בעיה שצצה עם ה- AVI Recomp

רן 120

Member
בעיה שצצה עם ה- AVI Recomp

משום מה מלפני יומיים כשאני מקודד עם ה AVI Recomp הוא נותן לי תיקיית קבצים
כמו אחת שאמורה להיות בתיקיית TEMP ובסוף הקידוד או הצמדת כתוביות אני לא
מקבל על שולחן העבודה קובץ AVI אחד מוגמר אלה את תיקיית הקבצים - צרפתי תצלום.
בהודעת בלון ניכתב שההמרה נכשלה, למה זה פתאום?

HassiD

New member
צריך לבדוק ספציפית

בעקרון, ככה זה תמיד כשהיא נכשלת, כי הוא בעצם "עובד" על הקובץ שלך באמצעות התיקיה הזמנית הזאת, ואחרי שהוא מסיים - הוא מוחק אותה ומשאיר לך את התוצר המוגמר, ולכן כאשר הוא לא מצליח - הוא גם לא מוחק את תוצר הביניים, זאת התיקיה הזאת בעצם.
נסה לבדוק האם הדבר קורה לך גם עם קבצים אחרים, או אם ייתכן שמדובר בחוסר מקום על המחשב (הוא צריך בערך פי 2 מקום, כי בשלב מסויים קיימים גם הקבצים הזמניים וגם הקובץ הסופי, וכמובן - גם המקור...)

רן 120

Member
בדקתי...

הקובץ הוא 1 ג'יגה ובכונן יש 16 ג'יגה פנוי.
קידדתי לבדיקה קובץ של 32 מגה ולא היתה בעיה, עם כל קובץ רגיל של סרט (בערך 700-1000 ג'יגה)
התוכנה ניכשלת.
היום יצאה גירסה חדשה והתקנתי אותה כולל כל התוספות (בלי להסיר את הקודם) אז אני מניח שהתוכנה
תקינה.
מה נישאר?
איזושהי קונפיגורציה?
צרפתי קטע מצולם של הלוג.

גיליום

New member
הבעיה קשורה לערוץ האודיו של הסרט שבידך..

מסיבה כלשהי, התוכנה לא מצליחה לבצע חיבור בין ערוץ הוידאו לערוץ האודיו, לאחר הקידוד מחדש.
קשה לבדוק "מרחוק" את הסיבה לכך, אבל זה נובע או מבעיה כלשהי בקידוד של ערוץ האודיו או מבעיה כלשהי בתוכנה עצמה (למשל, אינה יודעת להמיר ערוץ אודיו שמקודד ב-AC3). אני לא עובד הרבה עם התוכנה הזו, אז אני לא מכיר באגים/מגבלות שלה.
לפי קובץ הלוג שצירפת, אני מנחש שבתיקיה הזמנית של התוכנה, תוכל למצוא קובץ AVI שמקודד לפי ההגדרות שקבעת, אך ללא ערוץ אודיו (ייתכן שסיומת הקובץ אינה AVI כי זהו קובץ זמני, אבל ניתן לזהות אותו לפי הנפח שלו - יהיה הקובץ הכי גדול בתיקיה הזמנית או אחד מהגדולים).
יש פתרון ש"עוקף" את התוכנה וכנראה יעבוד: שמור את ערוץ האודיו מהסרט המקורי (לפני הקידוד) אל קובץ נפרד ואחר-כך חבר את ערוץ האודיו הנפרד אל הסרט שנוצר על-ידי התוכנה ואינו כולל ערוץ אודיו.
אם תבצע את הפעולה הזו, קרוב לודאי שיהיה בידך סרט תקין שכולל וידאו ואודיו. בהנחה שאין בעיה אמיתית עם ערוץ האודיו המקורי ורק התוכנה מתקשה להמירו מסיבותיה שלה.
ניתן לבצע את שמירת ערוץ האודיו לקובץ נפרד וחיבורו אל הוידאו החדש, בעזרת התוכנה החינמית VirtualDub.

