בעיה

complicatedone

New member
בעיה

אני כבר לא יודעת למי לפנות. קשה לי כל כך. אני לא רוצה להישמע גאוותנית או מתנשאת במה שאני הולכת לכתוב, אז תסלחו לי. אני כרגע בת 15,מרגישה בת 30. מבחינת הכל. נתחיל מזה שאני מאוד רוחנית ועמוקה. אני אפילו לא יודעת להסביר למה. אפשר להגיד שכשאני רואה ילדים בני גילי, הם נראים לי כל כך צפויים ופתטיים. אני מרגישה כאילו אני יודעת עליהם הכל. שטחיים מאוד. קשה לי מאוד בחברה. אני לא מוצאת את החברה המתאימה שאני יכולה לדבר אליה כמו אל אחת בוגרת. החברה הטובה ביותר שלי היא בת 20. וגם היא די רחוקה ממני. זאת אומרת, אני מרגישה איתה הכי טוב, אני מרגישה כאילו היא בגיל שלי. כשאני מדברת עם החברות שלי בבצפר אין לי ולו רגש אחד של התנשאות מעליהן, אבל אני מרגישה כאילו כל תנועה ומהלך שהן עושות - אני עברתי את זה, אני יודעת. ואני לא כזו, אני לא מתנשאת, בכלל לא, אני מבטיחה. אני שונאת את ההרגשה הזו. בגלל זה שאני "בוגרת לגילי" (והמון אמרו לי את זה ) קשה לי להתסגל לחברה שכיביכול אני צריכה להתסובב איתה. אני לא מרגישה בנוח. לפעמים אני יוצאת לבלות בכוח. כמו למשל הטיול שמתקרב וכל כך לא מתחשק לי כי אני יודעת שאני לא אהנה אבל אני מכריחה את עצמי. אני בקשר עם הרבה אנשים בני 20 ומשהו ואני מרגישה איתם הכי טוב ונוח בעולם, אבל זה רק באינטרנט. כמה מביך.... לגבי מה שכתבתי למעלה, שהחברה של הגיל לי נראיים מאוד שטחיים: זה מתבטא בזה שהכל סובב סביב אהבות נכזבות, שכלום לא מעניין אותם מלבד מראה חיצוני, אולי חלק מעניין גם הפנים אבל... אוף, אני פשוט לא יודעת להסביר את זה. התכונות אופי שלהם..הכל.. אני לא יודעת אפילו להסביר. וזה מה שרע לי בחיים. שאין מי ש"יבין" אותי. אין לי חברה טובה לדבר איתה, אני לא אוהבת את הפעיליות שעושים בדר"כ בגילאים שלי. אני אוהבת להיות בבית, אני אוהבת לחשוב(כן, מוזרה, כן), אני אוהבת להיות באינטרנט - ללמוד, אני אוהבת להיות בים- בלי לעשות כלום.פשוט לשבת, לחשוב.על כלום. אני אוהבת לנתח סדרות טלויזיה(תסביך אצלי), אני אוהבת שיחות עמוקות. זה לא שהילדים בני גילי לא אוהבים, הם כן, אבל ההבדל הוא שאני באינטרנט למטרת למידה (ויקפדיה וכולי) והם לאייסיקיו; הם בים כדי להכיר בנים\בנות\להשתזף, סדרות טלוזיה - טלנובלות , שיחות עמוקות - רק על בנים. אני חושבת שאני הגעתי לנושאים שאף אחד בן גילי התעניין בהם: פילוסופיה, קבלה, פסיכולוגיה ותסבוכים, מחשבות, חלומות, גלגולים, חקר העולם. קראתי ספר של ניטשה, על ניטשה, ספרי דת, קבלה ממש קצת כי אני כרגע בתהליכים אם לקרוא או לא, אני קוראת ספרים על איך העולם נוצר. מבינים? זה מחרפן אותי, זה משגע אותי. אני יודעת שיצאתי פה סנובית נפוחה ומתנשאת ביותר, אבל אני מבטיחה שאני לא כזאת בכלל. אני מבטיחה.

האמת שמבינה אותך ומאוד מזדהה...

תמיד הייתי מסתובבת עם מבוגרים ממני ופחות עם בני גילי, הייתי מתחברת עם אחות בית הספר שהייתה צעירה יחסית אבל עדיין לא בגילי, ועם בני שכבות גבוהות יותר וכל מיני כאלה כי חשבתי בצורה מבוגרת, כל השטויות מסביב של כולם לא עניינו אותי, ובסופו של דבר אני מודה שמרגישה שפספסתי את התקופה של גיל העשרה בגלל ההסתובבות הזאת עם האחרים. לפעמים צריך להתאים את עצמנו לאחרים, אז נכון- הם עושים שטויות, מתעניינים בדברים שאולי לא מעניינים אותך, אבל לדעתי ומתוך הניסיון שלי כן חשוב שתכירי חבר'ה בגילך ותתחברי אליהם,תמצאי את המקום שאת בגובה העיניים איתם וכן נהנית איתם ובטוחה שאם תתאמצי כן תוכלי למצוא נקודת חיבור.

