בעיה

סקודה1978

New member
בעיה

אני לא יודעת בדיוק איך לתאר את הבעיה שלי, יש לי יותר מדי כאלה. זאת בעצם גם הבעיה שלי במציאות - יש יותר מדי דברים שאני רוצה לעשות ואני לא מספיקה כלום. אני עובדת כל יום 8 שעות בעבודה נחמדה אך משעממת, ומהרגע שאני חוזרת הביתה אני מרגישה שאלה החיים האמיתיים, ושאני חייבת להספיק ושאני במירוץ נגד הזמן, ומרוב שזה מלחיץ אותי ואני לא יודעת מה לעשות בזמן היקר הזה, בסוף אני רואה טלויזיה ולא עושה כלום. זה ממש מעציב ומתסכל אותי אבל אני פשוט לא יכולה לבחור מה מתוך הדברים כדאי לעשות. זה מעציב אותי שאם אבחר, אז אני כאילו מוותרת על שאר הדברים שרציתי... לא יודעת אם זה יצא כ"כ ברור...

tomasth

New member
יצא ברור מידי..

סדר עדיפויות. מה יותר חשוב. אם משהו יותר חשוב זה שעות ומשהו פחות חשוב זה חצי שעה. ויש רק שעה ביום פנאי. אז עושים עשרה ימים את מה שחשוב. הדבר הכי חשוב זה שאת מרגישה שאת קובעת שאת רבת און עם הזמן אחרי זה שאר הדברים. העדר כוח גורם שאין אחריות ,אין אחריות אז עושים מה שנעים.. ברגע שאת מרגישה שאינך אחרית תתרכזי רק בה. זה הכי חשוב. בעבודה את עושה מה שאת רוצה יש אחריות , ההרגשה איננה. אם מישהו יבוא ויבקש שתעשי משהו אז הוא עם האחריות ואז אין לחץ.

סקודה1978

New member
הממ

תודה על התגובה. למה את מתכוונת "תתרכזי רק בה" - באחריות? בהרגשה? אשמח אם תוכלי להסביר

לצערנו החיים מורכבים מהחלטות וויתורים

ואת חייבת למצוא לעצמך סדר עדיפויות- מה חשוב יותר מבחינתך ולא להיות בלחץ, מקסימום לא הספקת לעשות משהו, תמיד יהיה יום אחר לעשות את זה. לפעמים צריך לדעת גם לוותר למרות שזה קשה, אז אולי לא תספיקי הכל, אבל תנסי תמיד להכניס בין הדברים שאת לא אוהבת לעשות דברים שעושים כיף בלב ובנשמה. אולי במקום לשבת ולהיתקע מול הטלויזיה במקום לעשות את כל מה שיש, תכיני רשימה כתובה של כל הדברים שאת מתכננת לעשות או רוצה/צריכה לעשות ואז תסדרי לפי החשיבות ותתחילי, אותי אישית זה תמיד ממקד ועוזר מאוד...

סקודה1978

New member
פרפרי אהבה

אני ממש מסכימה שאין לי שום סדר עדיפויות, וזאת בהחלט בעיה. אבל חוץ מזה הבעיה היא שאני גם לא מצליחה לגבש סדר עדיפויות שאני אהיה שלמה איתו. כשכתבתי שאני לא מספיקה דברים, לא התכוונתי דווקא לסידורים ומטלות, אלא כל מיני דברים שהחלטתי לעשות בשביל לקדם את עצמי (למשל - לפתח את הידע שלי בנושאים מסוימים). הבעיה שיש יותר מדי דברים כאלה שאני רוצה לעשות, ועם זאת, עם אף אחד מהם אני לא שלמה לגמרי. (אני יודעת שיש יותר מדי דברים כאלה, עשיתי רשימה ארוכה ארוכה...) בגלל זה אני לא יודעת במה להתמקד, וכשאני כן מחליטה להתמקד, אני תמיד מרגישה פיספוס בגלל שאר הדברים שאני לא עושה. אני חושבת שאם היה לי משהו שהייתי מאמינה שאצליח בו ושמעניין אותי, כן הייתי מצליחה לבחור בו בדעה צלולה. אבל אין לי. השאלה שלי היא בעצם אם לבחור מה לעשות באופן שרירותי או להמשיך לחפש את "האחד"... ותודה רבה על ההתייחסות, דרך אגב :)

tomasth

New member
אם שרירותית זה אפשרות , אז

ממה שהכי קל זה באמת הכי טוב.

תמיד יהיה פספוס מסוים כי אי אפשר

לעשות כל מה שרוצים בחיים בדיוק באותו הזמן ועם אותם אנשים שנרצה, כי אלה החיים...
אבל את צריכה להחליט מה חשוב לך עכשיו, מה נראה לך יקדם אותך וללכת על זה.

סקודה1978

New member
ממש נכון

זה רעיון טוב, להתמקד במה שטוב וחשוב לי *עכשיו*, כי עד עכשיו כל הזמן ניסיתי לקבל את ההחלטה האולטימטיבית והמושלמת, שתתאים לכל חיי ותעשה אותי מאושרת עד בלי די... לא הגזמתי

danny2008

New member
גם אני מרגיש ככה הרבה פעמים

אני ממליץ לך, כשאת מרגישה יותר מדי בלחץ, לנשום עמוק ולעשות מדיטציה........ תדעי שאת לא לבד, גם אני מרגיש ככה. גם החיים שלי לא קלים. אבל תחזיקי מעמד, אם את צריכה עזרה אני פה.

סקודה1978

New member
תודה :)

מצבי השתפר מאז... אני באמת מקווה לנסות להיות יותר רגועה ושזה אולי יעזור לי לחשוב בבהירות

למעלה