בברכה,
גיליום

הוא היה יכול מראש להשתמש ב-VirtualDub

AVI Recomp זה רק ממשק משתמש.
כל פעולות הקידוד שעושים עם AVI Recomp למעשה עושים עם
VirtualDubMod

VirtualDubMod + VobSub
+ AviSynth שזה הכלי של הסקריפטים שמחבר בצורה
יחסית מאוד גרועה את הממשק של AVI Recomp
ל- VirtualDubMod + VobSub

בסך הכול AVI Recomp זה כלי מאוד גרוע ומוגבל שהכינו למי שלא יודע
להשתמש ישירות ב- VirtualDub

יש כלי דומה אחר שנקרא AutoGordianKnot
שהכינו לצורך המרת DVD ל- AVI.
מה שאפשר לעשות גם ישירות עם VirtualDub

גיליום

New member
מסכים לגמרי...

אישית, כשאני צריך לקודד, אני משתמש רק ב-Virtualdub (שאותה אני מאד מחבב).
אבל, הרבה מהמבקרים בפורום אינם מעוניינים להשקיע זמן ולהתעמק בהבנת הקידוד ושליטה בפרמטרים של הסרט, אלא רק רוצים לבצע "משימה מוגדרת" כגון הטמעת כתוביות או המרת פורמט. לטובת משתמשים כאלה, נוצרו תוכנות כמו AVI Recomp ו-Format factory שחוסכים את הצורך "להכנס לקרביים" של ההמרה.
מכיוון שהפורום עוסק בסרטים וכתוביות ולא בתוכנות המועדפות על המנהל, לגיטימי לשאול שאלות מכל הסוגים, ללא הבדל דת, תוכנה וגירסה.. ואני (וכל אחד אחר שיש לו את הידע ומעוניין לעזור) מבטיח להשתדל ולענות כמיטב יכולתי

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
עם איזה פילטר אני משתמש ב- Virtualdub...

עם איזה פילטר אני משתמש ב- Virtualdub כדי להצמיד כתוביות?
ראיתי באינטרנט שאני אמור להישתמש בפילטר textsub אבל אין לי אותו ברשימה.
ולגבי קובץ mkv הוא לא תומך?

גיליום

New member
הוספת פילטר כתוביות ל-Virtualdub

על-מנת להוסיף ל-Virtualdub את הפילטר שמאפשר הטמעת כתוביות SRT/SUB (נקרא Textsub), יש להתקין את התוכנה VobSub. במהלך התקנת התוכנה, מוצעת אפשרות להתקין את הפילטר של הכתוביות, לשם כך יש לבחור את הנתיב אל התיקיה בה מותקנת Virtualdub.
בנגע לקובץ MKV - הגרסאות האחרונות של VD (אם אני זוכר נכון, החל מגרסה 1.9 ומעלה) תומכות בפתיחת קובץ MKV ועיבודו, אך התוכנה לא מאפשרת לשמור חזרה אל MKV אלא רק אל AVI.

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
כבר יש לי Vobsub...

כהתקנה שבוצעה תוך כדי ההתקנה של Avi Recomp.
התיקייה נמצאת ב c:program files.
יש לי בה שני קיבצי "ישום" (צרפתי תצלום), להעביר את אחד מהם לתיקיית Vobsub?

לגבי הגירסה יש לי את האחרונה (1.9.11) וכשהעלתי קובץ MKV הופיע הודעת חוסר תמיכה.

גיליום

New member
תתקין מחדש VOBSUB..

תתקין את ה-VobSub לתיקיה זמנית כלשהי, תעבור את השלב שהוא שואל האם להתקין את הפילטר של ה-VD ותן לו את הנתיב לתיקיה של VD. בסיום, בצע הסרה של VobSub.
הפעולה לעיל תשאיר אותך עם ה-VobSub הקיים (הישן יותר) ועם פילטר TextSub מותקן ב-Virtualdub.
הבעיה היחידה יכולה להתעורר אם תהיה "התנגשות" בין ה-Vobsub הקיים לבין החדש שתתקין. אני לא יודע אם כאן תהיה בעיה או שלא, פשוט תאלץ לנסות...

