חוק "טל" שקדם ללפיד עבד בשקט ובהצלחה גדולה,מתוך רציונליזציה נכונה ובלי ליצור אנטגוניזם של החרדים,אבל לפיד צריך להתכונן לקראת כיסא ראש הממשלה,ומה אכפת לו ליצור קרע נוראי בעם. אמור לי,האם לפיד שירת בצבא ? גלי צה"ל זה שירות שאני משווה אותו לבחורי ישיבה. טוב,אין לי חשק להרחיב.אני מאד מקווה שהבנת את הפואנטה.

0bama1

New member
חרדים עוברים על חוקי התורה ודינם כרת .במלחמת

מצווה יש להוציא חתן מחופתו .היו לנו הרבה מלחמות מצווה שסיכנו את קיומנו .החרדים עמדו מהצד ,אנחנו לא ציונים הם אמרו ,אנחנו לא מכירים במדינה הם ,אמרו מכאן שאנחנו לא מחויבים להילחם אתכם ,אדוני ילחם ואתם תחרישון ,כך כך החליטו החרדים ,אבל את כספי מעמד הביניים הישראלי הם חומדים ,בשנים הבאות התופעה תקטן ותקטן .כאשר החרדים יפתחו לעולם העבודה ,ויפסיקו לחיות בעוני ,ולהסתמך על כיסם של אנשי מעמד הביניים הישראלי .
שבט לוי ועוד איך יודעים ,בדיוק כמו שיודעים מי הוא כוהן .ראש קטן אופייני לחרדים שמכופפים את חוקי התורה למען האינטרסים שלהם .זה דבר ידוע .העם כבר קרוע מזמן ומסיבות אחרות ,החרדים הוציאו עצמם מהעם הם לא ציונים .פעם אחרונה לפיד שירת בצבא חרדי לא יחליט לצבא איפה לשבץ חיילים .
ושוב רק שבט לוי רשאי אם בכלל ללמוד תורה .אבל החרדים הפכו כולם ללווים .ומשחקים אותה שלא יודעים מי הוא לוי .בסדר זה יפסק במשך השנים .

eoli

New member
לא הם לא עמדו מהצד

הם התפללו להצלחתינו. אתה חוטא לאמת. במלחמת השיחרור לחמו חרדים עם חילונים,כשהמצב קשה ניתנת הוראה לבחורי ישיבות לצאת ולהלחם וחלקם,העילויים וטהורי כפיים,נשארים להתפלל.קיומו של עם ישראל הוא בתפילה ובנשק. ההיסטוריה שלנו מלמדת,שתמיד לחמו רק חלק מהעם וחלק עבד וחלק התפלל.זו מזיגה מחייבת.
השנאה שלך לחרדים הורסת את תבונתך. האם לוחמי ההסדר אינם חרדים? בוודאי שכן, רבים מאלה שנראים לך חרדים חזרו בתשובה לאחר ששירתו ביחידות קרביות ועדיין משרתים במילואים,כמובן שהתקשורת לא מספרת לך הכל.נו,איך תשנא את החרדים אם תדע הכל?
מה זה "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון"?"תחרישון" במובן של תפילה ולא לשבת בברים ובמועדונים. שמעתי לא מעט לוחמים,שחזרו מהתופת בלבנון לחופשה וראו את תל אביב רבתית חוגגת בברים ובמועדונים כאילו הצפון שקט ושלו ואין הרוגים ופצועים ונפגעי טראומה. לאחר זאת חלקם סירבו להמשיך לשרת . החרדים בכל יום ויום מתפללים [גם בברכת המזון לאחר ארוחה] לשלום חיילי צה"ל ולשלום המדינה. החרדים לומדים תורה למען שלמות העם היהודי. האם זה לא שירות למדינה?

למעלה