בעיה

kobyp2

New member
בעיה

אני לא יודע מתי משתמשים בחוק ה2 ומתי משתמשים בחוק ה1 קחו למשל את שאלה 2 מהשאלון בבגרות 2009, איך אני אמור לדעת שמעורבת בסעיף 2 תאוצה ? לא יכול להיות שכוח F פועל על גוף A וגופים A וB מתנגדים לכך אולם הגוף עדין נע במהירות קבועה ימינה וכתוצאה מכך יש להפעיל חוק 1 של ניוטון ? אשמח לקבל הסבר על כך. תודה רבה.

kobyp2

New member
חח אם היית קורא קצת לעומק

כתבתי "קחו למשל את שאלה 2 מהשאלון בבגרות 2009" אבל בכללי הבנתי את זה, אם לא כתוב שהגוף נע במהירות קבועה אני פונה לחוק ה2 ולהיפך הכל מהשאלה, אני צודק ?

montag26

New member
אוקיי אני רואה

מדובר על שאלה 2. אז אין קשר לחוק הראשון, החוק הראשון מדבר על מצב שלא פועלים כוחות. נניח שהתאוצה היא a, נכתוב את משוואות הכוחות בכיוון האופקי (לצערי, אני לא יכול לצייר בהודעה
) גוף :A F-N&#39
mu)m(A)g=m(A)a גוף B: N&#39
mu)m(B)g=m(b)a כאשר בסימונים שלי m(A)=מסת גוף A m(B) = מסת גוף B N' = הכוחות הנורמליים שהם מפעילים אחד על השני, ששווים לפי החוק השלישי של ניוטון mu = מקדם החיכוך. אלה 2 משוואות עם 2 נעלמים. מחיבור המשוואות (שאגב מתאר את המערכת הכוללת של 2 הגופים) מקבלים את a. הצבה באחת המשוואות נותנת: N'=(m(B)/(m(A)+m(B))*F - (mu)m(B)g

montag26

New member
חחח

איזה דפוקים התפוז האלה, הכניסו לי סמיילים בוכים במקום סוגריים המשוואות הראשונות הן: F - N' - (mu) m(A) g = m(A) a N' - (mu) m(B) g = m(B) a

montag26

New member
טעות באלגברה

תשובה סופית N'=(m(B)/(m(A)+m(B))*F המשוואות עצמן שרשמתי נכונות

למעלה