לגבי ה-MKV: גם אצלי יש את אותה גרסה. ייתכן שאתה צריך להוריד פלאגין (Plugin) בשם "Matroska.vdplugin" מהאינטרנט (חפש בגוגל, זה חינמי) ולהתקין ב-VD על-מנת לקבל תמיכה מלאה ב-MKV. אצלי הפלאגין קיים (אפשר לראות את הקובץ בתת-תיקיה "plugins\" של Virtualdub) ו-VD קורא קבצי MKV ללא בעיות.

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
עשיתי וקיבלתי הודעת שגיאה,

קיבלתי הודעת שגיאה שהנתיב לא וולידי, מיקמתי את תיקיית VirtualDub
בתיקיית c > program files ואחרי הסרה התקנתי שוב את Vobsub וניתבתי
והופיעה הודעת שגיאה. צרפתי.

גיליום

New member
אתה צודק, מסתבר שהשיטה הזו כבר התיישנ

בדקתי את הנושא מעט ומסתבר שהתוכנה VobSub היא כבר די ישנה (לפחות בת 6) ולא הצלחתי למצוא גרסאות מעודכנות שלה. מה שאומר שכנראה רוב/כל המאמרים שבפורום שנוגעים להטמעת כתוביות, זקוקים לחידוש/עדכון/שיפור...

כרגע אין לי זמן לכתוב מאמר חדש ולפיכך אני (ושאר מבקרי הפורום) נשמח אם יהיה מישהו "שירים את הכפפה" ויכתוב מאמר עדכני שמסביר על הטמעת כתוביות עם תוכנות מעודכנות (2011-2012).
אין צורך לעשות מאמר מוקפד ומפורט, אלא רק מאמר שמסביר את העיקרון בצורה מובנת למשתמשים שאינם בקיאים ברזי קידוד סרטים. אם יהיה צורך, אני אערוך מעט את המאמר ואעשה הגהה (הקרדיט ישמר לכותבו כמובן).

במקרה שמישהו מעוניין לכתוב את המאמר "תוך כדי תנועה", כלומר הוא לא מכיר את אופן הטמעת הכתוביות לצמיתות בוידאו, להלן מספר דרכים להטמיע כתוביות בסרטים עם תוכנות מהשנה האחרונה:
* שימוש בתוכנה VirtualDub יחד עם הפילטר DirectVobSub (גרסה מעודכנת של VobSub הישן).
* שימוש בתוכנה FormatFactory.
* שימוש בתוכנה AviRecomp.
* שימוש בתוכנה AviDemux

ישנן תוכנות נוספות שמאפשרות הטמעת כתוביות. הפורום הזה דגל מאז ומתמיד בשימוש בתוכנות חופשיות לפיכך אם מישהו מעוניין לכתוב את המאמר שמסביר על הטמעת כתוביות לצמיתות, נא להשתדל לעשות זה רק בכלים חינמיים.

אם מישהו מעוניין לכתוב מאמר הסבר ואינו יודע לגמרי להשתמש בתוכנה מסוימת מאלו המופיעות לעיל, אתם מוזמנים לשלוח לי מסר ואני אכתוב לכם הסבר קצר על אופן הטמעת כתוביות בתוכנה. אתם תצטרכו להשתמש ביכולת הכתיבה היצירתית שלכם, על-מנת להפוך את ההסבר למדריך מלא להטמעת כתוביות.

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
אוקיי,

בתיקייה יש לי שני קיבצי וידאו בעלי נפח גדול וכימעט זהה (מופיע בתצלום בהודעה הראשונה).
בחרתי אחד מהם וצרפתי את קובף הסאונד (audio > audio from other file).
כשלחצתי לשמור כ AVI הופיעה ההודעת שגיאה שצרפתי.
זה הופיע גם על קובץ הוידאו השני.

למעלה