haniela17

New member
אם תחפשי טוב טוב

תצליחי בסוף למצוא אנשים שתוכלי לדבר איתם שהם בסביבת גילך. אני מבינה אותך לחלוטין כי באמת לדעתי רוב האנשים בגיל הזה הם באמת חסרי אחריות ואולי שטחיים (ואני לא אומרת את זה באופן ביקורתי, אלא להיפך, זה לגיטימי לגמריי כי אם לא להיות ככה בגיל 15 אז מתי??) אבל אם את מרגישה קצת יותר בוגרת ולא מתחברת נסי למצוא מישהו אפילו רק חברה אחת או ידיד אחד שבסביבת גילך (אם לא 15 אז 17 או 18 ) שהוא קצת יותר בוגר ותצליחי להתחבר אליו. גם אני הרגשתי כמוך הרבה זמן.. בדיוק בגיל הזה האמת.. וזה ממש מתסכל להרגיש שעם מי שאמורים להיות חברים שלך אתה בכלל לא יכול לדבר על נושאים שמעניינים אותך כי הם בכלל לא מתקרבים לחשוב על דברים כאלה.. נסי להכיר אנשים חדשים.. במסגרות שיתאימו לך ולתחומי העניין שלך. אל תדאגי , המצב ישתפר :) לא יעזור לך כלום ,תרצי או לא תרצי את תגדלי בסופו של דבר ואז תהיי בת עשרים או משו והחיים יהיו הרבה יותר קלים.
חניאלה

אופירA

New member
מנהל
נכון, בעיה

יש לא מעט אנשים, ששונים מסביבתם המצויה, מהממוצע המקובל - מבחינה אינטליגנטית, ו/או מבחינת יכולות רגשיות, יכולות רוחניות, יכולות עומק, כשרונות, מנטליות וכו' וכו'. ברור שאינך מתנשאת, אלא שאת מרבה להתנצל על כך, ובוודאי שנחשדת בכך לעיתים קרובות, ולכן מתקשה למצוא את מקומך ולהרגיש טוב עם עצמך - וזה בגלל שבכל זאת את עדיין בת 15, ולא בוגרת לחלוטין מבחינה רגשית. ובזאת אני מסכימה עם הכותבת הקודמת, שאמרה שעם השנים יהיה לך קל יותר, אם תלמדי להיות שלמה עם עצמך, ולא תחפשי את זהותך בסביבה החברתית. החל מגיל 20, הסביבה הפוטנציאלית מתרחבת מאוד, משום שקבוצת האנשים המתאימה לך מבחינה חברתית היא האוכלוסיה הבוגרת, שבגילאים בין 20 ל-38 (כלומר האנשים הצעירים העובדים), וטווח הגילאים הנורמלי מבחינה חברתית גדל בהחלט. מה שאין כך בגיל הנעורים, שהטווח החברתי מצומצם לגילאי התיכון בלבד. הבידול החברתי יכול להיות מעיק בהחלט. אבל חשוב מאוד שתביני את הסיבה לבעיה, ולא תקראי לה בשמות אחרים. אינך מתנשאת, אבל את שונה מהממוצע, ולכן אינך יכולה להיות חלק בלתי נפרד מהחברה ולהתמזג בה לחלוטין. את צריכה ללמוד לעשות איזון בין הצורך להשתלב בחברה לבין הצורך לטפח את עצמיותך (וזה צורך שאין לוותר עליו, כי הוא צורך לנפש, הגם שהחברה מסביבך קצת ילדותית. את חייבת להיות בחברה, בגלל שהנפש צריכה להרגיש שייכות ושמחת חיים, גם אם באופן מוגבל יחסית, כי אינך מרגישה הבנה מלאה מהחברה). מצד שני, עלייך ללמוד בהחלט ליצור קשר טוב עם עצמך, לטפח בהחלט את תחומי התעניינותך, רק לוותר על הרצון שהסביבה שלך תזדהה איתך ותבין אותך, ולחפש בנחת את הבודדים שמזדהים איתך, ולהסתפק בהבנתם. החיבור לעצמך ולמה שאת אוהבת חשוב מאין כמוהו, אך לא על חשבון יכולת חברתית. האיזון בין השניים ייעשה עם השנים, על ידי שתלמדי להפריד בין הרצון שלך בחברת אנשים לבין הרצון שלך שהם יבינו אותך ויהיו מחוברים אלייך בכל דבר. תלמדי להיות שונה בחברת אנשים, ולהשתלב ביניהם בכל זאת. למעשה, כל האנשים שונים זה מזה. כל אדם מרגיש שונה מחברתו. בגילך מתגבשת הזהות העצמית אצל כל אדם, גם אם נראה לך שכולם עוסקים בדברים זהים, הם עוסקים בעצם במציאת החיבור לעצמם ע"י שהם מתחברים לאנשים שדומים להם. אולי לחלק מהחברים סביבך יותר קל למצוא חיבור לזולתם, ולך יותר קשה, אבל זה מה שעושים כולם - מוצאים את החיבור לעצמם ואת הזהות העצמית שלהם באמצעות החיכוך עם הסביבה ולמידה השונה והדומה. תעשי גם את זה בנחת, ואל תחשבי שאת היחידה ששונה, ואל תהיי מוטרדת מהשוני. תתרכזי במה שאת יכולה לקחת מכל אדם ואדם, ותגלי שאת יכולה ללמוד לעצמך דברים גם מהתנהגותם של הילדים השטחיים (למשל, המניירות החברתיות שלהם, כלומר הדרך שבה הם יוצרים קשר איש עם רעהו וכו'). אל תנסי לבקש מהאנשים להתעניין במה שהם לא מתעניינים, ואל תנסי גם להיות כמותם ולהתעניין במה שהם מתעניינים. היי שלמה עם עצמך, ואם החבר'ה מסביבך אומרים שאת חנונה או מוזרה - תעשו מזה צחוק, ואל תהפכו את זה לבעיה ולטרגדיה. במשך הזמן כשתהיי שלמה עם עצמך ותחומי התעניינותך, לא תרגישי פחד מהמיוחדות שלך. כולנו מיוחדים, בעצם. ובמקביל, חפשי את אלו שמתעניינים במה שאת מתעניינת, כדי לעניין אותם במה שמעניין אותך וליצור קשר יותר אישי.

למעלה